Keresés

Részletes keresés

bodor.adam Creative Commons License 2003.12.10 0 0 35
Érdekvédelem:):
Szerintem a következő lépéseket kellene tennünk:
1. Állásfoglalás a törvény értelemzéséről, ugyanis pl. fish szerint másként is lehet értelmezni különösen a preambulumot(bár szerintem nem). Fontos lenne tisztázni, viszont afelelőség kérdését az erdészeti utakon, mert ez az utak erdészet általi megnyitásának fó akadálya.
Címzettek: ÁESZ,IM, FVM Jogi Főosztály
2.Ha az 1.re a válasz kedvezőtlen akkor AB, Ombudsmann mert azok elég lassúak.

Ha viszont 1.re aválasz jó akkor azzal kellene az erdészeteket megkeresni.

Más: ma azaz tegnap voltam a PP rt Visegrádi központjában és a Nemzeti Parknál, sajnos semmit nem tudnak az MKTSZ megállapodásáról. Senkit nem is ismernek (a szervzetet sem).

bodor.adam Creative Commons License 2003.12.10 0 0 34
-1. Örülök hogy mindenki magáénak érzi anevet de a tény az hogy nem mi magyarok voltunk az elsők. Szóval addig örüljünk míg az olaszok ide nem jönnek:)
0.Az internetes biciklis körökben valóban Manka levlistája volt ismert ezen a néven. De a nem virtuális (azaz net alapú) kerékpáros vezetők körében a Lorshy -Harang közös szerzemény lett többször előadva. Szóval ez az indok max. a domainre jelenthet hivatkozást. Én már ezen a néven ismertem meg az ötletet 2001-ben.
1. Balogh Gábor-nak nem volt joga odaígérni a domaint, bár tagadja hogy odaígérte volna.
Viszont volt egy megbízása /2003.jan.!/ hogy csinálja meg a sógorával a web-oldalt, védje le a domaint. Lehet hogy ettől gyorsult be (sajnos még mondig nem eléggé).
2. Tőlem senki és ezt határozottan állítom nem kérte a domaint, viszont nagyon sokat beszéltem a terveinkről (a névvel együtt) többek közt Panther-nek. Nálam senki (ő sem) nem tiltakozott.

Szerintem ezt a név témát zárjuk is le azzal, hogy a levédetés azért is fontos számunkra, mert mint a KT 2.0-n leírtam hozzájárulásokat is mi gyűjtjük be a rendszer karbantartására a vállakozóktól, önkormányzatoktól. Nem szeretném ha ezen a néven valaki más tenné ezt.
Fontos ez nem személyesen nektek szól, tényleg általában értettem.

Azt meg különösen nem szeretném ha valaki a szellemi és anyagi befektetéseink (pl. 3 térségben összesen 4000 db térkép, 12.000 db prospektus, 90 vállalkozó, 40 önkormányzat) lévén létrejött termékeket (Happy Bike Card, szervezett túrák) "nyúlná le" azaz szerződéseket kötne e néven és eltenné a hasznot. Erről is szeretnék megegyezni veletek.

Előzmény: nomad von Fblodilovich (13)
bodor.adam Creative Commons License 2003.12.10 0 0 33
Ez érdekes másodszorra 2 emailt küldtem:)
Most már tényleg fogalmam sincs mi van nálad:)
Eddig összesen 12 emailt küldtem neked.
Nézegesd őket kedvedre. Ez a téma viszont lassan itt lesz OFF:) Nyissunk egy külön topicot " dél-zalai biciklis képek küldése" címmel:)

Előzmény: pinye1 (23)
bodor.adam Creative Commons License 2003.12.10 0 0 32
A válaszom GhimlKT 2.0-ban felvetett kérdéseire.
Az MKTSZ-eredményei közül azt tudom, hogy országos kerékpáros szervezetként "monopóliumot"
szerzett 50%-os menettérti kedvezmények adására biciklis túrákhoz a MÁV-nál. Ez nem rossz gratulálok hozzá, bár jó lenne ha sokan tudnák
és igénybe is tudnák venni.
Gondoltam, nem írom le újra hogy te most le vagy tiltva arról abizonyos útról és nem azért mert mi kijelöltünk, hanem mert ez van a törvényben. Kérlek olvasd el amiket korábban írtunk.
Szerintem ilyen műkonflikust szítania helyben lakók és a kerékpáros turisták között értelmetlen.
Valójában nagyon is hasonló dolgok kellenek mindkét csoportnak. A turizmus az önkormányzatokanak ma szent "tehén", mindenki azt akar fejleszteni. Jól lehet hivatkozni rá, ha el akarunk érni valamit.
A szolgáltatókkal kapcsolatban én is csak azt tudom mondani, hogy az élelmiszerboltok, kis büfék szerintem nem a gazdag csoportok igényeit szolgálják ki.

