Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4701
Tomi, légy szíves, fogd kicsit vissza magad!
Előzmény: tigristomi (4699)
tigristomi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4700
Hej, tedd hozza, hogy te itt max. a kontra vagy. Persze ez felveti a kerdest, hogy mit kell kontrazni a vegetarianus etkezesen??
Előzmény: petike23 (4680)
themuse Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4698
Churchill azt mondta, hogy a siker nem más, mint lelkesen haladni kudarctól kudarcig... Azért nem kéne olyan komolyan venni... :))
Előzmény: Törölt nick (4683)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4697
Szia Barnabás!

Én most már 17 éve vagyok ovo-lakto-vegetáriánus (tojást és tejtermékeket eszem, húst nem). Soha semmilyen gondom nem volt sem a vas sem a B12 vitamin pótlásával (úgy értem: sosem szorultam pótlásra). Szerintem kiegyensúlyozott ovo-lakto-vegetáriánus táplálkozás mellett neked sem lesz szükséged msterséges vitamin- vagy ásványianyag-pótlásra. (És ezt nem csak a saját példám alapján mondom. Mivel gyerekeket is szültem az elmúlt 17, húsmentes év alatt, több orvossal, genetikussal, dietetikussal beszéltem az adott témáról. Mindannyiuknak az volt a véleménye, hogy a tejterméket-tojást tartalmazó húsmentes étrend tökéletesen megfelelő, és nem vezet hiányállapotok kialakulásához.)
Előzmény: A skót (4679)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4696
"Azért tárgyilagosan annyit leszögezhetünk, hogy a vegák és a vegánok furcsa emberek. Olyan dolgokban hisznek, amik vagy igazak, vagy nem."

Tudod, Zoroastro, ebben valóban igazad van: az emberek már csak olyan dolgokban hisznek, amik vagy igazak, vagy nem. Mindannyian.
Előzmény: Törölt nick (4671)
Thulya Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4695
"De gondolj bele, én mondjuk 8 év munkaviszony alatt megspórolhattam volna-e kb. 40 millió Ft-ot?"
Képzeld el, igen. Nem kellett volna hozzá más, mint előtte tanulás, speciális tudás összeszedése vagy speciális termék kinálása.

Írod: "Nem nézek le senkit sem. Korábban sem náluk kopogtattam." Ki az akinél nem? Nemrég húztad le Boldizsárt, viszont most írtad, hogy megkerestétek őket.

"aki vállalkozott (= adót csalt)"
Ez nyilván nem elő- hanem utóítélet, természetesen általánosítás nélkül, ugye?

"Nem a privát hsz-eidre írtam, hogy "hiteltelenek", ezt a szót így nem használtam."
Ezt írtad Adeptnek: "Ezért hiteltelen mindaz, amit te és Thulya az indexre írtatok 5-6 éve alatt." Nem látok kivételt.

"De ha már kérdeztetek, leírtam őszintén a véleményem."
Ez a legszebb. Z., ha visszaolvasod, rájössz, hogy ez ügyben nem kérdezett senki. Te fogtad magad és kinyilatkoztad...

Az elnézést kéréshez: nehéz engem megsérteni, most sem történt meg.
Előzmény: Törölt nick (4684)
A skót Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4694
Szerintem azért ilyen drágák, mert egyrészt még nincs rá elég kereslet, másrészt meg szigorúbbak az előírások így drágábba kerül az ellenőrzések miatt. Időnként egyébként tényleg elképesztő árak vannak... De azért meg lehet oldani így is, nem kell hozzá nagy kereset, ha az emberben megvan a kellő motiváció.
Előzmény: Léna Dimitrijevna (4691)
A skót Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4693

Nos ez szerintem attól is függ, hogy

1.Mivel társítva eszi az ember fehérjét

2.Milyen általánosságban a emésztőrendszer állapota (gondolok itt a candidásokra, bár nem tudom, azoknál lehet-e gond a fehérjékkel, de mindenesetre ha sok a candida tuti nem lesz zavartalan az emésztési folyamat)

3.Mennyire rágja meg az ételt az ember (főleg ezen múlik rengeteg minden, ahogy tapasztaltam saját magamon). Csuda egy nedű az a nyál.:-)

Előzmény: Rorimack (4688)
Léna Dimitrijevna Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4692
Aha, én is valami hasonlót éreztem a jó öreg Ferencsiknél, isten nyugosztalja.
Előzmény: A skót (4690)
Léna Dimitrijevna Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4691
Hali!

