Szia :) Nevem Both Bernadett . Most találtam ezt az oldalt nem szoktam nézegetni ha elolvastad esetleg és van kedved felvenni a kapcsolatot akkor jelölj be facebookon vagy ott írj. vagy megadom az e-mail címem és oda. lovacska199207@gmail.com Majdnem Ugyanakkor megyünk ,mert mi November 17 9.25 kor indul Bécsből, De ugyanabba a szállodába. Dominika mindenkinek oldalról foglaltunk mi idegenvezetőt , ki is jönnek elénk a repülőtére.
Szia :) Both Bernadett vagyok. Mi is most utazunk Be live Collection szállodába november17-28ig . Kivel mentek fakultativ programokra? felvehetjük esetleg valahogy a kapcsolat?
Dani és Eszter már nem dolgozik a Seemore-nál (Gustavo). Amint azt lejjebb leírtam, van saját honlapjuk, saját fb elérhetőségük.... Amikor mi voltunk velük, még a seemore-nak dolgoztak, de akkor is kizárólag Daninak köszönhető, hogy egyáltalán szóba álltak velünk. A Seemore honlapján közzétett email címre írt leveleimre (irkáltam, mint egy lelkes kisgyerek, és le sem szartak) sem válaszolt soha senki, a seemore fb-jára küldözgetett üzeneteimmel sem foglalkozott senki.... Ha nem írok rá Dan Kuchtára a FB-on, akkor ennyi lett volna a seemore-os próbálkozás, kirándulás. Dani viszont egy percen belül válaszolt, készséges volt már ez első perctől, amit a hazautazásunkig, sőt, azután is megtartott. Ő egy igazi úriember (és természetesen Eszter is) a turistákkal, bátran ajánlom.
Új vagyok itt, örülök h rátaláltam erre az oldalra. Mi most 12 én indulunk Dominikára a Now Larimarba. Azt hiszem már választ is kaptam a fel nem tett kérdéseimre az utolsó hozzászólások közt, fakultatív programokat tekintve. Köszönöm a segítséget.
Szia! Nem, náluk nem szól a Kis Grofo :-P. Mi pont ezért választottuk őket. A Saona túrán busszal mentük Bayahibébe, onnan speedboattal Saonára. Visszafelé, a natur medencétől felszálltunk egy katamaránra, ott latin zene szólt, és nagyon jó volt a hangulat :-)
Viszont az előző hozzászóló kommentjét olvasva, elbizonytalanodtam, hogy Daniék talán már nem Gustavoval dolgoznak. Saonára Eszterrel mentünk, a dzsippes túrára Dani és Eszter is jött. Az nagyon tartalmas program volt, igazán tudom ajánlani, volt Macao Beach, szivargyár, larimargyár, kilátó, barlang, Higuay piac, helyi iskola, egy farm ahol piknikeztünk a frissen szedett finomságokból, és jól be is vásároltunk. A kisfiam kedvence azóta is a kakaótea fahéjjal, mézzel és sóval. Csodálatos étteremben ettünk egy sziklaszirt mellett épült étteremben, lélegzetelállító kilátással.
Szia! Fakultatív: dominicantravelinfo.com vagy a FB-on: Utazz Danival a dominikai köztársaságba, vagy uúgy a FB-on: Dan Kuchta. Ez a két cím ugyanazokat takarja. Dani és Eszter, két magyarul beszélő ember, akik mindig és mindenben segítenek, amíg kint vagytok, és ez tuti. Mindenben. Ja, és az ő hajójukon nem szól Kis Grófó a kiránduláson. Kizárt, hogy mással kirándulnék, ha legközelebb kijutok. Olcsón visznek, rugalmasak, és mindig rendelkezésre állnak. Válaszolnak email-re is, fb üzenetre is, hívásra is bármikor (és tényleg bármikor).
Gyógyszer: A hotelben (az egyik üzlet volt a "patika") minden szükségeset meg tudtunk venni, ha kellett, és az ár sem volt magasabb, mint itthon. Nekünk az Algoflex fogyott el, egy itthonról vitt lázas vírusnak köszönhetően, de az is volt a boltban. A hasmenés ellen meg úgyis a kinti gyógyszer az igazi, de azért mi is vittünk Lopediumot. Igazából, másra nem nagyon volt szükségünk. Ami fontos még, az a naptej, a lehető legmagasabb faktorszámmal. Aki nem keni be magát, 1 óra alatt 3-4 nap pihenésre égeti magát :)
Átalakító a mi szállodánkban nem kellet (Now Larimar), de kint 1-2 dollárért lehet azt is kapni a szállodákban.
Tanács: Élvezzétek minden percét, igyatok, egyetek, mulassatok! :)) Hamar elszalad a kint töltött idő....
