közelít a dolog - ezt akkor "bolond ballagásnak" hívták és a bélások csinálták, ha jól látom az első sorban az akkor még dús hajú Kovács Lajos(ka) menetel, akiből óriási színész lett. A szomorú az, hogy a többségük már nem él, hosszú évek óta. A Jurisits Mikit nem ismerted?Szerintem ő is a Jókai utcában lakott!
Csak az apropóján gondolkodtam. Dombóváron ebben az időben dívott olyasmi, hogy: "rongyosbál". Mindenki régi hacukákba öltözött és dilizett. De hasonlít ez a felvonulás a gimis zöldnapokhoz is így gondolom.
Épp tegnapelőtt este volt a BajaTV-n egy riport a Karcsival legújabb képeskönyve németországi bemutatója alkalmából, amely limitált 5-5000 példány német, és angol nyelven jelent meg.
Nagyanyám és Nagyapám. Nagyon szeretem ezt a képet. Ha itt jártunk, az azt jelentette, hogy még ötven méter, és a Jókai utcába érünk, melynek végén laktak nagyszüleim. Majdnem a papok templomáig el lehetett látni innen, legalábbis így emlékszem. Általában este érkeztünk, és az utca közepe felett lógó neonok fénykígyóhoz hasonlítottak.
Azt hiszem én vagyok az a Tibi, akit Tibi hiányolt. Nem is értem miért nem használom a nevemet úgy ahogy kell, ezért bemutatkozom: Erky-Nagy Tibor vagyok, Dombóváron lakom, de nagy örömömre Baján születtem. A nyarakat Baján töltöttem nagyszüleimnél, mint utóbb kiderült ötven méterre laktunk Thernitibitől. Az ismeretség így régi, ami mostanában lett megújítva. Az elmaradásért cserébe küldök két képet, amelyen nagyszüleim és unokatestvéreim kísérnek bennünket az állomásra 1965-ben. Emlékszünk még a helyre?
Egy kis segítséget kérnék. Az a kérdésem, hogy melyik bajai iskola udvarán készült 1954-ben ez a kép? (Az Érsekcsanádi Néptánccsoport tagjai voltak ott egy fellépésen)
"off" Tudod, van az úgy néha, hogy itt a fórumon erkölcsi obeliszket játszó, de egyébként saját régiójában "sz@rtseérő" jellemtelen paraziták próbálják elvenni az ember kedvét a fórumozástól, de ez csak átmeneti állapot.
Tehát nem tüntem el, figyelek, olvasok. Ja, meg tanulok. Sokat. "on"
Szal az a helyzet, hogy azok a családi, családközeli fotók amelyeket Erky felrakott, szinte kivétel nélkül régi kedves ismerőseimről szólnak, akikkel sokáig közeli szomszédságban éltünk/laktunk. És ilyen fotókat nézegetve sok emlék tolul ám fel az emberben, de az is lehet, hogy újabb fotók felrakásával újabb, rég feledésre itélt emlékek jönnek elő.