Nézed a meccset, és szívesen beállnál, pedig lehet, hogy a pályáról lefutni sem lenne egyszerű. Elmennél sátorozni, pedig már a fűszál is nyomná a derekad. Elmennél csajozni, pedig már nem csak a lányok, de a hölgyek is csókolomot köszönnek. Hogy vagy?
Sajna, kevés időm jut horgászni, pedig szeretek, még ha nincs is nagy fogás. El vagyok a parton akár egyedül, akár jó társaságba, mint a befőtt. Csak azt nem szeretem, ha egy türelmetlen, pláne idegbeteg ül a közelemben.
A dohányzásról való leszokás miatt mondhatnám azt is, hogy irigyellek ...., de nem mondom!
Piszokul irigyellek!
Én 36 éve dohányzom. A mennyiség hullámzik, de egy doboznál több még nem ment el egy nap.
Egyszer leszoktam pár hónapra, majd egy fél évre, oszt' valahogy visszaszoktam.
Mellékesen nagyapám szivarozott, pipázott, és az ő idejébe csak mezitlábas (füstszűrő nélküli) cigaretták voltak. 81 évesen hallt meg, de a tüdejével, érelmeszesedéssel semmi baja nem volt soha. Persze tudom, hogy ez nem sokat jelent.
Visszaolvasva latom, hogy te is szeretsz horgaszni :))) Nekunk Rackeven van nyaralonk a Duna partjan ahova majus vegen lekoltozunk aug. vegeig. Rengeteget horgaszunk a ferjemmel--azaz, horgasznank - ha lenne hal.......
En egyetlen masik topic-hoz szoktam hozzaszolni. Ez pedig a "Hogyan szoktal le a dohanyzasrol?" Ugyanis ferjemmel egyutt, 30 evi, napi 50 szal cigi utan iden aprilis 15-en elmentunk egy fizikoterapias-szeru kezelesre (Antidohany Bt), es azota nem kell a cigi! Ez nagyon nagy dolog nekunk!
Koszonom! :)))))))))))))))) Hat ez aranyos volt! Szegeny ferfiak..........:)))
En is nagyon remelem hogy tobben is kedvet kapnak ehhez a topichoz, ugy erzem pont nekem talaltak ki a cime alapjan.
Hetvegen nekem is kijutott a kerti munkabol. Szombat reggel nagyon beduhodtem a "gyilkos bokor" (tuztovis) visszavagasanak gondolatatol, hogy elmentem es vettem egy szuper, teleszkopos nyelu ag-vago ollot. Huuuu micsoda orom volt nyirbalni a gyilkost, ugy hogy hozza sem ertem! Eddig kis metszo olloval szenvedtem. Persze, jutott metszovel valo munka is, mert ossze kellett szabdalni aprora, hogy beleferjen a kukaba. Nagy kar, hogy nem lehet mar egetni a kertben.
Nagyon örülök, hogy ha lassan is, de szaporodunk! Ez a topik csak egy hirtelen ötletnek indult, de úgy látszik egyenlőre, hogy nem volt rossz ötlet. Vannak itt sokan az INDEX-en, akiket valamennyire megérint ez a dolog, vagy csak kíváncsiak.
Végül is a hétvégén az ásás elmaradt. Viszont volt egy kis átültetés, meg rendezgetés, maradék rendrakás (hogy ezt hogy utálom). Aztán anyám és a feleségem összefogtak ellenem.
- Ha már ezt megcsináltad, azt is meg kéne, meg amazt is oda kéne ....
Na!, és ennek meg hogy örültem!
Ráadásul a haverok sem jöttek át zsugázni délután, mert mint kiderült, őket is befogták dolgozni. Ezt a pechhhhet!
Szal' előszőr csak ásó, kapa volt a kezembe, de délután már átmentem bádogosba, majd még nekálltam festeni is.
A lányom is megcsalt! Kajánul vigyorgott rajtam ebéd közben, mikor "panaszkodtam" neki, gyorsan elvégezte a dolgát, majd méggyorsabban lelépett a barátjával, mielőtt az anyja neki is kitalál valamit. Ott maradtam árván, egyedül! :)))
Még jó, hogy ma be kellett jönni a munkahelyre, mert a nőknek lett volna még ötletük. :-))))))))
Jooo reggelt mindenkinek! En is uj hozzaszolo vagyok ehhez a topic-hoz. Nagyon megtetszett a cime es a tobbi hozzaszolas :))))) Remelem tobben is leszunk..... Majd kesobb benezek.
