Keresés

Részletes keresés

bcisuper Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2666

Hideg csirkepörkölt konzervet kaptunk az utazás alatt, 1 cm vastag zsírréteget lekaparva már hozzá is fértünk a falatokhoz.

Szerencsére volt a pk-ánknak vodkája, azzal azért lecsúszott.

Előzmény: zsitvica (2661)
Vargabandi Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2665

Na erről még én se hallottam. Ha van még ilyen sztorid kedves szomszéd, akkor ne tartsad magadban! :)

*Sheriff*!

Szóltam a Wesselynek, hamarosan jelentkezik a fórumon :)

Előzmény: Horvathgergő (2664)
Horvathgergő Creative Commons License 2011.04.26 0 0 2664

egy történet:

a 6. ház, amiben laktunk, ott lakott a Hammer ( tűzoltóparancsnok) is a családjával, és egyszer ilyentájt, úgy május elején nagyon elegük lett, hogy a nyárfáknak a bolyhos magja/virágja szőnyegként hullik mindenfelé, főleg a lakásukba, erre hívatta a tűzoltókat kocsistól, és leverette a fákról az egész cuccot, ő meg az erkélyéről koordinált.

Esetleg valaki, mondjuk Bakay Úr nem volt tanúja ennek a kis intermezzónak?

Vargabandi Creative Commons License 2011.04.26 0 0 2663

"Qvára titkolóztunk, de egész Debrecen arról beszélt, hogy megjöttek a rakétások...........:-))) "

Erről eszembe jutott egy vicc.

Két katona nagy ládát cipel a falu végén. Odamegy hozzájuk egy vénasszony, és megkérdezi tőlük:
- Mi van ebben a ládában?
- Az hadititok.
- De azért látom, hogy jó nehéz lehet.
- Hát persze! Tele van rakétákkal.

Előzmény: zsitvica (2661)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.26 0 0 2662

1977-től már csak 1 darab M alakulat volt, mégpedig a 106. tartalékképző légvédelmi tüzér ezred. Négyen voltak, egy öreg őrnagy, egy még öregebb zászlós, meg két sorkatona. Volt egy jókora raktáruk a MN 1059 tüzelőállás területén, ahol egy ezredre való ruha, vv felszerelés és egyéb motyó volt. Legnagyobb feladatuk az volt, hogy ezt a raktárat évente egyszer át kellett pakolniuk, hogy a cucc ne penészedjen meg.

----------------------------

Debrecenbe való átköltézésünkkor kettő ilyen "M" zászlóaljat örököltünk.

- Egy híradó M zászlóaljat,

- Egy Eü, M zászlóaljat, magyarul tábori kórházat.

Mivel szervezési hiba miatt a Kosuth laktanyát úgy vetük át, hogy előtte két hónapig nem volt őrség a laktanyában illetve még jelképesnek se nevezhető őrség volt (2 fő) amiből később hosszú hadbírósági tárgyalás lett, ezért a két M zászlóalj egyikéből az eszközök nagy része társadalmilag hasznosult.

Az Eü zászlóalj egy elhelyezési hiba miatt majd 100%-ban megvolt. eszközeivel, készleteivel, stb.

Ezt rovancsoltam egy rajjal két hétig.

A híradó zászlóalj olyan veszteségeket szenvedett el, hogy a VKF feloszlatta !

Ez akkoriban hadseregszerte híres botrány volt.

Fülöp Karcsi kollégám (Sopronból) volt annak a zászlóaljnak a rovancsoló rész-vezetője szintén egy rajjal. (nem bizottság vezető)

Szegény több mint egy évig járt katonai bíróságra, mint tanú.

Az ilyen és hasonló "M" zászlóaljak kezelésére, velük való bánásmódra kíváló iskola volt az az első hónap.

