Kedves tucsok13, (és a többiek, akik már tesztelték ezt a devizaváltásos akciót)
Van már bővebb tapasztalat a felajánlott átváltási árfolyamról?
Ma beszéltem ügyintézővel, aki elmondta, nincs már olyan h. középárfolyam, csak vételi, meg eladási.
Fenti akcióban a váltáskor felajánlanak "ezeknél egy kedvezőbb" árfolyamot. Ez mindig függ majd a váltandó összegtől, az ügyfél státuszától (pl. prémium, amúgy az én jelenleg is futó Privilégium L csomagomra, ami '15. jan óta megvan, azt mondta ez már a prémium kategória :) ).
Szóval így a konkrét váltási árfolyam a csillagok állásától is függeni fog, előre nem lesz tervezhető.
Aki váltott már így Eur-t, az utána nézett, h az akkor aktuális vételi árfolyamból mekkora kedvezményt kapott? Mennyire közelítette ez a vételi és eladási közepét? Gyanítom a tetőhöz, vagyis a vételihez volt közelebb, mint a "középhez".
Hogyan viszonyul ez az éppen aktuális Revo-s árfolyam középhez, ahol mint tudjuk ritkán magasabb 2 Ft-nál a vételi-eladási különbözet...
Vagy más banknál van olyan számla, ahol bármilyen külső jóváírást elfogadnak, így cetelem takarékszámlás pingponggal teljesíthető a feltétel, függetlenül a havi bevételtől. Mondjuk 300 az elvárás, bejön a 140 ösztöndíj, te pedig a maradék 160-nal pingpongozol. Mindemellett összeghatártól függetlenül ingyen lehet utalni és a havidíj alacsonyabb, mint Gyurinál a legkedvezőbb.
(bekírtam a hirt blueeye-ra hivatkozva az OTP-s szál alá a kiszámolón, de már csak a válasz jött, hogy írt már róla, csak nem jelent meg )
Az erste nagyon minimálisan egy kicsit kedvezőbben váltana, mint a revolut.
Ebben a pillanatban 100 000 Ft-ot átváltáskor így számol.
Revolut 259,64, árfolyam 384,62
Erste 260,22 Euro, árfolyam 384,28
Ugyanakkor hiányzik néhány egyszerű feature. Pl. limit beállítása, illetve ha kereken pl. 250 euróra van szükségem, akkor nem tudok oda vissza összeget váltani.
Tud devizaszámlák között is váltani, de mivel egyiken sincs összeg, erről nem tudok tapasztalatokat osztani.
Az általad leírt számok esetében az Erste jobbnak tűnik. :)
A kérdés, hogy a Revolutnál milyen csomagban vagy? Mert az ingyenesnél havi 350 ezer felett már van díj.
A másik, hogy addig amíg a Revoluton banki munkanapokon 0-24-ben kedvezőbb az árfolyam az Ersténél 8-17 között csak. Persze ha nyaralni megy az embert, azt azért tudja előre.
Kiváncsi leszek a tapasztalatokra, meg az árfolyamokra. Gondolom az elmúlt pár évben bezuhant a devizaváltása minden banknak.
Személy szerint inkább tartom és váltanám a pénzt egy olyan helyen, aminél ha valami gond van, be tudok menni egy fiókba. A havi 500 ezres keret meg lakossági szinten szerintem rendben
Én nem kaptam ilyet.. azért nézegetem folyton mert egy chargeback eljárást akarok indítani, de már 2x visszadobták, most beadtam harmadjára is. A patkányozással messzemenően egyetértek!!
igen, az appban az összesítő tetején nekem is megjelent most. de ez nem változtat azon, hogy a levél úgy volt olvasottnak jelölve, hogy valójában nem olvastam és külön értesítés sem jött róla. mindenesetre elég érdekes próbálkozás, és akkor jól sejtettem, hogy nem egyedi jelenség az enyém
kedves erste hitelkártyások, ellenőrizzétek a digitális tárhelyeteket a kiváló george appban, nehogy ilyen olvasottnak jelölt, valójában olvasatlan meglepetést találjatok ott. nem lepne meg, ha tudatosan és tömegesen próbálnának sunyiban hitelkeretet csökkenteni sokaknál. amellett, hogy ez az autóbérlős kártyánk a nagyobb összegű zárolásokra (most is 1500 eur van még zárolásban a madeirai kölcsönzőtől), nyilván nem egyszer vásároltam dkj-t is a hitelkeretből. nem értem a 690 ezres csökkentési elképzelésüket - ha más is talál ilyet, ne felejtsen el nekik szólni, hogy még mit nem, anyátok csúnyáját