Úgy látom a kerti munka Nálatok is napirend. Mára nem tervezek belőle sokat, csak egy kis rózsa igazítást, levélgyűjtést. Remélem az idő is engedni fogja. Van egy fiatal görög akácfa a kertben azt kell körülkeríteni. Gondolom a páromnak egy fűnyírás is eszébe jut majd. Persze mindent szép lassan hiszen nem sietünk sehova. A többi munka is megvár. De azután nagyon jó érzés nézni a szépen ápolt kertet. Nekünk ez nem túl nagy terület. A fügebokor meg átvette a hatalmat. Meg lehet azt valahogy kicsinyíteni? Persze a gyümölcsöt előbb leszedjük. Vagy inkább tavasszal kéne?
Eléég későn értem ide, és mindjárt megyek is, mert otthon sok dolgom lenne a hétvégére.
Sajnos, ez igaz sok topikra. Egy társaság jól összejön, aztán egy jó topik-tali után már kezdődik a magán jellegű dolgok megbeszélése. Ennek nem lenne semmi baja, csak éppen a topik címéhez, tartalmához semmi köze. Valaki odatéved, mert érdekesnek találja a címet, vagy a tartalom rövid jellemzőjét (amiért nyílt a topik), oszt' csak csodálkozik, mert fogalma nincs, miről is van szó.
Azért ilyesmi viszonylag ritkán fordul elő, és remélem, ez a topik nem kerül ilyen helyzetbe.
Kíváncsi vagyok, meddig bírom a hétvégi melót. Ásni kellene, átültetni, meg gyomlálni.
Amikor nekikezdek, mindig azaz érzésem, hogy "ezt gyorsan megeszem".
Amikor már 3x állok le pihenni egy kicsit, valahogy mindig kezd elmenni a kedvem.
Én ugyanigy gondolom a dolgot. Sokat vadásztam mire erre a topikra rátaláltam. Viszonylag új és jól bele lehet kapcsolódni a témába. Ez nem mindenhol van így. A régi, jól működőknek megvan a maga kis közössége, amibe nehéz bejutni. Rendszerint nem is veszik figyelembe a hozzászólásodat, vagy durván kioktatnak, ha elírsz valamit. Sajnos vannak mindíg mérges és rosszindulattól fröcsögő hozzászólások. De a többség nagyon aranyos.
Biztosan igazad van. Amióta lehetőségem van itt lenni, nem győzöm a munkám úgy szervezni,hogy ez is beleférjen. Azonkivűl azt hiszem úgy van mint az életben . Megtalálni a nekem való dolgokat nem könnyü.Pedig éppen ebben a korban van igazán szükség rá. A halál még reméljük messze. Kellenek az új célok.
Nem feltétlen a korosztály hiány az oka. A FÓRUM-on több száz topik van. És mindig van több topik is, amelyiket érdekesnek tartja az ember. Sok függ attól is, hogy mennyi ideje van dumcsizni.
Nálam is több topik van nyitva, és a frissítést követve ugrok be, ha számomra érdekes hozzászólás van. Ha nincs semmi mozgás, mert ez is előfordul, akkor minek beszélgessek magammal.
Van, mikor látszatra a kihalás szélén van egy topik, és mikor másnap megnézed, alig bírod visszaolvasni, miről is volt szó, mert annyian beszálltak.
Vannak persze állandóan pörgő topikok, melyek a népszerű téma miatt a TOPon vannak (politika, auto-motor, foci, stb.).
Ha megnézed, a többi eléggé hullámzó. Rendszerint egy érdekes, a topik témájához igazodó új probléma kibeszélése megdobja a látogatottságot, aztán egy idő után újra lelassul. Majd megint .... stb.
Az a korosztály, melyet ez a téma érintene, elég nagy számmal van az INDEX-en. De sokan nem mernek, nem akarnak beszélni ezekről a dolgokról. Mások nem akarnak tudomást venni róla, megpróbálják maguknak is letagadni, hogy ide tartoznának, és vannak dolgok, melyeket ki lehetne beszélni.
De mindig akad, aki benéz ide, és közülük is mindig van, aki bedob valami érdekes témát. Csak idő kérdése.
Sziasztok ! Egy új belépő vagyok a NET-en is a lapon is. Tetszik amit irtok csak úgy látom viszonylag kevesen vagytok aki hozzászól. Vagy ennek az az oka,hogy kevesen NET-eznek a korosztályból ?
Most a sorrend kicsit másképp volt nálunk. A múlthét végén volt a bográcsozás, ezen a hétvégén csak a dumcsi, meg a munka maradt.
A feleségem is nagyon kreatív, és tele van ötletekkel. És a nagyobb-nehezebb munka nálunk is rám marad. Csak az a baj, hogy ez nem mindig találkozik az én terveimmel. Én is el szoktam képzelni, tervezni magamba, hogy a hétvégén mit csinálok, meg a feleségem is el szokta tervezni, hogy a hétvégén én mit csinálok. Természetesen ez ritkán szokott egyezni.
Erre az évre úgy néz ki, én is kihorgásztam magam. Két hétig lent voltunk a Balatonon, és majdnem végig horgásztam, főleg éjszaka.
