Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Az egyik képen a Panasonic beépített médialejátszójának böngésző képernyője látszik, ahol kb. a fájlnév az összes info.
A másik képen egy KODI (HTPC) képernyő összehasonlításként. Nem értem ki akar ezek után "okos" TV-t, amikor ezt egy 3-4 ezer forintos Raspberry Pi Zero-val is el lehet érni egy buta TV-n.
Most van egy 2005-ös androidos Sony TV-m. Ez tényleg okos, de még ebben is használhatatlan a beépített média lejátszó. A vicc, hogy a Play Store-ból letölthető rá a Kodi és szinte tökéletesen működik.
Szerintem Saughassynál a pont. Ez "biztos alaplap hiba" egy jó nagy nesze semmi fogd meg jól. Én pl. műszaki hibára gyanakszom, és akár fogadok is, hogy igazam lesz.
Eleve hol van egy plazmában alaplap? Ez nem egy moduláris számítógép.
Magam is egy egyszerű táphibára gyanakszom. Szóval biztos vagyok benne, hogy javítható. Csak nehogy túlfeszültséget legyen az oka - ami hálózati kimaradás előtt/után nem lenne példa nélküli eset - mert akkor drága lesz.
Nekem egyébként anno plazma panelt cseréltek az 50G30-ban. Sajnos az 50-es kijelző nem sikerül túl jól. Hajlamos a csíkozódásra. Én is emiatt reklamáltam, de kiderült, hogy valamiért extrém erősen ghostingol is a panel. A csere panel sem lett tökéletesen csíkmentes, de ez már legyen az új tulaj problémája.
Egyébként annyi volt, hogy elvitték, és hozták kijavítva. Eszük ágában sem volt visszavenni a készüléket. Tehát ne számíts cserére. Ez a hiba jóval egyszerűbbnek tűnik.
Prohardveren egy sokat látott szerelősrác alaphibára tippel, de természetesen az is csak tipp.
Agyaltam rajta, hogy mi van, ha netán nem javítható. Ha javítható, akkor marad a jó képminőségű Pana plazmám, kicsit éltes, részben már nem működő funkciókkal. Itt nem kell rosszra gondolni, mert olyan 'problémáim' vannak vele, hogy pl. nem megy a youtube. A vásárláskor abszolút érdektelen volt ez a funkciója, sose gondoltam volna, hogy fontos lesz, de hát a család is itt él rajtam kívül. :D
Ha netán nem lehetne javítani, akkor muszáj lenne venni másik tv-t. Akkor már nagyobbat vennék, újat, működő funkciókkal, esetleg jobb mediaplayerrel. De nem vagyok hajlandó vagy fél misit kiadni egy oled-re. Akkor meg mit vegyek? A képminőséget már nagyon megszoktam. :)
Szóval inkább azt remélem, hogy sikerül megjavítani.
Laikuskent, de par forumot nyomon kovetve egyebkent jo sansszal tap problemaja lehet, ami alapvetoen jo hir, mivel rendszerint akkor is javithato, ha amugy az adott szeriahoz mar nem igazan van semmi a szervizeknek.
Egyelőre ott tartunk, hogy tegnap felhívtam a bolt oldalán szerviz menüpont alatt található telefonszámot (panashop/panaudió). Ott kaptam egy másik telefonszámot (panasonic garis szerviz?), őket felhívva, a kiterjesztett gari adatait bediktálva rögzítették, hogy mit is akarok. 1-2 órán belül felhívott egy faszi, hogy ma jön érte a gls, és elviszi (becsomagolás, miegymás).
1 db. tapasztalatom van, az nagyon jó. Jeleztem az ügyfélszolgálatnak, hogy a vadi új tévémen egy pixelhibacsík fut végig a képernyő teljes szélességében. Másnap felhívtak, következő nap jött volna a szerelő, kicserélni az A-board-ot. De nem került rá sor, mert közben megegyeztem a bolttal ahol vettem, hogy kapok egy másik, origi készüléket.
Tehát az én tapasztalatom pozitív, de olvastam már negatív tapasztalatokat is, úgyhogy kétesélyes a dolog. Majd oszd már meg velünk, mi lett a történet vége. Köszi!
Van valakinek tapasztalata Pana plazma garanciális javítása ügyben?