Sziasztok, mi november 28-án utazunk Budapestről - AirFrance-cal és Melia-ban leszünk (december 6ig).
- Szeretném megkérdezni, hogy a kirándulásokat itthonról foglaltátok vagy elég volt kinn? Már több magyar kirándulás szervezőről hallottam/olvastam nagyjából ugyanolyan áron mozognak, így nem tudom mi alapján válasszak?
- Átalakítót a konnektorba lehet kinn venni vagy itthonról vigyünk? Akinek van esetleg eladó szívesen átveszem. :)
- Milyen gyógyszereket fontos vinni magunkkal? Olvastam hogy sok a szúnyog van így érdemes spray-t illetve Fenistilt vinni? Más egyéb?
- Van valakinek valami fontos tanácsa az utazáshoz amit szívesen megosztana?
Szia! Nagyon eltérően az árak, amiért az emberek ugyanoda utaznak. A legmeghatározóbb az ár szempontjából az, hogy mikor mész. Mi idén pl. január elsején indultunk, ami átlagosan 30-40%-al drágább mind a szállás, mind a repülőjegy szempontjából, az iskolaszünet miatt. Általában január 15 után mennek lejjebb az árak. Volt olyan pár, akik 8 éjszakáért többet fizettek két főre, mint mi hárman 12 éjszakára, ugyanabban a szobatípusban, és ugyanúgy Air France-al. Mi januárban főre lebontva kb. annyiért voltunk mint ti. Jó helyen kell foglalni, ez igaz :-)
Autóbérlés nem nagyon javasolt, de természetesen lehet. Mi fakultatív programra fizettünk be, életemben itt először :-). Mi inkább szeretünk önállóan mozogni, de az itt nem nagyon működött. Amikor meg akartam alkudni a taxissal, hogy adok neki egy fix összeget, és vigyen el bennünket kirándulni (ez eddig mindig gond nélkül működött), hirtelen nem tudott angolul, csak azt hajtogatta "tourist service". Idővel megértettem, hogy nem veszik el egymás elől a munkát.
Mi két kiránduláson voltunk, egy Saona sziget túrán és egy dsippes kiránduláson. Jó volt, érdekes. Kb. 90$ körül mozog egy ilyen kirándulás/fő, ez lehet persze több-kevesebb. Attól függ, hogy hány kirándulásra fizetsz be, így adhatnak kedvezményt, attól is függ, hogy hol foglalsz: a szállodában, a strandon, vagy akár előre itthon. Mi Gustavo csapatával mentünk, kedvesek voltak.
Szálloda (nagyon nem mindegy) és szezonfüggő nagymértékben! Szept-Okt-nov-ben 40%-al olcsóbban lehet utazni, mint január-febr-márc., karácsony és szilveszter pedig minimum ugyanennyivel drágább. Sőt, az sem mindegy, honnan indul a repülőgépetek... Ti melyik szállodába mentek és mikor?
Mi mos foglaltunk a Restplatboersen Punta Canan 14 nap, 4 csillag, tengerre néző szoba, all inkluzív, repülő bécsből. 851.000 Ft. Persze költünk még ezen kívül, de az már nem lehet sok.
Kérdésem is van.
Bérautó, vagy csoportos utazás a környék látnivalóihoz.
Mi ugyanígy mentünk, februárban, iskolából kellett szintén kivenni a gyerekeket. Ahogy mondod, nagyon sokba került, nem is tudunk menni minden évben, sőt...De akkor sem tudnánk menni, ha a 2.400.000 Ft helyett csak 2.200.000 ezer lenne az út 4 személyre (plusz költőpénz) :D Annyival nem olcsóbb az "olcsó" szálloda, amennyivel több a fejenként 40-50 ezerrel drágább szálloda. Én csupán ezt szerettem volna mondani. :)
A lényeg, hogy jó utat, szép élményeket kívánok mindenkinek, aki Dominikára utazik, akárhol is szálljon meg! :)
Mi a munkánkból adódóan sajnos csak a téli szünetben tudunk elmenni úgy, hogy kivesszük a gyereket még egy hétre az iskolából, és ez az indulás nagyon megnyomja a repülőjegyeket, és a szállásokat is. Szóval nekünk sajnos számít az ár :-( Ez természetesen csak az én véleményem. Aki rugalmasabb az indulással, természetesen ugyanannyiból jobb szállodát választ:-) Ettől függetlenül boldog vagyok, hogy minden évben elvihetem a kisfiamat a télből a nyárba :-).
Nem feltétlenül árfüggő a dolog. De mivel rendszeresen járok külföldre, így természetesen nézek pár 100ast is... Jelen esetben 2 hétre megyek.
Szerintem a szállás a nyaralásnak csak egy része. Ki lehet fogni egyik héten jobb szobát, másik héten mogorvább recepcióst. Ez teljesen változó.
