Keresés

Részletes keresés

owen nolan Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1562
starsky és hutch érdekel itt bárkit is rajtam kívül? - ja
Előzmény: aeon flux (1557)
owen nolan Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1561
high noon-t tartsd meg
Előzmény: aeon flux (1558)
lilpinksox Creative Commons License 2004.03.29 0 0 1560
Jack, Peeping Tom felirat Fluxtól átvehető, de megpróbálom elküldeni is.
Zealander Creative Commons License 2004.03.29 0 0 1559

Sir Peter Ustinov
1921-2004

Azt hiszem nem kell semmit írni. Riszpekt...

aeon flux Creative Commons License 2004.03.29 0 0 1558
peter pan: beteg film egy beteg világról; miközben a felhők vattából vannak, s nap úgy mosolyog le az égről, mintha egy georges méliés filmet néznénk, addig hook kapitány amon goeth-pirító rezignáltsággal öldökli saját(!) embereit, s a tündérek és a sellők sem szívbajosak, ha emberéletről van szó. szupergiccs a szuperbrutalitás ellen: a gyerekemet biztos nem ültetném be rá, nem is tudok megjelölni olyan korosztályt, melynek nyugodt szívvel merném javasolni. s a film rettenetes anyagi buktája a bizonyíték arra, hogy a világ mégsem állt teljesen a feje tetejére. 1o/4

il buono, il brutto, il cattivo: sergio leone western-klasszikusa az örökzöld-filmek császára. simán elhinném, hogy most forgatták, ha za ökölcsapások hangeffektusai nem a bud spencer filmeket idéznék. óriási élmény volt újranézni: a magyar szinkronért ugyan fájt kicsit a szívem, de eli wallach eredeti hangja egyszerűen verhetetlen. egy icipicit hosszabb a kelleténél, ezért 1o/9.

the missing: minden megtalálható benne, ami egy jó westernhez kell, kipipálható valamennyi konvenció, s mégis azt mondom, amellett, hogy a film felépítésében a fősodort követi, hangvétele egyszerre mocskos és misztikus: jó fűszeres popcorn. 1o/7

high noon: az egykori botrányfilm mára már veszített fényéből - igaz is, nincs már hová marnia; a keifer sutherland féle tv-sorozat rajongóinak azért felhívnám a figyelmét arra, hogy nem a 24 volt az első real time film. 1o/7

mona lisa smile: julia magánshow-jának készült - a mellékszereplőket úgy válogatták össze, hogy a szélesszájú kisbreki legyen a legimpozánsabb hölgyemény köztük -, ám a "mellékküldetések" sokkal érdekesebbek, mint a főhősnő szent küldetése, amelyről már annyi, de annyi film készült. 1o/6

m: zseniális pszichológiai thriller fritz langtól; jelentősségéhez nem férhet kétség, hisz azóta sem csináltak ilyen esszenciális munkát a sorozatgyilkosokról: ez a film bepillant egy beteg ember lelkébe, tettei mögé néz, s még arra is vállalkozik, hogy átfogó képet adjon a társadalom reakcióiról: félelmetes. 1o/9.5

aeon flux Creative Commons License 2004.03.28 0 0 1557
merem remélni, hogy egyikünk sem született őstehetség: én pl. legalább öt éve nem vettem dákót a kezembe (heh), s azelőtt se voltam vmi nagy golyóbűvész, s igen, közben is lehet zabálni. most már csak egy olyan filmet kellene találni, amiért érdemes összeterelni a népet. (starsky és hutch érdekel itt bárkit is rajtam kívül?)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.03.28 0 0 1556
ha nem követelmény egyik témában sem az abszolút profizmus, akkor szívesen benne lennék én is bár melyikben. közben meg amúgy is lehet zabálni. :-)
Előzmény: aeon flux (1554)
owen nolan Creative Commons License 2004.03.28 0 0 1555
billiárd
Előzmény: aeon flux (1554)
aeon flux Creative Commons License 2004.03.28 0 0 1554
a portás úrral azon elmélkedtünk néhány órája, hogy a következő össznép vászonbambulást követően a változatosság kedvéért hanyagolhatnánk a zabálást, s elmehetnénk billiárdozni/dartsozni/kurvázni egy jót. esetleg csak az első kettőt. hogy tetszik az ötlet?
greatcornholio Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1553
A nagy részével egyetértek Jack kritikájának. Szép volt! :) Közel sem annyira brutális a film, ha tudjuk, hogy miért történt így. Igaz, hogy ezt a filmben nem mutatják be részletesen, nem foglalkoznak Jézus életével tágabban, de ez a film nem arról szól. A világ legnépszerűbb könyvét-történetét mindenki ismeri, aki kíváncsi erre a filmre, ezt vették alapul a készítők. A muzulmánok, izraeliták...stb körében pedig amúgy sem lesz igazán népszerű, szóval lényegtelen, hogy nem értik, "miért is szendved a vásznon az az alak..." Viszont vallásos szemmel nézve kicsit sem kérdéses, hogy a filmnek igenis mindent meg kell mutatni (gyakorlatilag brutális kell legyen a látvány), mert a Biblia szerint Jézus minden ember összes bűnéért válalta a szenvedést. Nem úszhatta meg tehát egy monoklival...
Előzmény: jack_torrance (1549)
aeon flux Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1552
Valódi felmondó levél az amerikai Zantex Computers egy alkalmazottjától, akinek a főnöke napokkal később szintén felmondott.

