Attol fugg mire van szukseged. A hajoutakat altalaban 1 evre elore lehet foglalni, szallast szinten. Repjegyet az adott menetrendi idoszak fuggvenyeben altalaban max 6-7 honapra elore.
ha sikerül, igérem beszámolok részletesen róla hogy hogy sikerült. nem most lesz, mivel a 2020 évi nyaralást már leszerveztem tekintve a költségvetést :)))) az idén már nehezen férne bele- 2021 év eleje lesz az utazás időpontja ami lehetővé teszi hogy apránként mind anyagilag mind szervezésben lebonyolítsam az egészet(végül is az csak egy év)
Hunameca Travel!
ha tényleg ilyen jó csomagokat tudtok adni akkor bizniszelhetünk...az elérhetőséget láttam fent a fórumon-meglátjuk mit tudtok ajánlalni a magyar utirodához képest
Valakinek van szàllàsajànlata San Juan, Puerto Ricoba? 5 éjszaka 2 felnött+ 3 gyerek. Jô lenne reggeli+ vacsora. Bookingon nézegettem, de valamiért a legtöbb csak reggelit ad. Az utazàsi irodàtôl kapott prospektusban 5 db hotel szerepel:(
ez nem vasut :-) 1-2 ember miatt nem fognak egy 300 szemelyes repulot varakoztatni, ilyenre ne szamits. Munchenben egyebkent 45-50 perc eleg az atszallasra, de tobb kilometeres gyaloglasra szamits.
Az. hogy egyben vetted meg a jegyet annyit jelent, hogy ha lekesed akkor atfoglalnak masik jaratra.
Mi is Bookingolunk szinte mindig. Ott érdemes figyelni, nert nem mindig ugyanaz az ár. De nézzetek mást is, mert akik szintén a Beach-en voltak, más szálláson, ugyanúgy elégedettek voltak mint mi. Még nagyon sok időtök van eldönteni, ne kapkodjatok! Olvassatok, kérdezzetek...
Egyébként a mi szállásunkkal szemben volt pizzéria, pékség és kb 300 m-re volt egy Publix (élelmiszerbolt), ami HATALMAS és csodálatos! Minden van! Szóval éhen halni nem tudtok. Egyébkéni itt találkoztunk több magyarral is, a szálláson és a Publix-ban is.
Én nem szeretnélek rábeszélni a Karibra, ha bizonytalanoj vagytok. Csak segítenu szeretnék. Mi sem egyből fizettünk mindent, hanem beosztottuk. Februártól szépen lassan mindig valamut, ami éppen aktuális volt. Ha pedig a hosszú úttól félnétek, mindig lesz egy első út. Mi is így kezdtük...
A legdrágább, ha a szállás honlapján foglalsz. Ettől jobb ötlet a Bookingon, Agoda, stb. Keresgélni és úgy ez a szállás máris olcsóbb lesz. És érdemes egyes közvetítő irodát is megkérdezni, sok esetben ezek még olcsóbbak tudnak lenni. Ilyen lehet pl. az American Service Travel (AST) https://amerika.hu/, kérj tőlük is ajánlatot.
nagyon jó az a szállás amit írtál Miamiban-szinte hihetetlen- főleg a tengerre néző
de nekem drágábbra jött ki, 2 éj 800 doll. közvetlen a szállás honlapján.kérdés mit fogunk ott kajálni?ahogy belemerülök egyre jobban töröm a fejem a részleteken-jönnek a kérdések.
Alföldiakaac fórumtárs: a repjegy oda vissza 148 e ft- oda: 70 000 ft-vissza 78 000 ft-végigcsináltam a foglalást próbaképp és megnéztem külön külön is oda-vissza- ez nekünk nagyon kellemes lenne- remélem a lufthansa bevára a csatlakozást főleg vissza fele ahol 1,5 óra van münchenben az átszállásra-de úgy tudom hogy ilyenkor ha egyben foglalod bevárja.
buta kérdés de ha ugyanazzal a légitársasággal megyünk és odafele Münchenben éjszakázunk akkor a nagy pogyót le kell szedni és másnap újra feladni ugye?