Érdekes dolgokról vitatkoztok egy vega-topikban. :) Ez egyébként miért a szülői munkaközösségben van, csak keresővel lehet megtalálni.
Szal.

ˇAz tudott pénzt csinálni, aki vállalkozott (= adót csalt) vagy külföldön dolgozott, vagy természetgyógyászattal (mint pl. Ferencsik) vagy szektaalapítással pénzt gründolt.ˇ

Ebben sajnos tök igazad van. Minden vállalkozó adótcsal, szerintem az a hülye aki nem, legalábbis amig ilyen pofátlanul sok adót szed az állam a nagy semmiért.
A term.ászokat nem ismerem, mert még egynél sem voltam, de a vallásalapítás, hogy az mekkora biznic! A legjövedelmezőbb ma Magyarországon.

De hogy vegi téma is legyen, tudja valaki, miért olyan idegesítően drágák a vegi-cuccok? Ma tök felment az adrenalin, hogy 1 deci lenolaj többe kerül, mint 1 liter sima étolaj. Tiszta rablás.
Előzmény: Törölt nick (4684)
A skót Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4690

A reggelim és a vacsorám minden nap ezekből áll...

Mazdaznanról én annyit hallottam, hogy elég sokan elítélik... Én sokat nem tudok róla, de pl. a desztillált vizes kúrát nem próbálnám...túl sokan ódzkodnak és intenek óva tőle... Egy víztisztítással foglalkozó szakember külön kiemelte nekem, hogy azt piros betűsen és egyértelműen tilos meginni. Ugyanakkor viszont sok helyütt utalnak rá, hol akkor az igazság? (Egyébként ha jól emlékszem, az volt az indok, hogy kioldja az ásványi anyagokat a szervezetből, de javítsatok ki, ha rosszul tudom.)

Ferencsik Pista bácsi.:-) A kis öreg sok jó ötletet adott, de oltári baromságokat is össze tudott olykor hordani (persze szerintem), amik miatt csalódtam is benne egy kicsit. Ugyanakkor éreztem a hangvételében a könyvei olvasásakor valami negatívat, agressziót, erőszakot vagy nem is tudom, ami miatt hiteltelenné vált számomra.  

Előzmény: Törölt nick (4686)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4689
Kedves Zoro

Amit akartam, leirtam. Nem vártam hogy megértsd. Ezen hozzászolásod nagy részét én sem értem.

Teljesen szükségtelen volt emailban mentegetőzni azért amit itt irtál. A " csak azt érted el " cimű frázis szerint, még a hozzászolásaid miatt is én lennék a felelős?
Döbbenet...

Ha IRL találkozunk, nem fogok elfordulni. Miért tenném? Amugy is már ismered a családom egyik felét ;))

Előzmény: Törölt nick (4669)
Rorimack Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4688
"Ha nem rothadással, akkor mivel?"

Röviden:

A gyomorban a pepszin polipeptiddé bontja a fehérjéket. A patkóbélben a hasnyál dipeptidekké bontja a polipeptideket. Majd a vékonybélben az erepszin aminosavakká bontja a dipeptideket, s azok felszívódnak.

Ezek mind-mind enzimreakciók, sőt: mind-mind külső elválasztású mirigyek, sejtek váladékait használják fel.

Hol vannak itt a baktériumok, pláne a rothadáshoz szükséges körülmények?

