Keresés

Részletes keresés

nanus0085 Creative Commons License 2016.06.15 0 1 2284

Koszonom!:)

3 teljes es egy fel nap.:) Igen, keves lesz sajnos, mist ennyi fer bele, legalabb felmerjuk, hova jojjunk vissza!

Előzmény: TGaborZ (2282)
nanus0085 Creative Commons License 2016.06.15 0 0 2283

Ez remek hir! :) Az ilyen buszozasokat, hajozasojat mind tudjuk ott helyben intezni? Ez esetben ugye pl. keso este.

Előzmény: wanbo (2281)
TGaborZ Creative Commons License 2016.06.15 0 1 2282

Tyű, Hong Kongra nekünk 10 nap is kevés volt... :D De bepillantásnak jó az a 3 nap. :)

Jó nyaralást! :)

Előzmény: nanus0085 (2279)
wanbo Creative Commons License 2016.06.15 0 1 2281

Az infó biztos, én magam tavaly júliusban érkeztem így Boracayra, egyik ismerősöm pedig idén márciusban. A hajóút Panay és Boracay között kb. 8-10 perc, nem egy nagy táv, amíg érkező gép van, addig a hajók is mennek. 

Előzmény: nanus0085 (2280)
nanus0085 Creative Commons License 2016.06.15 0 0 2280

Igen? Hu az de jo lenne! Mennyire 100% ez az info? Mert angol oldalakon mindenhol azt olvastam, hogy 21 ora korul megy az utolso hajo Panay es Boracay kozt.

Bohollal kapcsolatban: igazad van, de egyreszt tenyleg nem szeretnenk mindenhonnan 2 nap utan odebballni, mint a mergezett eger. :) Masreszt megneznenk pl. a Dumaluan beachet, kicsit ott pihiznenk, mert az egesz napos szigettura es a masik egesz napos hajotura utan jol esne egy semmittevos nap. :)

Előzmény: wanbo (2277)
nanus0085 Creative Commons License 2016.06.15 0 0 2279

Igen, azt elszamoltam, kell ra a 2 nap. Egy nap a delelotti cetcapazas utan Cebuig eljutunk, es a masodik nap repulnenk es buszoznank El Nidoba.

Igy nezne ki veglegesen (remelem mar tenyleg veglegesen, a tobbi repulest mar megneztem, es azok megoldhatok):

• 17-e: egy este Hongkongban 
  • 18, 19, 20-a: 3 nap Hong Kong – Hong Kong Island, Victoria Peak, Lantau, Ocean Park...
  • 21-e: Hong Kong (esti indulás) – Kalibo (22 órára lennénk ott)
  • 22-én első hajóval át Boracay-ra, és 23, 24-a: 3 nap Boracay
  • 25-e: Boracay – Cebu – Bohol
  • 26, 27, 28-a: 3 nap Bohol. 1. nap: Tarsier Reserve, Man Made Forest, csokihegyek, Anda Beach, Loboc Floating Restaurant, Loboc Zipline. 2. nap: Panglao: Hinagdanan-barlang (?), hajótúra (Balicasag). 3. nap: Panglao strandolás
  • 29-e: 1 nap Oslob – reggeli hajóval el Boholról, cetcápa, utána Cebuba buszozni
  • 30-a: Cebubol PP-be repulni, El Nidoba buszozni (esti erkezes)
  • 31, 1, 2, 3-a: 4 nap Palawan (El Nido) 1-3.nap: El Nido 3 Island Hopping (A, C, D). 4. nap: El Nido Los Cabanas, Nacpan Beach.
  • 4-e: visszabuszozni PP-be, es kora esti jarattal Manilaba repulni (repternel szallas)
  • 5-e: reggel Manilábol Hongkongba repulni, 5-én este indul a repülő haza

Igy jo, mit szoltok? Tudom, maszkalos, de azzal nincs bajom, ezeket mindenkepp latni szeretnem.