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 31
A felsoroláshoz tartozik, hogy Bodor Ádám meg elindult a DINPI és a PPRT irányában.

Most még nem publikálnám, hogy én merre megyek, mert elég kényes területeken lavírozok, ahol egy-egy kapcsolat emlegetése is problémát okozhat. Nem nekem, hanem annak, akit én esetleg megemlítenék.

A másik az, hogy nem szeretném, ha valaki lenyúlná a - sajnos ma még csak minimális - eredményeimet.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 30
Ghiml írja:

"...Amikor én, mi csomagosan túrázunk, nem nagyon ülünk le fehérasztalos éttermekbe ebédelni, és lovardákat, nyári bobpályákat sem sűrűn látogatunk. Megnézzük viszont a műemlékeket, freskós templomokat, és van, hogy patak partján, van, hogy kiserdőben sátorozunk éjszakára. Ja, és reggel a falu kisboltjában/kocsmájában vesszük a tejet/pálinkát.

Tudom, a holland, stb. biciklis turista nem ilyen, kell valóban ilyen irányba is bővülnünk..."

Tipikusan a nem olvasom el, de kritizálom szöveget látom. Már csak azért is, mert az első pillanatban kiszúrtam a Happy Bike oldalon lévő listából a Matyi büfét, valamint a Rekettyést. Mind a két intézmény - szerintem - közel sem Holland-pénzes-turista-csalogató klub!

Vagy lehet, hogy nem jól tudom?
:-)

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 29
Az utolsó szakasszal nem értek egyet. Ugyanis én önállóan dolgozom, ahogy - azt hiszem - Ádám is.

Természetesen, ha megkér valamire azt szívesen megcsinálom. Ő nem képvisel engem, és én se Őt.

Valóban korrekt, hogy a HBSE tagjaival nincs kedvem találkozni. Ezt az alapállást csak egy esetben vagyok hajlandó megváltoztatni, ha azt a végcél (törvény módosítás) elérése érdekében szükségesnek tartom.

A továbbiakban kérem, hogy mindenki a feladatra koncentráljon. A többszálas megoldás keresés egyik szála az AB megkeresése. A másik 4 szálon elindultam én. Abban az esetben, ha valakinek van további ötlete dobja fel, vagy kezdje el megvalósítani.

Na és persze számoljon be az eredményéről, ha sikerül elérni valamit. Ezt magamra is értem.

Előzmény: dhpage (27)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.09 0 0 28
Politikai értelemben sem.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (26)
dhpage Creative Commons License 2003.12.09 0 0 27
Ez is jó ötlet pl.

Mindent meg kell próbálni a törvénymódosítás érdekében.
Kérdés ki mit tud tenni.
Jó lenne, ha valamikor tényleg nyélbe lehetne ütni ezt a találkozót Ádámmal, hogy tisztázzunk dolgokat.

Az hogy vannak személyes ellentétek (mindkét részről) szerintem háttérbe kell hogy szoruljon annak érdekében, hogy tekerhessünk a jövőben.
Ezt hamar meg kell oldani (törv.mod.) mert szerintem szalad az idő.

Abban igazad van, hogy csak "pofázással" semmit sem érünk el. A tetteket viszont össze kell hangolni, ehhez szükséges lenne a találkozó.

Gondolom te nem szeretnél a HB-sekkel találkozni, de Ádámmal szerintem tudsz majd egyeztetni, illetve ő tudja képviselni a véleményedet a megbeszélésen.
Azt hogy erre mikor kerülhet sor, azt egyeztetni kell az egyesületen belül, hiszen a klubdélutánon nem tud mindenki résztvenni, így olyan időpontot kell találni, amikor az a legtöbb embernek jó.