Tisztelt Mr. Baker,

Mint felsőoktatási intézményt végzett embernek, minimálisak az alap elvárásaim. Ezek között első helyen áll, hogy feletteseim intellektuális képességei meghaladják a mezei mókusét. Kollégáim és személyem munkája közbeni folyamatos és idegesítő zaklatása alapján levonható a következtetés, hogy Ön korunk ritka genetikai szemete. Kifaggat engem minden alkalommal, amikor az irodában sétál, minden egyes apró részletről, amit csinálok, de válaszolni nem csak időm nincs elég, hanem drága oxigén pazarlás is lenne. Azért vettek fel, mert járatos vagyok a számítógép-hálózatokban, Önt pedig látszólag azért, hogy elszórakoztassa az alkalmazottakat, valamint személyemet, ahogy a századik alkalommal próbálja megérteni a "kivág-beilleszt" fogalmát. Soha nem fogja megérteni a számítógépeket. Egy olyan egyszerű fogalom, mint a bináris még mindig túl sok lehetőséget nyújt Önnek. Azt sem fogja soha megérteni, hogy miért utálják az emberek, de megpróbálom elmagyarázni, bár annyira fogja megérteni, mint azt, hogy mi az az IP cím. Csillogó új számítógépének több személyisége van, mint Önnek. Egész nap a házban járkál, hibákat keresve másokban. Jól öltözött oktalan kinézete hasznos volt amikor jelentkezett az állásra, de most, hogy felelősséget kellene vállalnia valamiért, áthárítja a túldolgoztatott beosztottakra, reménykedve, hogy tudásuk fedezi az Ön alkalmatlanságát. Az igazgatói fejlődés világában Ön a kékes-zöld alga, amit mindenki felzabál és kinevet. Mivel valószínűtlen, hogy a helyzet egy teljes homloklebeny-metszés nélkül megváltozna, kénytelen vagyok benyújtani felmondásomat. Lenne azonban néhány búcsú gondolatom.

1. Ha egy munkaadó felhívja ajánlólevelet kérve, a törvény tiltja, hogy lejárasson. A legártóbb amit mondhat, hogy "Nem nyilatkoznék". Az elkövetkező évek során barátaim ellenőrizni fogják véletlenszerű hívásokkal, mert tudom, hogy maga képtelen lenne őszinte emberként viselkedni.

2. Ismerem a rendszer összes kódját, jelszavát, s tudom, hogy milyen jelszavakat használt az elmúlt öt évben. Ha megpróbál okoskodni, publikálom a "kedvencek listáját", melyet elmentettem a többi "hasznos" állományával. Úgy gondolom, hogy a cégvezetés nem tekint jó szemmel a "homo", "szex" és hasonló szavakra.

3. Amikor kölcsönkérte a digitális kamerát, hogy "lefotózza az anyukáját", elfelejtett szólni, hogy közben lefényképezi önmagát is meztelenül a tükörben. Aztán, hűen műszaki-idióta személyiségéhez, elfelejtette letörölni őket. Legyen elég annyi, hogy még soha nem láttam ilyen különös tetteket ketchupos üvegekkel, de biztosíthatom, hogy egy csodálatos ajánlólevél elkészültéig biztonságos helyen kerültek tárolásra. Az ajánlólevélben kérem használjon helyesírásellenőrzőt; utálom kijavítani a hibáit.

Köszönöm figyelmét, s az ajánlólevelet kérem az asztalomra holnap reggel 8 óráig. Ha egy szót szól erről bárkinek, az összes visszataszító, eltorzult mániája nyilvánosságra kerül. Soha ne próbálj kibaszni a rendszergazdával. Miért? Mert ő tudja, hogy mivel töltöd azt a sok szabadidőd!

Nagyszerű és dicső napot Önnek,

Cecelia

aeon flux Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1551
„Nézzétek! Ez az ember értetetek halt meg! A ti lelki üdvötökért!”

