Keresés

Részletes keresés

Gép-ész Creative Commons License 2004.02.25 0 0 112
Üdv! Azt szeretném kérdezni valami okos embertől, hogy a reg. adót ki fizeti? Az importőr, vagy az autókereskedés? Ja és az eddigi fogy. adót ki fizette? Csak azért érdekelne, mert most veszünk új autót és ha a márkakereskedés fizeti az adót, akkor nyilván beszólunk nekik, hogy azért legalább megfelezhetnénk azt a 150 rugót, amennyivel kevesebbe került neki a dolog, mondjuk elengedhetnék az üzembehelyezés költségeit.
dez1 Creative Commons License 2004.02.20 0 0 111
Kifejtenéd ezt bővebben?

Mit/kit kell kompenzálni????

Előzmény: vomit (110)
vomit Creative Commons License 2004.02.19 0 0 110
eu konform, felteve ha a hasznaltakon az ertek alapjan megfeleloen kompenzalnak.
lasd alapszerzodes 90. cikkelye es vonatkozo precedenserteku iteletek, legutobb finnorszag eseteben.
ebbe fog belebukni jelenlegi formajaban a cucc.
Előzmény: psl (107)
smith Creative Commons License 2004.02.18 0 0 109
Látom, nem nagyon pörög a topic, remélem már én sem sokáig írogatok ide. :-) vagy :-(
Nos, mindenkinek, aki érintett a picit lejjebb vázolt porblémában az a bíztató hírem van, hogy a vámhivatal végre kegyeskedik kiadni az (immáron másodszor) befizetett, ezúttal regisztrációs díjként könyvelt sarcról az igazolást a januári vámolású autókra is, így talán elindul ezek átadása is.
Előzmény: smith (108)
smith Creative Commons License 2004.02.17 0 0 108
psl Creative Commons License 2004.02.17 0 0 107
harapofogo,

nem akarok senkit elkeseríteni, de egyáltalán nem fog megszűnni az adó május 1- után. A regisztrációs díj teljesen eu konform, olyannyira, hogy szinte minden EU tagországban megtalálható intézmény.
Amire Te gondolhatsz az az elődje amit felváltott.

Előzmény: harapofogo (104)
smith Creative Commons License 2004.02.17 0 0 106
Előszür is UP!
A helyzet az, hogy még ma sem, sőt előre nem látható ideig nem fognak hozzájutni az autóikhoz azok, akiknek feb. 1. előtt jött be az autójuk, de feb.1. után akarták forgalomba helyezni. Barom VPOP packázik az adófizető pénzén az adófizetők pénzével. Nem ártana, ha valamelyik media ráharapna az ügyre!
Előzmény: dez1 (105)
dez1 Creative Commons License 2004.02.06 0 0 105
Tegnap hallottam hogy febr 1 óta még nem helyeztek forgalomba 1 autót sem, mert a KF valami vámpapírt kér, a vámosok meg KF papírt:)))

Ez Magyarország, ezeket az embereket fizetjük az adónkból:(((((

harapofogo Creative Commons License 2004.02.06 0 0 104
Ne izguljatok május elsejével meg is szünik ez az akárminek nevezett adó.
Vagy ha nem akkó nem leszünk az EU tagok.
Már figyelmeztették az illetékeseket,hogy ez az EU alapszabályaival ellentétes.
De hát a mi kedves türvényhozó népnyúzókaszálóeredetitőkefelhalmozóink ezt valahogy nem akarják belátni.
11hu Creative Commons License 2004.02.05 0 0 103
Ha forgalomba helyezték febr 1 előtt: forgalomba helyezés kb. 50-60ezer Ft+3-6 hónap várakozás törzskönyvre, addig is kötelező biztosítás, állagmegóvás, értékcsökkenés.

Ha még nem helyezték forgalomba: Regisztrációs adó 90 000-1 600 000 Ft-ig.

Előzmény: alfredoo (102)
alfredoo Creative Commons License 2004.02.03 0 0 102
11hu

mekkora kaar eri az autokereskedoket/vevoket?

Előzmény: 11hu (101)
11hu Creative Commons License 2004.02.02 0 0 101
Holnap még tárgyal a pénzügyminisztérium a használtautó kereskedőkkel, még módosíthatják a törvényt.
Viszont akik forgalomba helyezték az autókat, azokat már kár érte. Akik még nem helyezték forgalomba, vagy megússzák vagy még nagyobb kár éri őket.
Szívatás így is úgy is.
PGuszti Creative Commons License 2004.01.28 0 0 100
FW,
a regisztrációs adóról a 2003. évi CX. törvény szól, már tavaly év végén megjelent és február 1-én lép hatályba. Megtalálhatod az Interneten is, a www.complex.hu alatt keresgélj.

