Talán mert a kocsi és köztem volt kb. 80-90km! Azt irtam csak látatlanba nemtom mi a baj de ha kuplungozni kell csak akkor vállalom el ha fütött műhelybe betok kéreckedni ismerősnél,illetve váltójavitásra nincs időm max cserére,és a féltengelycserét még az utcán is megoldom.
Kösz Maki:))) Ez a hozzászólás most nagyon jól esett a lelkivilágomnak:))) És ha van egy kis szerencsém, talán az én kocsim ügye is rendeződik nemsokára, és nekiállhatok végre a felújításának. Ma este mindenesetre optimistán fogok lefeküdni.
Tamás
UI: Maki! Ha ténylegesen rendeződik a kocsim jogállása hívni foglak alkatrész ügyben, már van egy rövidebb méretű listám a beszerzendőkről:)
jó reggelt az összes marhanagy pengének. az a szerencse hogy itt mindenkit 44ben csináltak.A váltó bal kihajtásatört ketté és az imbusz tartotta a helyén a tányért. azt a tányért amihez csavaroznánk az audi csuklót. két dolgot nem értek . mikor irta az ember hogy ko az auto és a villányin áll hol voltak a hozzáértők? a másik miért nem ők szoptak a beletört darabbal két napig. egyébként tényleg messze jár a két gurtnitól az a kocsi. jó napot.
924-944 kuplungcsere nem kezdő feladat! Bizd inkább innen valamelyik tapasztalt szakira,Pesten is van sok illetve vidéken is rajtam kivül van még sok.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy most a forumból akarok megélni,de hidd el nem kezdő lecke!
Ha kuplungozni van kedved gyakorló feladatnak javasolok egy régi barkast! Ott az utastérben a motort előretolod és kb 2kivcsövet kell lekötni,azt jöhet is a kuplungozás :)))
300e meg a hazai boltokban! Sajnos belőlünk akarnak megélni....
Nem kérdeztem, mert már olvastam itt. Én még nem értek hozzá, úgyhogy próbáltam a jelenséget leírni. (illetve a többiek is olvasták a tippet) A kuplunggal kapcsolatban. Szerintem elég finoman tudok kuplungot kezelni, de egyenlőre nem jöttem még rá, hogy 1esben mi a tuti elindulási módszer a kocsinál. Már kész egyébként, valószínű holnap hozom is. Még szokom, most úgy sincs pénzem új kuplungra.
TUDOD HA ACSUKLÓ SZÉTSZAKAD ÉS NEM A VÁLTÓNÁL NÉZED A FÉLTENGELYCSÉSZÉT MIVEL OTT NINCS TERHELÉS /EZÉRT IRTAM HOGY NEM SPERES / ELDIFERÁL ÉS UGY LÁTOD NICS HAJTÁS EGGYIK OLDALON SE .
HELLO BOZS ,ENGEM UGYAN NEM KÉRDEZTÉL DE KÉTSZER IS IRTAM HOGY FÉLTENGELY A GONDOD , NEM KELLETT VOLNA A FÉL ORSZÁGOT KÖRBE ÉRDEKLŐDNI .JÓTANÁCSBÓL MEG ELADÓ ALKATRÉSZBŐL SOK VAN A FÓRUMOM HOZZÁÉRTÉSBŐL MEG KEVÉS .SENKI JÓINDULATÁBAN, SZAKÉRTELMÉBEN NEM KÉTELKEDEK, DE TÉVEDHETETLEN EMBEREK NINCSENEK ,MAGAM SEM VAGYOK AZ . A KUPLUNGRÓL IS MONDTAM ,HOGY NÉGYLAPOS SZINTER TÁRCSA A SZERKEZET IS HOZZÁ SZABÁLYZOTT .A NYOMÁSPONTOT /CSUSZÁSHATÁTRT/ SZOKNI KELL.LÉGY RÉSEN MIELÖTT VÁSÁRLÁSBA BONYOLÓDSZ.