Ma foglalom szerintem a repuloket. 

Szerintem (hiaba sietos az utiterv) mindegyik szigetre van eleg ido hagyva (persze mindenhol heteket is el lehetne tolteni..:)). Boracay pihis 3 nap lesz, Boholon is mindent meg tudunk nezni, El Nido-ban is megcsinaljuk a 3 island hoppingot es meg lesz 1 napunk nezelodni.

Előzmény: COOP (2276)
wanbo Creative Commons License 2016.06.15 0 0 2278

Még annyi, hogy Panglao-ra elsősorban a búvárkodás miatt járnak az emberek, na meg jó bázis boholi túrákhoz is, strandolni nem sok embert láttam, így szerintem felesleges oda 1 teljes napot strandolásra szánni. Sokkal szebb strandok vannak El Nido körül és Boracay is sokkal szebb. 

Előzmény: nanus0085 (2275)
wanbo Creative Commons License 2016.06.15 0 0 2277

Amíg van repülő, addig transzfer is van Boracayra! Kicsit késői az érkezés (kb. éjfélkor lesztek a szálláson), de még mindig jobb, mint drágább repülővel Manilában éjszakázni. 

Előzmény: nanus0085 (2274)
COOP Creative Commons License 2016.06.15 0 0 2276

PPs-be repültök majd Ceburól?Közvetlen El Nidoba nem tudsz.. Onnan még az út 5 óra minimum kisbusszal, ha várni kell, illetve összeszed embereket akkor 6-7 óra is lehet az út. Ezzel számoltál?

Reggel indultunk Manilából és este 8 körül érkeztünk meg El Nido-ba...(Corong-Corong Beachre)

nanus0085 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 2275

Lehet, hogy tényleg át kéne El Nidobol rakni 1 napot Boracay-hoz (mint írtam PP és környéke nem különösen érdekel, max a Sabang Beachet nézném meg, de azt talán útba lehet a reptér felé ejteni), és akkor viszont tudnánk a közvetlen járattal olcsóbban repülni 2 óra (nem 5-6 óra) alatt 21-én este, és max akkor alszunk Kaliboban 1 éjszakát, és 22-én reggel hajóval Boracay. Akkor Hong Kongban is több időnk lenne, plusz minden jobban be lenne osztva, maradna elég idő mindenre.

Akkor így nézne ki:

• 18, 19, 20-a: 3 nap Hong Kong – Hong Kong Island, Victoria Peak, Lantau, Ocean Park...
  • 21-e: Hong Kong (esti indulás) – Kalibo (22 órára lennénk ott)
  • 22-én első hajóval át Boracay-ra, és 23, 24-a: 3 nap Boracay
  • 25-e: Boracay – Cebu – Bohol
  • 26, 27, 28-a: 3 nap Bohol. 1. nap: Tarsier Reserve, Man Made Forest, csokihegyek, Anda Beach, Loboc Floating Restaurant, Loboc Zipline. 2. nap: Panglao: Hinagdanan-barlang (?), hajótúra (Balicasag). 3. nap: Panglao strandolás
  • 29-e: 1 nap Oslob – reggeli hajóval el Boholról, cetcápa, rögtön utána Cebuból El Nidoba
  • 30, 31, 1, 2, 3-a: 5 nap Palawan (El Nido) 1-3.nap: El Nido 3 Island Hopping (A, C, D). 4. nap: El Nido Los Cabanas, Nacpan Beach. 5. nap: pihi
  • 4-5-e: vissza Manilába és (vagy közvetlenül) Hongkongba, 5-én este indul a repülő haza

Ez így jobb szerintetek? 

nanus0085 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 2274

Köszönöm a válaszokat!

Igen, szerintem is sok, de nem merek sokat várni már, fogynak a szállások és sok mindent kell összehangolni.

