Keresés

Részletes keresés

Vendor Creative Commons License 2003.10.01 0 0 111
hat a szerzodeskotestol szamitva kb 2 honap talan amig a hiteleket meg minden vackot elintezuk. igaz mi a folyamat kb kozepebe estunk pont bele mert egy visszamondott lakasra sikerult lecsapni.

multev oktobertol lakom itt (kempingezes :)) es a teljes butorozas multheten lett kesz. konyha-dobogo-szekrenyek fontossagi sorrendben.
ilyesmi lett :)

Előzmény: eviktor (108)
kanCa Creative Commons License 2003.10.01 0 0 110
Azt még elfelejtettem, hogy az illetékkel mizujs? Igaz, hogy házastársak első közös ingatlana illetékmentes, vagy ez csak kacsa?
kanCa Creative Commons License 2003.10.01 0 0 109
Örülök bíztató soraidnak! Jelenleg mindketten annyira be vagyunk tojva, hogy egy zabszem nem férne egyikünk fenekébe sem!

Ezért is választottuk őket, mert nagyon korrektek azokkal szemben, akik hitelből veszik meg a kéglit! Ti köztisztviselők vagytok, vagy mezei "magánemberek", mint mi?

És mikor a bank elkezdett utalni, nektek már kellett törleszteni? Azzal riogatnak ugyanis, hogy amíg nem áll a ház 100%-osan, addig is fizetni kell a hitelt, de nem kedvezményes, hanem piaci, vagyis 13%-os kamattal! Ez hogy volt nálatok? Megkérdezhetem, hogy hány százalékot fizettetek kezdőrészletnek?

Pont most olvastam, hogy a kormány új adótörvénye értelmében a jövőben az építési telkeket is terheli a 25%-os áfa, így vszínűleg nőni fognak a lakásárak januártól.. Még szerencse, hogy most belevágunk, sztem 1-2 misivel biztosan emelkedni fognak az árak jövőre.

Nekünk októberi költözést mondtak most, hogy az első emeletig állnak a falak, úgyhogy reméljük, karácsonyozni már ott fogunk.. Bebútorozva?! Nálunk szerintem legalább egy év kell majd, hogy teljesen be legyen bútorozva!!

Előzmény: eviktor (108)
eviktor Creative Commons License 2003.10.01 0 0 108
Helló! Üdv a klubban! :-)

Mi is két ingatlannal nyomultunk. Semmi gond nem volt, a két lakás hitelbiztosítéki értéke elérte a kért hitelösszegét. Időbeli csúszást ez nem okozott, az értékbecslő hamar jött. És mégis 6 hónapig tartott, míg elkezdték utalni a hitelpénzt a bankonzultnak.

Nálunk nem voltak határidők szerencsére. Bafizettük a kezdőrészt, és mondtuk, h. a többi mind hitelből megy majd. Senki nem szólt menet közbe, h. utaljunk valamit. Ez nem sok éppítetőnél járható út ám!

A költözést szept közepére ígérték, most okt. vége a valószínű.

Vendor, nálad ez hogy alakult? Mikor hívtak, hogy gyere a kulcsért, és meddig tartott, míg bebútorozva ott töltötted az első 24 órádat?

Üdv, Viktor

Előzmény: kanCa (107)
kanCa Creative Commons License 2003.10.01 0 0 107
Sziasztok!

Férjemmel mi is a Szent Lőrinc lakóparkban találtuk meg álmaink lakását. A most épülő, asszem III. ütemben! Ha jól tudom, akkor ez az épület a Thököly útihoz fog hasonlítani. A mi lakásunk a "B" lépcsőházban, a 3. emeleten, a sarokban lesz. NY-É-i fekvésű, vagyis a hálószoba ablaka, és a nappali egyik ablaka ÉK-re, a nappali többi ablaka, az erkély és a konyha ablaka pedig NY-ra fog nézni. Tehát a most átadandó épületre.

Érdekelne, hogy vásárolta-e itt valaki úgy a lakását, hogy még egy ingatlant bevont a hitel dologba? Eléggé reszketünk tőle, de reméljük, hogy megkapjuk a hitelt. Szerencsére pont a Flórián téri fióknál dolgozik a "hátszelünk", ő elég bíztatónak nevezte a helyzetünket, bár melyik ügyintéző ne mondaná annak. Szóval, mennyire rugalmas az OTP, vannak-e határidők az utalással kapcsolatban az értékesítő felé?

