...azért a szűrőről se feledkezz meg, és mint szintén DSG felhasználó, továbbra is azt javaslom, hogy nézesd meg egy szerelővel. Volt már szerencsém száraz és olajos kuplungos verzió hoz is, de egyiknél sem tapasztaltam semmilyen rántást, illetve érezhető vagy hallható reakciót fokozatválasztáskor! (az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek keveset futott váltók voltak)
Egyébként hibátlanul vált és álló helyzetben kicsit ránt, érezni hogy dolgozik de egyébként nem csattan. Nemrég vásároltam és most készülök olajat cserelni.
Állóhelyzetben ide-oda valtogatva az apró rántások,megindulások,kisebb lökések teljesen természetesek, pláne ha egyébként hibátlanúl vált. Cserélj kizárólag gyári olajat és csak hozzáértővel és semmi baja....
Álló helyzetben semmilyen érezhető vagy hallható rántásnak, csattanásnak nem szabad lennie! Én a helyedben megnézetném egy DSG-re specializálódott szervizben. ...ha nincs még baja akkor csak pár ezerbe került a dolog és kapsz majd tanácsokat az üzemeltetésre, de ha valami már elkezdődött, akkor komoly pénzbe kerülhet ha nem fogod meg időben!
Sziasztok. Szeretném ki kérni azok véleményét akiknek automata váltós kocsijuk van vagy jártasak a dologban. Nekem ez az első ilyen autóm ezért nem ismerem még eléggé.
Adott egy dsg 6 sebességes váltó a kérdésem hogy ha álló helyzetben valtogatok a funkciók között P-bol D-be,D üres aztán R majd vissza stb (csak probakeppen nem így használom 🙂 ) érezni apró rantasokat az autón, csattani nem csattan, hogy ez normális jelenség vagy kezd valami probléma lenni vele?
Nekem a B7-es Passat-ban volt fűtött szélvédőm és abban a felső sarkokból indultak egyenesen, szóval alul volt pár centi ahova így nem jutott, és középen a tükörnél volt kihagyva egy vagy két szál. Ez ugye nem eredeti szélvédő?
Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni.Van nekem egy 2001 évjáratú 1.9 pdtdi passatom.Külföldön dolgozom és a visszaúton gondolt egyet és egy hengerem elment.Iszonyatosan rázta a kocsit,aztán kb 30 km után visszatért,és jó volt végig.Most pedig az a jelenség hogy ha hidegen beinditom akkor három henger megy,eltelik kb fél perc és visszajön a negyedik is.Amikor visszaértem,másnap rátettem gépre,és annyit irt ki,hogy az egyes hengerben égéskimaradást észlelt.Megköszönném ,ha valaki írna aki már járt hasonló problémával,és mi volt a megoldás.
Sziasztok! 2008-as passatomnak ki kellett cserélni az első szélvédőjét, de az újnál olyan mintha egy arasszal beljebb kezdődnének csak a fűtőszálak. (alul nagyon távol van, fent már jobb a helyzet) Egy A-oszlopnyi vastagságot nem melegít fel. Az előzőnél nem emlékszem ilyen szintű fűtetlen részre. Akinek hasonló autója van, megtenné, hogy ránéz a sajátjára? A piros vonaltól balra nincs fűtőszál. (tettem oda egy slusszkulcsot az arányok miatt)
Igaz nekem B7 volt de ugyan ilyen hibajelenseg. Es igen ,valoszinuleg az a baja(90%).A valto nekem is hibatlan volt.Kettostomegu csere (plusz kuplung es valtoolaj es minden olyan ami kell ilyenkor,ha mar szet volt szedve.
De vard meg masok velemenyet is,ez csak a sajat tapasztalat.
Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy van nekem egy 2010 wv passat b6 dsg váltóval, és hidegen beinditom van egy furcsa kattogó zakatoló hang ami kis bemelegedés után megszűnik. Úgy tünik hogy a váltó harangból jön a hang! Kérdésem, lehet kettős tömegű kezdeti tünet? A dsg hibátlanul működik!
Van egy b6 os passatom év 2008 2.0 PDTDI ami a hiba
Álandó aramot mutatt hiaba nincs bene a kulcs akor is mutatja a muszerfalon az áramot ha jár a motor kiveszem a kulcsot de a motor jár továb😥 enyire nem szerethet járni🤔
Voltam szerviszbe azt monták csak Wv ben javitják lehet orvosolni mert nincs közelbe Wv service
A kérdésem az lenne, hogy ha az első ablakot szeretném mosni (magam fele húzom a kart), akkor csak az ablaktörlő lapát megy de nem jön a víz, hanem a víz a hátsó ablaknál jön ki ahol a lapát pedig nem megy. Mi lehet a gond? Fúvókák rendben nincsenek eltömődve. Ablakmosó folyadék rendben feltöltve.
Kiderült hogy a vezérlés készletben nincs a tőcsavar. Így az nem lett cserélve. 240 000 óta! A kár majd a jövő héten derül ki. Alapjárat közelében történt és a kattanáson kívűl semmi hang. Reménykedem, hátha megúszom nagyobb károsodás nélkül.