Az elenzék által kezdeményezett 7 pontos népszvazásnak lehet egyik eredménye a totális kormányzati kudarc. Ebben az esetben a kormánynak le kell vonni a konzekvenciát (bár eddig sem tette).
Ez pedig előrehozott választást is jelenthet.
Lesz előrehozott választás?
De elég veszélyes IDEa, főleg akkor, amikor már/még napirenden a kérdés, hogy mi van/lehet a kapitalizmus után? Ezért kell minél jobban lejáratni ezt az IDEát...
Jól idézed, igen ezt tanulhattad a politikai gazdaságtan -ból, majd a tudományos szocializmusból. Ez volt a kommunizmus legfőbb ismérve, mint az 5 másik ami a szocializmusé. De a kommunizmus az csak idea maradt.
Álmodik a nyomor....orbán ezzel a reménykedésével meg a fenyegetésekkel egyre jobban emlékeztet szegény Rákosi elvtársunkra a legrosszabb idejében. Konkrétan a szibériai kis falucskára gondolok, ahonnan a napi munka (bevásárlás, takarítás, favágás, vízhordás a kútról...) után rendre írta a sürgető leveleket az SZKP Központi Bizottságának, hogy helyezzék őt vissza, mert nélküle tönkremegy az ország......
Vedd észre, hogy most épp azért folyik nagyban az öszvemosás, hogy eszünkbe ne jusson még az a távoli lehetősége se! Ez a fő oka annak az orbitális csúsztatásnak, hogy ilyen már VOLT! (...és lám-lám, hogy milyen csúnya is volt!)
Azon a nyáron, amikor már biztos volt, hogy a SZU nem áll meg, és azért, hogy elébe menjen, ameddig csak lehet... off Tegnap hallottam, hogy (állítólag) a nyilasok itt (Mo-on) Münchent védték... Ez bizony nem is olyan hülyeség - a SZU-tól legalábbis +védték. (ha nem is annyira Münchent, de Ausztriát pl. mindenképpen)
A Köztársasági elnök már közölte, hogy alkotmányosan nem irhat ki elöre hozott választást. A Parlament viszont feloszlathatja magát.Miért is tenné meg?
Természetesen akkor sem volna előrehozott választás, ha - csupa véletlenségből - a HÁROMNEMES népszavazás Orbán győzelmét hozná. De a "hétigenesnél" sem. Bolondok volnának a kormánypártok ciklus közben átadni a hatalmat.
Értem. tehát szerinted, ha mondjuk a "7 igenes" népszavazás egyértelmű többséggel a kormányprogram bukását hozza - emellet alkotmányosan, kényelmesen, behúnyt szemmel "elsétálhat" a kormány? Ez esetbe ez nem demokráca. De én úgy gondolom, ez nem így van, nem hagyhat mindent figyelmen kívül a parlament és a köztársasági elnök.