Keresés

Részletes keresés

eleri Creative Commons License 2008.02.12 0 0 388

pontosabban: leégetni és nem újratelepíteni....

Csak még egy kérdést: szerinted aki az MO-on fog járni (kamionok, tranzit forgalom stb.) az eddig hol járt?

Mert ha itt laksz a kerületben, akkor valószínűleg észrevetted, hogy akár hétköznap, akár hétvégén egy kis mellékutcáról balra kikanyarodni pl. a Határút-Szlovák út útvonalra (vagy bármelyik másik párhuzamos útra) kishíján egyenlő a lehetetlenséggel! És talán, ha lesz egy körgyűrű, akkor az segít tehermentesíteni az amúgy nagyon leterhelt kerületi főutakat...

Ezt nem most kellett volna megépíteni hanem már nagyon-nagyon régen. És ha körülnézünk Európában akkor más nagyvárosoknak is van elkerülő útjuk... sőt még közelebb a város pereméhez....

Előzmény: killmark (387)
killmark Creative Commons License 2008.02.12 0 0 387

téged nem zavar.

én viszont itt,egy csendes kertárosi környezetben nőttem fel.és abban igezed van hogy nem őszinte a mosolyom sem a lakóteleptől,sem a sárgák raktárbódéitól, főleg hogy a környék tüdejét kell miatta kivágni.

Előzmény: Laci63 (385)
eleri Creative Commons License 2008.02.12 0 0 386
Sőt lehet, hogy a III. és IV. ütem még jól is fog járni egy közelebbi ipari parkkal... talán majd nekik már nem kell Mucsaröcsögére menni beltéri ajtót választani... :-)))
Előzmény: Laci63 (385)
Laci63 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 385
Úgy látom Te nagyon ellene drukkolsz ennek a lakóparknak :-)
Az M0 "közelségének" (~3,5km) én pl örülök.
Ahol most lakom, az sincs messze autópályaszakasztól, itt is van "ipari" létesítmény (raktár/telephely), és nem dőlt össze a világ... a kamionoktól se...
Hogy kínaiak? Na és? Talán még lakótárs is lesz kínai (legalábbis találkoztam vásárlókkal a Terrában)... miért lenne rosszabb szomszédság, mint akárki más?
Előzmény: killmark (384)
killmark Creative Commons License 2008.02.11 0 0 384

a tervek arról szólnak (XV ker helyi hírek)hogy az ázsiacentertől a határútig beépítik ipari létesítményekkel.

az kamionforgalommal,stb jár.

Előzmény: eleri (382)
eleri Creative Commons License 2008.02.11 0 0 383
Jaloro, üdv köztünk! :-))
Előzmény: Jaloro (381)
eleri Creative Commons License 2008.02.11 0 0 382
Vagy lakópark... mert az is biztos jó húzás lenne valakinek...
Előzmény: killmark (380)
Jaloro Creative Commons License 2008.02.11 0 0 381

Sziasztok!

Ha minden jol megy, akkor mi (baratnom es en) is az elso utemben elkeszulo E epuletbe fogunk koltozni.

Udvozlet minden szomszednak!

Előzmény: killmark (380)
killmark Creative Commons License 2008.02.11 0 0 380

csak úgy halkan jelzem meg hogy a lakótelep az M0 bekötőtja mentén lesz,mertogy a rákospalotai határ út a az autóút lehajtója.

a kiserdő kiégett részére pedig kínai raktárbázis fog épüni. szép szomszédság.......

Előzmény: bernadett3 (379)
bernadett3 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 379

Sziasztok!

Egyetértek Sicával. Szerintem az hogy most milyen a közlekedési helyzet, az lényegtelen,  úgyis később fog kiderülni, hogy milyen változtatásra van szükség. Mondjuk nem ártana a mostani helyzetben sem egy lámpa a Szentmihályi úton a kanyarba, hogy át lehessen menni a buszmegállóba.

Ha mi nem vesszük meg a lakást, akkor más fogja helyettünk.Szerintem jó helyen van, előbb-utóbb minden beépül. Szembe a kiserdő is biztos egyszer.

Szerintem mindegyik ütem fel fog épülni, van kereslet.

Előzmény: Sica (378)
Sica Creative Commons License 2008.02.08 0 0 378

Sziasztok!

