Keresés

Részletes keresés

Free Bird Creative Commons License 2007.11.23 0 0 80

Ma végre volt időm foglalkozni a progival, de nem jutottam vele semmire. Már ami a gondodat illeti. A kész gyári disc menüknek több paraméterét meg lehet változtatni, háttér, háttérszín, feliratok, azok színei, karakter típusa, de maguknak a jelenetképet befoglaló kis ablakok keretének a színére nem találtam editálási felületet. Ha készet akarsz, akkor a meglévőkből válassz, egyébként meg csinálj magadnak egy megfelelőt.

Az aktív menüablakok egyébként jól látszanak, elkülönülnek a kijelöletlenektől így is.   

Előzmény: PET SHOP BOY (79)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.11.22 0 0 79
Legközelebb így fogom kérdezni!:)

Köszike előre is.
Előzmény: Free Bird (77)
Dr.Doolittle Creative Commons License 2007.11.22 0 0 78
Sziasztok, tud valaki segíteni?
Vettem egy studio11 ultimate csomagot, és nem győzök csodálkozni. Olvastam kritikát róla, hogy tucatnyi vitascene effektus van benne, meg mindenféle hangeffektusokat hoz a soundsoap, csillivilli. És azt látom, hogy van egy darab vitascene szűrő, egy áttűnés, és van egy hangszerkesztő. És passz. A többi halványan röhög a pofámba. Most akkor mi a francra adtam ki plusz 8 ezret?
Szóval ekkora átbaszás, vagy rosszul telepítettem? vagy mi a fene?
Free Bird Creative Commons License 2007.11.22 0 0 77

Értem Ha azt írtad volna, hogy a progiban lévé előregyártott DVD menük színeit hogyan lehet megváltoztatni, akkor azonnal értettem volna a kérdést. :)))

Bevallom nem tudom. Az otthoni gépemre van a Pinnacle telepítve, este utánanézek és majd megírom mire jutottam. A kész menüket úgy szoktam használni, ahogy vannak, ha nincs éppen a filmemhez megfelelő, akkor sajátot csinálok.

Előzmény: PET SHOP BOY (76)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.11.21 0 0 76
Érted amit szeretnék művelni?
Előzmény: Free Bird (74)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.11.19 0 0 75
Bocsi.A hozzá nem értésem miatt nem tom a szakszavakat.
Az szeretném kérdezni hogy mit kell csinálni ahoz hogy mikor rámegyek a menű gombra akkor annak a színe megváltozzon!
Szóval mikor nézem vissza a dvd menűjét ,lépkedek a menűken akkor mikor rálépek akkor más színű legyen az amin épp állok.
Mert csak halványan lehet látni hol lépkedek!
Szóval a lépkedést szeretném jobban ,észrevehetőbben látni!
Pl az alpfelíratozás az sárga és azt szeretném hogy mikor pont azon a szövegen állok akkor az zöld vagy kék legyen!
Előzmény: Free Bird (74)
Free Bird Creative Commons License 2007.11.19 0 0 74

Ne haragudj, de nem értem mit akarsz!

Hogyhogy indexelsz a menüvel?

Mi legyen más színű?

Ne légy ennyire szűkszavú, meg kéne érteni, hogy mi a gondod.

Előzmény: PET SHOP BOY (73)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2007.11.18 0 0 73
Sziasztok!

Nem tudjátok hogy hogyan lehet beállítani mikor indexelek a menűvel akkor az más színű legyen mint a felírat?
(9.3-som van.)
Köszike.
apapplaci Creative Commons License 2007.11.17 0 0 72
Szia Haniboy !!! Olvastam a topikban h Neked sikerült tlálnod egy kis progit amivel aktivizálni tudtad a hollywood fx ugyanis nekem ugyan a problémám mint neked.
Előre is köszönöm a segítségedet ha rá érsz ezzel foglalatoskodni.Köszi
Előzmény: Haniboy (61)
Free Bird Creative Commons License 2007.11.12 0 0 71

Nincs semmi baj a 10-es 11-es verziókkal sem, csupán azoknak már akkora a rendszerigényük, hogy nagyon nagy teljesítményű gépekkel működnek csak kielégítően. Iszonyú proci sebesség (lehetőleg duplamagos), rengeteg memória, csúcs videókártya és gyors, nagy vinyó. Nekem ekkora beruházást nem ér meg a hobbim, ezért maradok a számomra kiválóan bevált 9.4.3. Plus-nál. 