Mi rothaszt?
Előzmény: Törölt nick (4687)
Rorimack Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4685
"Tudom, hogy mit állítottam, de mint Rorinak is írtam, a hullaméreg téma óta nem megyek a részletekbe, azért, mivel úgyis csak az "azért is megcáfolom" elvén működtök."

Ezt csak azért is megcáfolom.... ;)

Elvileg úgy működök, hogy ha valamiről tudom, hogy nem úgy működik, ahogy valaki állítja, akkor elmondom, miért nem úgy van, ill. szerintem hogy van. Ez nem azt jelenti, hogy mindent megcáfolok, azt meg pláne nem, hogy mindebben igazam lenne.

De ha emberi szervezetről beszélünk, nem árt, hogyha legalább az élettani alapokkal tisztában vagyunk...
Előzmény: Törölt nick (4681)
Thulya Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4682
Hát kösz Z., hogy így egy fél mondattal elintézted 5-6 év termését. Valamiért biztos hiteltelen válogatás nélkül minden amit közzétettem (legyen az bringázás, programok, étteremnyitvatartás, személyes vélemény, bármi), te csak tudod.

Ilyenkor felmerül persze a kérdés, hogy vajh miért egy hiteltelen írásokat produkáló embertől kérsz egyébként segítséget, de ez már talán nem az én hitelességem kérdése. Ugyanígy fura, hogy ha amúgy lényegében lenézed a magyarországi vegetáriánus bandát, miért mégis náluk kopogtatsz.

De van itt két dolog amit tisztázni kell, mert nem igaz: az egyik, hogy a beírásaim mögött nem áll semmilyen alapítvány, a beírásaim mögött én állok, a másik, hogy amire te gondolsz, annál sem az anyagi sikeressége a fő mozgatórugó... Itt olyanról nyilatkozol, amihez - jelenleg azt kell mondanom, hogy hál' Istennek - semmi közöd nincs, nincs rálátásod. Kérlek, az én személyemet hagyd ki a játszmádból.
Előzmény: Törölt nick (4645)
petike23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4680

Üdv közöttünk !

Ha legalább hetente egyszer eszel húst, akkor reálisan nem kell semmilyen hiánytünettel számolnod.

Ha teljesen elhagyod a húst, de eszel tejterméket és tojást, akkor - hozzávéve hogy férfi vagy - alkalmanként (hetente egyszer-kétszer) igyál meg egy Makrofer pezsgőtablettát, és valamilyen (mindegy melyik, általában azonos a vitanimtartalmuk: 100% RDA) multivitamint.

Ha nem lépnek fel vérszegénységre utaló tünetek (gyengeség, fáradékonyság, fogyás, renyhe sebgyúgyulás, stb.) akkor ennyi elég.

Üdv: Petike23

Előzmény: A skót (4679)
A skót Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4679

Sziasztok!

Már egy jó ideje heti 1-2, max 3 alkalommal eszem csak húst, és szeretném véglegesen elhagyni, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen veszélyekre számítsak ill. mit ajánlotok legideálisabbnak, amivel az esetleges (vas, B12 stb.) hiányokat pótolhatom? A tejtermékeket nem akarom elhagyni, és a tojás ellen sincs sok kifogásom, egyedül a húsféléket szeretném elhagyni. Bocs ha korábban már volt erről szó, én visszaolvasgattam jó pár hozzászólást de sajnos nem találtam erre vonatkozó érdemleges információt.

Előre is köszi!

Barnabás

Jablko Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4678

Figyelj Jablko, nem kell mindent ooolyan komolyan felfogni, sem személyeskedésnek venni.

Fogadd meg ezt a tanácsot! ;)

Végül is ezért is alakult így (meg valószleg Isten vezetése miatt), hogy közületek csak egy személlyel találkoztam IRL.

És azzal sem mentem sokra.