Ráadásul ez a 2 naponta járó közvetlen járat 22 órára van Kaliboban, tehát aznap már nem tudunk átmenni a szigetre, így valószínűbb, hogy az átszállásos verzió lesz, az meg még drágább (115 e/2 fő kb.), de az legalább 15 óra körül Kaliboban van. Várjak még?

Az útitervből kivettük Coront, így néz most ki (így szeretném legalábbis):

• 21-e: Hong Kong – /Manila/ – Boracay
  • 22, 23-a: 2 nap Boracay
  • 24-e: Boracay – Cebu – Bohol
  • 25, 26, 27-e: 3 nap Bohol. 1. nap: Tarsier Reserve, Man Made Forest, csokihegyek, Anda Beach, Loboc Floating Restaurant, Loboc Zipline. 2. nap: Panglao: Hinagdanan-barlang (?), hajótúra (Balicasag). 3. nap: Panglao strandolás
  • 28-a: 1 nap Oslob – reggeli hajóval el Boholról, cetcápa, rögtön utána Cebuból El Nidoba
  • 29, 30, 31, 1, 2, 3: 6 nap Palawan (El Nido, PP) 1-3.nap: El Nido 3 Island Hopping (A, C, D). 4. nap: El Nido Los Cabanas, Nacpan Beach. 5-6. nap: PP?
  • 4-5-e: vissza Manilába és/vagy Hongkongba, 5-én este indul a repülő haza

Jól tettem, hogy kivettem Coront? Nem búvárkodunk, csak snorizunk, tájképileg El Nido talán szebb, azt hallottam.

Puerto Princesa meg környéke annyira nem érdekel, rakjak át Palawanról 1 napot Boracay-hoz vagy Boholhoz szerintetek?

Másik kérdés: El Nido-ra a 6-7 éjszakára a booking mindössze 25 szállást ad ki, azok is elég drágák. Elkéstünk ezzel? :(

wanbo Creative Commons License 2016.06.14 0 0 2273

Ami lemaradt: a 33 ezer forint a HK - Kalibo járatra szerintem sok, szerintem addig biztosan lesz olscóbb is, de lehet, hogy csak 2-3 hónap múlva. Én mindig október táján veszen meg a jegyem (január/februári időszakra), emlékeim szerint idén januárban kb. 17 ezer forintot fizettem (október közepén vettem meg). Viszont ha biztosra akarsz menni és neked megéri, akkor megveheted most. 

Előzmény: wanbo (2272)
wanbo Creative Commons License 2016.06.14 0 1 2272

Szia! 

A Hongkong - Kalibo (Boracay) járattal időt spórolnátok, így nem kell Manilában átszállni, bár az is igaz, hogy ez a járat nem közlekedik minden nap, de kb. minden második nap igen. 

Ráadásul én a Cebupacific-et egyébként is olcsóbbnak találtam fülöp-szigeteki viszonylatban. Mivel ezek (Cebupacific és AirAsia) fapados társaságok, a retúrjegy nem lesz olcsóbb, mint ha egyenként vennéd meg az egyes szakaszokat. 

Előzmény: nanus0085 (2269)
COOP Creative Commons License 2016.06.13 0 1 2271

akartam írni, hogy  ha HKG-KLO lehet közvetlen, akkor az legyen. Onnan még amúgy is busz és hajó kell Boracayra. Felesleges MNL közben.

nanus0085 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2270

Peldaul gondolom lehet HongKongot es Coront/PP-t kozvetlenul is repulni.

nanus0085 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2269

Igen, igen, tudom, de ha egyszer ezeket latni szeretnenk.. :) Olvastam, hogy egy topiktars kozel ugyanezt 10 nap alatt abszorvalta, nekunk a duplaja lesz ra. :) 

Nem tudom, mi van az Airasiaval, ezt irja mar honapok ota, miota nezegetem (de csak erre a vonalra), nem hiszem, hogy varok ra..

