Keresés

Részletes keresés

vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2318
Csak égetitek magatokat ezzel a balf@sz crossover kábel problémával.

Ebőváry
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2317

Szakemberek voltak ott - és beszartak egy egyszerű, kétkártyás, windószos megosztáson.

Pedig az tuti műxik - csak tudni kellene, hogy hogyan ?

Itt most nem rajtam van a hangsúly - mert én legalább tudom azt - hogy mit nem tudok. Na de a szakik?

.

Előzmény: kerdojel (2316)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2316
Ok. Akkor bízd szakemberre. Mondom szakemberre!

;)
Előzmény: Steve Kovács (2315)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2315

A faxom sem akar belemélyülni. Én csak két hálókártyát szerettem volna összekötni.

Előzmény: kerdojel (2314)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2314
Neeee!

Van egy csavarintás benne - ez tény - de állítólag ez trendi, mert ez a megabites csatlakozás.

Ezt neeee!!!!

Olvasd már el mit írtam! Nézd meg a neten, mire jó a crosslink, aztán gondolkodj el azon, amiket ide írtál. Most nincs időm keresni, de biztosan hamar találsz forrást.
Előzmény: Steve Kovács (2313)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2313

Ne fikázz. Nekem a rendszergarázdám írta le, hogy hogy csináljam.

Van egy csavarintás benne - ez tény - de állítólag ez trendi, mert ez a megabites csatlakozás.

Ha itt basztam el - hát akkor nekem legyen mondva. De akkor hogy látom a 2-es gépről a fő-gépet ??? Méghozzá tökéletesen?

.

Előzmény: kerdojel (2312)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2312
Nézd Kérdő. A metéltfarkú az kemény ellenfél ám. Olyat ne mondj soha, hogy ki tudod játszani.

:)

Én láma vagyok - de két profit is megszívatott - holott tuti müxik - csak nem tudjuk, hogy hogyan?

....

Az egyik kollega úgy véli, hogy én egy himvessző vagyok a kérdéshez - mert nem világos számomra az a megabites (csavart) kapcsolat. OK - rendben. Csinálok egy rendes (egyenes) link-kábelt.

És teljesen igaza van. Ha nem lennél az, ezt nem írtad volna le. :)

Te csináltad a crosslink kábelt? Mert akkor kiváncsi vagyok néhány dologra. Pl. milyen sorrendben vannak benne a szálak....

Akkor menni fog?

Úgy mégis, mitől menne?:)

Tudod, hogy miért létezik crosslink kábel?

Na mind1, kapsz egy segédletet hozzá. Ha valami nem világos, kérdezz.
Előzmény: Steve Kovács (2311)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2311

Nézd Kérdő. A metéltfarkú az kemény ellenfél ám. Olyat ne mondj soha, hogy ki tudod játszani.

Én láma vagyok - de két profit is megszívatott - holott tuti müxik - csak nem tudjuk, hogy hogyan?

Az egyik kollega úgy véli, hogy én egy himvessző vagyok a kérdéshez - mert nem világos számomra az a megabites (csavart) kapcsolat. OK - rendben. Csinálok egy rendes (egyenes) link-kábelt.

Akkor menni fog?

.

Előzmény: kerdojel (2307)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2310
Tökmind1. Aki crosslinket nem tud csinálni, az sima patchet se. Ilyen rendszergazdát is láttam már:)
Előzmény: Törölt nick (2308)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2307
Felvagdostam volna az ereimet. Kivéve, ha legalább rájövök, miért nem.
Előzmény: Steve Kovács (2306)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2306

Nézd Kérdő.

Nagy lelki törést okozott volna neked, ha neked sem sikerült volna rendesen "begyújtani" azt a tetves, kétkártyás hálózatot?

Nézd. A csávók nem voltak lámák - az egyik kifejezetten (és láthatóan) ismerte a billentyűzetet. Ennek dacára ötlete sem volt, hogy mit kell ilyenkor csinálni? - miután már mindent megpróbált.

Van ilyen.

.

Előzmény: kerdojel (2304)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2305

Hááát, hízelegni azt tudsz - kétség sem fér hozzá.

.

Előzmény: kerdojel (2304)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2304
Namost akkor én vagyok a hímtag - vagy a Microsoft monnyjon le?

