"Gábor,a finn baratim sgitsegevel meg tudok egy kis államot megemliteni amely nem engedett a nemt nyomasnak es elelnáltak minden antoszemitizmusnak. A finnek. "
Mumukám! Folyamatosan olyan érvekkel találkozok (pl. most az általad elégtelennek minősített zsidómentés kapcsán), melyek a csúsztatás kategóriába tartoznak. Nem csak az érveket érzem csúsztatásnak, hanem azt is, hogy mintha a kérdésemet is szándékosan félreértenéd. Ugye te a magyarok harcos kiállását hiányoltad a zsidók elhurcolása ellen, erre kértem tőled, hogy mondj olyan példát, ahol a többségi társadalom fegyveres harcot indít egy kisebbségét ért támadás idején. Nem mondtál ilyet, de mondasz "hasonlót", amikor szó sincs a zsidók haláltáborba hurcolásáról, amikor a dán és a finn példádban kb. egy iskolaudvarnyi zsidó megmentése érdekében egy szalmaszálnál alig tesz többet a helyi lakosság.
Mondod a germán fajú, megkímélt Dániát, és a 7200 dán zsidót, akik kimentéséhez a német hadsereg és tengerészet asszisztált, mindenki tudott a hetekig tartó akcióról (mivel német diplomaták értesítették a zsidóság vezetőit mindenről), és senki nem akadályozta meg német oldalról. "Meglepetésre" (?) sikerült az akció, melyet nehezen tudok hősiesnek és önfeláldozónak tekinteni, mivel nem voltak veszélyben a közreműködők. Mondod most Finnországot, melyet a Molotov-Ribbentropp paktumban a szovjet érdekszférába soroltak. Nos, Finnországot a Szovjetunió 1939 végén támadta meg, 1940 januárjában a finn hadvezetés minden országból, minden önkéntest tárt karokkal fogadott, kivéve na kiket? A szovjet emigránsokat és a zsidókat. Nesze neked Mannerheim és antiszemitizmus. A megbízhatatlan zsidók. (Egyébként a finnek a Téli háborúban zseniálisan védekeztek, összesen a háború végéig 22 ezer embert vesztettek, míg a szovjetek 270 ezret, többek között ez a döbbenetes arány ösztönözte Hitlert a SZU elleni támadásra).
Amikor Németország megtámadta a SZU-t 1941 nyarán, Finnország önként és rögvest csatlakozott szövetségesként a területszerzés reményében, és megállapodott Hitlerrel, hogy megkapják Karéliát. Amikor 1943-ban Sztálingrádnál fordult a kocka, a derék finnek már meg is kezdték a béketárgyalásokat a szovjetekkel...
Finnország lakosai száma a 2. vh. idején 3,7 millió fő volt, a zsidók száma 2000 fő. Mondom kétezer zsidó élt Finnországban. A finn hadsereg létszáma 250000 fő. Ugye a 2000 finnországi zsidóból néhány száznál több ember nem szolgálHATOTT a hadseregben. A kutyát nem zavarták.
A "zsidóhelyzet" bagatellebb, mint Dániában, Hitlernek esze ágában nem volt erőszakot tenni a szovjetek ellen frankón helytálló, frankó szövetséges finneken, nem is szállta meg soha az országot, ellenben a vonakodó szövetséges Magyarországgal, ahol csak Horthy elfogása után, a nyilashatalom alatt indultak meg a vonatok Auswitzba.
u.i.: jelenleg már 5,2 millió lakosa van Finnországnak, amiből csak 1400 zsidó, azaz valamilyen oknál fogva a zsidók aránya erőteljesen csökkent a 2. vh. óta...
Gábor,a finn baratim sgitsegevel meg tudok egy kis államot megemliteni amely nem engedett a nemt nyomasnak es elelnáltak minden antoszemitizmusnak. A finnek. Manheim marsall (neve dacara) finnn államelnök nem csak nem vezetett be semmi diszkriminaciot a zsidok eleln hanem tovabb is megatrtotta oket a hadseregbe,sokan kituntetek magzukat a finn-szovjet haboruban.. Ebbol szamos nemet tiltakozas volt,merrt megtortent hoyg a kozos fronton leven az alacsonyabb rangu nemet tisztnek szalutalni keleltt a maagsabb finn sarzsinak..Minden tiltakozas utan a nemet katinai vezets utasitotta a katonakat a katonai szokas betartasara..
