Nekem már csak egy GP 37 van, ezt találtam a legjobbnak, bárkit kinyírok két lövésből hatótávolságon belül pár lövéssel.:). Töltény van nálam sok mindig, ha fogy, veszek hozzá. Az is kurva jó, hogy kopik a fegyver meg beragad, akkor lehet cserélni. Van egy bejáratott kereskedőm akinek eladom és veszek újat, ritka fegyver. Nincs is nálam másik csak néhány elsősegély cucc meg pár értékesebb dolog amit el lehet adni de így is éppen 50 k alatt vagyok, nehéz a töltény. Ha a báros faszi küldetéseit megcsináljátok lesz fasza ruha is aztán lehet menni csernobilba amúgy az a környék halálos. Háromtól idáig nyomtam de már nem látok.:)
Jaja, én is mindig túl vagyok terhelve, mert nagyon nem akarózik fegyót eldobni. Most éppen egy RPG vetőm van egyetlen rakettával, valami NATO 5.56-os, scope-os, granyóvetős fegyó, egy szintén 5.56-os német csúzli, meg a klásszikus 5.45-ös, dettó scope-os, granyóvetős ruszki téma. Kicsit nehezek...
Jaja, fegyó van egy rakat, csak skulót bajos találni hozzájuk. Kicsit olyan a feeling, mint a Condemnedben: örül az ember, ha talál egy jó fegyót, aztán meg konstatálja, hogy van hozzá pl. 4db. skuló. Remek...
Én ott járok amikor segítek a MOLE nevű fickónak, és ő megmutatja hogyan jutok le az alagútba. Látom hogy az F gomb a lámpa, de nincs olyanom, és igy nem egyszerű írtani az ellent.
Most találkoztam azzal a láthatatlan döggel is.
Komoly fegyverem eddig még nem volt, egy távcsőves pedig nekem is jólenne.
Vannak fasza fegyverek beljebb, nem is tudom, hogy melyikek használjam, fáj a szívem ha el kell dobni egyet mert nem bírom el. Most egy távcsövessel nyomulok.:)
Már a legelején, a Cordon területen is vagonszám lehet mindenféle fegyvert találni, nekem is van már AK meg MP5 is, pedig még sehol se tartok, csak lőszer nem sok van még hozzájuk.
Vissza kell menni legalább naponta egyszer oda, ahonnan a pendrive-os fickót kellett kihozni, mert többen is említik, hogy mindenféle banditák állandóan ott táboroznak. Még harcolni se nagyon kell, általában kóborol a környéken pár loner, akik kipucolják a helyet mire odaérsz, csak levadászni, aki esetleg kimaradt a szórásból és valamelyik épületben ólálkodik, aztán lehet begyűjteni a cuccot a hulláktól. Legutóbb annyi volt, hogy egy menetben nem is tudtam elhozni (az egyik helyiségben szabályosan halomban állt a hulla :), mennem kell majd még egy kört.
Na, azért tudnak azok támadni tömegesen is. Egy kutya észrevesz, 10 másodperc múlva már az egész falka szalad ezerfelé a darabjaiddal, reload. :S Néha viszont tényleg elszaladnak, erre még nem igazán tudtam rájönni, mitől függ. Van, hogy rád támad, megharap, aztán meggondolja magát és inkább elszalad a francba. Aztán meg lehet, hogy fél perc múlva három haverjával jön vissza, és mire megmozdulnál, megesznek.
Láttam valami állattal flipperező anomáliákat: a szerencsétlen betévedt egy területre, ahol egy csomó volt egymáshoz közel, és az anomáliák addig dobálták ide-oda egymás közt, míg végül egyszer kifelé nem repült el.
A környezet jól átjön, nem tudom, mennyire random/dinamikus az időjárás, nekem az első 24 órám a zónában ilyen viharos-esős volt, villámlással miegyébbel, de aztán este, pont naplementekor kicsit felszakadt a felhő, és ugyanaz a gyönyörű arany-vörös fény árasztott el mindent pár percre, mint a valóságban szokott lenni ilyenkor; az időjárás nagyon szépen van modellezve.
