Jó lesz az. A vásárló társam már használta, részleteket nem tudok, de ha nem lett volna elégedett vele, nem rendelt volna most 200 gr-ot. Én 100 gr-ot vettem, a rám eső rész szállítással együtt 4.161 ft. leginkább a szomszéd felöli fiatal növényeim lombtömegét szeretném növelni az Amazonnal, de bízom benne hogy a veteményesben is lendít a növényeken.
Néhány kis palántám hamarosan 5 lombleveles, azt írja 5-6 leveses kortól érdemes használni. Kipróbálom rájuk is.
Jogos, tévedtem, rosszul emlékeztem. Megnéztem a számlámat, jómagam is 3575 Ft-ért vettem. De mindegy is, 375 Ft ide vagy oda..... ha tényleg olyan csodaszer, ahogyan a videókban bemutatják, akkor jó befektetés. Legalábbis szerintem :)
Uakkkor a 7-10 naponta kifejezés ismétlődő kezelést "sejtet", tehát folyamatos, 7-10 naponta történő kezelést. Ha kiszámoljuk, a 100 grammos tasak (3200 Ft) így (10g/10l víz permetlével számolva, ami egy házikertben több, mint elég egy alkalomra) 100 napra elég. 3200 Ft pedig bőven jó ár azért, hogy egy fitoftóra vagy bármi más pár nap alatt elvigye a teljes termést.
Időnként rákapcsolom az aszalót néhány órára, mert a lakásban 18-20 fok között van, gyakran szellőztetek, olyankor ennyi sincs. Ezért nem tudok időt mondani. Az aszalóban időnként 35-37 fokban vannak a termosztát kedve szerint.
A hónapos retek 1 nap alatt csirázott, a 11 féle paradicsomból az első fajta 3 napra, a következő 3 féle 4 napra, a többi még várat magára.
Normál szobahőmérsékleten 4-5 napra csírázhatnak átlagban a parik. A paprika egy bő hét.
A csírák nem törnek le, mert amint megmutatja a mag hogy életképes, már mennek a pohárba. Pici mélyedést alakítok ki a pohár földben, kés hegyével felveszek 1 szem csírás magot, a kést odakoppintom a pohár széléhez, és leesik a mag sérülésmentesen. Vékony réteg föld rá, spriccelővel meglocsolom és várok. :)
Így készülnek majd az ubi, padlizsán, dinnye, cukkini palánták is. Hiába javul az idő, a csigák miatt nem vethetek helybe.
Hogy ne kelljen hetekig naponta vizet hordani a zöldségre, azt is vetettem a napokban dobozba. ha sikerül, ki lesznek palántálva.
Nem hajlik számottevően, de jó mélyen kell beszúrni, mert könnyebben kifordul a földből, mint mondjuk egy akáckaró. Könnyebb beszúrni is és kilazítani is.
Hááát(-tal nem kezdünk, most kivétel) erre vonatkozoan a saját tapasztalat a döntö. Ha bordás a betonvas, veszel egy kb 2 m-es darabot , és 50 cm -ert leszurva a földbe, támasztás nélkül probáld meghajlitani. Ha nem hajlik, akkor a paradicsomnak sem fog. Talán ,,,,
Sziasztok ! Paradicsomkarónak szeretnék betonvasat használni. Mekkora átmérőjűt érdemes választani, amit le tudok ütni/szúrni és nem hajlik magától ? 12mm-est láttam de az kicsit vékonynak tűnt, lehet a 16mm-es már jó lenne ?
Ahogy olvasom, mindössze kétszer permetezted Amazonnal a paradicsomokat..... Az Amazon termék tájékoztatóján, a biokiskert videóiban is 7-10 naponta történő permetezést javasolnak. Mindenesetre, biztató, amit leírtál, örülök, hogy kedvező tapasztaalataid vannak vele. Hétfőn és kedden vetettem a paprika magokat, Székely Gyöngyvér ajánlásának megfelelően Amazonnal száraz csáváztam a magok egy részét, a másik részét pedig gombaölővel belocsolt talajba vetettem el. Kíváncsi vagyok, milyen eredmények lesznek.
Tavaly 2x végigfújtam az összes paradicsomot Amazonnal (kb. 100 tő volt) és a tavalyi év volt az első, hogy semmilyen más szert (Cuproxat, gombaölő) nem kellett használnom. Az állomány szeptember végére lebetegedett, de addigra már szinte minden beérett.
Azt, hogy ez az Amazontól volt-e, nem tudom bizonyítani, mindenesetre a moníliás meggyeimet is Amazonnal kezeltem azok drasztikus visszavágása után és brutálisan megindultak az új hajtások.
Nem gondoltam hogy annyira sérteni fog amit írtam, hogy rám kiabálsz miatta. Mivel a fórumban még senki nem jelezte eddig hogy használ Amazont, feltételeztem hogy jobb híján egy megbízható üzlet saját videójának is örülnél.
A biokiskertnek van a youtube-on egy videója ami bemutatja az Amazonnal kezelt és a kezeletlen paradicsomot és más növényeket is.
Tervezgettem én is hogy veszek, de kicsi a kert, a 100 gr-os készítmény legalább 3 évre elég lenne. A tájékoztatóban szerepel hogy 1 szezonban el kell használni, így nem veszek, ahhoz nekem túl drága. A videó, és máshol olvasottak alapján érdemes használni szerintem.
Nem, az összes ablakunk (egy kivételével) Dél-Ny.-i tájolású, beérik ezzel fénnyel, de azért az elején játszani kell a vízzel és a hővel, de már belejöttem az évek alatt...
Ezek szerint elég annyi természetes fény a palánták fejlődéséhez, amennyi egy déli tájolású ablakban van március-április hónapokban? Nem is kell rásegítened mesterséges fényforrással?
Én évek óta a kazánházban csíráztatok mindent, utána egyenként mennek a pohárba és a kazánházban kelnek ki, de utána rögtőn mennek a konyhaablakba. (18-19 fok)