Szia! Örülök, hogy újra itt vagy. Nálunk is lehetne "rendet" csinálni a kazánházban. De ez a párom feladata, én csak a segítség vagyok. Bár nagyon szeretem az ilyen jellegű munkát. Nagyon kreatív vagyok és sok jó ötletem van. A lakásban az " apróságokat" én csinálom. Az nagyon pozitív, hogy segítettél az anyukádnak és kedvvel is csináltad. Az idő is nagyszerű volt és gondolom jól elbeszélgettetek közben. Ezek a munkák nagyon jók ezekre a dumcsikra. Anyukámnál mi is szoktunk ilyeneket csinálni. Sztem tök jó családi bulik. Munka, dumcsi, bográcsolás.
Azt hiszem ezt a három hét pihenőt jövöre meg kellene ismételni. Valamerre menni is kéne hosszabb időre.
Párom a hétvégén a Tiszánál horgászott a barátjával. Mire hazajött megleptem egy akváriummal. Nagyon örült neki. A berendezése az ő feladata.
A suli is megkezdődött, Az érettségi mellett a szalagavatóra készülnek ezerrel.
Az a "három hét szabi", meg Hajduszoboszló, meg miegymás így korán reggel olvasva nagyon csúnyán hangzik. Mondhatnám azt is hogy irigyellek. De ezt nem mondom.
Nagyon irigyellek !!!
Szal' én sem voltam egy pár napig, de más okokból. Közbe összejött egy kis munka is, és nem volt idő NET-ezni. Anyám kitalálta, hogy (kertes házban lakom) a sufni egyik helységét ki kellene takarítani, és rendet rakni. Ismerve magamat, péntekre, és hétfőre kivettem szabit, hogy elég időm legyen.
Pénteken reggel nekiálltam. Kipakoltam, majd kifestettem a helységet. Persze a menyezettel megint szívtam, mert több festék jutott a hajamra, meg a ruhára, de végül is tök jó lett. Meg a többi fal is. Valamitől nagyon be voltam indulva, és a polcokat, melyeket közben anyám letakarított, legnagyobb meglepetésére, mire az ebéddel elkészült, lefestettem. Na, azt már nem fröcsköltem szét. Szépen, és erősen sütött a nap, így késő délután, mire a lomtalanítással, válogatással végeztünk, be is lehetett rakni a polcokat, és lehetett visszapakolni. A nagy részét be is pakoltam, de már elfáradtam, és elegem lett belőle.
De annyira elegem lett, hogy végül is vasárnap fejeztem be.
Azt hiszem a kedvem akkor ment el az egésztől, mikor a feleségem, látva nagy lendületemet, kitalálta, hogy ezt is, meg azt is, meg amazt is meg kellene csinálni.
Most inkább csak köszönnék egyelőre, bár nagyon úgy nézem, hogy nekem való topicot nyitott Fürtöske, mert én pont félúton vagyok. De a baj az, hogy a szívem, lelkem fiatal, és nem, hogy 40-nek, de még 30-nak sem érzem magam, belülről. Kívülről egy kicsit más a helyzet azt sejtem, mert van tükröm és nem hazudik.... Nagyon örülök Bormeának és teljesen igaza van, hogy lehet majd valami extra amit majd később valakik nem tudnak bekapcsolni. Én sem régen kezdtem és Fürtöske leírását külön köszönném, mert ezekre a felvilágosításokra nekem is szükségem volt. Bár egy-két dolog már ragadt rám, de az édes-kevés.
Örülök Nektek:o))))
/ Fürtöske légyszi még azt is írd le neked mitől lett vastagabb azaz félkövér/
Oh, köszi mostmár értem. Igyekszem is majd alkalmazni a jelzéseket.
Szóval örülök, hogy tetszett a dolog. Először nekem is, de onnan fentről már nem sok választási lehetőségem volt. És ha egyszer egy 11 éves nagyfiúnak megígérünk valamit, akkor ugye illik betartani.
A sok kérdőjel láttán gyanítom, hogy nem értettél valamit.
- Üdv. mindenkinek!
- Nagyon új vagyok még az indexen és csak nézelődöm, ....
Egy hozzászólásban a mondat, vagy a hozzászólás végén a :) ... ) jelzés azt sugalja, hogy tetszett, amit írtál, vagy amit én írok, azt viccnek, poénnak szántam. A zárójelek száma jellemzi a hangulatot, de nem kell túlzásba vinni.
Hangulatfokozásnak a sok zárójel helyett jobb a :o)))) jelzés.
Ennek az ellenkezője a :( ... ( jelzés, ami az ellenkezőjét sugallja.
A :D ... D jelzés értelmezi, hogy a hozzászólásodon, vagy egy részén jót nevettem.