Egy pillanatnyi áramszünet után nem tudom bekapcsolni (42G30). Távirányítóra nem reagál (úgy néz ki), oldalán a ki/bekapcs gombbal ki tudom kapcsolni (nem világít led), meg be is (zöld led villog kb. 3-at, majd kis kattanás bal fölülről, és folyamatosan világítóra vált a zöld led), de se kép se hang nem lesz.
Egyszer az is érdekelne, hátha valaki tud a hibáról valamit, meg azt is, hogy vinni kell, jönnek érte, stb? Az 5 év gariba még beleférek (4 éve lett véve). Tudják/szokták javítani? Hol érdemes (mert több szerviz/átvevő pont is van)? Vagy csere? Mire, hogyan?
Uj oled, ezuttal a Panatol. Erdemes vegigolvasni, tovabbra sem erzem a kesztetest, hogy 300 soros mozgokepfelbontasu, 4k-s tevem legyen 8000 fontert. :) de hatarozottan fejlodnek, szoval erdemes kovetni a piacot.
Valóban új tévét akartam venni, mert az már mégiscsak tűrhetetlen, hogy nincsenek meg a csavarok. Ugyan nem hittem benne igazán, hogy bárkinek is kellhet ez a vacak úgy, hogy hiányoznak belőle létfontosságú alkatrészek, de azért megfogalmaztam egy pofás kis hirdetést, és már majdnem posztoltam is a vaterán. Szerencséd, hogy még időben szóltál. Az viszont pech, hogy Alpári Gnác olvtárs belinkelte ezt a doksit, mert így most inkább csavart veszek, mint új tévét. Viszont, ha esetleg nem sikerül megfelelő méretű csavarokat vennem, vagy ha csak három van belőle a csavarboltban, akkor számíthatsz rá, hogy megkereslek egy ellenállhatatlan ajánlattal. Szerintem 200 ezer körül meg tudunk majd egyezni (természetesen euróban gondoltam). Sajnos bizonyos okok miatt csak 92 nap múlva lesz esedékes az adásvétel, de legalább lesz időd átgondolni.
Van egy Panasonic P50ST60-as plazmatévénk. Egy közelmúltbeli szállításkor (úgy néz ki) elkallódtak a csavarok, amelyekkel a tévét a talphoz lehet rögzíteni. Mi ilyenkor a megoldás? Lehet ilyen csavarokat eredetiben beszerezni? Vagy esetleg le tudná írni valaki a csavarok paramétereit? Előre is köszönöm.
A következő problémákkal kerestem meg a Pana ügyfélszolgálatát 50G30
A leírás szerint az mkv kiterjesztésű fájlok lejátszása támogatott, ennek ellenére több fájl esetén tapasztalom, hogy a készülék nem képes megfelelően lejátszani egyes H.264 HP (High Profile) fájlokat. Van, hogy a lejátszás 0 másodpercnél megáll, vagy csak hang hallható, de előfordul az erősen szaggatott kép, vagy képváltásoknál előforduló képhibák. Ezek egészen biztosan nem kódolási hibák, mert a fájlok egyébként más eszközön helyesen jelennek meg. A hibák minden esetben ugyanúgy jelentkeznek USB meghajtóról vagy DLNA-n keresztül történő lejátszás esetén is.
File 1: File Name: PanaG30_KeyFrameFault.mkv File Size: 90.4 MB Download Link: http://www.sendspace.com/file/jbuhus Két alkalommal a képváltás után másodpercekig nem frissül megfelelően a képtartalom.
File 2: File Name: PanaG30_OnlySound&JumbledStillPicture.mkv File Size: 47.9 MB Download Link: http://www.sendspace.com/file/xzjy8e Hang rendben, de csak egy zavaros kép jelenik meg egy idő után. Az idő információs sáv nem frissül, 0:00-án áll.
File 3: File Name: PanaG30_StillPictures.mkv File Size: 50.5 MB Download Link: http://www.sendspace.com/file/pcfc50 Hang rendben, de csak állóképek jelennek meg időnként. Az idő információs sáv nem frissül, 0:00-án áll.
File 4: File Name: PanaG30_WontStartPlaying.mkv File Size: 20.7 MB Download Link: http://www.sendspace.com/file/fm0bnn Nem indul el a lejátszás. A fájl "header compression"-t használ, melyet a jelek szerint a Panasonic sem támogat, pedig a szabvány kötelezően előírja.
Sajnos a fájlok már nem elérhetőek, nem tudod kipróbálni. Hiába dolgoztam ennyit, rá se bagóztak. Soha nem jött frissítés a fenti hibák kijavítására, de mivel kénytelen voltam HTPC-re váltani, utána nem is érdekelt.