Hmmm...

Mindkettő?:)
Előzmény: Steve Kovács (2303)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2303

Most miért fikázol?  Minden májszter azt mondta, hogy ez nem feladat - seperc alatt bevágja mint a sicc - csak én vagyok a láma - viszont részemről ez nem akkora bűn.

Eljöttek és jól rábasztak - vagyis elvéreztek az ügyön - és abba maradtunk, hogy router köll. Ezt mondjuk szakember nélkül is tudtam.

Namost akkor én vagyok a hímtag - vagy a Microsoft monnyjon le?

.

Előzmény: kerdojel (2302)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2302
Olvasd el mégegyszer, mit írt vörös terror:)
Előzmény: Steve Kovács (2301)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2301

Ha az a crossz-kábel, hogy a 2.-es végén fel vannak cserélve a szálak - akkor igen. Ezt valamilyen megabites dologért ajánlották - úgy is csináltam.

Természetesen definiálták egymást a gépek - különben nem látnám a "szolga-gépről" a "mester-gépet" - teljes valójában a D: - t - ahogy az  fel lett neki kínálva.

.

Előzmény: Törölt nick (2300)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2299
Nem lehet mindenki egyszerre szép és okos mint én.:)

Hát, meglepő. Mentségükre talán azt tudom felhozni, hogy valszeg ismeretlen pályán mozogtak, könnyen lehet, hogy hétköznapjaik során nem használnak ilyen piszlicsáré szarokat, mint egy PC. Aztán, ha nincs rutin...
Előzmény: Steve Kovács (2298)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2298

Hogy én paraszt vagyok hozzá - az eddig OK-s.

De a két rendszergarázda - aki nyilván ebből él - az mi a faxért nem tudott összekötni két hálókártyát?

.

Előzmény: kerdojel (2297)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2297
Látod, kb. annyit értek a motorokhoz, mint te a számítógépkhez. Viszont sose szoktam motorszervízt vállalni:)
Előzmény: Steve Kovács (2296)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2296

A hengerfejet nem fúrják - bazdmeg. A hengert szokták fúrni - meg hónolni. De azt is csak paraszt autókon, mint a Lada és társai.

Okos, művelt, korszerű autókon - mint a Dacia - ott hüvelyt cserélnek.

Persze - mi férfiak - néha mi is cserélünk hüvelyt...amire rendszerint rá is szoktunk menni - de ez be van kódolva - még password-öt sem kérnek tőlünk ezirányban.

Cáfolat?

Előzmény: kerdojel (2295)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2295
Jah, hát a rencergizdák 90%-a arra van hitelesítve, hogy kicserélje a papírt a nyomtatóban, és telefonáljon egy külsős cégnek, ha valami nem megy.:)

A jelek szerint nem tudtok. Mi ebben a csoda? Hengerfejúrást tudtok?
Előzmény: Steve Kovács (2294)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2294

Áh dehogy. rendszer garázdák két cégnél - nincs saját bizniszük. Az egyik egy biztosítónal alkot - a másik meg a rák tudja hol - de fix hogy ebből él.

Én - mint láma júzer - előrébb voltam a témában - mint a két úgymond: szaki.

Azért bassza meg a jegesmedve. Nem tudunk két mezei hálókártyát összekötni? Hogy oda-vissza pofázzon korrektül - net-el együtt?

.

Előzmény: kerdojel (2293)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2293
Akkor én bekapom a saját magamét - mégpedig álló helyzetből...ami az én koromban nem kis mutatvány ám.

Sajnos ennél drágább vagyok. Báár, ha elegendő fizető nézőt tudunk toborozni a mutatványra....:)

Érdekes lehet az a valódi guru. Annyit elöljáróban, hogy én már csináltam ilyet, bár ha kérdezik, különböző okokból én is a router vásárlását szoktam javasolni. De meg lehet csinálni.

Azok a fickók: vállalkozók:) Őket meg már ismered:D

Egyrészt lehet, hogy kóklerek, másrészt lehet, hogy úgy számoltak, hogy jobban járnak, ha rádsóznak egy routert.:)
Előzmény: Steve Kovács (2292)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2292

Mondád: "...Bár ha én csinálom, akkor mükődne:)"

Akkor én bekapom a saját magamét - mégpedig álló helyzetből...ami az én koromban nem kis mutatvány ám.

