Csak úgy, mert van sok "kihívás" videó, de céllövészest még egyet se láttam eddig.
Igaz, nem túl speciális a lőlap, viszont ennél olcsóbban nyomtatható szerintem nincs is. :-) Amúgy vannak boltban vett lőlapjaim is, de gondoltam egyszerűbb ha valami mindenki által olcsón kinyomtathatóval készítem el a videót, mert úgy talán többen megpróbálják.
Nekem ehhez a lőtérre kell menni és kell két fényképezőgép, hogy egyszerre fel tudjam venni a lövészetet. Lőlapot már nyomtattam, talán a héten tudok csatlakozni egy videoval.
kihasználatlanság miatt eladó egy vadászati célra használható Benelli Super Vinci 12/89-es kaliberű sörétes puska, 28"-os csővel. Megkímélt esztétikai és kiváló műszaki állapotban, kb. 600 lövéssel.
Minden gyári tartozékával: choke-ok, műanyag tok, szíjkengyel, stb.
Ára: 429.900 HUF
Egyéb kiegészítők a puskához:
-9-es tár 39.900 HUF
-pisztolymarkolatos tusa 39.900 HUF.
Ezeket elsősorban a puskával együtt szeretném eladni. A puska és a 2 extra ára együtt: 499.900 HUF.
Természetesen csak engedéllyel rendelkezőnek!
Érdeklődni telefonon: +36 30 48öt383öt. Emailben, kérlek, ne.
Eladnék egy USA Mossberg M 500 A típusú sörétes fegyvert 12/76-os kaliberben.
A fegyver tökéletes állapotban van,"ajtónyitó"funkcióval ellátott csőtorkolattal és a szintetikus tusba épített visszarúgás gátlóval.Remekül rakja a brennekét,gyöngygolyót!
-menj el pszichológushoz. -keress egy szimpatikus lőteret / szövetséget (MSSZ vagy MDLSZ), iratkozz be és kérj versenyengedélyt -gyakorolj -járj el minősítő versenyekre. ha az MDLSZ-t választod, akkor idén legalább 3 versenyre és szerezz legalább 1 minősítést bármilyen pisztolyos fegyverszámban (kis- vagy nagykal, attól függ mit szeretnél.) -gyakorolj és menj versenyre -vizsgázz le fegyverismeretből maroklőfegyverre (azt mondod van vadásztartásid, tehát sörétesre és hosszúra már nem kell) az egyik megyei RKP-n vagy a BRFK-n, bármelyik lehet, a pénztárcád és a vizsgaidőpont majd eldönti hol. (Vazs megyében 3-4 havonta van csak) -gyakorolj és menj versenyre. -az előző pszichológiai vizsgálat után minimum 6 hónappal menj el ismét pszichológushoz. -menj el sportorvoshoz. -gyakorolj és menj versenyre. -így megvan a szövetségi minősítésed a következő év elején (MDLSZ-nél február körül). ha türelmetlen vagy és év közben kell, azt is lehet kérni, de az külön pénz. (-tárolóhelyed van, azt mondod.) -szerezz ajánlást a szövetségtől maroklőfegyver tartására -ha a fentiek megvannak, menj el a lakóhelyed szerint illetékes rendőrkapitánységra a -pszicho vizsgálatok. eredményeivel -sportorvosi engedéllyel -egyesületi tagsági könyvvel -szövetségi minősítéssel, versenyengedéllyel (MDLSZ-nél egy kártya a kettő) -szövetségi ajánlással -fegyvervizsga eredménnyel -ha minden OK, kapsz egy határozatot, amire vehetsz egy sportpisztolyt. amint megvetted 8 napod van a következő két lépésre: -a megvásárolt pisztolyra szerezz javaslatot a szövetségtől, hogy sport célra alkalmas. -ismét rendőrség, összes papírral, ami van a fegyvereddel és engedélyeddel kapcsolatban (esetleg a kutyád oltási könyve is) és a pisztolyt beírathatod.
az orvosit és a minősítő procedúrát évente ismételni kell.
a rendelkezésre álló vadásztartási csak a tárolóhely kialakítást, esetleg ellenőrzést váltja ki.
az egyes lépesek sorrendje változhat. van olyan egyesület, amelyiknél belépési feltétel a fegyvervizsga, van amelyiknél erkölcsi biz. is kell. a pszichológus kérhet a sportorvosi beutalót.
a többéves tagság nem jogi feltétel már, de a fenti folyamat is legalább 6 hónap + rendőrségi ügyintézési idő, szóval legyél türelmes.
