Totál kivagyok vizsgákra... elég pocsék a véleményem az eddigiekről... Na mindegy, lesz ez még így se :)) Én sokszor öülök, hogy van a nyár végi UV-időszak, bár arra valahogy mégnehezebben veszem rá magam, hogy tanuljak a nyáron, pedig ELVILEG ugye olyankor több időm van...
Az a baj, hogy most is mindig tudok találni valami hihetetlenül fontos és azonnal elvégezendő dolgot (persze valójában semmiségek ezek:)), amit muszáj megcsinálni tanulás helyett :))
Ó, hát ez a Pázmány katolikus-kaotikus egyetem, ebből kifolyólag kánonjogot is tanulunk. Kamu tárgy, de 3 kreditet adnak érte.
Mivel mi nem hagyományos rendszerben vagyunk, nem 2 UV lehetőség van, hanem csak egy, így cseszhetem az egészet. Ráadásul eddig nálunk is augusztus végén-szeptember elején volt utóvizsga-időszak, de mostantól csak július első hete az. Nem tudom, miért.
Kánonjog? Az mihez kapcsolódik? :) Nekünk ilyen nincs. Nekem még 2 vizsgám van, 22-én és 28-án. Na meg még egy, ha a csütörtökim nem sikerül... Nem fog:((
Nálatok nincs lehetőség augusztus végén-szept. elején mégegyszer menni? Nálunk adnak akkorra is mindig egy plusz UV lehetőséget... valszeg idén is lesz nekem is...
Ja, egyébként utálom a jogot még mindig... tudom, hogy sorstársnak mondom, úgyhogy ezért írom le bátran :))))
Szia! Bocs, hogy csak most írok, én is teljesen el vagyok havazva, meg alig vagyok otthon is mostanában. Tanusíthatom, hogy itt is ugyanez a probléma, sőt, legtöbb haverom, aki jogra, ment, ők Pécsen tanulnak, és ők is ugyanezt mondják. A büntetőjog amúgy is nehéz dolog, az eddig évek alapján szerintem messze ez a leghúzósabb, legalábbis szerintem! Tudom, hogy könnyű mondani, de ne görcsölj, gondolom ott sem Te vagy az egyetlen, akinek nem sikerült első nekirugaszkodásra...
Három. Államelmélet, jogelmélet, kánonjog. Az első kettő elég elvont, ott biztos nem fognak gyakorlati dolgokat kérdezni.
Miért lenne furcsa? Hiába tanulom meg az összbüntetés szabályait, ha el sem tudom képzelni, hogy működik a gyakorlatban. Mindegy, hülye voltam, de legközelebb nem leszek az.
Nem, nálunk nincs is gyakorlati vizsga. De ha rákérdeznek, hogy ezt és ezt az esetet hogy oldanám meg, nem igazán tudom a választ, mert csak elméletet veszünk.