Ma megyünk aláírni a regisztrációs lapot, s jövő héten utaljuk a 12 százalékot, aztán jöhet az őrület! Mennyit csúsztak a kettes ütemnél a költözéssel? Augusztus volt megadva, vagy szeptember? Ehhez képest beköltözött már valaki? Nekünk 3 percen múlt, hogy nem vitték el az orrunk elől ezt a cuki kis lakást. De úgy néz ki, hogy meglesz. Nagyon nehéz lesz, de végig fogjuk csinálni.

Egyébként újságíró vagyok, elég nagyhangú, az albérletben is "harcban állok" a házinénivel, ezért szívesen elvállalom a "közös képviselői" szerepet.. Bár elég keveset leszek otthon, úgyhogy talán nem szerencsés. Mindegy, akkor helyettes leszek. Ja, és lakásavatóra én is meghívok mindenkit..

eviktor Creative Commons License 2003.09.29 0 0 106
Akkora, de akkora lakásavatót csinálunk, hogy csak na! Feltéve, ha addig meg nem születik elsőszülött fiam :-)! Már csak 9 és 1/2 hét van hátra...
Előzmény: Vendor (105)
Vendor Creative Commons License 2003.09.29 0 0 105
..ja es en mar majdnem jobban izgulok mint ti
eviktor Creative Commons License 2003.09.29 0 0 104
Ha jól emlékszem a kötbér nov 30-tól jár. Ravasz rókák ezek.
Előzmény: Vendor (103)
Vendor Creative Commons License 2003.09.29 0 0 103
pedig itt 3 hete gyakorlatilag megallt az elet. ugyan ugy nez ki minden. semmi fuvesites se garazskapu, se a kis kertjeimet nem csinaljak :D pedig az elvalasztofelek tetejere az a mumarvany vagy mi mar ottvan miota lerakva hatul a haz mogott.
egyebkent a hivatalos atadasnak mikor kellett volna megtortennie? mert az egy dolog hogy ok tologatjak ossze vissza de ez a tologatas nemi kotberrel is egyutt szokott jarni nem? ;O
Előzmény: eviktor (102)
eviktor Creative Commons License 2003.09.29 0 0 102
Hívtam ma ma bankonzultos csajokat. Most már csak "október folyamán" a válasz arra a kérdésre, hogy mikor kapunk kulcsot.

Sírni tudnék.

Előzmény: Vendor (101)
Vendor Creative Commons License 2003.09.29 0 0 101
Biztositas: Nekem az AB nal van biztositasom es a haznak is ott van. Namost ha majd megalakultok tiis meg minden akkor nektek is kell a hazra biztositast kotni de kozben arra figyelni kell hogy a tietekbol (sajat lakas) ha bennevan kikell venni az atfedest. pl a haz biztositasa amit a kozoskoltseggel egyutt kell fizetni az kiterjed a falakra is! es pl nalam az elozoleg megkotott biztositas a falakra szinten kiterjedt. de mondjuk ez csak annyi volt hogy bementem egy ilyen biztositas broker ceghez (a hazban lakik a fonok) es ok elinteztek siman hogy a szerzodesembol a kozos tulajdonu falakat kivettuk.
(legalabbis valami ilyesmi :D)

a kornyeken a matavkabel van mindig akcioznak valamit most evvegen is biztos lesz akcio. egyebkent a technikat a Kis Astrasat nyujtja szoval ha ezzel a nevvel talalkoztok az ugyanaz.

esetleg van egy ilyen oldal is a LAP.HU -n erdemes atnezni hatha van benne hasznos info.

ja igy a koltozes elott egy tipp: amint megvan a kulcs meg meroallas meg kutyafule akkor erdemes elszaladni kozuzemi szerzodest kotni/atirni mihamarabb meg stbstb mert olyan csigak hogycsak na. :)

eviktor Creative Commons License 2003.09.29 0 0 100
Helló Olga!

Pénteken nagy volt az öröm, a bank levonta számlánkról a hitelfolyósítási jutalékot! Március 31-én adtuk be a hitelkérelmet... azaz 6 egész hónapig tartott az átfutás. Nagyon durva.