Ezt is lehet fokozni kifejezésképpen a :oDDD ... D jelzéssel, ami akár a röhögés értelmezése is lehetne.
Szal', a hsz.-od utolsó mondata nagyon tetszett, kicsit ismerős volt a dolog, és elképzeltem, milyen arcot vághattál.
Igen az az érzésem, hogy nekik teljesen más az életfelfogásuk. Sokkal könnyebben átsiklanak, átnéznek bizonyos dolgok felett, vagy mellett. Idővel persze olyanná válnak, mint mi vagyunk. De ez a fiatalsággal jár. Emlékszem akkor engem sem a most felmerülő problémák aggasztottak. Csak úgy éltem bele a nagyvilágba. És azt is bevallom, hogy az utolsó csúszásnál azt éreztem, hogy csak élve megússzam.
Látod, ezt az egyet (nem rosszindulatból) szinte irigylem tőlük.
- .... bizony lecsúszok a legnagyobb csúszdán is. -
Ezzel szerencsére hasonlóan vagyok én is, de töredelmesen be kell vallanom, jó-jó pár évvel ezelőtt még úgy csúsztam le, már menet közben azon gondolkodtam, hogy tudok a leggyorsabban visszajutni egy újabb csúszásra. De most már valahogy nem gondolkodom közben, csak várom, hogy leérjek.
Nem félek, és tetszik is a dolog, .... csak azért már valahogy egy kicsit más.
Persze, hogy megvan a korhoz illő határ. Nekem is akkor jut eszembe a fiatalság, amikor látom őket együtt mennyire szépek, vidámak, okosak, gondtalanok.
De azért az élményfürdőkben bizony lecsúszok a legnagyobb csúszdán is. A hétvégén pedig Debrecenbe megyek egy nyugdíjasklubbal.
Szerintem mindenki addig marad fiatal, míg annak érzi magát.
Csak azért bizonyos esetekben nem árt néha a tükörbe nézni. Itt persze főleg a külsőre gondolok. De a belső sem elhanyagolható. Ennek az általad említett "lazaságnak" biztos nálatok is azért megvan a korhoz illő határa. És szerintem ez így van jól. Mert az a gyanum, hogy ha már valaki úgy kezdi : - Öreg vagyok én már az ilyen "bohóckodáshoz"! -, akkor megette a fene az egészet.
Nálink a nagy lányom, és a fiam már "kirepült". De a kisebbik lányomnak (16) sok barátnője (főleg osztálytársak), meg sok haverja van. Bár viszonylag meg vagyok elégedve magammal, és tudomásul veszem az élet rendjét, az idő haladását, azért néha elmerengek, milyen jó lenne most 20-30 évvel fiatalabbnak lenni. Ez főleg akkor jön rám, mikor megjelennek csapatostul a lányom barátnői. A múlt hétvégén is ott voltak több, mint tízen. 15-17 éves lányok, és milyen csinosak, életvidámak.
Nagyon új vagyok még az indexen és csak nézelődöm, hogy találok-e érdekes dolgokat a topicok között. Mármint számomra érdekeseket. Úgy gondolom ez az.
Nickből, adatlapból kiderül, hogy most múltam 40. És mennyinek érzem magam. Van úgy, hogy húsznak, de volt már úgy, hogy hatvannak.
Az idő múlásával nálam is sok minden változott. Felnőtt lett a lányom. A társaságával jól érzem magam. A párom is /44/. Azt mondta a múltkor egy leányzó, hogy azért szeretnek hozzánk jönni, mert mi olyan lazák vagyunk. Mit jelent a lazaság? Viszont jól érezzük magunkat az ötven felettiekkel is. Legjobb barátunk elmúlt 55. Sőt a barátaink többsége 50 körüli.
Munkahelyemen sok a fiatal. De főleg saját korom beli hölgyekkel dolgozom. Érdekes beszélgetésem volt néhány hete az egyik ifjonccal. A fiatalosságomról volt szó.
Szóval az idő akkor is múlik, ha nem akarjuk. De fiatalnak érzem magam.
A problémák nálam nem ott kezdődnek (nem is nagyon foglalkozok vele), hogy jópár évvel ezelőtt mit kellett volna csinálnom. Az már a múlté.
Nem okoz gondot, de néha egy kicsit zavar, hogy valamit eltervezek, meg is csinálom, de már nem megy úgy, mint ahogy az ment jópár évvel ezelőtt. Pedig indulásnál úgy érzem, hogy pontosan ugyanúgy, ugyanolyan gyorsan meg tudom csinálni.
Meg is csinálom javarészt, de közben jönnek a kis meglepik. Elfogy a levegő, elfogy az erő, elfogy a lendület, és baromi értelmesen nézek ki a fejemből, hogy "most mi van?".
Tisztában vagyok vele, hogy ez így természetes, mégis kicsit meglep, hogy ez velem is megtörténik.