Juve5,

üdv köztünk! :-)

Killmark,

erről azt gondolom, hogy ez mindenkinek mellékes. Sajnos ez tisztán üzleti alapon működik. Viszont az azzal kapcsolatos többlet terhek, mint pl. az orvosi ellátás az önkormányzat felelőssége, hogy megoldott legyen. Az utak állapotán ez mondjuk nem fog segíteni... :-(

Viszont én töredelmesen bevallom, hogy engem most más, ennél sokkal örömtelibb dolgok foglalkoztatnak, meg az, hogy mikor költözhetek az új lakásomba. Neked nyilván más a fontos, gondolom a környéken laksz, és biztos nekem is probléma lesz, ha már ott lakom, most még inkább örömködnék, ha nem gond...

Egyébként sem lehet tudni, hogy a 640 lakásból valóban felépül-e mind. Nyilván a kereslet fogja eldönteni. Ha lesz rá kereslet, akkor megéri megvalósítani, ha már pl. a 3. ütem értékesítése is nehézkes, akkor nem biztos. Én még korainak érzem a 640 lakáson és a 600 autón való aggódást.

S.

Előzmény: killmark (376)
eleri Creative Commons License 2008.02.08 0 0 377

Jó az nem egyértlemű, hogy nyugdíjas otthon, de valami közhasznú intézménynek kellene ott épülnie:

"...a lakosság általános életviteléhez szükséges, a lakóterület ellátását biztosító intézmények elhelyezését szolgáló terület..."

Talán ha a körgyűrűt már rég megépítették volna, akkor ekkora gáz nem lenne...

De folyamatosan népesülnek be a környező települések is (Csömör, Kistarcsa), akik ugyancsak a Rákosi és a Csömöri úton járnak be. A Csömöri út minősége amúgy is minősíthetetlen már-már...

(Csak így zárójelben: Cinkota Újtelep megállóhelynél értékesítés alatt van egy nem kis területű önkormányzati telek, ahová szintén valószínűsíthető, hogy egy lakópark épül majd nem kevés lakással.... na ha az elkészül, akkor tényleg lőttek a kerületi közlekedésnek... főleg úgy, hogy a BKV és az önkormányzat reformja a kerületi közlekedésre egyenlő volt a járatritkítással)

Előzmény: killmark (376)
killmark Creative Commons License 2008.02.07 0 0 376

elolvastam ,nekem ebből nem egyértelmű a  nyugdíjasotthon.

viszont megnéztem a terra honlapot.

640 lakás?tényleg?

ez azt jelenti hogy a környék útjai végkeépp járahatlanok lesznek.640 lakás az cca 600 autó. hova? a jános utcára?

az orvosi rendelőtől kezdve az összes intézmény túl lesz terhelve.

ennyi embert beköltöztetni a város utolsó kis kertesházas övezetébe nem irreális?

Előzmény: eleri (374)
bernadett3 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 375

Szia!

Én is F épületes vagyok, 101-es lakás.

Előzmény: Juve5 (371)
eleri Creative Commons License 2008.02.05 0 0 374

Eredetileg volt róla szó, mert ha megnézed az építkezést akkor nem nyúlik ki egészen a Határútig. A fentmaradó sávon elvileg nyugdíjas otthont, Lidlt és hasonlóakat terveztek...

Nézd meg az eredeti beépítési / szabályozási tervet az önkormányzat honlapján fent van, 6/2005 (II.21)- i rendeletben részletesen le van írva, hogy milyen épületeket lehet építeni, és milyen céllal használni.

Előzmény: killmark (373)
killmark Creative Commons License 2008.02.04 0 0 373

nyugdíjas otthont is ebbe a tömbbe tervezték?

Előzmény: eleri (370)
eleri Creative Commons License 2008.02.04 0 0 372

Szerződés szerint fehérre festett fal jár!

A felárról meg nem tudok, bár biztos van... hívd fel a festőt és kérj ajánlatot.

Költözés után amúgy gyerek játék kifesteni egy még nem bútorozott lakást olyan színre, amilyenre csak szeretnéd... szerintem... :-)))

Előzmény: Juve5 (371)
Juve5 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 371

Üdv Eleri!

F épületben fogunk lakni az első emeleten 107. Egyenlőre ott tartunk, hogy kiválogattuk a csempéket, az ajtót. De konyhabútorunk még nincs... egyenlőre amit néztünk megfizethetetlen. De azért haladunk...

Azt nem tudjátok, hogy a fal az fehér lesz, vagy felárért kifestik esetleg a lakást?