Előzmény: a-tesa (66)
Haniboy Creative Commons License 2007.11.07 0 0 70

Ha még aktuális, én eladom szívesen a studio 10 Plus titanium verziómat, bolti ár alatt. DV-ről normálisan működik, bár szerintem a 9-es verzió az eddigi leggyorsabb. Az is megvan hivatalosan, ha érdekel.

haniboy

dodokamanoka Creative Commons License 2007.10.29 0 0 69

Sziasztok!

Studio 9 Plus-t használtam régebben, akkor tökéletesen működött.
Kb. egy hete újra elővettem és meglepődve tapasztaltam, hogy a fényképeket teljes képernyős lejátszás módban megapixelesen  ( homályosan) jeleníti meg.
Azokkal a fényképekkel is ezt csinálja amikkel régebben jó minőségű videókat készítettem.

Azóta rendszert is telepítettem , de a problémát nem oldotta meg.
Van-e ötletetek, mit csináljak, hogy a fényképek élesek legyenek?

Köszike a segítséget!!!

dodokamanoka Creative Commons License 2007.10.28 0 0 68

Sziasztok!

Studio 9 Plus-t használtam régebben, akkor tökéletesen működött.
Kb. egy hete újra elővettem és meglepődve tapasztaltam, hogy a fényképeket teljes képernyős lejátszás módban megapixelesen  ( homályosan) jeleníti meg.
Azokkal a fényképekkel is ezt csinálja amikkel régebben jó minőségű videókat készítettem.

Azóta rendszert is telepítettem , de a problémát nem oldotta meg.
Van-e ötletetek, mit csináljak, hogy a fényképek élesek legyenek?

Köszike a segítséget!!!

a-tesa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 67
esetleg vki?
a-tesa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 66
Sziasztok

Sok mindent olvastam már a fórumokon a Studiokról. A 9-est látom, hogy sokan favorizálják, de sajnos már nem lehet kapni. A 10-11 az káosz? Elrettentett a hosszú renderelés a 11-nél, amit haniboy is írt korábban. Most akkor ennyi, nem érdemes Pinnacle-t venni? Most van fent nekem egy Studio Plus 10.5 TRIAL verzió, de már csak 25 napig érvényes. Tetszik, de nem tudom, hogy mit rendeljek, ha letelik a próbaideje.

A gépem: GigaByte GA-MA69GM-S2H, AMD Athlon 64 X2 5000+, 2GB RAM
Szinte csak DVről digiznék.

Tudtok segíteni, melyik (PLUS-os) program (10 v. 11) megvásárlásával nem fürdök be?
Ja és fontos lenne a program magyar nyelve.

Köszönöm.

Amúgy FreeBird,próbáltam emailt küldeni, de a démon visszadobta.
Előzmény: Free Bird (65)
Free Bird Creative Commons License 2007.10.14 0 0 65
Én a 9-est használom, de ilyen ezzel is előfordult, amikor nem megfelelelő codec-et választottam, vagy nem lett bejelölve, hogy a film tartalmazza a hangot is. DeJó helyre dugtad-e a hangcsatlakozást, be van-e jelölve a felvételi hang, annak hangereje nincs-e nullára letolva, stb.
A beállításoknál nézz alaposan körül, így látatlanban gőzöm sincs mi lehet a gond. Gatyázós dolog és ajánlom, ha valamilyen beállítással jó eredményt kapsz, annak paramétereit gondosan írdd ki és őrízd meg! :)))
Előzmény: Dolcsy (64)
Dolcsy Creative Commons License 2007.09.22 0 0 64

SZiasztok!

