Szia! Érdeklődnék amit 10 éve vettetek kb. most virágzott először? Mert nekem is van egy fehér virágú nem rudom milyen fajta de nem virgázik a többi viszont igen! De valahol az olvastam, hogy ültetés után kb. az új helyén 10 év mire virágozni kezd :-(
A magnóliám idén szépen virágzik. és tövénél egy csomó kis hajtás van. Van rá esély, hogy ezekből gyökeres kis növények lesznek leválaszthatók, vagy feleslegesen szívják el a tápanyagot és metszem ki őket ?Móni
Sziasztok! Van két magnóliám az egyik Susan nevű rózsaszín, a másik pedig egy fehér, annak nem tudom a nevét sajnos. A probléma velük, hogy nem virágoznak, vagyis a rózsaszín az idén fog talán, 2 virág van rajta, a fehéren pedig 1 virág, ő tavaly is 1-et virágzott. Tavaly kaptak tőzeget, és időnként savanyítom a földjüket savanyító tápoldattal. Máshol az ilyen 1,5 méteres fák tele vannak virággal. Nem tudok rájönni, hogy mi a baj velük, a levelük minden évben nagyon szép.
Ez csak két fácska. A nagyobbat a piacon vettük közel 10 éve egy nénitől. Sárgának árulta, krémfehér. Nincs annyira tele virággal, mint a többi (lesz még fotóm), de szerintem úgy néz ki, mintha gyűrött papírzsepik akadtak volna fenn az ágai között. :-) A másik egy pici Stellata, az egyik barkácsáruház szemétkupacán volt már, nálunk a második tavasza.
Őszintén sajnálom, valójában nagyon távol áll tőlem, hogy elhappoljak valaki elől bármit is, amolyan esetleges sorbanállóként jelentkeztem, elnézést, ha félreérthető volt... Szerintem várjuk ki, hátha az elkeseredett topictárs még jelentkezik, hiszen nekem van egy soulangeana-m, ami kb. ekkora, csak sose virágzik. Anno még tudatlan kertészként sokadik senyvedős helyéről átültetve sikerült mészkővel feltölteni az ágyását, és hiába savanyítom rendszeresen, kellene neki a virágzásserkentő. Én kecskeméti vagyok, szombaton talán el tudnánk érte menni, de még egyszer hangsúlyozom, hogy csak ha a topictárs nem jelentkezik, vagy nem találsz cserepartnert...
Nem is örültem annak idején, úgy gondoltam, nem szép dolog, hiszen kifejezetten elkeseredett topictársunkat szerettem vonal megvígasztalni vele. De ha már így alakult, szívesen látlak.
Én nagyon finoman érdeklődtem, hogy esetleg ha marad... :) De nem szerettem volna tolakodó lenni, ezért nem írok Neked privát üzenetet... Mert ez igenis nagy felajánlás, hiszen nem olcsók ezek a növények...
Nem szép töled, hogy még csak válaszra se méltatotd az ajánlatomat, ráadásul még csak a címed se nyilvános. Nekem se mindegy; nekem is éppúgy az egyik kedvencem ez a növény, de egész más úgy gondolni rá, hogy elpusztult, és megint más úgy, hogy ugyan már nem az enyém, de valahol most jobb neki. Ezért ajánlottam volna föl szívesen neked.
De ha már így alakult és szemlátomást nincs rá szükség, és eddig cserepartnr se akadt, fölajánlom valaki másnak.
Szépen kihajtaott, de már most jelentös a lemaradása a másikhoz képest, aki jól érzi magát. Ezért gondolom, hogy nem változott a helyzet. Mostanrtól hétföig lehet értejönni Budapesten.
Ha ősszel kapott és nincsenek rajta hiány tünetek - gondolok itt a vashiány miatt kialakuló levélsárgulásra - akkor nem szükséges.
Persze a levélsárgulást úgy értem, hogy korábbi években, a nyár folyamán elkezdett sárgulni a levélzet, akkor most is lehet adni neki egy adag vasgálicot, megelőzés képpen.
Amennyiben nem túl lúgos (meszes) a talajod akkor nyilván nem szükséges, annyira nem tápanyagigényes növény.