Ami meglepett viszont az a norvegek állaspontja volt.. A kulon valasuknak a Sved Kiralysagtol,tehat a XX-ik szazad elejen az alkotmanyukban megtiltittaj a zsiudoknak az állampolgarsafgot..t.i. csak az evangelikus valsuak lehettek állampolgarok..a matr r ott el zsiuodok nagyreszet (nem sokan voltak ugy 2000-en deporetaltak ezert ki is tuntetettek az osloi rendorparancsnokot. Egyeseket ,keveseket at csempeszte a notveg ellenallas Svedorszagba..
Igen ez a hozzaállasod bant..nem azt irom nem leehtseges vagy nem vita keps..mert azert vagyunk itt hogy vitazunk rola..de van benne egy aédozatokkal szembeni magatrtas amit nem zalok meltonak Hozad..ne hatagudj.. ezt is azt is kell tenni..a holcaustot igen is nem lehet eeg sokszor emliteni mert lam,megsem hat a tudasa..a Gulagot szionten..
Azt hiszem az elobbiben kerdezted hogy vallalom -e a mallenkij robotot meg stb .. hal istenek azzokat nem kell vallalnom mert:
Nem tudom..en lattam az Aljazeeraban az epulet robbanasat ,, sulyos fekete felhok es ismetelt tuz felvillanas...nem a mecsetben igen szereny butorzat robbanhatott.. de miutan nem tudom bizonyitani ..csak idaug mehetek el...mint ahogy azt az állitast ius a atapsztaatbol elfogadom e nm tudom szinten bizonyitani hogy a Gaza City korhaz alatti bunkerokba van a Hamas gyavabb vezetoinek a buvohelye.. a batrabbak az 5 kiemelt vezetobol ketto ..mar nem el..fekszik a csendes temetoben..
A magyar állam igen csak banto es nevetseges modon es nagyon hosszu procedura utan tett valamit..oszinten megmondom hogy nem tudom pontosan a meretet de az Orban kormany idejeben volt egy igen banto vita hogy kb. 30000 (?) forintot karatk adni ,nem tudom miert...ha akarod nezz utana..azt tudom hoyg a Nemzeti Muzeumban meg mindig volt a zsidoktol elorzott kep es ezzel kapcsolatban valami birosagi hatarozat..erre nem figyletm od a annak idejen de nagyon sertett a modus ahogy tte az állam amit tett..
Ha nem vállalod az elodok tetteit azt megtehetted,nekem is vannak ketelyeim ,en ugy vezettem le hogy a tolem ismert piszkosagainkat az en szereny lehetosegeimmel kompenzalni akarom es azzon vagyok hoyg ezt a ynilvanosag elott is tegyem hatha vannak meg felebredt tarsaim,lehet neha nevetseges vagy tulzottnak latszik de az a meggyozodesem hogy ebben a katasztrofalis dologban nem lehet tulozni... Visszont ha igy állsz a dologhoz akkor kerlekTe se hozzad fel amai izraeleiknek a generacioval ezeott tortenteket.
"Nem túl sokat időznék azon, hogy milyen fokon volt elrettentően aránytalan az izraeli hadigépezet Gázára mért bosszúcsapása, ez tudniillik a halottak számát tekintve túlságosan is nyilvánvaló." (Aczél Endre, Népszabadság, december 29.)
"[Aczél Endre] a Népszabadság Bayer Zsoltja." ("Letter Force" a Hírszerzőn, december 30.)
"És Aczélból antiszemitát csinálnak. Én meg hátradőlök. Én már csak egy kávét kérek." (Bayer Zsolt, Magyar Hírlap, január 5.)
"Felkérünk minden magyarországi civil szervezetet, hogy álljon ki a gyilkos terroristatámadásokkal szemben önvédelmet gyakorló izraeli nép mellett." (Magyar Zsidó Kongresszus, január 5.)