Szeretnék segitséget kérni!

A Pinnacle 10.0-ás verziót használom XP alatt, és amikor kijelölöm a

mozgó miniatür funkciót a kiírt lemezen nincs hang.

Ha valaki tudja a megoldást kérem segitsen.

Előre is köszönöm.Dolcsy

yashicamat124g Creative Commons License 2007.09.14 0 0 63
Akkor ha jól értem, úgy működni kell a PAL szabványnak, ha a Pinnacle-vel digizem be az anyagot?
Most szeretném kipróbálni a studio 11 plus-t és nekem sem engedi beállítani a PAL szabványt.
Próbálok bedigizni valamit azátmn meglátjuk.
Az eddigi szalagokat premiere-vel szedtem le, no majd meglátjuk.
Előzmény: Free Bird (37)
Free Bird Creative Commons License 2007.08.20 0 0 62

Az lehet a magyarázat, hogy rendszerint nem elég az, hogy 9-es verzió, azon belül kell a pontos alverziószám is, egyébként nem passzol.

Én példul ajándékba kaptam egy gyári magyarító lemezt szintén a 9-eshez, de nem magyarít, mert ha jól emlékszem, csak a 9.2 verziót fordítja le.

A hazai képviselet hozzáállása elkeserítő. Tőlük vettem egy magyar könyvet a programhoz, vagy 4x kellett telefonálnom, hogy ugyan szíveskedjenek végre postára adni...

Előzmény: Haniboy (61)
Haniboy Creative Commons License 2007.08.17 0 0 61
Én amikor megvettem a 9-es verziót, a hollywood fx-szűrőcsaládot is megvettem hozzá. De bármilyen hihetetlen, nem fogadta el a gyári kódot, ami a bontatlan lemezben volt. 2 hét után meguntam a várakozást ( ennyi ideig nem talált választ ugyanis a magyar support a problémámra) és letöltöttem hozzá egy kis progit, ami viszont minden zárolt effektet feloldott. Így lett egy hivatalosan vásárolt crakkelt programom :-)))
Free Bird Creative Commons License 2007.08.17 0 0 60

Nagyon megértelek, ez nagy szemétség és ilyen esetben, amikor félrevezettek, a minimum lett volna, hogy nagyvonalúan kárpótolnak a veszteségedért nem csak az üzleti és emberi tisztesség, hanem a márkanév védelmének nevében is.

Mint lejjebb már írtam, nekem 9.4.3 van és rettentő sok időm ráment arra, hogy mindent kitapasztaljak. Megvettem a szoftverhez a magyar nyelvű leírást tartalmazó könyvet, de kiderült, az sajnos semmire nem jó.

A legjobban az bosszant, hogy a programhoz megvettem az összes modult is, ezek közül néhány olyan komplikált felépítésű, hogy még nem sikerült rájönnöm a működtetésükre, hozzá való leírás se angolul, se németül (magyarul ne is reménykedj!) persze nem kapható és nem is adnak hozzá.

Előzmény: Haniboy (58)
syrius Creative Commons License 2007.08.13 0 0 59

És csodálkoznak, hogy egyesek nem használnak legális szoftvert... Mellesleg éppen ezek a mizériák tartanak egyelőre távol (anyagiakról nem beszélve) a HDV beszerzéstől. Talán a hagyományos 1 megás érzékelővel is megfelelő képet kapok és a szerkesztésnél sem lesz annyi gondom, bár időnként a 9.4-es is arra késztet, hogy valamit odavágjak dualcore, meg plusz meg mindennel együtt.

Előzmény: Haniboy (58)
Haniboy Creative Commons License 2007.08.13 0 0 58

Egy kis érdekesség a pinnacléékról. Döntse el ki-ki magának, hogy megveszi vagy sem.