Egyébként, ha mint magánszemély még januárban sikerül befizesd a vámhatósági határozat alapján a régi fogyasztási adót, akkor nem kell regidsztrációs adót fizetned. Úgyhogy van még mával együtt 3 napod.

Előzmény: EW (99)
EW Creative Commons License 2004.01.27 0 0 99
Sziasztok!

Ki tudja (mit hallottatok) holnap megjelenik a közlönyben a reg.adó, milyen formában? Volt értelme a tiltakozásnak.? Mikor lép életbe mert még nem jelent meg és holnap 28-a van... Tudtommal 8 nap, tehát már nem lehet február 1.
Mi van az autómmal ami 3 hete vámzár alatt van?

p-simon Creative Commons License 2004.01.27 0 0 98
ez az, megvan az ötlet: nem tudom, az eu ilyen ügyekben indít-e hivatalból eljárást, de ha nem, akkor fel kell ezeket a pénzzabáló tetveket egyszerűen nyomni brüsszelben...
Előzmény: harapofogo (94)
p-simon Creative Commons License 2004.01.27 0 0 97
bocs, javítanék, az egész adórendszer életidegen, ti. nem arról szól, hogy neked (az országnak) jobb legyen, hanem, hogy nőjön (vagy legalábbis szinten maradjon) az ellopható pénz mennyisége...
Előzmény: dez1 (92)
SpM Creative Commons License 2004.01.27 0 0 96
Május 1-töl fogyasztási adó nem lesz. (nem tegnap hallottam, lehet, hogy el vagyok maradva)
Előzmény: Topford (93)
SpM Creative Commons License 2004.01.27 0 0 95
Ausztriában még most is megvan ez a regisztrációs adó, a NOVA (Normverbrauchsabgabe). Most fejezödött be egy per a közigazgatási bíróságon, mely kikérte az EU Bíróság állásfoglalását. Egy Ausztriába áttelepült német vándormunkás házaspár perelt az autóikra kivetett NOVA miatt.
Az EU föügyésze nagyon erölködve kiállt az adóztatás mellett, ügyesebb volt, mint a házaspár ügyvédje.
Ha jól emlékszem, azzal érvelt, hogy a cél az, hogy az ilyen adókat az áru tulajdonosának országában vessék ki. Az adó maga nem a behozatalhoz kapcsolódik, hanem a használathoz. Ha valaki nem helyezi közúti forgalomba, hanem csak gyüjteményben tárolja, akkor nem kell megfizetni. Ezért elfogadható ez az adó.
Annyira friss még az ügy, hogy az ítélet még nem olvasható, de állítólag az adóhivatal gyözött.
Ausztriában a tartós használatra behozott autót 3 napon belül be kell vallani az adóhivatalnál.

Gondoljunk arra, hogy egy olyan dolgozó, akit évröl évre másik országba helyez a munkáltatója, azt mindenhol megvágják, vagy az adóval, vagy az autóeladás-vásárlás miatti költségek miatt, vagy az ügyeskedés miatti költségek merülnek fel. Nem biztos, hogy mindenkinek annyi céges autót adnak, amennyi kellene a csaladjának, lehet, hogy egyet se kap.

Mintha lett volna korábban egy másik döntés, ahol arról volt szó, hogy elönyben kellene részesíteni az arányos adót.
(arra gondolok, ha havonta vagy évente kell egy adót fizetni, vagy a használat mértéke szerint).

Előzmény: harapofogo (94)
harapofogo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 94
A EU-s jogász már elmondta,
Lehet regisztrácios--seggsimogató---gumikopási ADÓ csak ez nem az EU tagok között!!!!!
Tehát vagy megszüntetnek minden furmányságot vagy nem lehetünk tagok!!!
Egyébként 95-ben az osztrák sogor is megpróbálta ezt eljátszani a gépkocsikkal.
Nem sikerűlt neki!!
De ez a sok dilettáns felfuvalkodott libán vásárolt diplomás nagyokos szentűl meg van győződve,hogy lehet a széllel szemben.....!
Persze hivatkoznak az angolokra,hogy náluk van.
Igen ők alapíto tagok voltak és már megvolt ez az intézmény mikor beléptek!
Előzmény: Topford (93)
Topford Creative Commons License 2004.01.26 0 0 93
Sziasztok!