Most nezem, hogy 33 e/fo-ert Hong Kongbol kozvetlen Kalibora repulhetnenk, lehet igy kene idosporolas vegett, szerintetek? Minek bontsuk szakaszokra. Es akkor semmit se returban vennek.

Aztan Kalibo-Cebu repules lenne, es Cebu-PP, majd Coron-Manila es Manila-HKG. Es szerintem meg itt is lehet eztazt roviditeni talan!

Előzmény: COOP (2266)
COOP Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2268

azoknak elsőbbsége volt, legalábbis ahogy a gépben ülve többször láttuk.

Előzmény: neomedia (2267)
neomedia Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2267

nekem viszont minden siman ment, igaz Cebu Pacific volt vegig

Előzmény: COOP (2266)
COOP Creative Commons License 2016.06.13 0 1 2266

ja megnéztem... vagy nem elérhető (még lehet) vagy eladták...legalábbis ezt írják alatta...

Azt vedd figyelembe, hogy 3-5 óra késés, törlés, csúszás nekünk mindig volt, legfőképpen MNL-ből repülve. volt, hogy 3 órát ültünk a  gépben MNL kifutópályán. Napok fognak elmenni az utazással... 2 napot eltölteni valahol, abból 1 lesz legfeljebb, ha sokfelé akartok menni..

Előzmény: nanus0085 (2265)
nanus0085 Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2265

Igen, csak ahogy irtam, telre egyszeruen nincs HGK-MNL es MNL-HGK jaratuk, ezt mar tobbszor is neztem. Nyarra van, de telre nincs..

Előzmény: COOP (2264)
COOP Creative Commons License 2016.06.13 0 1 2264

ma épp nagy akció van az Air Asianál...azt vedd figyelembe, hogy 7 órával előbb vannak..

Előzmény: nanus0085 (2263)
nanus0085 Creative Commons License 2016.06.13 0 1 2263

Sziasztok!

(Eloszor is elnezest az ekezetek hianyaert.)

Decemberben rovid, 3 napos hong kong-i tartozkodasunk utan kb. 2 hetunk lesz a szigeteken. Leirom majd az utitervet, meg lesz meg biztos kerdesem (a forumot vegigolvastam, mar csak a legfrissebb 10 oldal van hatra). 

Elso kerdesem az lenne, hogy ranezve az arakra, a szigeteken belul olcso, sokszor 5-10 e ft a repulo, Hong Kongbol Manilara es vissza viszont 1 fore kb. 80 ezer Cebu Pacific-al. Az Airasia-nal erdekes nyarra kiad datumokat, arakat erre a vonalra, telre nem ad ki semmit, nem jar telen? Akkor mas valasztasunk nincs, mint 80 e/fo korul befoglaljuk a HGK-MNL-HGK repjegyeket? Az a baj, hogy sokat nem merek varni, mert bar van meg 6 honap, a tobbi vonalra most ad ki jo arakat. Plusz kene foglalni a szallasokat.

Akkor mar irom a tobbit is :)

December 21-jan 4 lesz a szigeteken toltott ido, januar 5-en delutan indul haza a nagy gep. A 2 het alatt szeretnenk megnezni Boracay-t (kb. 1-2 nap eleg ra nekunk), Boholt (+Oslobban a cetcapakat) (4 nap), es Palawan - El Nido es Coron reszt (6-7 nap). Ezek persze utazasokkal egyutt. Manila nem erdekel, Luzon tobbi resze most nem fer bele.

Suru, tudom, de elsosorban nem pihenni megyunk, hanem latni, volt mar strapas azsiai utunk, amirol le akartak beszelni, nekunk megis igy volt a legnagyobb elmeny, hiszen ide mar nem valoszinu, hogy visszajovunk, igy nrm huznek ki jo szivvel semmit.

