Bayer Zsolt: (...) Mert tudod, Ferenc, én 1988. március 30-án éjjel Fideszt alapítottam. Te pedig gyáva és sunyi KISZ-Führerként leveleket írogattál a pártführereknek. Ez az alaphelyzet. (...)
Nem megyek, öreg vagyok, ezért rám is érvényes a mondás: ha ez még mindig tanul, akkor mikor fog tudni?
Reformkommunistának meg azért bátorkodtam nevezni a verziódat, mert a magánvagyon vs. közvagyon kérdés körül a reformer kommunistáink gondolatai forognak, most éppen a magánvagyon a nyerő változat, de senki sem tudja mit hoz a holnap. Egy biztos, kommunistából sosem lesz hiány.
Hi, aztán biztos azé vették fel a Zsocát a Népszabadsághoz hogy ott ellenálljon:-))) No meg a családját is azért űzték fel a komcsik a II. kerületbe már a 60-as években, hogy ellenáljanak a János Kórháznál a zöldövezetben:-)))
Az igazi, amit nekem tanítottak, az úgy szólt, hogy a kommunizmusban a javakból mindenki szükségletei szerint részesül."
Nem én tanultam a reformkommunista definíciót, hanem te nem figyeltél oda az órán, és csak a felét jegyezted meg az anyagnak.:))
Abban igazad van, hogy a kommunizmusban a javakból mindenki szükségletei szerint részesül, de ez azután következik be, miután megszűnik a magánvagyon (v.- tulajdon), és a termelőeszközök közösek lesznek. Ennek pedig az az idea volt az alapja, hogy mivel a magántulajdon rontotta el az emberek természetét, ha ez el fog tűnni, akkor megszűnik a rosszakarat és az ellenségeskedés az emberek között. Ekkor valósult volna meg a marxi kommunizmus. Volna- mert ez világon sehol sem valósult meg.
"Tehát azokban az országokban a mai napig (pontosabban 2004 oktoberéig) koomunista diktatúra van!"
Juj de sötét vagy...:))
Te télleg nem jártál iskolába?:)
Képzeld, pl. Olaszországban is van kommunista párt (Újraalapítás, RC- 1989-ig PCI volt a neve), tehát ott is kommunista diktatúra van?
De kapaszkodj meg:
Munkáspártból Magyar Kommunista Párt?
NOL • Népszabadság Online • 2005. március 17.
"A párt elnöksége azt javasolja a június negyedikén tartandó kongresszusnak, hogy a több mint egy évtizeddel ezelőtt választott nevet változtassák Munkáspárt - Magyar Kommunista Pártra, s ha a testület támogatja a kezdeményezést, pártszavazásra bocsátják az indítványt - mondta el."
Ezek szerint nem sokára M.o-n is kommunista diktatúra lesz.:))
Szerintem ne írj 1 ideig, hanem menj olvasni, pótold be amit az iskolában elmulasztottál megtanulni.
Az igazi, amit nekem tanítottak, az úgy szólt, hogy a kommunizmusban a javakból mindenki szükségletei szerint részesül.
Irigyeltük a szovjet embereket, mert ők az Épülő Kommunizmus Nagy Országában éltek, (ezzel a címmel ment egy mindennapos műsor a Kossuthon) mi pedig másodrendű népségként az épülgető szocializmusban, a kommunizmus huzatos előszobájában kucorogtunk.
Ha akkor valaki azt mondja, hogy ezt a hátrányos helyzetet találékony vezetőink egyszer arra használják, hogy bezzeg mi tojtunk a kommunizmusra, hát néztem volna kifelé a fejemből...
"Attól, hogy szocializmusnak hívták még kommunizmus volt. Legalább is itt úgy emlegetik..."
Amikor a kommunizmusról tanultunk az iskolában töriből, akkor a tananyag része volt a kommunizmus definíciója is. Te vszínűleg hiányoztál ekkor, vagy pedig nem jártál iskolába.
Hiába hívták a m.o-i szocializmust gulyáskommunizmusnak, az nem felelt meg a kommunizmus definíciójának, ugyanis annak alapvető fogalmi elemei, úgy mint a magánvagyon és a termelőeszközök magántulajdonának megszűnése, hiányoztak.
Vagy azt akarod hazudni, hogy 1948 és 1989 között nem volt M.o-n magánvagyon és a termelőeszközök kizárólag állami tulajdonban voltak?:)
Nem az volt a kérdés, hogy melyek a kommunista pártok, hanem, hogy mely országokan valósult meg a kommunizmus, azaz hol szűnt meg a magánvagyon és a termelőeszközök magántulajdona. Elárulom, hogy sehol. Mindenhol csak törökedtek rá, de sehol sem érték el.
hát beállítva be van, erőteljesen:) de ezzel a heteroszexualitással gondok lehetnek, ha ennyire bizonygatnia kell, valszeg máshol még nem sikerült neki, vagy valamit kompenzálni akar, ezért igyekszik itt bizonygatni:))