Elkán elismerte a munkánkat amit az echte (örökölt) debreceni tisztek igen rossz néven vettek.

zsitvica Creative Commons License 2011.04.26 0 0 2661

Az LKK abban az évben költözött el Debrecenbe, a Kossuth laktanyába.

-----------------

Tudom.

Én voltam az egyik (mert sok volt) szállítmány parancsnok helyettese.

Ne tessék vmi nagy beosztásra gondolni, ez egy négy-hétnapos feladat.

Maga a vasúti szállítás kb. 24 óra volt.

Délután pakoltunk be, kb. éjfélkor indultunk Pszabolcs felé, kb. másnap délután értünk Debrecenbe, majd kihúztak bennünket Kiscsere vasútállomásra, ott rakodtunk ki.

"titokban" éjjel mentünk át a teljes városon, rendőri kék villogóval.

Qvára titkolóztunk, de egész Debrecen arról beszélt, hogy megjöttek a rakétások...........:-)))

Előzmény: Volt tüzér (2660)
Volt tüzér Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2660

Az LKK abban az évben költözött el Debrecenbe, a Kossuth laktanyába.

Az MN XXXX abban az időben még nem szerepelt önálló hadrendi számon, akkor 11/1. TÜSZ (Technikai Üzemeltető Szolgálat) volt a neve. Önálló MN száma sem volt. 1977-től a 11. ezred dandárrá szervezésekor kapta meg a 11/15 Honi lérak technikai osztály hadrendi megnevezést és a MN 3592 számot.

A MN 5011/?? lérak osztály a 11/2. honi légvédelmi tüzér, majd később honi légvédelmi rakéta osztály volt. Érdekes, ez az osztály a megszűnéséig megőrizte a kezdetben kapott hadrendi megnevezését. Az MN száma MN 1059 volt. 1981. januárban felköltözött a Pilis tetőre. Ennél az osztálynál lehúztam hét évet.

1977-től már csak 1 darab M alakulat volt, mégpedig a 106. tartalékképző légvédelmi tüzér ezred. Négyen voltak, egy öreg őrnagy, egy még öregebb zászlós, meg két sorkatona. Volt egy jókora raktáruk a MN 1059 tüzelőállás területén, ahol egy ezredre való ruha, vv felszerelés és egyéb motyó volt. Legnagyobb feladatuk az volt, hogy ezt a raktárat évente egyszer át kellett pakolniuk, hogy a cucc ne penészedjen meg.

Előzmény: zsitvica (2658)
Vargabandi Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2659

Itt lakik tőlem 2házra :) Legutóbb szombat este beszéltünk, mondtam neki, hogy látogassson ide a fórumra.

Előzmény: *Sheriff* (2655)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2658

Börgönd 1973

Az MN 9548 = Légvédelmi kiképző központ, kb. 1200-1300 fő,

Az Mn xxxx = Légrak TÜSZ osztály, kb. 150-200 fő,

Az MN 5011/?? lérak osztály a laktanyától Fehérvár felé kb. 2 km-re kb. 200 fő.

+ 2-3 "M" alakulat, alakulatonként 2-5 fő.

+ 1 db kiképző század keret (8-9 fő).

A századügyeleteseknek takarodó után 30 perccel kellett az ÜTI-nél jelenteniük.

Mivel volt vagy tizensok szd.ü. ezért az utolsót érte az a megtiszteltetés, hogy az éjféli létszámot összeadhatta.

Egy idő után adtunk az ÜTI (általában őrnagy) + ÜTI.H. (általában fhdgy) mellé ÜTI.H-2-öt. 24 órában.

A 2-nek a feladata volt éjfél után 5-10 perccel a laktanya létszámot jelentenie az OLP ÜTI-nek.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2657

az őrszázad tv szoba

Előzmény: Törölt nick (2656)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.25 0 0 2656

az őrszoba pihenője, és a csapatunk

Előzmény: Törölt nick (2654)
*Sheriff* Creative Commons License 2011.04.24 0 0 2655

Én ismerem!

