Off: Én eredendően lusta vagyok, ezért csak annyit használtam a gmail-ból, és csak annyira mélyedtem bele, ami egy fapados levelezéshez szükséges. De van egy nagyon szorgalmas levelező társam, és az ő leveleit akartam egy cimke alá helyezni, hogy a többi levelek között tudjak keresgélni. És most lendületből kreáltam néhány cimkét, amelyek alá berendeztem visszamenőlegesen is a levelezésemet. Köszönöm a tanácsaidat, most is sokat haladtam de majd még előrébb is lépek az ügyben.
Off: Én nem csak a Gmail-nek, hanem általában a fejlesztő cégnek, a Google-nek vagyok híve (Nem vagyok érdekelt benne, csak szeretem a szolgáltatásaikat). Van google fiókod? Ott beállíthatod, hogy egyidejűleg több Gmail fiók legyen nyitva. A fiókhoz tartozik 15 GB háttértár (felhő) - újabban már 17-re növelhető, ahol ingyenesen tárolhatsz fájlokat, könyvtárakat.
Aztán, ha új gépet/telefont veszek, vagy a régit újra kell installálnom, akkor a Google fiókba bejelentkezve az összes jelszavam, könyvjelzőm stb. azonnal elérhető ugyanúgy, mint az eddigi gépen, illetve az installálás előtti állapotban.
Szia, szerintem nem jól állítottad be a szűrőt. Szerencsére utólag is tudod javítani. A Gmail jobb oldalán fenn van egy fogaskerék. Menj rá, és a mellette lévő lefelé mutató nyílra kattintva válaszd a beállításokat. A bejövő képernyőn választ a Szűrők és letiltott címek gombot, és keresd meg a problémás szűrődet, és az ő sorában jobb oldalt válaszd a Szerkesztés gombot. A megjelenő oldalon nincs teendőd, hanem válaszd jobbra lenn a folytatást. Ezt kell látnod:
Fent a from után az általad szűrt email cím látszik. Kicsit lejjebb pipáld ki a Beérkező levelek mappa kihagyását. Ezzel az adott címkéhez tartozó levelek csak a címke alatt lesznek láthatók. Aztán az oldal alján pipáld ki azt, hogy "A szűrő alkalmazása az egyező beszélgetésekre (xxx) is. Az xxx helyén azt a számot fogod látni, ahány beszélgetést érint majd a szűrő. És a szűrő frissítése után átkerülnek a levelek a címke alá.
Sziasztok! Többszáz már beérkezett levelet szeretnék áthelyezni egy másik cimkére. A küldő címét már hozzárendeltem egy szűrővel a cimkéhez. De a levelek a beérkező levek cimke alatt maradtak. Ekkor csak az újonnan érkezett levelek fognak automatikusan áthelyeződni?
Nálam az elmúlt 9 év összes levele (13 000 db) megvan, a töröltek kivételével. Nézzük, vajon nálad mi történhetett? Egy kérdés a biztonság kedvéért: Ugye a Google szerinti Gmailt használod? Mert sajnos létezik gmail.hu is, de arról semmit sem tudok.
Ha csak 25 levelet látsz, akkor előfordulhat, hogy archiváltad a leveleidet. Mert a Gmail kérdezés nélkül nem töröl Kivéve a Spam mappában a Kukában lévő leveleket 30 nap elteltével.
Az archivált levelek eléréséhez kattints az "Összes levél" megtekintésre. A képernyő bal oldali listájában találod. A következőképp éred el. Ha ezt látod:
akkor kattints a Továbbiak melletti lefelé mutató nyílra! És akkor valami ilyesmit fogsz látni:
Itt a Spam felett látod az Összes levél gombot. Kattints erre, és ha nem törölted a korábbi leveleidet, akkor látnod kell a leveleidet kezdettől fogva mostanáig.
Azt igen. A leveleid listája felett van egy nyílpár. Balra és jobbra mutató. A jobbra mutatóval tudsz régebbiekre léptetni, aztán ha túlmentél, akkor a balra mutatóval vissza. Ez persze nehézkes, ha sok leveled van (néhány ezer), de akár az elejéig is vissza tudsz kattintgatni. A levelek mellett meg látod az érkezés időpontját. A ma kapottaknál az órát, a korábbiaknál a hónap és napot, a korábbi éveknél meg a dátumot.
