Keresés

Részletes keresés

topdzsoj Creative Commons License 2005.11.06 0 0 464

Nem megyek, öreg vagyok, ezért rám is érvényes a mondás: ha ez még mindig tanul, akkor mikor fog tudni?

Reformkommunistának meg azért bátorkodtam nevezni a verziódat, mert a magánvagyon vs. közvagyon kérdés körül a reformer kommunistáink gondolatai forognak, most éppen a magánvagyon a nyerő változat, de senki sem tudja mit hoz a holnap. Egy biztos, kommunistából sosem lesz hiány.

Előzmény: Törölt nick (458)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 463

Nem, nem maradtam ki! :))

Én is tanultam történelmet az iskolában. Azt a történelmet amit az elvtársak írtak...

Csakhogy én már rájöttem, hogy nem egészen úgy volt az ahogy annak idején tanították. Van aki még nem jött rá. De ami késik nem múlik.

Ha meg nem jön rá akkor azt csak sajnálni tudom...

Előzmény: Törölt nick (462)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 462

ugyan, sokan tanultak iskolában, rengetegen közülük történelmet is

jaj, ugye te nem maradtál ki?

Előzmény: asx (459)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 461

"Juj de sötét vagy..."

Ahhhha, elfogynak az érvek akkor jön a személyeskedés...

De tudod kit érdekel, hogy TE mit tanultál töriből az iskolában? Nemtudod...

Ha érdekel akkor ITT van a kommunizmus definiciója.

EZ meg a kommunista kiáltvány.
Előzmény: Törölt nick (457)
soltika Creative Commons License 2005.11.06 0 0 460
Hi, aztán biztos azé vették fel a Zsocát a Népszabadsághoz hogy ott ellenálljon:-)))
No meg a családját is azért űzték fel a komcsik a II. kerületbe már a 60-as években, hogy ellenáljanak a János Kórháznál a zöldövezetben:-)))
Előzmény: holnaplátó (-)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 459

"Amikor a kommunizmusról tanultunk az iskolában töriből..."

Gratulálok!

Előzmény: Törölt nick (454)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 458
"Te a reformkommunista definíciót tanultad.

Az igazi, amit nekem tanítottak, az úgy szólt, hogy a kommunizmusban a javakból mindenki szükségletei szerint részesül."

Nem én tanultam a reformkommunista definíciót, hanem te nem figyeltél oda az órán, és csak a felét jegyezted meg az anyagnak.:))

Abban igazad van, hogy a kommunizmusban a javakból mindenki szükségletei szerint részesül, de ez azután következik be, miután megszűnik a magánvagyon (v.- tulajdon), és a termelőeszközök közösek lesznek. Ennek pedig az az idea volt az alapja, hogy mivel a magántulajdon rontotta el az emberek természetét, ha ez el fog tűnni, akkor megszűnik a rosszakarat és az ellenségeskedés az emberek között. Ekkor valósult volna meg a marxi kommunizmus. Volna- mert ez világon sehol sem valósult meg.

Menj vissza te is a suliba. 

Előzmény: topdzsoj (456)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 457

"Tehát azokban az országokban a mai napig (pontosabban 2004 oktoberéig) koomunista diktatúra van!"

Juj de sötét vagy...:))

Te télleg nem jártál iskolába?:)

Képzeld, pl. Olaszországban is van kommunista párt (Újraalapítás, RC- 1989-ig PCI volt a neve), tehát ott is kommunista diktatúra van?

De kapaszkodj meg:

Munkáspártból Magyar Kommunista Párt? NOL • Népszabadság Online • 2005. március 17.

"A párt elnöksége azt javasolja a június negyedikén tartandó kongresszusnak, hogy a több mint egy évtizeddel ezelőtt választott nevet változtassák Munkáspárt - Magyar Kommunista Pártra, s ha a  testület támogatja a kezdeményezést, pártszavazásra bocsátják az  indítványt - mondta el."

Ezek szerint nem sokára M.o-n is kommunista diktatúra lesz.:))

Szerintem ne írj 1 ideig, hanem menj olvasni, pótold be amit az iskolában elmulasztottál megtanulni.

Előzmény: asx (455)
topdzsoj Creative Commons License 2005.11.06 0 0 456

Te a reformkommunista definíciót tanultad.

Az igazi, amit nekem tanítottak, az úgy szólt, hogy a kommunizmusban a javakból mindenki szükségletei szerint részesül.

Irigyeltük a szovjet embereket, mert ők az Épülő Kommunizmus Nagy Országában éltek, (ezzel a címmel ment egy mindennapos műsor a Kossuthon) mi pedig másodrendű népségként az épülgető szocializmusban, a kommunizmus huzatos előszobájában kucorogtunk.

Ha akkor valaki azt mondja, hogy ezt a hátrányos helyzetet találékony vezetőink egyszer arra használják, hogy bezzeg mi tojtunk a kommunizmusra, hát néztem volna kifelé a fejemből...

Előzmény: Törölt nick (454)
asx Creative Commons License 2005.11.06 0 0 455

Egyébként ott a lista elején az első 10 a jelenleg uralkodó kommunista pártok listája. (2004 október)

Tehát azokban az országokban a mai napig (pontosabban 2004 oktoberéig) koomunista diktatúra van!

Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 454

"Attól, hogy szocializmusnak hívták még kommunizmus volt. Legalább is itt úgy emlegetik..."

Amikor a kommunizmusról tanultunk az iskolában töriből, akkor a tananyag része volt a kommunizmus definíciója is. Te vszínűleg hiányoztál ekkor, vagy pedig nem jártál iskolába.

Hiába hívták a m.o-i szocializmust gulyáskommunizmusnak, az nem felelt meg a kommunizmus definíciójának, ugyanis annak alapvető fogalmi elemei, úgy mint a magánvagyon és a termelőeszközök magántulajdonának megszűnése, hiányoztak.

Vagy azt akarod hazudni, hogy 1948 és 1989 között nem volt M.o-n magánvagyon és a termelőeszközök kizárólag állami tulajdonban voltak?:)

Előzmény: asx (453)
asx Creative Commons License 2005.11.05 0 0 453

Akkor külön csak Neked -----> Magyarország történelme

Gulyáskommonizmus nem ismerős pl.?

Attól, hogy szocializmusnak hívták még kommunizmus volt. Legalább is itt úgy emlegetik...

Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 452
Nem az volt a kérdés, hogy melyek a kommunista pártok, hanem, hogy mely országokan valósult meg a kommunizmus, azaz hol szűnt meg a magánvagyon és a termelőeszközök magántulajdona. Elárulom, hogy sehol. Mindenhol csak törökedtek rá, de sehol sem érték el.
Előzmény: asx (450)
zsandár Creative Commons License 2005.11.05 0 0 451
Valaki  tegye már be az ominózus cikket!Kösz.......
asx Creative Commons License 2005.11.05 0 0 450

"Tudod, mint a gyogyóban, kétszer kell feltenni a kérdést."

Honnan tudnám, hogy ott hogyan csináltátok?

De ha ahhoz szoktál hozzá, akkor itt van mégegyszer a kommunita pártok listája ------> ITT

Ha már magadtól nem tudod megtalálni...

Előzmény: Törölt nick (381)
sozsi Creative Commons License 2005.11.05 0 0 449
cselecskécske!
te ezen a topicon sem törekszel mindenáron a népszerűségre!
ahogy máshol sem sikerúlt...
Előzmény: Törölt nick (439)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 448

Aszpirinkához igazodik a színvonal.:)) 

Előzmény: Törölt nick (445)
drzyx Creative Commons License 2005.11.05 0 0 447
mégis mit vártál, akik számára Bayer a színvonal, azok afölé képtelenek emelkedni, disznóval nem érdemes leállni birkózni...
sz Creative Commons License 2005.11.05 0 0 446
gondolom reggelre már nem lesz topik... :)
sz Creative Commons License 2005.11.05 0 0 444
a buzi fekát kiegészíteném erre: balliberális buzi feka :)))
Előzmény: Törölt nick (424)
Nagulnov Creative Commons License 2005.11.05 0 0 443

Bayer írt egy nyílt levelet - a besúgójának/a Fidesz besúgójának.

Neki joga van hozzá. És ha a Dialógus csoport is ír - nekik is joguk lesz.

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 442

"Ceterum censeo, az mszpt soha többé nem szabad a politikai hatalom közelébe engedni."

Ezt Antallal és hóbagollyal kellett volna megbeszélned 94 előtt. Most már késő bánat.

Előzmény: kóbogár (441)
kóbogár Creative Commons License 2005.11.05 0 0 441

"Nem beszél az a szarásról, akinek rendben van az emésztése."

(Bánhidy Laci bácsi, alias Matula Gergő a Tüskevárból)

Ceterum censeo, az mszpt soha többé nem szabad a politikai hatalom közelébe engedni.

Előzmény: Törölt nick (437)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 437

akkor jövőre is ő lebegjen, nem?

vagy jövőre melyik legnagyobb szar lebegjen szerinted?

Előzmény: Törölt nick (435)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 436

Minek merülnék? Ölelgesd csak választásod szerint az Orbán vagy Gyurcsány nevű szardarabot pöcegödör mélyében, én meg felülről röhögök rajtatok.:))

Előzmény: Törölt nick (431)
load Creative Commons License 2005.11.05 0 0 434
Ez a bölcsemény Murphy-től származik, és nála valamennyi foreman-re érvényes.
Előzmény: Törölt nick (428)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 433

TE merülsz

a nagy szarok poén régi és elcsépelt, emellett Kis Vezér egyelőre többet úszott felül, mint a mostani minelnök

Zsóti, ha már nem eredeti, legalább hülyeséget beszél: hiába, no, ügyes fiú, Viktor nem hiába szereti annyira

Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 430
Igaza van, hiszen Orbán is 1 ilyen nagy darab szar volt.
Előzmény: Törölt nick (428)
drzyx Creative Commons License 2005.11.05 0 0 429
hát beállítva be van, erőteljesen:) de ezzel a heteroszexualitással gondok lehetnek, ha ennyire bizonygatnia kell, valszeg máshol még nem sikerült neki, vagy valamit kompenzálni akar, ezért igyekszik itt bizonygatni:))
Előzmény: Törölt nick (424)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 427

"Bayernek is volt liberális korszaka"

valóban, bár azóta nagyon lecsúszott szegény

Előzmény: Langoskepu (426)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!