Hitelesség. Fontos dolog. Amikor az embert meghívják elvbarátai egy zárt találkozóra, vagy titkokat bíznak rá, mert úgy érzik lehet benne bízni, az pedig rohan és elmondja másoknak, akkor hol a hitelesség?
Ha valaki manapság a Magyar Hírlaptól eljön, az érdem, és nem szégyen.
Mellesleg, közös megegyezéssel távozott, és a Minden Magyar Állkapcsok Legnagyobbika birtokosának elég sok pénzébe került megszabadulni a liberális fertőtől, így most szabadon viheti lapját és tévéjét az údvözítő jobbos irányba.
Én nem vagyok Fodor csapatának a tagja, amit én mondok, az messze magánvélemény. Sőt, hogy őszinte legyek, nem is voltam teljesen megelégedve azzal, amit Gábor tegnap produkált, hiszen csak Kókához viszonyítva volt jó. Én nem fodorista, hanem bauerista vagyok. :)
A hitelesség minden személyi döntésnél alapkérdés. Ez ügyben Te már réges-régen döntöttél. Az én szememben viszont kicsit sem rontja Kóka hitelességét az, hogy a telefonjában vagy a titkára noteszében Orbán Viktor neve mellett szereplő számról - meglehet tévesen - azt gondolta müködik. Ugyanakkor Fodor Gábor hitelességét erősen rontani tudja az, hogy egyes vehemens támogatói hosszú órákon keresztül képesek egy ilyen pimf cuccon rágódni. Ő ugyanis sokat beszélt a csapatáról, így magasan a léc ennek várható teljesítményével kapcsolatban.
Nem, Seki, nem az a legfontosabb kérdés, hogy igazat mondott-e Kóka. Egyetértünk. Ez egy húszezredrangú sajtónyilatkozat. Az viszont lényeges, hogy melyikük a hitelesebb politikus. Én úgy veszem ki a Marketing Centrum elemzéseiből, hogy Fodor.
Úgy van, úgy van. A magyar liberalizmus jövőjének éppen ez a legégetőbb problémája: Van-e Orbánnak mobilja? És miféle elnökjelölt az, aki azt gondolja: van. Komolyan mondom aggodom érted. Ennyire azért nem kéne elveszíteni a mértéket, még akkor sem, ha rossznak érzed az általad favorizált jelölt esélyeit. Már csak azért sem, mert az ilyen színvonalú marháságokkal nagyon sok küldöttet el lehet téríteni Fodor Gábor támogatásától.
Mi az hogy szerinte? Szokás szerint azt hitte, hogy nem derül ki a nagyotmondás (hiszen a média számára volt cimezve az állitólagos SMS, hogy aláhuzza, hogy csk OV tudja viszarendelni a randalirozókat, s ezzel elismerje, hogy ő is küldte az utcára őket!). primitiv gondolkodásra vall, az biztos! i
De jó szívű tudsz lenni! Az egyik feledékenység, a másik meg egy hazug állitás! nehogy azt mond már, hogy SMS-t csak úgy lehet küldeni, a mobil kéri a cimet! (cimzett számát). Ez bizony a Kóká-féle vonalra jellemző cél szentesiti az eszközt szemlélet, s a hiteleség elvárása nem fér bele.
Nem az a kérdés, hogy hazudott-e Kóka, hanem az, hogy a vitán bebizonyosodott, amit eddig is tudtunk: alkalmatlan. Nem a hazugság miatt, hanem mert egyszerűen képtelen a vezetésre, csak a saját hatalmában tud gondolkodni. Egoista, önző hülyegyerek, akinek egyszer bejött valami, és azt gondolja, erre élete végéig bazírozhat.
Kóka a Fodor-kampány tervezői szemében az "MSZP embere", aki a "gazdagok pártjává" tenné az SZDSZ-t, amelyet "vállalatként irányítana". Az "újonc, a törtető", aki ugyanakkor - itt egy "kis" ellentmondás van a két állítás között - a "régi vezetés bábja".
Persze ez így nem igaz, ez csak rendkívüli rosszindulattal mondható Kókáról, de ez a kép erősödik, ha nem cáfolja elégszer. A reggeli Napkeltében Lakner Zoltán már Kóka állítólagos "szociális érzéketlenségéről" magyarázott.
Szóval nem ártott volna, ha a záróbeszédben ezeket alaposan megcáfolja, kigúnyolja, mert így óhatatlanul ezek forognak, felhasználhatóak ellene és ha veszít, akkor emiatt veszít.