De nyilván vannak olyanok is, akik nagyon ritkán jutnak el ilyen helyekre és szeretnék, hogy minden tökéletes legyen. Persze sajnos nem mindig alakul így.
Idén februárban például Koh Samuin egy aránylag olcsó bungalóban voltam és teljesen jó volt.
Miért a legolcsóbb szállodák közül választotok? Nagyon sokszor látom ezt, de egyszerűen nem értem.
Mi tavaly februárban voltunk Punta Canán, de eszembe sem jutott az ár alapján választani. Most néztem pl. a neckermann oldalán, 98 ezer ft-tal kerül többe egy sokkal több és magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtó hotel 2 főre 7 éjszakára. Nem tudom, ki hányszor jár ilyen extra üdülésre, milyen könnyen gyűjti össze a pénzt (mi igen komoly spórolás árán jutottunk ki), de szerintem 97 ezer ft spórolás nem ér annyit, amennyit életem üdülése, annak színvonala ér a számomra. Magyarul, ha már egyszer ráköltök vagy 1,5-3 millió forintot egy ilyen álomutazásra, kit érdekel az a 100-200 ezer ft, ha ezen múlik a normális üdülés?! Olvastam (talán pont a Vista-nál) egy hsz.-ban, hogy kijártak kóláért a boltba, mert a minibárban a szobában csupán ásványvíz volt....wifi pénzért van, de az is gyenge... a part nem olyan, mint, amit vártak...és a többi ilyen aprónak tűnő, de a nyaralás álom jellegét erősen romboló dolog van, ami szerintem nem ér meg 97 ezer ft-ot 2 emberre számítva 1 hétre.
Nem nagyképűsködni szeretnék, remélem, nem ez jött le a fentiekből, inkább jóindulattal, segítő szándékkal írtam.
Szia! Mi idén januárban voltunk a Be Live Collectionben 2 hétig. A part sajnos egyáltalán nem volt szép, tele volt fűvel, amit minden nap takarítottak, de a vízből nyilván nem szedik ki. A hullámok annyira felkavarják a homokot, hogy egy barna massza inkább a tenger. Ez nekünk itt nagy csalódás volt, mert azt olvastam, hogy a világ 2 legszebb strandjai között van a Punta Cana szakasz. Sokat sétáltunk a parton észak felé, ott találtunk egy beépítetlen területet, ott viszont már nagyon szép volt a víz, és tudtunk sznorkelezni is.
A szálloda: kellemes közép árkategória, semmi extra, de nekünk pont megfelelt. A szobánk a strand melletti épületben volt, aminek nagyon örülünk egészen az első keddig, amikor a Beach Party kezdetét vette :-P. A büfé étterem nagyon szuper, rengeteg féle étel van, és mindig van minden. Jó, ha ugyanoda ülsz kb. mindennap, és adsz a felszolgálónak 5$-t, és akkor ő végig foglalkozni fog veled, amíg ott vagy. A személyzet nagyon kedves, de a takarítók sajnos sokszor még akkor sem voltak kész a szobával, amikor a strandról mentünk fel (4-5 körül). Mindennap ki kellett írnom, hogy töltse fel a kávét, a tejport, a sampont, szóval ez kicsit döcögős volt, pedig mindennap tettem ki neki is 1-2$-t. Wifi csak a központi bárnál van, de elég túlterhelt, délelőtt és délután is 30-30 percre tudsz felmenni, de néha egyáltalán nem. Venni is lehet, de horror áron van. 15 perc 9$, 30 perc 15$, 1nap 30$, és csak egy eszközre.
A szállodából balra indulva van egy bazársor ahol olcsóbban lehet szuvenírt venni, mint a szállodában. Majdnem minden este jönnek a szállodába is árusok, szóval ki se kell menni. Az animáció fergeteges! Egész nap szuper programok vannak, evezés, íjászat, darts foci, tánc, sport, etc...
Mi jobban szeretünk önállóan közlekedni, ezért kicsit szokatlan volt, hogy mindenhová fakultatív program keretén belül jutottunk el. Próbáltunk autót bérelni, de kisgyerekkel erősen lebeszéltek bennünket erről. Próbéltam egy taxissal megalkudni, hogy vigyen el bennünket ide-oda, de ez sem sikerült, így maradtak a szervezett programok. Saona szigeten voltunk, és egy dzsipes túrán, ahol az egyik kocsit a férjem vezette. Itt megnyugodtunk, hogy nem béreltünk külön autót, látva a helyiek közlekedési morálját, az utak állapotát.
Szia. Szeretnék érdeklődni hogy minden rendben volt a szállodával? Mire kell odafigyelni. Ki látja ott el a magyar asszisztenciát? Bármit szívesen olvasnék ha van kedved írni. Köszönöm