Előzmény: Törölt nick (18)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2003.12.09 0 0 26
Nem földrajzi értelemben gondoltam ;)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (25)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.09 0 0 25
Tisztelettel: Közép-Európa. Még pontosabban Kelet-Közép-Európa. Kelet-Európa az Oroszország és a volt szovjet tagállamok nagy része, meg még esetleg Románia vagy Bulgária.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (19)
PIDHU Creative Commons License 2003.12.09 0 0 24
Nomad,

sejtettem hogy ez a gondotok, ezért léptem. Úgy érzem, jól indul a dolog...

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 22
Az lenne a kérésem, hogy próbáld meg megtudakolni ezt a lehetőséget is. Menjünk több szálon, párhuzamosan...
Előzmény: dwybo (21)
dwybo Creative Commons License 2003.12.09 0 0 21
Sziasztok!
A leendo sogorom az AB-n dolgozik, bar egesz mas temaban. Viszont meg tudom kerdezni tole, hogy mit hogyan lehet csinalni, az esetleges kiskapukat, stb.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (9)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 20
Igen.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (19)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2003.12.09 0 0 19
Nem feltétlenül kell, hogy csak egy szűk réteg értesüljön róla. Amint az érdekvédelem egy-egy fontosabb mérföldkőhöz ér, lehet tájékoztatni más fórumokat is. Persze nem túl gyakran, tényleg csak lényeges dolgokban, a szakmai vagy kevésbé szakmai vitát szigorúan itt tartva, különben nem sok értelme van ennek a topiknak.

Kelet-Európában vagyunk, sokáig nem létezett alulról szerveződés, minden területen állandó probléma a széthúzás. Érthető, hogy mindenkinek elege van ebből a KT2.0-án. Nem azt mondom, hogy konkrét ügyekben működjünk együtt, az előzményeket tekintve valószínűleg erre jó ideig semmi esély sincs, de legalább ne tegyünk keresztbe egymásnak, tegye mindenki azt, amivel szeret foglalkozni, amiben segíteni tud. Gondolom ebben egyetértünk.

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 18
Viszont - hogy pozitív és témába vágó is legyen a Topic-ban - kaptam egy visszajelzést, miszerint van esetleg lehetőség a gyalogosok szolgalmi jogához hasonló, kerékpáros szolgalmi jog megteremtésére.

Ezzel kapcsolatban még várok jó pár visszajelzést. Abban az esetben, ha mindegyik pozitív lesz, akkor publikálom itt a témát és útvonalat, aztán adj neki...

Jó lenne valami kézzel fogható eredményt elérni - tavaszra - mert nem szeretnék kitiltódni az erdőből...

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 17
Nekem egyébként valahogy fáj is, meg nem is a Happy Bike név "elvesztése".

- Fáj azért, mert tényleg régi gyerek...
- Nem fáj azért, mert ötlet ember vagyok, és van még jó pár hasonlóan hangzatos, könnyen megjegyezhető név a tarsolyomban. Ha ne adj isten olyan hülyeséget csinálnék, hogy megpróbálnék egy egyesületet alapítani, lenne miből válogatnom név ügyileg.

Persze ez az egyesület alapítás már majdnem a "delirium tremens" esete lenne számomra. Mármint az előzmények után...

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 16
Érdekes, hogy nem csak én keverem össze a KEROSZ-t és az MK-t.

Bár a kettő - vezetőségileg - majdnem egy, de a KEROSZ (mint megtudtam) egy ernyő szervezet (ilyet akar létrehozni Panther is), míg az MK egy országos - egyéneket gyüjtő - nagy Klub!

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 15
Én nem attól tartottam, hogy ki fog ide átjönni, hanem az a bajom, hogy ez egy nagyon fontos kérdés, és így csak egy szűk réteg fog tudni róla. Márpedig mindenkit érint.

Más:

Pontosítok. Balogh Gábortól (MK vezető) kértem a domain-t és tőle kaptam az ígéretet is arra vonatkozólag, hogy megkaphatom.

Egyébként elküldtem Ádámnak azt a rövid, történelmi összefoglalót, amit a listámon is közöltem a Happy Bike név használatával és köztudatba vitelével kapcsolatban.