én bizonyára vmi rövidített változatot láttam, de a film egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy jézus miért halt meg; megengedett magának néhány ködös utalást, egy-két flashbacket, de ez minden.

egyébként jó írás, gratula.

Előzmény: jack_torrance (1549)
owen nolan Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1550
http://avp-movie.com/exclusive/

user id: AVP
password: WEYLAND

jack_torrance Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1549

Passion of the Christ – 2004 – USA

Nem voltam és nem is vagyok vallásos, de ateistának sem mondanám magam. Tisztelem és becsülöm azokat az embereket akik hisznek, hiszen hit (bármilyen) nélkül céltalan lenne az életünk. Egy okos ember mondta egyszer: „Hiszek Istenben, de nem abban amelyik a templomban lakik” Teljesen egyet tudok érteni vele. Az elmúlt 2000 év szinte teljesen elferdítette Jézus tanításait, az ember önnön javára, önnön meggazdagodására és mások leigázására használta fel a szent szavakat.
Jézus létező ember volt? Bizonyára, hiszen minden legendának van valami valóságalapja, valamilyen megtörtént eseményre épül. Mégsem kezelném történelmi filmként eme alkotást hiszen a Bibliát nem tekintem hiteles forrásnak, sokkal inkább egy térítő könyvnek, mely célját akkor éri el igazán ha nagyot mond, ha kiszínez. Nem véletlen, hogy a 4 evangelista másként beszéli el ugyanazt a történetet. Jézus Isten fia volt? Valószínűleg nem, de a tanításai alapján egy rettentően okos, a korát jóval meghaladó, modern gondolkodású ember volt. Hogy mindez megtörtént-e így, ahogy Mel Gibson filmjében láthatjuk? Nem tudom, és azt hiszem teljesen felesleges ezen vitatkozni.
Mint ahogy azon is, hogy túl erőszakos, túl explicit lett-e a film. Az irodalomban, képzőművészetben elfogadott tényező a túlzás fogalma. A rendező mesterszerűen alkalmazza ezt filmjében. „Nézzétek! Ez az ember értetetek halt meg! A ti lelki üdvötökért!” Lehet ezt szájbarágásnak is nevezni, én nem annak látom. Valami ilyesmit éreztem ki a képsorokból, és mindjárt nem tűnt brutálisnak. (Nem tudom megfigyeltétek-e, de a film színei általában fakók, csak Krisztus vére és szeme az ami igazán kontrasztos)
Mel még a Braveheart után nyilatkozta, hogy soha többet nem rendez és játszik főszerepet egyszerre. Ez meglátszik a Passión. Minden elismerésem az övé, nemcsak a filmjéért, hanem a hitéért is.

100%

owen nolan Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1548
passion of the christ így moziban is megnézve még jobban tetszet. előtérbe kerültek az apróbb részletek, finomságok, amik olyan különlegessé és megfoghatatlanná teszik a filmet. legyen mondjuk 10/9, de felőlem lehet akár 10/10 is, ezen nem veszünk össze. [jó dolog ez a matematika, asimov-nak is tetszet]
aeon flux Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1547
moby mindig is nagy őstehetség volt, ha fényképezésről van szó:

aeon flux Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1546
Bush és Powell üldögél a kocsmában. Bejön egy manus, és odasúgja a pultosnak:
- Te, ez nem Bush meg Powell?
- De, az kicsávó. Ide járnak.
Erre a manus odamegy az asztalukhoz és így szól:
- Helló fiúk, mit csináltok itt?
- Épp a III. világháborút tervezzük.
- Igen? És mi a terv?
- Megölünk 140 millió arabot, meg egy biciklis postást.
- Egy biciklis postást? Miért?
Erre Bush odafordul Powellhez:
- Ugye mondtam, hogy a 140 millió arab senkit sem érdekel?
owen nolan Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1545
street fighter sonny chiba kult classic filmje. karate, exploitation. ütős film 10/9

red shadow aranyos ninja-szamuráj-vígjáték-dráma-akció látvány mix, de borzalmas story, ami lehetett volna 10-15 perccel rövidebb 10/6