Üdv mindenkinek!

Előzmény: eleri (369)
eleri Creative Commons License 2008.02.04 0 0 370

Hello Killmark!

Lehet, hogy erről az önkormányzat többet tudna mesélni!

Egyelőre úgy tűnik, hogy a beígért nyugdíjas otthon helyén is max. dzsumbi lesz...

Előzmény: killmark (364)
eleri Creative Commons License 2008.02.04 0 0 369

Üdv Juve a fórumon!

Hogy álltok? Hányadikon fogtok lakni?

Előzmény: Juve5 (368)
Juve5 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 368

F épületben leszünk.... csak már lennénk!!! Naaaagyon várjuk már!

Előzmény: bernadett3 (367)
bernadett3 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 367

Szia!

Üdv neked is, bár nem tudom mennyire közeli szomszéd leszel. Melyik épület a tied?

Előzmény: Juve5 (365)
bernadett3 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 366

Sziasztok!

Nem tudok róla, hogy lenne, csak a 46-os busz ami mostanában lett bár nem hiszem, hogy csak a lakópark miatt. Szerintem legfeljebb akkor lesz, ha már az összes ütem felépült.

Előzmény: killmark (364)
Juve5 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 365

Szép napot mindenkinek!

Látom, jó régóta megy ez a fórum, de csak most találtam meg... Egy kedves lakótárs szólt, hogy van ilyen. Üdvözlet minden szomszédnak!! :-)

killmark Creative Commons License 2008.02.03 0 0 364

tudtok valmit esteleg arról hogy mivel 670 lakás épül egy tömbbe,van kilátás valami infrastruktúrális fejlesztésre?

vagy a környéken lakók látják kárát ekkora néességgyarpodásnak,mindenféle fejlesztés nélkül?

bernadett3 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 363

Sziasztok!

Nem tudom hogy hogy fog nálunk kinézni, de szerintem nem olyan rossz a színe. Persze lehetőséget kéne szerintem is adni a választásban, az logikus, hogy kívűlről egységes legyen, de belülről ha azt mondják, hogy van 4 szín, akkor biztos mindenki megtalálná a lakásának megfelelőt.

Parkettás már megvan,de még van idő addig, és azért nem adják ki, amíg nem aktuális. Linda2008 te melyik épületben vagy?

eleri Creative Commons License 2008.01.26 0 0 362
Nem rossz ötlet a csere! ;-))
Előzmény: Sica (360)
Linda2008 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 361

Kedves Sicám!

Há' már hogy ne lennénk!

Ezek szerint csak sikerült őket megtalálnod! :-)))

Egyelőre nem tudom, hogy mennyire lesz sötét az az állítólagos "dió", de lehet, hogy mi is beneveznénk egy világosabb belsőre. 

Parkettásról tud már valaki valamit?

Előzmény: Sica (360)
Sica Creative Commons License 2008.01.26 0 0 360

Sziasztok!

Nem tudom, hogy van-e itt valaki, de azt gyanítom igen, csak senki nem ír :-)

Én viszont szeretném megosztani veletek, hogy tegnap voltam a cégnél, akik az ajtókat szállítják a lakásokhoz, és azt beszéltem meg velük, hogy bár a bejárati ajtó színe fix, később lehetőség van arra, hogy a belső, lakás felőli színt megváltoztassuk olyanra, ami illik a lakás belső kialakításához (már persze ha ez alapból nincs így, de szeretnénk). Ráadásul ehhez még az ajtót sem kell levenni, csak a belső borítást cserélik ki. Anyagköltségben a fiatalember elmondása szerint kb. 15 ezer, a munkadíj, szállítási díj pedig majd attól függ, hogy hányan kérik és hogy össze tudjuk-e hozni az igényeket egy időpontra. Ez még persze nem aktuális, de nemsoká az lehet :-)

Én még nem tudom, hogy mennyire lesz zavaró nekem, az adott szín a lakásban, de ha igen,akkor szerintem azért le fogjuk majd cseréltetni.

Aztán kerüljetek most már elő :-) Akár olyanok is, akikről még nem hallottunk, mert most már kell, hogy legyünk szép számmal :-)

Sica

eleri Creative Commons License 2007.12.21 0 0 359

Békés, boldog, szeretetteljes ünnepeket kívánunk mi is minden leendő szomszédunknak!

Előzmény: bernadett3 (358)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!