Lassan mennem kell majd szerválni egy pollenszűrő házat.
Ha már ott vagyok, megnézem ezt is.
Hamarosan úgyis kell cserélnem a 2 hátsó oldalsó ablak körüli gumi grédert / tömítést/ - bár még ilyet sem találtam, hogy hol tudnék venni.,:D , ahoz pedig gondolom le kell szedni ezt a kis műanyag "takaró lemezt is".
Ha másképp nem megy, akkor megpróbálom ezzel az akvárium ragasztóval, hátha.
Az enyém 4 ajtós, hasonló műanyag burkolat van a hátsó ablaknál. Az enyém is mozgott, én szilikon akváriumragasztót nyomtam alá, azóta tökéletes. Nem fogsz ilyet találni, mert ha bontod akkor sérül az elöregedett műanyag. Ragaszd oda oszt jónapot.
Ilyet sajnos én nem láttam, pedig körbenéztem az egész motorteret kb.
Hétvégén esedékes lesz az olaj, üzemanyagszűrő csere, szal egy picit több időm / helyem lesz átnézni.
Magát a filter dobozt nem találtam sehol, még külföldi oldalakon sem.. valszeg nem igazán lehet már kapni ( motortér levegőszűrő box pedig sz*rásig van, akár új utángyártott is.:D Inkább megnézem majd a bontókban, ott biztosan van. Akad jó pár kalos ahogy néztem.
Ha lehet, inkább egyben cserélném az egészet.. nem szeretek "barkácsolni" , úgy biztosabb. Főleg, hogy jön a nyár, a rengeteg por. Akad pár falevél is a "szellőzőknél" + akkor már lebontom, és kitakarítom azokat is, ha lesz szűrő.
Én azokon nem láttam, csak a súly, egyebek. Ez nem saját kép, de ilyen van az enyémen is. Én ezen nem láttam színkódot. PIEDON : Megnézem reggel a papírjait, hátha. 2-ik tulaj vagyok, rokonoktól vettem át, az összes létező papírt, könyvet mindent ide adtak ami meg volt nekik. Ha azok között nincs, akkor passzolok, valszeg már nincs is meg. Forgalmiban csak annyi van, hogy Piros.:D
Még egy apróság.
A képen bekarikázott műanyag burkolatra lenne szükségem ( nem tudom van-e ennek valami speciális neve, de én eddig nem találtam. )
Ez sem saját kép.
Hol tudnék ilyet beszerezni?
Az enyémen mind2 oldalon a felső része elengedte ( gondolom patentos ez is ) és félek, hogy egyszer elhagyom, inkább kicserélném. A 2 hátsó ablak körüli tömítést is cserélnem kell, mert el van öregedve, és ott befolyik a víz a gumi alá, illetve tele van porral.
Forgalmiból nem fogod soha megtudni. Tűzfalon vagy a zárhídon van egy szegecselt kis plakett, azon van rajta, csak fejből nem emlékszem pontos helyére.
A kérdésem az lenne a hozzáértőkhöz, hogy mekkora gond, ha így néz ki a kartergázcsövem?
Amikor cseréltem a légszűrőházhoz menő gégecsövet (az a harmonikaszerű „szarvas” volt kirepedve), akkor feltűnt, hogy egy csavarral le van dugózva az a vékonyka kis hozzá csatlakozó cső (ez nem látszik a fényképen).
A minap pedig azt vettem észre, hogy a kartergázcső többi része két részletben van, a bal oldaliban egy beragasztott csavar, a jobb oldaliból pedig mintha 1-2 csepp olajszerű valami jött ki ahogy megfogtam.
Első tulaj vagyok, gőzöm sincs mikor melyik szerelő csinálta ezt vele és hogy mióta van így. (Talán valami hibát/hibakódot „javított” így meg?)
A kérdésem, hogy a jobb oldali csonkkal kell valamit csinálnom, maradhat így szabadon, vagy ezt is le kéne dugózni? (Kicsit olyan, mintha eredetileg a becsavart hatlapfejű csavarra rá lett volna húzva a jobb oldali csőcsonk, de ebben nem vagyok biztos, lehet butaság. Csak akkor meg fura, hogy eddig nem tűnt fel a lógó csődarab.)
Illetve ha veszek egy komplett kartergázcsövet (ami még rendben T alakú) és kicserélem, akkor valamilyen hibakód fog visszajönni, a teljesítményben lesz változás, stb?
És egy másik laikus kérdés: Minden ismert külső behatás nélkül (azaz nem volt kátyú, padkázás, koccanás, stb) létezik, hogy egyszercsak a motorháztető bal eleje kb 1 centire feljebb áll a fényszórónál, mint a jobb oldalon?