Azt én is meglepetéssel vettem észre, hogy az eső csak ott esik, ahol nincs fölötted semmi, sőt, még az eső hangja is változik attól függően, hogy éppen milyen talajon vagy, aszfaltúton sistereg mint a fene, füvön meg alig hallatszik.
Attól meg külön feküdtem, mikor először mentem be Wolf táborába; a tűznél két fickó ült, az egyik gitározott meg énekelt, a másik nagy átéléssel hallgatta, aztán elkezték nyomni a szöveget, nevetgéltek, beszólogattak egymásnak, stb. Marha jó volt.
Szóval a hangulat eddig nagyon bejön, lehet, kár volt a warezt kiírni, mert ebből kezd egy megvétel befigyelni nálam is.
Ööö, nem, ezek ahogy beléptem a szintjükre, kapásból lőttek. Egyébként az a vicces, hogy arrafele valami elég ütős sugárzás is van, tehát nem elég, hogy igen kemény fickókat kell legyakni, a sugárzás is kicsinál. Basszus, pedig már a Pripjatyba való belépési ponttól kb. 20 méterre lehetek, de ott mindig megpusztulok.
Gondolom, túl sokat vegzáltad őket vagy a haverjaikat, és most már nem szeretnek.
Ez vagy ígyjárás, és ezen a szálon nem fogod tudni tovább vinni a sztorit, vagy lehet valahogy javítani a viszonyodat velük. Esetleg keresni valakit, aki a barátjuk és neked se ellenséged, és neki dolgozni, hátha javul velük is a viszonyod...?
Hát basszus, sosem jutok el Pripjatyba (már hogy a játékban, mert IRL április elsején megy a vonatom Kijevbe, onnan meg irány a Zóna). A vörös erdő határán irdatlan mennyiségű, kb. golyóálló terminátor b*ssza a rezet, egy tár 5.45-ös skuló meg sem kottyan nekik. Taktikázhatok bárhogy, folyamatosan ementálivá lőnek.
Kérdés. Nálam a belengetett 9.6 GB helyett csak 5.8-at tett fel, ellenben úgy tűnik, mintha valami hiányzana, menet közben időnként kifeketedik pár másodpercre, mint mikor a menü meg a játék között vált, aztán csak visszaadja a játékot. Lehet, hogy a cutscene-ek elvesztek valahol út közben (az intro megvan), vagy másnak is ennyi?
Hála a T-comnak, nekem még mindig nincs lenn(ezúton is köszönöm nekik a minőségi netet), úgyhogy még nem tudom, h milyenre sikerült. Talán holnap már tolhatom a gamét:/ Tudnátok betenni screenshotokat?
Ööö, két Csernobilos topicon tolom párhuzamosan, ha nem gond, másolok:
"...ez a játék így, ebben a formában kb. 2002-ben lett volna a topon, mert ma egy kalap kakker. Az hagyján, hogy az állítólag hypergrafika bőven nem éri el a FarCry szintjét (legalább a csirkébb gépeken is elmegy), az egész menü buta, mint a segg és egyszerű, mint a fakocka, na de vazz: 2007-ben egy zsír új játék ne ismerje az ötgombos egeret??? És ha ez nem volna elég, se a játékélmény, se a zene, se a feeling nem üt, pedig azt mindenképpen elvártam volna tőle. Ez egy szimpla 2002-es FPS, mint annyi többi más."
Amúgy ez az első felháborodásom volt, azóta elkortyolgattam egy üveg bort, és az agyammal párhuzamosan tompul a kritikám éle is. Mindegy, éppen török előre Pripjaty felé, még ha a világ legszarabb játéka volna, akkor is elvinném odáig. :-)