Ma hallottam hogy május 1-től nem lesz regisztrációs dij! Kiváncsi lennék a véleményetekre mi lesz utana? Megmondom öszintén azért idegesit mert 1 Mft -ért vettem a kocsit, mire kifizetem 1,2 milla lesz, azt nem is akarom számolni hogy mennyit költöttem rá...és meglehetősen elkámpicsorodnék ha nyárra lemenne az ára 200eft köré, mert kint kb ennyibe mennek...Főleg mert ugy terveztem hogy jövöre beszámittatom es veszek valami fiatalabbat...

Mit kéne tenni? Most eladni gyorsan és kivárni a jövö tavaszt????

dez1 Creative Commons License 2004.01.26 0 0 92
Amíg egy szar keleti verda is van az országban, addig irreálisak, nevetségesek, teljesen életidegenek ezek a magas adók.

Pld: egy jó 4-5 éves full exrás kis Citroen XM kerül kint mondjuk átszámítva 2 millába. És erre még fizetni kell 1.6 M adót..... Ugyan már.

Luppapa Creative Commons License 2004.01.26 0 0 91
Hát igen...egyesek (itt a fórumon) próbálnak minket meggyőzni arról, hogy ez tk. nem új adó, hanem a régi helyetti.
Érdekes, akiket kőkeményen érint a dolog, az autókereskedők, miért nem gondolkodnak ugyanígy? Miért tiltakoznak mindez ellen?
Én inkább hiszek nekik, mint azoknak a szájhős demamógoknak itt a fórumon, akik folyamatosan védik pártjuk és kormányuk érdekeit.
Ennyi.
Előzmény: 11hu (90)
11hu Creative Commons License 2004.01.25 0 0 90
Holnap, hétfőn 15 órakor tüntetés lesz a parlament előtt.
A regisztrációs adó visszamenőleges hatályú bevezetése ellen.
Kevin Creative Commons License 2004.01.19 0 0 89
Kevin

"Amugy mar most is hallottam olyanrol h megveszi az autot kint, 6 honapig "pihenteti", majd behozza hasznaltkent. "

Ebben mi az uzlet?

Előzmény: wotan (85)
Wágner úr Creative Commons License 2004.01.19 0 0 88
Tessék mondani, lehet valahol szerezni egy olyan vevőt, ami eztet a regiszterációs adót veszi?... Jóvanna, nem köll lökdösni, csak úgy kérdeztem..., lennének ötleteim...
JEFFREY Creative Commons License 2004.01.18 0 0 87
Én a Fokuszomra(német rendszám, forgalombahelyezve), Teljes Kasko, valamint Teilkasko, lopás, katasztrofa, stb évi díj, 60%-s tarifa 450 EU, meg évi 6,50 EU Auslandra is érvényes.Uj kocsinál három évig jár a Cég Plusz Bíztosítás, mely balesetnél, vagy meghibásodásnál, csereató, hazaszállítás, évi egy ingyenes chekkolás, szállóda, vagy hazutazás.(7 nap)
Előzmény: HAME (83)
11hu Creative Commons License 2004.01.18 0 0 86
2 TV műsor fog élőben foglalkozni hétfőn a témával: M1-Élesben, 15.40-től, Duna Tv 17 órától. Mindkettőben a PM képviselteti magát, valamint a használt autó-kereskedők is.
wotan Creative Commons License 2004.01.18 0 0 85
Abban az orszagban fizeted az AFA-t, ahol veszed. Ezek utan itthon mar nem fizetsz AFA-t.

ja, ezt irtak kicsit kesobb - de csak a maganszemelyek.

Amugy mar most is hallottam olyanrol h megveszi az autot kint, 6 honapig "pihenteti", majd behozza hasznaltkent.

Milliokat lehet sporolni nagyautokon.

w.

Előzmény: Kevin (75)
SpM Creative Commons License 2004.01.18 0 0 84
Kiegészítés: Ez a magánszemélyek EU-n belüli külföldi bevásárlásaira vonatkozik.
Előzmény: SpM (81)
HAME Creative Commons License 2004.01.18 0 0 83
ez a dolog adminisztratív oldala, a gyakorlati (aprópénzre váltható) meg az, hogy úgy emlékezetem szerint a biztosítási díj jóval magasabb. :))
Előzmény: SpM (82)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!