Ilyen, nekem van. Zölden hajt ki, de bebarnul 2-3 héten belül, szerintem akkor is visszacserélnék 3 hét múlva ha mégis eltévesztették volna, de ilyen nagyot csak nem hibáztak.
Napos helyet szeret, és mondhat bárki bármit, sokkal kényesebb az alapfajnál, télen visszafagy rendszeresen.
Köszi, hogy válaszoltál!!Már kiidegeltem magam csak 3 hét múlva már nem cserélik vissza van valami biztos jele annak, hogy csoki vagy vátakozzak türelmesen?Azért ennyi pénzért nem mindegy. Simám meg már van.Már felhívtam Őket, de csak holnap lesz kertészük aki tud válaszolni.Addig meg esz a méreg :((
Van nekem selyemakác magom, nemrég vettem észre, hogy kitelelt a fán, levettük, és behoztuk. Szerinted van értelme vele valamit kezdeni? Vagy kifagyott télen ? dobjam el? 8-(
Bordólevelű / csokoládé selyemakácot keresek megvételre! Nálunk szinte lehetetlen "jókinézetű", kellően nagy növényt vásárolni, tavaly majdnem sikerült, de már nem volt a kertészetben, ahova direkt ezért mentünk. Ahol van, ott meg pofátlan áron, csúnyácska növény. Kérem, jelentkezzen, ha valakinek van, ismer valakit, akinek van, a legjobb lenne a termelőtől vásárolni, ott biztosan nem vernek át.
Ha sok magod van lehet próbálkozni kiültetve a földbe és cserépben is. Ami csak kihullik a földbe és nem is tudok róla, az is szokott kikelni és volt már 4-5 cm nagy mire észrevettem. A szabad földben elhullott mag "tudja" a legjobban, hogy mikor érdemes kibújnia.
Szia! Én nem ajánlanám a mostani ültetést. Majd ápr-májusban amikor már elég sok napsütés, meleg és fény van sokkal többre mész a neveléssel. Nálam volt tavaly olyan mag amit áprilisban ültettem és őszre 80 cm magas lett szabad földben, Ez nem általános, de sokkal jobban fejlődik szabadban mint cserépben, tapasztaltam több esetben.
Segítséget szeretnék kérni.Elég sok magom van. Tudom,hogy március áprilisba kell ültetni,de ha én most szeretném,hogy kezdjek neki? ültettem párat a szobába.Előtte vízbe csiráztattam,majd cserépbe tettem. 10cm után kiszáradt. ez a meleg miatt van? Hogy tudnám most elkezdeni? vagy semmiféleképpen nem ajánlott? Ha mégis hogyan tegyem? Mennyi víz, milyen mennyiségű föld szükséges nekik?
Idén ősszel vettem egy selyem akácot ami kb 60-70 cm. Eddig csak akkor raktam ki amikor jó idő volt és akkor is csak nap közben, viszont amióta rossz idő van behoztam a lakásba. Most elkezdte ledobálni a leveleit. Esetlegesen nem tudjátok, h mit tehetnék annak érdekében, h túlvészelje ezt a telet?
Most találtam erre e topicra. Tavasszal ültettem ki a kétéves csemetét. Most kb.1,2m magasra nőtt meg. Szeretném megkérdezni, hogy hogyan, milyen módon védjem meg a fagyoktól.
Nem túl jó időben, nyár elején ültettem el egy 1,5 méteres selyemakácot. A hőséget, szárazságot szerencsésen átvészelte, még új hajtásokat is hozott, most viszont elkezdtem aggódni miatta: a levelei foltokban sárgulnak, mintha száradnának el. Ez csak a szokásos őszi levélsárgulás, amiről több helyen olvastam már, vagy esetleg megtámadta valami?
Szia! Köszönöm a választ, lehet hogy hülyeséget kérdezek, de mit jelent az hogy ne engedjem elágazni? Mert ugye most is hozott egy csomó kis szétágazó hajtást. És most is van egy életképes lágyabb (zöld) meg egy elfásult hajtás nélküli szára, az elfásultat vágjam le vagy hagyjam békén?
Szia! Az első teendő túlélni a telet. Mivel nagyon pici, zárt helyen, garázsban, pincében kéne teleltetni. Néha meg kell locsolni télen is. Tavasszal nagy cserépbe téve a szabadban kell tovább nevelni, majd a második telet is zárt helyen kell töltenie. Hogy hajlandó e valamelyik bokor lenni, azt nem tudom. Majd ha nőnek, az egyiket karóhoz erősítve neveld, és mindaddig ne engedd elágazást hozni. míg el nem éri a kívánt törzsmagasságot.
Két hete kaptunk cserépben két kis selyemakác csemetét. Elméletileg egy vihar letörte az ágat, és abból gyökereztette ki az elöző tulaja. Tőle csak annyi információt kaptunk, hogy 3-4 naponta kell csak öntözni. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan fogjunk hozzá a facsemeték gondozásához, mert én az egyikből egy nagy fát szeretnék, míg a párom inkább olyan bokor magasságút szeretne a másikból. Tudomásunk szerint még nincsenek egy évesek sem. Melyikből éri meg fát és melyikből bokrot nevelni? Hogyan fogjunk hozzá? Minden hasznos tanácsot örömmel veszünk. Köszönjük!