MÁS! )))
ANNAK AZ EMBERKÉNEK AKI ÖRÜLT HOGY NEM VETTE MEG AZ AUTÓT / LÁM A SORS MILYEN MÉG IS MEGJÁRTA / A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL DE PONTOSITSUNK , MIUTÁN MGNÉZTE AZ ÁKOSSAL KARÖLTVE AZ AUTÓT /KI NEM PRÓBÁLTA ,ELŐRE MEGMONDTÁK NEKI HOGY MÁSNAP LESZEK OTTHON, PRÓBA CSAK VELEM -EZT AZ OPCIÓT FENNTARTOM MAGAMNAK , MINT AZ BOZZSAL MEG IS TETEM MERT KOMOLY VEVŐ VOLT ÉN MEG NEM VAGYOK INGYENTAXIS SE BEMUTATOAUTO -AUTÓS SE-/MÁSNAP TELEFONON ÁKOS VÉLEMÉNYÉRE HIVATKOZVA TETT EGGY NEVETSÉGES ,PORSCHÉT SZERETŐNEK - ISMERŐNEK MÁR SÉRTŐ AJÁNLATOT. AMIT ÉN MÉG FINOMAN REAGÁLTAM LE ,MONDVÁN NEM KELL MEGVENNI AZ AUTÓT ,MA SEM ÉRTEM MIÉRT AKAR VALAKI SZAR AUTÓT VENNI,TEHÁT NEM ELADÓ NEKI NEM! APROPO SZEMÉLYESEN UGYAN NEM TALÁLKOZTUNK DE HITELES FORRÁSAIMRA ALAPOZVA EGYÉBKÉNT IS AZ AUTÓ , HA SZABAD IGY FOGALMAZNI --MEGHALADTA VOLNA KÉPESSÉGEIT !
készüljünk a 3. világháborúra....ha még sem lesz, akkor nekünk jó :-))))
(ugyis mindenki azt mondja világgazdasági válság jön.....)
na mindegy én akkor most nem veszek inkább új cipőt...
bocsáss meg Laci, tudod jól hogy hogy értettem, nem értelmeztél félre semmit. :-)))))))))
a támpontra meg csak annyit hogy ha táncolok én is mindíg keresek támpontot, pl: fal, oszlop...hogy el ne dőljek. ha már mozgásban vagyok úgy könnyebb..de multkor is 3 nézőt és 6 széket meg 1 asztalt borítottam fel :-))))))
Nem áll szándékomban megvezetni senkit!! Csak ha rosszabbra készül mint amennyiért sikerül beszerezni akkor még örülni is fog............. és azért írtam hogy én úgy tudom illetve a végére a sok pontot .............................................................hogy nem jelenti azt hogy ennyibe kerül! csak egy támpont!!!
Tudom, hogy nem olcsó, de pl. 944online-on 845 USD a kit. Valószínű szállítással is 200eFt alatt lenne. Én úgy vagyok vele, hogy ha már egy ilyen lényeges dolgot cserélnék, akkor megpróbálok újat szerezni bele. Ha a mostani meg használható még némi javítás után, akkor megtartom pótnak (vagy eladom). Mondjuk a rendelésre kell még várnom.
Az új kuplung szerkezet árával tisztában vagy?? Én úgy hallottam, hogy olyan 300eft körül mérik................. Egyébként hozzáértőnek nem nagy meló, laikusnak giga mega szopás!!!!!! Nem tudom én azért minimum aknában fognék hozzá!! mert az én (mi) módszerünkkel nélkülözhetetlen az akna, de még úgyis egy jó fénapos hanem több meló!!
Lehetséges! Minimum nyólc óra és kiátkozod a földről! :-( Ha hozzáértő csinálja,aki csinálta már,akkor a fele! Aknával,vagy csápossal! Ha úgy akarsz neki kezdeni,hogy Te még nem csináltál ilyet és csak fizikai segítséget hívsz,Aki szintén nem csinálta még,akkor nagyon nagyot fogsz szívni! (szerintem) De nem azért mert a képességeidet vonom kétségbe!!! Bocsi,hogy belevau! Csak attól akarlak megkímélni,amit mi megettünk nagyon csúnyán! tisztelettel! Gyurma
Már kerestem, kösz! :) Kiderült, hogy a bal féltengelynél volt a baj. Váltó okés. Pontos részletek később, ha elmegyek érte megmutatja pontosan mi is volt.
Ha vennék egy új kuplungszettet, mekkora meló kicserélni? Annyit hallottam már, hogy le kell szetni előtte jópár dolgot. Aláfekvősen lehetséges? Bár az biztos, hogy elsőre nem egyedül csinálnám. :)
van nekem ajtoba egy muanyag darabkam, a szama 944 555 256 00 na ennek kene a masik oldali parja (mert az nincs meg), de ilyen szamon nem talalok semmit..koszonom attilka
Hat zsir az volt rajta, a vegen mar a fulemem is:-)
nem szedtem ki mert ismerkedtem mukodes kozben, ez a jelenseg ugye nem mindig jon elo, es ha a kiszedem akkor mar nem feltetlen fogom eszlelni:-) azt meg azert nem vagom mit kell kiakasztani es mit lehet tekerni, a zar nyito elektromos reszt lehet allitani, azt probaltam is de semmi eredmeny..:-( na mindegy este folyt. kov.