Januárban vettem egy HDV kamerát, ami az AVCHD kodeket használja. A pinnacle hivatalos oldalán fel volt tüntetve, hogy regisztráció után a studio 10 Plus verzióban aktiválni lehet ezt a plugint. Én ekkor a studio 9.4 Plust használtam, amit természetesen meg is vásároltam annak idején.

Mit csináltam erre? Megvásároltam a Studio 10 titanium verziót, feltelepítettem, regisztráltam, amiről visszaigazolást is kaptam, mondván, hogy az AVCHD kodek aktiválása sikeresen megtörtént. Na ekkor jöt a hidegzuhany. Nem működik. Telefon a pinnacle supportnak, ( egy hét alatt sikerült is elérni őket) ahol furcsállották, hogy nem működik, mire kiderítették, hogy a gyártó oldalára tévesen került fel az aktiválási lehetőség. És hogyhogynem a reklamációm után le is vették.

Ezek után kértem, hogy ha már egyszer átvágtak, cseréljék ki a vadonatúj programomat a 11-es verzióra. hetekkel később azt a választ kaptam, hogy csak az upgrade lehetőséget tudják felajánlani, közel annyiért amennyibe maga a komplett program kerül. (4000Ft a különbség) Tehát gyakorlatilag buktam a pénzem.

Még annyit: p4 3,6GHz dualcore, 2 GB ram a gépem. gyorsabb renderelést igérnek, de ehelyett lényegesen lassabb, mint a studio 9. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a program egy kb 2 órás családi videó megszerkesztésére teljesen alkalmatlan.

Próba képpen megszereztem a 11-es verziót, de pár órás szenvedés után töröltem az egészet. Már a klippek beolvasásánál elvesztettem a türelmemet. Hihetetlennek tartom, hogy egy ekkora cég megengedheti magának ezt a hozzáállást.

Hangsúlyozom, hivatalosan megvett verziókról van szó.

Free Bird Creative Commons License 2007.07.27 0 0 57

Mint már magánban megírtam, de lehet mást is érdekel: minden más programot, internet kapcsolatot és vírusírtót is ki kell kapcsolni a Pinnacle mellett, egyébként nem pörög a renderelés, a beolvasás során pedig sokat droppol (kiesnek képkockák).

Sok múlik a konfigurációs beállításokon is. Bitráta, képméret, fájlméret, stb.

Előzmény: adolfo01 (55)
motax1985 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 56
Köszi szépen a segítséget Szikret és Free Bird, megpróbálok boldogulni.
adolfo01 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 55
Hello. Én is STUDIO 9 progit használok nincs vele különösebb gondom,csak egy DVD film készítésénél ami kb. 2 órás úgy 17 óráig renderel mire kész. P4-es2.4Ghz-es procim van 768Mb RAM.Nálad mennyi időt vesz igénybe a renderelés? Üdv. adolfo.
Előzmény: Free Bird (8)
Dolcsy Creative Commons License 2007.07.22 0 0 54

Köszönöm,de sajnos nem eredeti a program.Igy lehet,hogy nem segitenek.

Nem lehet,hogy én is rossz kodot használok?Bár nem tudom,hogy uj kodot honnan

lehet szerezni.

Előzmény: Free Bird (52)
Free Bird Creative Commons License 2007.07.22 0 0 53
Persze, hogy nem találsz, fizetni kell értük.
Előzmény: E_n_d_r_u (50)
Free Bird Creative Commons License 2007.07.22 0 0 52

Vedd fel a kapcsolatot a hazai márkaképviselettel, ők majd útbaigazítanak.

Előzmény: Dolcsy (51)
Dolcsy Creative Commons License 2007.07.22 0 0 51

Sziasztok!

Légyszi segitsen valaki! Vista alatt fut a pinnacle studió 11.0 plus,

de ha a felvett videót szeretném szerkezteni,kiirja,hogy a program nincs felkészitve,

PAL rendszerű videók készitésére.Mit kell tennem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!