Miért, mire akartál menni vele? Tudod, nem sok ember viseli el az egyoldalú kommunikációt. Az nagyon pozitív, hogy adni akarsz (tanítani??), de amíg nem vagy kész, amíg körülfog valamiféle sötét háló, mely még a hétköznapi kapcsolatok szintjén is zavart okoz, akkor be kell látni, hogy itt még sok a tennivaló. Nem kötözködésből írok, csak szeretnélek megérteni és szeretnék választ kapni a következetlenségekre, melyeket az írásodban látok.

Az emberi agy tápanyagai a tiszta gondolatok, a megfelelő harmonikus zene stb.

:) Éljen a zene! :) Thais Meditation. (Massenet) Ismered?

Előzmény: Törölt nick (4670)
petike23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4677
Nem.
Előzmény: tigristomi (4675)
themuse Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4676

Úgy gondolom, már nincs szükségetek projektorra a demonstráláshoz...

Előzmény: Törölt nick (4672)
tigristomi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4675
Melletted? :)))
Előzmény: petike23 (4662)
petike23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4674

"Hát én nem is vagyok egynyelvű, tájékozatlan átlagvega, és ha valamire, akkor erre büszke vagyok..."

Pont az a gond, hogy NAGYON tájékozatlan vagy, legalábbis azokban a témákban, amikben nyilatkozol..

Előzmény: Törölt nick (4672)
petike23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4673

"Tudod, csak azon csodálkozom, hogy V. T. fals állításait nem vesézted ki olyan részletesen.

Vagy te sem beszéltél vele személyesen, netán még egy könyvét sem olvastad?"

Nem ismerem, és nem is olvastam.

De ha idejön a topicba, elbeszélgethetünk; részemről nincs se +, se - előítélet.

Zozó, itt nagyon egyedül maradtál: a vegákkal, és nem vegákkal is szembekerültél.

Lehet, hogy ez dédelgeti benned a "meg nem értett próféta" érzést, de el fogsz szigetelődni mindenkitől.

Egyébként a hitet tisztelem, de te teljesen nyilvánvaló, és közismert dolgokról állítasz nevetséges dolgokat (pl. a tüdő szerepe).

És egy jótanács: SOHA ne mondj olyat, amit magad sem értesz (cellulóz, celluloid, benzol-acetát, báriummal szennyezett üveg, stb.). mert mindig lesz valaki, aki ért hozzá, és szembesít vele, és te nem tudod megvédeni magad, mert magad sem tudod, hogy mit mondtál..

És ne hivatkozz állandóan Harryra, mert csak nevetségessé teszed magad, hogy "nem tudsz megállni a saját lábadon"..

Előzmény: Törölt nick (4671)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4668
Az a baj, hogy a bolondot akkor zárják csak be igazán, ha kiáll az őrülete mellett...
Előzmény: petike23 (4663)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4667
Ahonnan te nézed lehet hogy önelégültségnek tünik...
Én inkább elégedettségnek és hálának mondanám, az életemet illetően.
De tekintsd aminek gondolod, szived joga.

Mit foglalkoztok ti ennyit VTvel? Mi zavar benne ennyire?
Lehet hogy ő a féleszemű, de ha erre kiváncsiak az emberek, akkor mit tudsz tenni?
Valamiért a te látásodra nem kiváncsi senki. Ez nem VT hibája:)
Ugylátszik az emberek még nincsenek felkészülve rád :))

"Nem a saját magam helyzetéről írtam, az tényleg nem volt túl jó az elmúlt években."
Akkor milyen alapon beszélsz mások pénzéről?
Folyamatosan erről van szó, hogy olyanokról nyilatkozol, ami nálad nincs rendbetéve. Ezért nem hiteles az egész.

"De erről én tehettem,"
Hanem ki tehet róla? Kinek az élete? Vállald a felelősséget a saját életedért...

Előzmény: Törölt nick (4653)
Jablko Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4666

Hiszen bárki más is elindulhat[na] ezen az úton

Ezen, amin Te jársz? De nekem nem vonzó azok után, hogy megtekinthettem, hogy milyen egy képviselője. (persze 1 példa miatt nem írok le egy rendszert, de nem is ösztönöz semmire...) Ez az én hibám szerinted?

időnként olyan gyermeteg kérdéseket tettek fel nekem itt az Életmódban vagy a Val.-Fil.-ben is...