Mert közben beszéltem egy valódi guruval is - ő is rápacsált már erre a mutatványra. Oda megy - vissza nem. Tüzfal ki, minden "enable" - és mégis baxik működni.

Mondhatnám: mi a szarért vállalok olyat, amihez nem értek. De azok a fickók ebből élnek - iparszerűen - és nekik sem megy? Hogy van ez akkor?

.

Előzmény: kerdojel (2291)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2291
Látod, mindig ez lesz, ha valami marha szakértőnek hiszi magát, mert be tudja kapcsolni a gépét, ad abszurdum még fájlokat is képes megnyitni. A TCP/IP-ről meg azt hiszi, hogy vmi technoblabla.:)

Vigasztald magad, a két szaki biztosan olcsóbban dolgozott, mint én tettem volna. Bár ha én csinálom, akkor mükődne:)
Előzmény: Steve Kovács (2290)
Steve Kovács Creative Commons License 2006.09.29 0 0 2290

Háááttt, Kérdő barátom - én a minap emlegettem (de nagyon szaporán ám) ezt az úgynevezett "kockafejű-zseni" társadalmat.

Voltam olyan állat, hogy valakinek (szívességből !!!) beígértem hogy összekötöm az összesen 2 darab (XP-s) gépét egy madzaggal - hogy legyen neki netje mindkét helyen.

Hisz mi az nekem? - be a második háló-kártyát a mester-gépbe - oszt hadd szóljon.

Ekkorát rég égtem barátom - mint ezzel a kis egyszerü "csukló-mutatvánnyal". Kezem-lábam megettem vele.

A "szolga gép" simán látja a "mester-gép" felkinált meghajtóját - visszafelé semmi. 

Netről szó sem lehet (pedig engedélyeztettem a megosztást).

Kikapcsoltam már minden létező védelmet, írtam kézzel IP-t, adtam automata IP-zést  - mindegy neki. Egyfele lát - vissza semmi.

Szégyen szemre hívtam két szakit. Pöcsöltek azok is vagy két órát - de ők legalább megtalálták a "megoldást": vegyek routert !!!. 2 (kettő) darab családi géphez !...ahol a 2-es gép csak akkor kell, ha dolgoznak az 1.-esen.

Mert 2 kártyát ők sem tudtak összekötni - hogy működjön is. Csak ez a fene nagy szakértelem ne kínozna - különben semmi bajom nem lenne.

.

Előzmény: kerdojel (2288)
battila63 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 2289

Ez olyan költöi volt. Győztél!

Ezekután már az ékezet sem hiányzik ...........annyira.

Az a kockafejű zseni, az isteni. 

Előzmény: kerdojel (2288)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.28 0 0 2288
Hát hova lesz így a kockafejű, öntörvényű zseni imidzse?:)

Márpedig amikor vállalkozókkal kell üzletelnem, akkor nem a tudásom adom el nekik, hanem egyfajta nyugalmat, hogy a legjobb kezekbe tették értékeiket. Ehhez pedig szükséges lázban lobogó szem, amely valahová a valóságon túlra tekint, csendes megvetés az anyagi világ dolgai iránt, és szinte fanatikus elvetése a társadalmi megfelelés kényszerének...

;)
Előzmény: battila63 (2287)
battila63 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 2287

Hát ha ékezet nélkül írsz, b........hatod az imidzsedet.

Vagy az IT társadalomban veszted el az imidzsedet, ja az más.

ui: Te most tulképpen miért is ugrálsz? Hiszen megköszöntem és megdícsértelek.

Persze tudom az én köszönetem, és dícséretem padlástöltelék. Azt viszont bebízonyítottad tudsz ékezettel írni, és tudod váltani a billentyűzeted. Ezzel leégetted magad az IT társadalomban??????? 

Előzmény: kerdojel (2286)
kerdojel Creative Commons License 2006.09.28 0 0 2286
Steve-nek van igaza, ha ékezet nélküli, felcserélt betükkel írnám az ajánlataimat, nemcsak a partnereim, de saját magam is nagyívben............

Ti. No de az én imidzsemmel mi lesz?:)
Előzmény: battila63 (2285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!