Jol gondolom-e, hogy ez igy logikus:

- HKG-Manila-Kalibo-Boracay ferjen egy napba bele (repules)  (21-e)

- 1-2 nap Boracay (22, 23-a)

- Kaliborol atrepulunk Cebuba, onnan Boholra hajoval (24-e)

- Boholon kb. 4 nap (25-28-a) es a cetcapakat Oslobban szeretnem ugy megnezni, hogy ne kelljen Oslobba hurcolkodni (tehat 28-a, ez lenne a 4. Nap) csak Panglaorol athajozni. Lehet igy? Ha nem, akkor at oda, es onnan vissza Cebu. Vagy amugy is igy erdemes, mert ugyis Cebubol repulunk tovabb?

- Cebubol PP-be repulnenk, onnan busszal El Nido (29-e)

- El Nidoban eltoltenenk 4 napot (30-2-a)

- El Nidobol athajoznank Coronra, ott 2-3 nap (2-3-4-e), mondjuk egy island hopping ferjen bele

- aztan Cebubol repulnenk Manilaba (5-e reggel), majd onnan Hong Kong (5-e keso delutan)

Kozlekedesileg hol tudnank meg idoben sporolni? Benne lennek akar ejszakai utazasokban is, idosporolas vegett. Mi a velemenyetek?

r.barbi Creative Commons License 2016.06.13 0 0 2262

Köszönöm szépen! :-)

Előzmény: wanbo (2261)
wanbo Creative Commons License 2016.06.07 0 0 2261

Helló! 

Én tavaly júliusban hasonló utat jártam be, abszolút jó időt fogtunk ki. Boracayon annyi a különbség a főszezonhoz képest, hogy a White beach felőli oldalon fúj inkább a szél, ezért sok helyen szélfogó nejlonokat raknak ki a part mentén, hogy a szél ne hordja be a homokot az éttermekbe és az egyes helyekre. Nem zavaró egyébként, ráadásul a szél nem 24 órában fújt, abszolút élvezhető a strand így is. És érezhetően sokkal kevesebb a turista is!

Bohol is jó választás, Boracay inkább pihenős esetleg bulizós, sok mindent csinálni vízi sportokon kívül nem igen lehet; így jól kiegészítik egymást, Boholon érdemes pl. motorral körbejárni, sok szép része van. 

Előzmény: r.barbi (2260)
r.barbi Creative Commons License 2016.06.07 0 0 2260

Sziasztok!

Júliusra tervezünk két hetet eltölteni a Fülöp szigeten. Milyen idő várható akkor? Nem szeretnénk olyan sokat utazni és bezsúfolni a programokat, inkább pihennénk. Egy hetet töltenénk Boracayon és egy hetet Boholon. Szerintetek ez jó választás? Vagy van jobb is? :-) Köszönöm előre is a segítséget!

Obnoxiousman Creative Commons License 2016.05.16 -3 2 2259

Videónk második része! :)

mustardo Creative Commons License 2016.05.13 0 0 2258

Na, mar itt vagyok 3 napja Davao-ban. Az ATM-rol annyit, hogy 200 peso charge van, ami minden kulfoldi kartyara ervenyes a maradek pedig a te bankodon mulik. Nekem peldaul +1,5$ / penzfelvetel  + 200 peso az itteni MetroBank-ban (csak itt probaltam, a masik bankokban nem fogadtak el a kartyam). Az arfolyam pedig MasterCard arfolyamon megy.

mustardo Creative Commons License 2016.05.03 0 0 2257

Miert a bankok nem ugyan ugy valtanak, mint akarhol? Azaz bankkozi arfolyamon?

Előzmény: TGaborZ (2256)
TGaborZ Creative Commons License 2016.05.03 0 0 2256

Sajnos éppen, hogy nem. A hazaküldők panasza alapján az árfolyam sokat romlott az utóbbi két-három évben.

Előzmény: HunGeo (2255)
HunGeo Creative Commons License 2016.05.02 0 0 2255

Miután az ország bevételének több, mint tíz százaléka a külföldön dolgozók hazaküldött pénzéből származik, minden pénzt jól váltanak. Az ATM használata viszont nem olcsó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!