De nem láttam mostanában, nem tudom mi lehet vele.

Előzmény: Vargabandi (2650)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 2654

amit feltöltöttél képeken az alső sorban a Medocc torony van, (a hívó jele után hívták így, ejtsd Medokk)

Előzmény: Vargabandi (2632)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 2653

Üdvözlök Mindenkit, aki Börgöndön szolgált!

Most találtam meg az oldalt, én is Börgöndön szolgáltam 1984 08 -tól 1986 02-ig

Az őrszázadban, kb. 150 kapus szolgálatot nyomtam,  vagy 60-at meg toronyban, korrigálni szeretnélek, mert a ˇgyilok" névre hallgató Úriember őrnagyi rangban szolgált, és ő volt a "törzsfőnők" helyettes, sokszor voltam nála, mert ő tartotta a szolgálatoknak (örpk, felvezető, algység ü. ) az eligazítást. Ha végig ment a laktanyán, és látott valakin valamilyen rendellenességet, rögtön ordított " lecsukatom, lelövetem, hadbíróságra küldöm" de aki ismerte, az tudta, hogy soha nem fenyittetett meg senki sem, mégis féltek tőle, nem tudom emlékszik-e valaki az örszázad parancsnokára, ( a nevére már nem emlékszem talán Nagy László) alhadnagy volt, és cápának csúfolták, mert mozgott az álkapcsa ha mérges volt, nem sokáig ismertük, mert eskü elött, a kiképző bázison voltunk,  ő betegállományból bejött piszkálni minket kopaszokat, és elvitte a kiképző pk. romett motorját, hogy be menjen a századhoz a szobati karbantartó nap alkalmából, mikor is a 25 tonnás levegős ZIL (amit ő hívott oda hogy fujják át a körletben levő ágyakat) átment a fején, és meghalt. A temetését nekünk kopaszoknak kelett csinálni, a Fehérvári temetőben lett eltemetve, 1984 szeptemberében.

Előzmény: Apus kárpitos (2395)
abolcskei Creative Commons License 2011.04.24 0 0 2652
Előzmény: Vargabandi (2650)
Vargabandi Creative Commons License 2011.04.24 0 0 2650

Srácok! 1987-1989között szolgált börgöndiában egy csávó. A neve Wessely Béla. Mond valakinek valamit a neve?

Vargabandi Creative Commons License 2011.04.21 0 0 2649

Elvtársak!! Kifogytatok a történetekből? Minden apró részletet írkatok, a laktanya életéről :)

Safi6 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 2648

Az ellátó századnál(bázis emelet) volt raktáros,ruha-felszerelés egyéb....tőle csiváztam leszerelés előtt egy egyesétékű gyakorlót ami a mai napig megvan :) hja meg egy olp-t is de azt valaki meglovasította....

Előzmény: victor franco (2647)
victor franco Creative Commons License 2011.04.12 0 0 2647

Bocs, hogy megkérdezem, de a Hahn Kakas az ki volt?

Előzmény: Safi6 (2644)
Vargabandi Creative Commons License 2011.04.12 0 0 2646

Nagy volt a szél, és mindenkit szanaszéjjel fújt :)

Előzmény: Safi6 (2645)
Safi6 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 2645

Húha! mi történt???

ekkora sokkhatást okozott ez a pár kép?

semmi komment,vagy rátok tört a tavaszi fáradtság?

Safi6 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2644

Aaaaaz! Mazurák,hogy a radai rosseb egye meg azt az alkoholista formáját...

együtt lébecolt a Hahn Kakassal,bár mondjuk ő nem szeszelt.

Előzmény: Vargabandi (2643)
Vargabandi Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2643

Az a József, az nem Mazurák vagy mi?

A Gigi az munkatársam volt, meg amikor kapuügyeletes volt akkor szoktunk dumálni.