A Turkish-sel is az a baj, amit írtam a Qatarra és társaira: előbb 2 órát mész az ellenkező irányba, hogy utána visszajöhess. Értelmetlen, kényelmetlen, mégha olcsó is.
Ha van időtök, a hajóút előtt pár napot töltsetek el Miamiban. Ha csak pihentek, az is szuper, nem kell feltétlenül nagy köröket futni. De jó, ha az időeltolódás miatt átálltok. A gyerekek fáradtak lesznek pár napig, nekünk emiatt még a hajón is le kellett feküdnünk többször 9 óra körül. Mert rengeteg az élmény és a látnivaló.
Olyan szállást érdemes választani, ahol van mosógép. Én mindent kimistam a hajó előtt.
Miami pedig olyan mint a filmeken csak nagyobb... :-)
Érdemes nézni még a Turkis Airlines-t, ott benne van a nagy bőrönd. Mi nem velük voltunk, de varátaink igen és nagyon jók!
Mi már 3x British Airways-szel mentünk. Nekünk ez jött ki legolcsóbban. Viszont idén már venni kellett a jegyhez a nagy bőröndöt. Csak egyet vettünk, mert a kézipoggyászok is lehetnek elég nagyok. Abból vittünk négyet plusz a nagy. Visszafelé volt kevés, mert azért ezt-azt összecsipegettünk az út során...
Bp-ről 12.30-kor indultink, londoni átszállás és este 10 körül értünk Miamiba. Visszafelé törölték a koea délutáni járatunkat csak 17.15-kor indultunk. Budapestre másnap 11 körül értünk. A hosszú út sajnos kényelmetlen, de ha tudtok aludni, akkor rövidebbnek tűnik ugye.
Egyébként mi is vidékről indultunkk. A reptér 2-2.5 óra. De Budapesten több a lehetőség a jegyeket illetően.
Jó döntés a Karib, gratulálok hozzá!
Visszaellenőríztem hogy nem néztem e el de benne van. A lufth. saját oldalán néztem. Sima -economy basic nem a basic plus-az - duplája árban. Az economy light-ben nincs benne csak a kézipogyó.
kelet magyarország csücske, így meg vagyunk fogva, bécs marha messze van.
de meg van a megoldás, azért írom mert mást is érinthet.
Debrecenből a Lufthansa Münchenbe indít járatot délután fél 2-kor, 15 órára ott van, megalszunk egy éjszakát, másnap a Lufthansa visz Miamiba 11.50-kor(nem kell hajnalban kelni mintha pestől mennénk a délelőttivel ) , vissza pedig egyenesen hoz Debrecenbe 1 átszállással esti 20 órás indulással és másnap 11.20-ko érkezik Münchenbe, Debrecenbe 12.50-kor indul, 14-re itthon vagyunk. 23 kg pogyóval 148 e ft / fő basic csomag. Persze hozzá jön egy éjszaka müncheni szállás, de az azért nem egy ökör ára, még úgysem jártunk ott. Így első neki futásra kényelmesebbnek is tűnik az első tengeren túli utazásképp. És a Lufthansa mint mondjátok nem rossz.
Rutintalanként - van valami buktatója az elgondolásomnak?
Amerika felé mindig nappal mennek a járatok. Visszafelé pedig mindig éjjel.
Bécsből közvetlenül is lehet repülni Miami-ba, de egy kisebb reptéren (pl Varsó) egyszerűbb az átszállás mint egy kisváros méretű Franfurtban vagy Párizsban.
Repülőjegyeket az irodák tudják a hajójegyekkel kombózni, igy gyakran az eredeti ár 30-40%-áért is meg lehet szerezni a repülőjegyeket.
Szerintem az is lesz, amit írtam, hogy reggel indultok itthonról és este értek az USA-ba. Nem lesz gáz vele. Persze jobb lenne, ha sokat aludhatnának a gyerekek (mert pl. éjszaka mentek), de ezt dobta a gép. Talán hangyányit olcsóbb Miami mivel oda mennek közvetlenül gépek Európából, Fort Lauderdale-be inkább csak átszállással (mondjuk Atlantán keresztül) és az drágítja egy jegyet, hogy van benne plusz egy reptéri illeték.