"Fohászunkkal erősítsük meg Izrael hadseregét." (Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség közleménye, január 6.)
"Nézzük meg a gázai övezeti létkörülményeket; egyre jobban emlékeztetnek egy nagy koncentrációs táborra." (Renato Martino, a Vatikán igazságügyminisztere, január 7.)
"Kis Kohnvédő háború" (A Magyar Narancs címlapszövege, január 8.)
"Isten nevében győzni fogunk, elleneinket ő tapossa el!" (A Gázában harcoló izraeli katonák imája, www.zsido.com, január 9.)
Nem tudtam, hogy a Magyar Tabukba tegyem be, vagy ide, de inkább ide tartozónak érzem:
Egy örvendetes, és színes hír a gazdasági válságban:
Konferencia a "növekvő antiszemitizmus és rasszizmus" ellen http://ellenkultura.blogspot.com/2009/01/konferencia-nvekv-antiszemitizmus-s.html
Izrael magyarországi nagykövete Aliza Bin-Noun antiszemitizmus elleni konferenciát szervez márciusban Budapestre, mert őt módfelett aggasztja, hogy itthon szerinte erős az antiszemitizmus. No, nem annyira mint másutt, de éppen eléggé nagy ahhoz, hogy konferenciát szenteljen a témának. Izraelt ugyanis rendkívül megijeszti a bakancsban masírozó, Árpádsávos zászlót lobogtató Magyar Gárda és azok a felhangok, amik Izraelt bírálják. Mert ugye, mint tudjuk: aki bírálni meri Izraelt, az többszörös antiszemita.
Bin-Noun szerint a holokausztról szóló ismeretterjesztés magyarországi eddigi formái nem elégségesek. Milyen igaz. Alig hallani a holokausztról. Még az iskolákban is alig tanítják. Bezzeg a gulággal degeszre tömik a gyerekek agyát.
"Ugyan, ez csak neked ujsag. A Tel-Aviv-New York tengely..."
Ja igen, a tengely. A szélsőséges magyar idióták kedvenc témája.
Az a vicces Olmert kiszólásában, és az előzőben, amiben megjegyzi, hogy Izrael gazdag ország, bármikor felvásárolhatja Magyarországot, Lengyelországot, hogy ezeknek az elmefogyatékosoknak ad muníciót. ... azon kívül, hogy a nem elmefogyatékosok, de a kétkedők számára viszont fejtörést okoz, hogy ha nem Olmert utasítgatja Busht telefonon, akkor vajon miért mond ilyet nagy nyilvánosság előtt... ?
Aki ismeri a fantasy Korongvilág-ciklust, van benne egy jelenet, amikor az egyik főszereplő, Kétvirág, a turista időről-időre a szeméhez emel egy dobozt, amikor valami szépet lát. Megkérdezik tőle, mi az, és ő elmondja, hogy egy festő-démon lakik benne, aki amikor szabaddá teszi a doboz elején a lyukat, villámgyorsan megörökíti a látottakat. Ezen megértően mosolyognak, egészen addig, amíg egyszer csak előmászik a démon, és reklamál, hogy elfogyott a rózsaszínje, mert túl sok képet festett a kuplerájban...
Nos, nem szeretnék több kiszólást hallani izraeli politikusoktól, ami ennyire belesimul a masszív neonáci ideológia szabta szerepükbe...
"Ha akarejatok ellenorozitek le a hirt..ha lehet semleges forrasbol."
Hehe, azon kívül, hogy a kutya akarja leellenőrizni, egyáltalán le lehet? Melyik semleges forrást javaslod? Olyat mondj, amelyik nem egy nem semleges forrásra hivatkozik... :)
"Valalod az egesz tortenelmet az elodoknek vagy csak egy reszet mert te akkor nem eltel?"
Mi az, hogy vállalom-e az elődök történelmét? Vállalom a felelősséget, azért, amit csináltam, vagy amit nem csináltam.