Lady Snowblood 2: Love Song of Vengeance az első rész közelébe sem ér. van itt minden politika (a rosszabb demagóg fajtából), exploitation, még egy kis gore is. ellenben az első rész zsenialitásából, kreativitásából semmi sincs, azért nézhető 10/5

the watcher egyszer használatos tucat szar 10/1

gladiator (boxolos) még egy egyszer használatos tucat szar 10/1

jurassic park 3 szórakoztató volt és gagyi, 1-2 jó résszel megfűszerezve 10/6

ju-on: the grudge 2 japán horror, vannak benne egész jó és félelmetes részek, de összességében a sorozat leggyengébb darabja 10/6

samurai trilogy nem okozott csalódást, leszámítva a végig idegesítő és nem idevaló hollywood majmoló filmzenét. toshiro mifune a főszerepben a szokásos, jó mint mindig, nem tud hibázni. persze az életrajzi film korántsem teljes, de a legmozgalmasabb és leghíresebb események mind megtalálhatóak a filmben.
a trilógia: 10/8
részenként: Samurai 1: Musashi Miyamoto 10/9, Samurai II: Duel at Ichijoji Temple 10/8, Samurai III: Duel on Ganryu Island 10/8

jack_torrance Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1544

Session 9 - 2001 - USA

Brad Anderson horrorfilmje viszonylag egyedi darab. (Persze több kritika hasonlítja a Ragyogáshoz, és a Blair Witch Projekt-hez) A "kevés néha több" elvét alkalmazva próbálja ránkhozni a frászt. Ez pár gyönyörűen megkomponált jelenetben nagyon jól működik, azoban a film többi része kegyetlenül elnyújtott és lassú. Peter Mullan alakítása dícséretre méltó, a rendezés és fénykepezés is működik, a zene viszont nem ér lyukas 2 fillérest sem.

60%

aeon flux Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1543
ezt ismerem, de kurvajó!
Előzmény: jack_torrance (1542)
jack_torrance Creative Commons License 2004.03.23 0 0 1542
A panda enters a restaurant and orders lunch. He eats
the food, then drags a gun, shoots the waiter dead and
leaves. The barkeeper runs after him.
- Hey! You shot my waiter, and you haven't paid for your
lunch!
- Sure, I am a panda.
- So what if you're a panda?
- Well, go home, take a look in the Webster's, and read
what it says about the panda.
The barkeeper runs home, opens the dictionary, and it
reads: Panda. A mammal, resident in Chinese forests.
Eats shoots and leaves.
owen nolan Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1541
engem érdekel, mesélhetnél róla
Előzmény: Zealander (1538)
nebamun Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1540
Jópár évvel ezelőtt láttam még valamelyik magyar TV adón (talán TV3), és valóban nagyon megrázó film. Azóta követem Lee Tamahori hollywood-i pályáját, de sajnos rettenetes (az az erdei film meg aztán a 007...)
Előzmény: Zealander (1538)
Zealander Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1539
Nekem megfelel a költözés. (Javulásra szerintem sincs remény itt az indexen.)

Zealander

Előzmény: aeon flux (1517)
Zealander Creative Commons License 2004.03.21 0 0 1538
5-ös pont:

Mennyire igaz! Hozzátenném azért szép csendben, hogy ebben a filmben mindenki vesztes sajnos. Jake is a körülmények áldozata, de szerencsére azóta változott a szociális helyzet. (Már persze a mäorikra gondolok.) De nem akarok itt senkit untatni ezzel a témával.

Zealander

Előzmény: aeon flux (1475)
aeon flux Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1537
van némi különbség a 73-as éa 2ooo-es ördögűző között, nem úgy látjátok?

greatcornholio Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1536
ÁÁÁ! Tuti, hogy már megint én tudtam meg ezt is utoljára! De azt is remélem, hogy én is ott leszek... :) Nehogy kifelejtsetek, ha ti is mentek!!! :DDD

Ennio Morricone
2004 április 25.
Budapest Sportaréna
Jegyárak: 5900, 7500, 8900, 11900 Ft.

Világpremier! A legendás hírű zeneszerző: Ennio Morricone legismertebb filmzenéiből láthatunk egy koncert show-t, ahol a Sorstalanság című film zenéjéből először hallhat részleteket a közönség

www.tex.hu

owen nolan Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1535
This post-apocalyptic sci-fi thriller is based on the Dragon Head manga series, which was a staple in Weekly Young Magazine from 1994 through the end of 1999, captivating millions of Japanese readers with its intense storyline.
Előzmény: owen nolan (1530)
owen nolan Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1534
www.eye2themovie.com

trailer:

http://www.eye2themovie.com/video/eye2_trailer.wmv

owen nolan Creative Commons License 2004.03.19 0 0 1533
ja, a film alapját az azonos című manga szolgáltatta

http://www.dragonhead-movie.jp

trailerek:

http://www.dragonhead-movie.jp/movie/l_yokoku.mov
http://www.dragonhead-movie.jp/movie/l_toku02.mov
http://www.dragonhead-movie.jp/movie/l_toku03.mov

Előzmény: owen nolan (1530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!