Viszont a legrégebbieket gyorsabban is el tudod érni, ha az egérrel az ott látható számok fölé állsz. Akkor ki tudod választani azt a lehetőséget, hogy rögtön a legrégebbiekre ugorjon. És akkor onnan a balra nyíllal tudsz időben a múltból a jelen felé kattintgatva haladni.
Ez az egész persze nem kezeli egyben a kapott és az írt leveleket. Ha a beérkezőkön állsz, akkor abban lépkedsz, ha az elküldötteken, akkor abban.
Elég régi az utolsó bejegyzés, de hátha valaki mégis jár erre.Véletlenűl bekrűlt egy email a spamok közé és amikor rányomtam a törlés gombra akkor vettem észre.Valahogyan visszalehetne hozni?Köszi
Azért írtam, hogy lehet, mert nem biztos, hogy sokra mégy vele.
Ha a küldés böngészőből történt, nem állapítható meg az IP-cím, ha jól tudom. Levelezőprogramnál, amikor a saját szolgáltatója SMTP-szerverén keresztül küldi valaki, más a helyzet.
Hát köszönöm szépen a részletes nyomozást és ennek dokumentálását. Sokat segítettél a megértésében. A Google magyarázata eléggé megkérdőjelezhető, különben miért teszi lehetővé az n+1-dik anonim fiók megnyitását?
Nem lettem boldog a dologtól és ezek után komolyan elkezdtem gondolkozni, hogy felszámolom a google kötöttségemet. Ez viszonylag egyszerűen megoldható, felhő tárhely szolgáltatót kell váltanom. Ezért akár fizetni is hajlandó vagyok valamennyit.
Az egyetlen meghagyni kívánt gmail fiók a telefonom névjegyeinek szinkronizálására lesz jó. Ha lesz erre is más megoldás (biztos van is, csak meg kell találnom), akkor szevasz ennek is.
És dühös vagyok! Csesszék meg! Ez az én magánszférám része, amibe a megkérdezésem nélkül belerondítottak! Van élet a Google-n kívül!
A linkjeidben leírtak alapján kénytelen vagyok tévedésnek minősíteni, és visszavonni azt a korábbi véleményemet, hogy a jelenségért a Firefox a felelős. A dolog egyértelműen a Google-hoz köthető, akik nyilván a user name-el (ami azonos a gmail cím @ előtti részével) együtt tárolják a természetes nevet, és ezt kérés nélkül azonnal a gmail címet bepötyögő személy tudomására hozzák.
És igaza van annak a hozzászólónak az első link után (thetechportal....), aki szerint ez az eljárás sérti a magánéletet. Akkor is, ha engem ez szerencsémre nem zavar.
Miután a saját vizsgálataim elvégeztem és meggyőződtem a működésről (nem tárolódik számítógépen a kérdéses adat), utánanéztem most már keresővel is a Gmail új bejelentkezési képernyőjének.
Tehát lassan már egy éve jelent meg a kísérleti változat, csak eleinte még cookie-törlés útján nullázható volt. A Google újabb törekvése szerint úgy néz ki, bizonyos eszközökön, illetve böngészőkön most már semmiféle törlés útján nem lehet kiiktatni, miután az adatot a szerverről tölti be.
Erről bárki meggyőződhet a korábban leírt ellenőrzések elvégzésével (új böngésző, új Windows, ahogy jobban tetszik).
A Google szándéka az új rendszerrel többirányú. Egyrészt, ez még csak a kezdete olyan jövőbeni hitelesítési megoldásoknak, ahol akár jelszó sem kell (hardverkulcs?) és/vagy azt kiegészítik más, korszerű eljárások.
Másrészt állításuk szerint így próbálják segíteni a felhasználókat, hogy több fiók használatába ne zavarodjanak bele, rögtön látható legyen melyik fiókról van szó. Háttérben szerintem legalább ilyen súllyal esik latba, hogy szeretnék az embereket egyetlen központi fiók használatára rábírni.
Külföldi fórumokon sem mindenkinek tetszik a dolog, de ilyen hangok mindig vannak egy új rendszer bevezetésekor. Más kérdés, milyen súllyal esnek latba.
The next time you log into Google, don't fret if you see your profile picture and full name (above). According to the search titan, that information is shown only when you sign in from a location or device you've used before, like your home computer or mobile phone.
Lefordítom:
Következő bejelentkezésnél ne aggódj, ha meglátod a profilképed és neved. A keresőóriás szerint ez az információ csak akkor jelenik meg, amikor ugyanarról a helyről vagy eszközről jelentkezel be, amit előzőleg már használtál, mint például az otthoni számítógép vagy mobiltelefon.