Nekem meg egy KDL55W829B-m és meg sem fordult a fejemben, hogy küzdjek a beépített média lejátszóval. Mondjuk az vitte a kipróbált filmeket, de az, hogy egy nehezen áttekinthető, nehezen rendezhető, jó lassan böngészhető listából próbáljam kibogarászni a megnézni kívánt filmet, nagyon nem jön be.
Most nekem nem prioritás a 3D-s filmek nézése. Ha azt veszek egyáltalán. Max majd később ha kell.
A hozzászólás felét nem értettem. :-) Mi az a yt kliens?
Amúgy ezeket néztem, ezek közül kellene elős körben választanom:
TX-50CS620E
TX-50CS630E
TX-50CX670
Illetve nem tudom hogy érdemes-e Ultra HD-t venni. Max Full HD-s filmjeim vannak (mkv), meg ettől lejjebb 720p-s illetve sima SD. :-) Meg ugye a Full HD-s *.m2ts házi családi mozik. :-)
Teljesen jo a yt kliens, leszamitva, hogy nem engedi felulirni a gyari keparanyt. Nehany elrontott filmel jol jonne. Plusz nincs a Panakon hbo go. Mindezekre egy Chromecast tokeletes, raadasul muxik vele a cec is.
Az enyém is 3D-s, de megvallom őszintén sosem használtam ebben a funkcióban. Egyrészt nem érdekel a 3D mert nekem még a moziban is zavaró, pedig ott már van tér. Másrészt nem ülök a tévé elé 1 méterre, hogy úgy bámuljam.
De benne van a tévében így meg kellett vennem. Próbáltam más szemüveggel, azokkal szar, a gyári meg drága ahhoz, hogy évente egyszer pár percre megnézzek vele egy demót. Szal, nekem abszolút nem fontos.
Ha teheted akkor a nagyobbikat vedd meg, főleg ha van rá tered. Én 2.5 méterről nézem a 42 colost, de ha most vennék akkor már nagyobbat választanék. A full hádé nagyban jó. Én 9 évvel ezelőtt egy Videoton sztereó 73 centisről váltottam 97 cencis Pana plazmára.
Akkor azt nagynak láttam pedig közel 4 méterről néztük. 2 éve vettem a 42 colos ST50-est de már kicsinyellem.:-))
Nekem egy Sony kdl50W805b tévém van, és fel sem merült bennem hogy valami külső média lejátszót kéne vegyek hozzá.
Nagyon kevés olyan fájllal találkoztam, amit nem játszott volna le se USb-ről, se DLNA. A feliratokat USB-ről látja külön srt-ként is, DLNA csak ha össze vannak muxolva (ami kb 30 sec).
Ha meg komolyabb minőségre vágyom, akkor a filmet BD25 vagy BD50 minőségben szedem le, és írom is őket BD lemezre. Ezeket meg a PS3 lejátssza.
Nem. hanem olyan file-ok amiknek iso a kiterjesztése. Mondjuk: film.iso :-)
A másik a karakter kódolás beállítása.
Vacilálok 42-50 inch között. Ezek közül már bármelyik jó lenne méretügyileg. Csak nem tudom érdemes-e megvenni a 3D-set. Az aktív 3D a jobb gondolom... :-)
Ezekhez milyen szemüveget érdemes vanni? Gondolom gyártóit Aktívhoz aktívat. Néztem, azért ezek darabja 14 ezer.... hmmm....
Köszi! Nem akarom eladni a lejátszót, mert a mostani Panasonicom (TX-P42S20E) tökéletesen működik 5 és fél éve! Csak egy másik szobába szeretnék ismét venni. Ezért is maradok a Panánál. Csak fontos a lejátszás, mert sok saját családi m2ts-es file-om van illetve mkv, avi, de régi DVD-ket meg évek alatt átalakítottam ISO-ba. Azokat is szoktam ugye nézni. És az ISO problémás emiatt. Bár lejhet hogy azokat akkor a régi TV+média lejátszón fogom nyomatni.
Ezek a smartok amúgy Youtube-ot jól játszák?
Mondjuk ma bepróbálkozom egy pendrive-ra feltett 2-3 filmmel egy pana shopban. Megnézeni milyen a képe.
Mondjuk viszek mkv, m2ts, avi file-okat.
Előre félek majd egy kicsit az SD TV csatornáktól.... :-)