Szeretnék tanácsot kérni. Vadászengedéllyel rendelkezem évek óta, viszont csak koronglövészet miatt. Engedéllyel itthon tárolt sportpuskáim vannak. Nyitnék a pisztolyos sportlövészet felé. Csupán hobbi szinten. Lőterek vannak a közelben, még helyszínen nem érdeklődtem.
Kérdésem az lenne, mi a menete, hogy engedélyt szerezzek maroklőfegyverre, amivel időnként lejárjak lőni és azt a többi fegyver mellett itthon tárolhassam.
Interneten olvastam több éves tagságokról klubokban, mielőtt bárki bármit magával vihet.
Ha van már fegyvertartásim, az könnyíti-e a helyzetet? Merre induljak?
Sziasztok! Lenne egy eladó Kalasnyikov AK47 (félautomata) puskám.Eredeti Orosz !!!(USSR)Kalibere 7,62x39. A fegyver vadonat új (gyári zsírzott).Króm zárdugattyú és cső) Minden tartozéka meg van hozzá (2db tár, szurony, hordszíj, olajzó, tisztító, táska ). Évjárata 1953. Műszaki vizsga friss (10évre). Az ár megbeszélés tárgya. 207774805 (A kép csak illusztráció nem a fegyverről készült de azonos az eladás tárgyával!)
Akkor valószínűleg ő lehet a nemzeti csúcstartó, Dancsó Tibor (Viharsarki SE). Bár az MDLSz honlapon csak 178 kör szerepel a neve mellett (kkpu, nyílt irányzék) vagy 185 kör (kkpu optikai irányzék). Akkor hogy-hogy nem 195? Ha ennyire egy lukba tud lőni 15x? (15 x 13 =195) ( http://www.mdlsz.sport.hu/download/2017/nemzeticsucsok171006.pdf )
Ez a szórás gyorsponthoz éppen csak elég. Ha letámasztva ezt tudta produkálni. Az olcsó Remington 597 25 méteren szó szerint egy lyukat csinal. RWS narancssárga lőszerrel! Most keresek gyorsponthoz öntöltő .22 puskát. Az egyik barátom Remington 597 puskája hatalmas pozitív meglepetés!
Nem kell mondanod semmit. Csak összehasonlításnak tettem föl. Az irányzéka a szokásos amerikai, lépcsős állítású, számomra kényelmes rés-tüske aránnyal.
Nincs sok sportlövő múltam, én ezt tudom, egy nem repedt tusájú fegyverrel.
Nem tudom mit mondjak. 25 mm-es szórás 25 méter. Nem láttam még ezt a puskát,hogy mennyire használható az irányzéka 25-re. A múltkor követtem el hasonló dolgot. 25 m térdelve támasztva cél a 8-a lőlap 8-a feliratának a 8-asa. Fegyver Browning öntöltő 9 mm Luger nyílt irányzék. A soklyukú látásjavító szemüveg mert csak azzal látom az irányzékokat. Eredmény egy két centis lyuk. Csodálkoztam is rajta mert egy eléggé viseletes puska volt repedt tusával.
Picurgyu, az Éles/Eladó topikban említetted, hogy a neten található, az ERMA EG 712 puskát bemutató három videoból az egyikben, a lövésztársnak nincs valami meggyőző szórása ezzel a típussal.
Nekem ma azt sikerült lőnöm gyorspont lőlapra, nyílt irányzékkal, feltámasztásból. Az első lövés után visszavettem egy lépcsőfokkal az irányzékot. Így legalább tudom, mennyit módosít egy lépcső:
Valóban nem egy sportpuska, de nekem meggyőző a szórásképe.
Eladó lenne a képen látható Knobloch pisztolyos lövészszemüveg állítható iriszblendével. Ára 25.000 Ft A munkámból kifolyólag telefonon nem igazán vagyok elérhető így kérek mindenkit, hogy a következő email címen érdeklődjön: gunnepper@gmail.com