Today, you sign in to Google on a page that includes both the ‘email’ and ‘password’ fields on the same page. We’ll be gradually splitting those two fields into separate pages in the coming days; the sign-in process won’t change otherwise.
As we’ve said many times, we're working towards introducing new authentication solutions that complement traditional passwords. We’ve already separated the ‘username’ and ‘password’ fields onto separate pages on a successful launch in Android last year. This change to our web sign-in page is another step in that direction.
To help make sign-in easier and more personal, you may see a screen with your profile picture and full name when signing in to Google. We’ll only show this information if you are signing in from a location or device you’ve signed in from before, like your home computer.
This new Google account sign-in flow will provide the following advantages:
- Preparation for future authentication solutions that complement passwords
- Reduced confusion among people who have multiple Google accounts
- A better experience for SAML SSO users, such as university students or corporate users that sign in with a different identity provider than Google
If you have any feedback about the new sign-in flow, please feel free to reply directly on this thread!
Thanks, Jordan Gmail Community Manager
-------------------------------------------------
Tehát neki kell írni, ha nem stimmel valami, felesleges az about:config menüt piszkálni.
Ha itt kérdezed, Google nélkül is megmondtam volna, rutinosabb felhasználók számára ez köztudott. Egyáltalán nem titkos. Vannak bizonyos beállítások a cookie-kezeléssel kapcsolatban is, de alapvetően téves nyomon jársz.
Chrome-nál is van hasonló, mint például:
chrome://flags/
Pl. ha ide az Index fórumára jelentkezem be, akkor is beírja az email címemet az első karakterek megadása után.
Még szép, de azt könnyen el is lehet távolítani, kétféle módon is:
Del billentyű használatával, ahogy már korábban írtam.
Számomra már bizonyított, hogy a bejelentkezés helyét figyeli, illetve ilyen szempontból különbséget tehet internetszolgáltatótól függően is.
Nálam Telekom ADSL van, itt teljesen mindegy, milyen géppel jelentkezem be, de Windows esetén Firefox és Chrome böngészőben rögtön mutatja a nevet, még akkor is, ha az nulláról lett újratelepítve.
Ha törlöm a Firefox profilt, vagy teljesen új profilt hozok létre, akkor is ez van.
A Firefox minden felhasználói adatot itt tárol. A mappa törlése után, ha elindítom, új profil keletkezik.
Ezt senki nem fogja megmondani a Firefox topikban, hogy ha törlöm az egészet, akkor honnan tudja, hol tárolja?
Számomra ez nem kérdés, csak próbálom érzékeltetni a helyzetet. Most arról nem beszélve, hogy ennyi év használat után, ha kell darabokra szedem a Firefoxot és a Windowst is, megvannak erre a módszerek, ha Gmail itt elrejtene valamit, azt megtalálnám.
Biztos, hogy a Firefox a hibás. Pl. ha ide az Index fórumára jelentkezem be, akkor is beírja az email címemet az első karakterek megadása után. Aztán csak klikkolni kell és megadni a jelszót.
Tehát a Firefox tárolja? Őszintén szólva nem hinném, hogy van olyan globális szolgáltatása, ami figyelné, hogy helyileg honnan lépek be.
A kérdésedre a válaszom, mindent mindenkor töröltem. Nálam alapértelmezetten le volt tiltva a "megjegyzi az előzményeket" opció és nekem is az első reakcióm a jelenség észlelésekor a "minden előzmény törlése" volt. Itt a legördülő menüben még ellenőriztem, hogy lehetőleg minden ki legyen jelölve...
Közben utána google-ztam:
Van a Firefoxnak egy "titkos" és nem egyszerű hétköznapi felhasználóknak szánt területe, ahol elvben mindent be lehet állítani, amit egyébként nem. A böngésző címsorába kell írni:
about:config
Na itt lehet, hogy benne van a megoldás, de vajon melyik?
A legszívesebben magam vinném át a kérdést a Firefox fórumra. De addig semmiképp sem, amíg nem jelentkezik pacsepa barátunk. Mégpedig arra a kérdésre is várnám a válaszát, hogy az előzmények megjegyzésének kikapcsolásán, és az előzmények törlésén kívül (amikről írta, hogy megtette) a korábban mentett jelszavak közül is törölte-e ennek a megjegyzését. (Mert erről korábban még nem esett szó)
Ha erre is igen a válasz, és mégis jelentkezik a "hiba", akkor célszerű a Firefox szakértőkhöz fordulni.