A nyilasuralom a legsötétebb év az újkori magyar történelemben. Nem tudom értelmezni, azt, hogy vállalom-e ezt a korszakot. A magyar állam kártérítést, jóvátételt fizetett a túlélőknek, és ápolja az áldozatok emlékét.
Te vállalod a kulákok kitelepítését, és a málenkíj robotra hurcolást? A vörösterrort? Az 56-os megtorlásokat? ...stb.
Jerusalem Post: aAzt ejszaka az ozraeleik bombaztak Gaza City (kozponti ) mecsetet amelyben fegyverlerakat volt.Ugyancsak onnan csempesz alagut vezetett az egyiptomihataron tulra.. Ha akarejatok ellenorozitek le a hirt..ha lehet semleges forrasbol.
Gondolom mindjart elo hozhatjuk eke-t..eke szemlyeben volt eloiteketekkel o megszemelyisitette azt a stilsut es probloema tevest amnelly igen sokszor szemelyes yalzasba ment at..kesobbi emailjai ragika stulusba aztan igazoljak hogy ez nem csak a forumon lathato hanem tulajdonkepoen a termeszetebol addik..igy sajnos nem valo egy vitan de egymas tiszteeten alapulo klubomba..
Koszonom..tudtam en. Nos,ez egy oylan mondat ami ugy ahogy Kobzar is irta rolam nem a szemely ellen szol hanem a gondolkozasaval nincs egy velemenyen.Ez igaz is ..T.i.olyan emberek vannak akik ugy gondolkodnak mint o.
Nagyon jo lenne ha megszoknank hogy a sz erveket kulonvalaszuk attol aki mondkója,termeszetsen akkor ha nem valsztanunk kell poltikailag.akkor a szemly ,mint a velemny kepviseloje,megtestesitoje lesz minositve.
Oké, de most mondd csak nem olyan ez, mint amikor nagyrészt kiirtották az indiánokat, a maradékot meg rezervátumokba terelték Amerikában? Civilizált népek meg sem kérdezték a leginkább érintetteket, merthogy úgyis harcolnak? Ilyen alapon a délszláv területeknek is van már pár olyan éve, amikor csak úgy kérdés nélkül lehetne oda egy államot rakni, merthogy úgyis mindig csak harcolnak... Tényleg nem látod kicsit sem visszásnak a helyzetet? : ))) Az arabok sosem egyeztek ebbe bele. Az európai és amerikai kör meg elhatározta, hogy de. : )))
- a legismertebb arab tv ado Al Jazera angol nyelvu musoraban képalláirás:: A Hamas es Izrael,mindketto nem koveti az ENSZ hatarozatat
-Ma reggeli Jerusalem Post angol kaidas: Nagy Britania prominens husz muszlim valasu vezeto eliteli a gazaiakcio utani antiszemitizmust...a leveluk tibb mint 12000 moscheban voltolvashato
Haat ..hehe..nem angyon kedeztek oket mert ott mar elotte is alando harcban voltak mint ahoyg tudod..nem tudom hallotal-e a Belfour deklaraciorol..Guglizd ki.
Ha az én válaszom is érdekel: én még azt se "vállalom", amelyik részében már éltem. A saját tetteimet vállalom (akár jók, akár rosszak), másokéit (és a mások alapján rólam is alkotott véleményeket, amik így kezdődnek, hogy "a magyarok") nem. Amibe volt beleszólásom, az az én saram/dicsőségem is, amibe nem volt, az nem.
"hanemmr a kikialtott zsido alalmba jottek 1948 utan,egy a nepktol -kivetel az arabok-elisert orszag"
Pont tegnap merült fel bennem a kérdés, hogy amúgy az arabokat megkérdezték erről? : ))) Szégyen, nem szégyen, ebben a kérdésben én eléggé érintettnek tartom őket, micsoda dolog volt a beleegyezésük ellenére ilyet tenni?
Ez nem annyira érdekes, ugyanis te támadtad be Kobzart a személyében - mondva, hogy az olyan emberek, mint ő, az oka az alijának -, lehet, hogy máshol is személyeskedsz, és erre kérdeznek rá más csoportokban is...