Az amniocentézis már korai magzatállapotnál is kimutatja az utód nemét. De nem hiszem, hogy nekik lenne erre pénzük... fogalmam sincs ők hogyan tudják megállapítani.(arra gondolni sem akarok, hogy esetleg a születés után történik velük valami)
Szerintem ezt a csacskaságot ne firtassuk tovább. Miután én nem vagyok az, s Felhő is azt nyilatkozta ő sem spárga - s én hiszek neki, nincs mit elárulni. Esetleg még Maga bevallhatja...
Amúgy nem hiszem, hogy az én kiforrott, intellektuálisan-szurkálódó, irónikus humorom:) egy kicsit is hasonlítana spárga halászjudit feelinges viccelődésére:))
Miért, a lányokra nem vonatkozik az iskola kötelezettség? Egyébként mindíg szívesen megkérdeztem volna egy kínai családot, hogy miért pont Magyarország? Úgyértem, hogy jut eszébe valakinek Kínában, hogy pont egy ilyen kis, nem túlságosan jelentős országot válasszon új hazájául?
Ők minket nagyorrúaknak látnak. Meg nagyszeműnek. Prímán meg tudnak különböztetni minket egymástól. Egyébként azt mondják, viccesek vagyunk, mert olyan kifejező az arcunk.
Kiváncsi vagyok, vajon ők is ilyen egyformáknak látnak-e bennünket? S miért pont Tomi? Ez a név tetszik nekik ennyire, vagy ezt a legkönnyebb kimondaniuk?
a mohamedán gyerekeket picit nehezebben fogadják el, de ők zömmel lányok, így egy idő után mégiscsak fölfigyelnek rájuk a fiúk. A kínaik pl. , mert ők meg szinte kizárólagosan fiúk. A romák csak a saját köreikkel barátkoznak.
a kisebbek kifejezetten keresik a más etnikumú ( úgy értem a tőlük eltérő nemzetiségű) gyerekek társaságát.Nagyon be akarnak illeszkedni, olyannyira, hogy kell nekik adni magyar nevet a saját, igazi nevük helyett! Szinte mindegyik Tomi. Egyébként azt hiszik, hogy mi nem tudjuk megtanulni az ő furcsa nevüket. Ezért a tanáriban óriási röhögés szokott lenni, mikor valaki mondja: -Tudod, a Tomi. Az a kis kínai. Melyik? (és itt hosszas találgatás, hogy hogy néz ki, mi van rajta, hányadikba jár..stb mindenki halál izgatott, mert mindenkinek van legalább 4 Tomija.És akkor valaki belefárad, és azt mondja: Jaj, nem az, hanem a Chu Duy Trong. ( no ebben igazándiból az a vicces, hogy a legtöbbet Chu valami Trongnak hívják. nem értjük. Bár lehet, hogy egy komplett nagycsalád költözött egyszerre ide hozzánk. Ez sok mindent megmagyaráz, pl. hogy miért olyan egyformák. :)) )
miből iratsz dolgozatot? Amúgy nem feltétlen poénosra gondoltam, csak úgy általában. Tényleg ha több féle nemzetiségű kisgyerek tanul együtt, ők mennyire különülnek el egymástól osztályon belül?
Így már értem! ( Ja , hát ha nőileg mondod, akkor rögtön!sima ügy.) Én meg pont az Édenkertben lakom. Az általad említett pigmentált környéken.Blahától 5 perec. S pont ezen egyedek csemetéit nevelgetem. ( + kínaiak, vietnamiak, mongolok..stb. imádom olvasni a magyar dolgozataikat! )
a terrierek habitusáról vajmi kevés fogalmam van egyébként( ez a kutyus a foxi?mert az nagyon édes, ugribugri kis mókás kutyus!!! imádom! (melyiket nem? talán a pitbull annyira nem rokonszenves..) )
miért voltak mérgesek? játszották a menő agyukat, aztán egy röpke óra múlva belehüppögték a poharukba a bánatukat!
A Keletitől keletre megjelöléssel igazából az Édentől keletre c. könyvre akartam utalni - teljesen összefüggéstelenül:)
A lényeg, hogy mi a Keleti környékén éltünk s ott inkább a familiárisan túlpigmentált valamint a kínai emberek honosak leggyakrabban s ez erősen rányomja a jegyét a környékre. Amúgy tájékozódásból és térképből én is antitalentum vagyok, olyannyira, hogy ha bemegyek egy boltba, kijövet tutira rossz irányba indulnék tovább, mert lövésem nincs arról, hogy vajon milyen irányból is érkeztem. :) Ehhez képest képzeld el, mit művelek, amikor vezetek...:)
Málna kutya vegyes származású, elődjei ismeretlenek, mert egy menhelyről hoztuk el, édes, barna, bundás kutyus. A húgocskája Bocika, ő echte foxterrier. Miután Málnában is felfedezhető némi terrier vérvonulat, sejtheted, hogy mit rendeznek ketten együtt.:) És a hangzavarba belefecseg még Bodri a papagáj.
nos a dobozfóbiát ismerem! (bohókás ifjúkoromnak köszönhetően életem során eddig összesen 14X költözködtem.)
földrajzból és térképeszetből nagyon gyenge vagyok, úgyhogy nem tudom mit kódol a Keletitől keletre helymeghatározás.(és az sem mindegy gondolom , hogy hogyan tájolom a térképet a szememhez viszonyítva?!) egyszóval Rákosborzasztó magasságában tudnám a helyet megjelölni...
A Málna kutya ( milyen fajta? olyan macis hangzású neve van, nem?) pajtikáját hogy hívják?(mindent tudni akarok!!)
Az osztálytalálkozó. Kiscsoportos örömködés folyt(ahogy szokott). Mi nem alkoholizáltunk, csak röhögtünk (ahogy szoktunk). Mindenki ránk volt mérges.(ahogy szokott). Ezért mi átmentünk az ofő lakására(ahogy mindig).
Nos elköltöztünk, most két szobában élünk, a kutyák roppantul élvezik az akadálypályát, mi nem annyira...de még mindíg jobb itt, mint ahol eddig éltünk, Keleti pályaudvartól keletre..:))
Elkövettük azt a hibát, hogy nem mindegyik dobozra írtuk rá, hogy mi van benne, ezért aztán külön expedíciót kell indítanunk mindenért. Három napja már van egy olajradiátorunk is, a fagyhalál veszélye tehát elhárult. Nem mintha nem lenne fűtés egyébiránt, de az csak a nevében az, gyakorlatban inkább illúózió:) Van viszont egy kis tó a ház parkjában, huszonhárom fokos vizet folyatnak bele, a Málna nevű kutyám már ki is próbálta milyen úszni benne. Télen. Mikor máskor?:)) Internet csak gprs van, amit szerintem türelmes embereknek fejlesztettek ki. Én meg egyáltalán nem vagyok az. Nos így hirtelen ennyi.
S milyen volt az osztáltalálkozó? S hol jártál mostanság hogy nem itt?:)
S a mi BitangulMegbúvónk hol járt s mit csinált ma?