Az más kérdés, hogy amikor egyszer beszéltem Haranggal, akkor még 2002-es dátumú, majd későbbi beszélgetéseink során már 1998-as dátumú saját ötletként adta elő a nevet (Happy Bike). :-)

Ezt a részét én a részemről lezártam a dolognak. Tudomásul vettem, hogy a Happy Bike nevet - sajnos - más bejegyezte, és ezért fölötte a kontroll-t elvesztettem. Tudomásul vettem a Domain név lefoglalást is. A domain foglalás végül is nagyon hamar kiderült (hála a korrekt regisztrációs adatbázisnak).

Engem a dologban csak egy dolog zavar piszkosul. Mégpedig az, hogy Panther és Ádám beszélgetett ezen esemény előtt és után is a témában. Panther ennek ellenére (mármint annak ellenére, hogy megkapta Ádámtól a korrekt tájékoztatást) nem szólt se nekem, se másnak arról, hogy itt van egy név levédés is! Ennek a témának a kezelése - emlékeim szerint - rá volt bízva, mint jogban járatos, és ilyen dolgokhoz hivatalból hozzáférő emberre...

Ez csak egy mellékvágány persze. Jobb lenne inkább a tényleges törvénymódosításra koncentrálni. Az ugyanis - szerintem - elég sok energiát fog lekötni!

nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2003.12.09 0 0 14
Véleményem szerint nincs semmi meglepő abban, hogy nem válaszoltak még az ügyvéded beadványára, hiszen az olyan, a társadalmat jobban megmozgató kérdésekben is, mint az abortusz, több év alatt hoznak határozatot.
Előzmény: Törölt nick (10)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2003.12.09 0 0 13
Amúgy sziasztok. Mankához hasonlóan én sem akartam létrehozni ezt a topikot, mert gondolom ő is attól tartott, hogy a vitapartnerek nem mennek majd a nevéhez kapcsolt fórumba ;) Úgyhogy kösz, Pidhu :]

De a lényeg természetesen nem ez, hanem egymás véleményének korrekt megismerése, esetleg ha majd tisztázódnak a félreértések, később valami értelmes eszmecsere ;)

Szóval Ádám. Tisztázzuk hát az egyik legfontosabb félreértést, reflektálnék a KT2.0 hozzászólásodra. Tisztában vagyok vele, hogy a Happy Bike név sok külföldi országban régóta használt név. Magyar bringás viszonylatban viszont ez egyértelműen Mankához volt köthető, ő hozta létre ezt a csoportosulást, miután az Index és az MTB listát túl kötöttnek találta (javíts ki Manka, ha hülyeséget mondtam). És ez az "ős" Happy Bike meglehetősen ismert volt (nyilván a bringás körökben mélyebben mozgó emberek világában, mint KT2.0 topik, MTB lista, Bikemag fórum, aktív versenyzők és bringások, stb. és nem az átlag kerékpárosokéban), senki sem asszociált volna elsőre a külföldi HB egyesületekre.

Én úgy emlékszem ha nem is igazán aktívan, talán hozzászólás nélkül, de te is tagja voltál Manka HB levlistájának. Eddig úgy tudtam továbba, anélkül, hogy erről szóltál volna, bejegyeztetted a happybike.hu nevet. Mivel a 15 nap várakozási idő alatt a domain névre senki nem nyújtott be óvást, a happybike.hu a Happy Bike Kft. tulajodna lett. Óvást pedig azért nem nyújtott be senki, mert nem tudtak erről a lépésről. Szerintem ezen a ponton illett volna legalább Mankának szólni erről a lépésről, nem hiszem, hogy nem lett volna ellenvet és. Miután egy idő után ezt észrevették, Manka feléd irányuló kérdésere, miszerint ha majd a lassan formálódó egyesületnek szüksége lesz rá, ugye megkapja majd a domain nevet, a válaszod igenlő volt. Amikor a formálódó egyesület több hónapi munka után eljutott arra a pontra, hogy Manka kérte tőled a happybike.hu domaint, a válasz már elutasító volt, illetve érdekes módon még aznap este feltöltötték az addig teljesen üres happybike.hu-t egy igencsak félkész látszatoldallal.

Nos, talán megérted, hogy ebből a szemszögből nézve elég kézenfekvőnek tűnik az a következtetés, hogy a Happy Bike Kft. egyszerűen lenyúlta a Manka által bejáratott Happy Bike nevet.