Ha véletlenül Miamiba sikerül repjegyet venni, de hajó Fort Lauderdaleből indul, az se túl nagy gáz, mert remek vonat (HÉV?) összeköttetés van, a Miami reptérről indul, kényelmes, olcsó, sűrű.
igen sajnos erre nincs pontos válasz. az út hosszu és fárasztó bármilyen átszállással is mész.
Air France-t én próbálom kerülni ha csak lehet, Swiss vagy Lufthansa jó lehet, de az ár lehet akár a csillagos ég. mi jó fél évre előre szoktuk megvenni a jegyet. amire figyelni kell a választásnál/ár összehasonltásnál, hogy a kereső oldalakon nem mind adja ki a találatot táskával együtt ami Miamiig lehet akár 30-40 e ft plusz is fejenként
Nem tudom hova mennétek Karibon, de ha Miamiból, vagy Fort Lauderdale-ből lenne az indulás, ami a legvalószínűbb, akkor nem nagyon van választás, mivel a tengerentúli járatok szinte kivétel nélkül reggel/délelőtt indulnak Ferihegyről és késő délután/este érnek Miamibe. Maximum az az étlap, hogy Air Franc-KLM, British, Swiss, stb. a légitársaság és Amszterdamban, Londonban, stb. szállsz át (most az ilyen Qatarokat, meg Emirateseket nem is írom, mert bár vannak ilyenek, de értelmetlen 5 órát az ellenkező irányba menni, hogy aztán giga hosszan repülj visszafelé).
Mondjuk ha nem az USA-ból indul a hajó, hanem mondjuk Puerto Ricoból, az kis nehezítés, mert ritka az a gép, ami Európából közvetlenül oda megy, viszont az USA-ból este, azután, hogy az európai gépek leszálltak, nincs csatlakozás, ezért valahol egy éjszakára van, hogy meg kell szállni.
Foglalni csakis úgy érdemes, ha egy társaság adja végig a jegyet és akkor tényleg nem kell a poggyásszal foglalkozni.
Vannak ilyen repjegy kereső oldalak: kayak, skyscanner. Jó keresgélést.
Ancsikancsesznek külön köszönet- megszületett az elhatározás hogy valamikor...Remélem hogy jövő év végén.
Mit ajánlotok hogy mikor érdemes repülni 2 gyerekkel (8 és 13)? Éjszaka? Még nem voltunk ilyen hosszú úton - csak európában repültünk. Ha lehet ilyet mondani mi a legkevésbé fárasztó? Lehetőleg ugyanazzal a légitársasággal hogy a poggyászt ne kellje újra feladni? Hogy biztos legyen a csatlakozás? köszönöm a válaszokat, olyan mintha az ember mindig egy pici lépéssel közelebb kerülne, na lesz nagy csodálkozás ha egyszer tényleg ott leszünk..
Én sem tudtam volna olcsóbban venni a repjegyet, mint ahogyan ők adták. Persze én mondtam, hogy mennyiért láttam. A hajóutakat csak irodán keresztül lehet, legalább is az MSC-t.
Van a Facén is több csoport, ami hajós utakkal vagy még konkrétabban egy társasággal, sőt azon belül is akár a választott hajóval foglalkozik. Érdemes ott is nézelődni...
Köszönöm a segítséget. Nagyon sok hasznos információt osztottál meg. Az irodáról igen jókat olvastam ,de valahogy bennem az volt hogy legalább másfélszerese lesz az ára a saját szervezéshez képest.
Az ősz és a tavasz mediterrán térségben tényleg elgondolkodtató- folyami hajón dolgoztam olaszo-ban és nem valami jó hangulata volt a ködös- esős időszakoknak.
Ha a hajo 6-kor kot ki, akkor kb 9 ora lesz mire lent vagy.
A repjegyek foglalasat is erdemes irodakkal megprobalni foglalni mert a hajoutak melle komoly kedvezmenyekkel lehet a repjegyet foglalni (mas kerdes ha az iroda ezt lenyeli inkabb).
Nem csak "amcsikra" es kanadaiakra lehet ervenyesiteni a kedvezmenyeket, de ezek mindig egyedi esetek, nem lehet altalanositani.