Előzmény: Safi6 (2642)
Safi6 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 2642

Háhhááá na végre....köszönet banditának!!!!

na akkor jöjjön egy kis magyarázat a képekhez sorrendben.

1 kép: Kis brigádunk....ööö izé századunk egy pár tagja háttérben a munkaeszközzel, egy gyakorló Nyeva mögötte pedig egy RKSZ Rába (rakétaszállító)

2. kép: népi össztánc- álló sor balról jobbra-Hambalgó Laci(dingó)-Sitku István örv.-Kurai József-valamilyen józsef őrm.-Nagy Szilárd( Lion)-Vajda János őrv,aztán tizedes-Majsai Mihály-aztán meg becses személyem,Sárempek Szabolcs(Safi,Safranek)

guggoló sor: Orosz Krisztián(brumi)-Fedor Zoltán-Szűcs András(zsidó)-és igen bandi eltaláltad, megnyerted a legújabb Sokol rádiót!!! ő Grigóliát Gábor(Gigi)-Tepszis Zoltán(tepszi)-Böröcz Imre(John deeere 4755)-Bognár Vilmos(colos)

fekvő sor: Németh Róbert(némó az írnokunk)-Kovács Roland(charlie)

3.kép: Ismét kisebb népi összeröffenés már civil kimenőben eltáv után.

4.kép: Lopott...ööö izé kölcsönvett csocsóval én meg a kopaszok.

5.kép: Árk András Százados úr  szpk. egy áldott jó embörke...sok szarból kihúzott....

hja ez a kép leszerelés előtt készült pár nappal.

6.kép: EÁP szeánsz (ellenőrző áteresztő pont)  Szintén KÖLCSÖNVETT olajradiátorral,mer ugyebár a 120 éves villanykohó bedöglött és ha nem akartunk megfagyni akkor szerezni kelett egyet....(Lezárt körletek egyike)  ja a képen némó,misi,Simon joci a darusunk aki a csoportképen nem volt ott mert már kiképzésen(oktatáson volt asszem Mezőfalván) és kis virág aki fekszik(az egyik legtutibb kopasz)

7.kép: naná hogy a csókommal némóval(egyik kedvence a puncs szelet volt, háát hosszú hétvégéim előtt mindíg az asztalán landolt vagy kettő.....

8.kép: Szigeti Lacival éééééén vagyok a király(na nem az a csúzliszájú"nézz le ráááááám óóó istenem" aki meghalt.

9.kép: igeeeen!!!! némó mutatja az időt 1 hééééét oszt hali!!!

10.kép: piros 20-100 ulti terített betli....unalmunkban zsíroztunk vagy 1 milliószor 4-5 pakli kártyával.

hát egyenlőre ennyi aztán majd a képekről majd eszembe jut egy két sztori.

üdv mindenkinek

míg el nem felejtem ezek a képek 95-96-os vonulási képek és nem jöttek volna létre ha nincs egy szakadt canon fényképezőgépem...

Előzmény: Vargabandi (2641)
Vargabandi Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2641

Azon a csoportképen, a szemüveges-bajszos muksót azt asszem ismerem. Meg a baloldalán, az a térdelő csávó (jobb kezében AMD), az is ismerős , őt asszem Grigoliát Gábornak híják :)

Előzmény: Vargabandi (2640)
Vargabandi Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2640

Sárempek Szabolcs honvéd képei következnek.

Előzmény: Safi6 (2639)
Safi6 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2639

küldöm az emíliát

Előzmény: Vargabandi (2635)
Horvathgergő Creative Commons License 2011.04.03 0 0 2638

most már mindenki kíváncsi...

Vargabandi Creative Commons License 2011.04.03 0 0 2637

:)

Előzmény: *Sheriff* (2636)
*Sheriff* Creative Commons License 2011.04.03 0 0 2636

Ha lehetne kérnem gyorsan, mert nagyon kíváncsi vagyok:))))

Előzmény: Vargabandi (2635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!