Soha az életben nem gondolom azt egy kérdésről, hogy gyermeteg. Ki vagyok én, hogy minősítsek másokat? A te soraidból viszont folyamatosan ez ordít. Mindenből lehet tanulni, nem? Mire jó ez a felsőbbrendűségi tudat? Milyen hiányosságokat, bizonytalanságokat és félelmeket takar?

Előzmény: Törölt nick (4659)
Jablko Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4665

Harry úgy választotta ki, hogy annak idején (1945 után) tudomást szerzett róla, hogy van egy jósnő, aki már sok embernek jósolt, és az többnyire be is vált.

Nekem pedig egy TV-műsorban feltűnt jósnőt ajánlott, aki elég meglepő és meggyőző dolgokat mondott ott, és ezek alapján alkalmasnak tűnt arra, hogy nekem is jósoljon.

A 3 sorskártya számomra meggyőző volt: remete, feltámadás, győzelem.

Ez olyan sánta. :(

Te pl. azért fogadtad el, mert passzolt a saját elvárásaidhoz/vágyaidhoz. Ezzel csak bekorlátozod magad és csücsülsz a lelki börtönödben, pedig kint a szabadban már rég mást kellene csinálnod. Hol játszik szerepet itt a belső tudás, amit alább még kizáróagosnak tekintettél?

Előzmény: Törölt nick (4655)
petike23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4662

"Max. szeretnél."

Viszont te egyértelműen lándzsát törtél az ostobaság, butaság, és műveletlenség középkori (vagy még régebbi) sötétsége mellett..

Előzmény: tigristomi (4660)
tigristomi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4658

Szia Zozorastro!

Minden rossz indulat nelkul.

Duma, duma, duma. Nem erdekel, hogy honnan jott a mazdaznan, az osvallasbol, vagy a marsrol. Egyebkent a joganal sem erdekel. Annak is megvan kulonben a mese resze, amivel jelenleg nem tudok mit kezdeni es nem is boncolgatom.

Az sem erdekel, hogy mennyi lebeny van a tudoben.

A jogaban is, azert mert 3 dolog bejon, de a 4-ik dolog furi muri, nem fogadom el a 4-ik dolgot, hanem az tovabbra is furi muri marad nekem.

Ha valami pedig nem a joga resze, attol az meg lehet jo, pl. tisztito kurak.

Te ugy latom, 3 dolog alapjan meg masik 10-et elfogadsz a mazdaznanban. Ez szamomra vallas.

Engem ez az ami erdekel: a befektetett munka mennyisege, es a kapott eredmeny.

A rendszerben hasznalt eszkozok. Ez utobbi szamomra ugy erzem eleg beszedes, mivel osszetudom vetni a tapasztalataimmal, amit 16 ev alatt gyujtottem ossze.

A jogarol amit irsz, ezeket en kiragadott reszeknek erzem belole.

Hogy vilagos voltal? Ugyanazt mondtad, mint eddig.

Tamas

Előzmény: Törölt nick (4594)
petike23 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 4657

"Tudom, hogy egy molekulának nincsenek ionjai."

Ha tudtad volna, nem írtad volna.

"Meg amúgy sem tudnálak meggyőzni, mégha látnád az emberi testben ezeket a folyamatokat, akkor sem."

Láttam.

"(Báriummal szennyezett üveglencsével, sokszoros nagyításban lehet[ne] is őket látni.)

Te még akkor is a mikroszkópodnak meg az elavult elméleteidnek hinnél..."

Te majom, a mikroszkópban is alkáliföldfém-tartalmú üveglencsék vannak..! :-)

A szemiplan objektívben pl. van tiszta CaF2 lencse is..

Előzmény: Törölt nick (4656)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!