Ok, bár a Topikot úgy tűnik szerencsére sikerült megmenteni a kevés embert érdeklő vitától, talán ez a téma még itt is túl kevés embert érint. Részemről szívesen beszélnék inkább élőben erről és más vitás kérdésekről, és egyetértek veled abban, hogy együttműködni kell, nem sarat dobálni. Szerintem abszolút szívesen látunk bármelyik gyűlésünkön, mástól is hallottam ilyen véleményt. Természetesen nem nyilatkozhatok a többiek nevében, úgyhogy ezt még beszéljük meg. Email?

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 12
Igazad van, csak mint embernek rosszul esik.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (11)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.09 0 0 11
A besorolásnak szerintem megvan a törvényi alapja is, tehát valószínűleg jogosan veszik előre a pozícióban levők beadványait.
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 10
Sajnos ezzel kapcsolatban már van egy negatív tapasztalatom, ezért teljesen pontosan értem, amit leírsz. Bele is futottam a hagyatéki ügyemben egy ilyen dologba. Azt is tudom, hogy a magánemberek beadványát szándékosan hátrébb sorolják, mint a közügyekért felelős emberek beadványát... Gondolok itt egyszerű, kétkezi Parlamenti képviselőkre, stb.

A saját - magán - beadványomat elutasították, az ügyvédem beadványára meg még mindig nem válaszoltak... Jó taktika.

:-)

A baj itt csupán csak annyi, hogy nincs nagy, ordító ellentét a pihenéshez, kikapcsolódáshoz és regenerálódáshoz való jog és az erdőtörvény között. Ugyanis az erdőtörvény "végül is" megengedi a kerékpározást is, csak nem korlátozás mentesen, mint a gyalogosok esetében. Na én ezt a részét szeretném igazából megtámadni...

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (9)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.09 0 0 9
Az Alkotmánybírósághoz bárki fordulhat, de a www.mkab.hu nem nagyon reklámozza, hogyan, iagzából nincsenek elragadtatva tőle, ők azt szeretnék, ha csak ügyvédek adhatnának be indítványt, de egyelőre bárki beadhat.

Az AB megállapíthatja, hogy egy konkrét jogszabály egy másik jogszabállyal ellentétes, illetve megállapíthatja azt is, hogy egy törvény hiánya alkotmányellenes, és kötelezheti a parlamentet törvényalkotásra.

Mindenképpen érdemes jogász segítségét kérni, hogy jól elő legyen készítve, mert ők nem fogják a te indokaidat megkeresni helyetted, ha te nem írod le, hogy mire alapozod a beadványt.

Előzmény: Törölt nick (2)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2003.12.09 0 0 8
Ok, olvastam a versed. Részemről ebben a formában is jó :) Akkor "nem szólunk erről többet itt kérem!" :D
Sőt, egyszer talán még valóban "mosolyoghatunk a témán". Ámen.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (5)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.09 0 0 7
Szerintem jól lezártam ott a témát. Azt nem is akarom tovább folytatni. Én a tettek híve vagyok. A vita alatt is léptem pár lépést. Még nincs visszajelzés, de remélem majd lesz...

Nagyon remélem. Mivel nem akarom feladni az erdei tekerést.

Előzmény: nomad von Fblodilovich (5)
PIDHU Creative Commons License 2003.12.09 0 0 6
Sziasztok,
van közöttünk jogász?
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2003.12.09 0 0 5
Mit nem birok megallni? :) Szerettem volna kinyilvanitani, hogy beken hagyjuk a KT2.0 topikot. Gondolom te is egyetertesz abban, hogy felesleges a tovabbi agressziv vita, velt vagy valos serelmek felemlegetese ott. Adam a maga reszerol lezarta ott a vitat, orultem volna, ha te is igy teszel. Ha ezt provokacionak veled, elnezesedet kerem, ha kivanod megfogalmazhatod helyettem, hogyan szeretted volna hallani, es en kijavitom magam.

Baratkozni pedig nem kell, de ellenfelek is razhatnak kezet, lehet tuzszunetet kotni, attol meg nem kell egymas nyakaba borulni.

Előzmény: Törölt nick (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!