Válaszok: Azért az otp garancia, mert egy épületben, egy kanyarral letudhattam a dolgot. Én csak a hitel értékéig kötöttem a biztosítást, s ez havi 800 forintunkba kerül. Fogalmam sincs mire terjed ki. Ha már beköltöztunk, akkor a bútorokkal és mindennel együtt újra átgondoljuk a a lakás értékét, és feljebb visszük az értéket. Szerintem nincs jelentősége melyik biztosítóhoz mész, egyik se akar fizetni, ha kellene!

nekünk két ingatlanon lesz jelzálog, a lőrincinek csak széljegyes formában kellett a tul. lapja, ezt a közjegyző és a bank intézi, nektek csak érte kell menni (és kifizetni :-( ), kb 1,5 hét múlva, az hitelszerződés aláírásától számítva.

Minket még nem hívtak semmire, de már nagyon várjuk. Zargatom is őket rendesen!

Üdv, Viktor

Előzmény: t.olga (99)
t.olga Creative Commons License 2003.09.29 0 0 99
Sziasztok!

Múlt hét csütörtökön mi is beléptünk az adósok klubjába: aláírtuk a hitelszerződést! Persze ezzel újabb feladatokat generáltunk - már hiányzott, hogy nem kell folyton valami után rohangálnunk.
Mond csak Viktor, ha a hitelfolyósításhoz szükséges doksikat összeszedjük, akkor után milyen unaloműző problémákkal találjuk szemben magunkat? Apropó, ti hoztátok ki a széljeggyel ellátott tulajdoni lapot a földhivatalból a hitelszerződés aláírása után, vagy a T-2 Invest? Nekünk is kell lakásbiztosítást kötnünk. Miért döntöttetek az OTP Garancia mellett? Ha nem vagyok túl indiszkrét, megtudhatom, hogy mire terjed ki és kb. milyen kiadással kell számolnunk? (Ha nem szereted a nyílvánosságot, akkor nyugodtan írhatsz az alábbi címemre is: t.olga@freemail.hu). Titeket már behívtak műszaki átadásra?
Vendor! Milyen kábelszolgáltató van a környéken? Tegnap ez is eszünkbejutott, miután a új TV-t kellett vennünk, a régi bemondta az unalmast.

eviktor Creative Commons License 2003.09.25 0 0 98
Hírek!

Tegnap voltam az asztalosunknál, aki ugyebár a kettes ütem mögött tevékenykedik egy romos épületben, amit hamarosan lebontanak, és PARKOLÓ lesz helyette. Ugyanakkor az asztalos (Knizner úr) látta a tereprendezéses terveket, és szerinte sok zöld rész lesz. Mesélt arról is, hogy bemehetett hozzánk méricskélni, és jól körbenézett: minden tipp topp! Sőt, aznap volt egy másik lakóparkban, ahol a nm2-árak 100 e HUF-fal magasabbak, de ahhoz képest a mi otthonunk egy építeszeti műremek. (Állítólag a b épület nem sikerölt olyan jól, de ez nem mérvadó, hiszen két hónapos a különbség.) Szavai őszintének tűntek. Úgy tűnik ért egy kicsit az építéstechnikmához, mert mesélt nekem hőhidakról is, de nem tudtam mi az, de a lényeg, hogy jól megtervezett és megépített háznak látja a t2-t.
SŐŐŐŐŐT, azt is elérulta, ki lakik majd alattunk. S ez nagyon biztató jel! :-))))

Vendor, a képeid alapján nem tűnik rossznak a helyzet, nagyobb elpakolásra nem is számítottam, tekintettel a további 3 ütem folyamatos építésére.

Bizakodunk és várunk. Üdv, Viktor

Előzmény: Vendor (97)
Vendor Creative Commons License 2003.09.24 0 0 97
hat az a furcsa hogy mostanaban semmi mozgas errefele csakugy neha van valami. a szemet nagyreszet mar elvittek de a terep meg nemnagyon all sehogy :(

kep1 kep2 kep3

a kepeken latszik hogy az epulet mogotti parkolo se halad nagyon, es az elottem levo kertes valamik is mar igy vannak regota.
viszont ami franko hogy a kandellabereket rakotottek a kozmure szoval azok mar uzemelnek klasszul! ilyen sargas fenyuk van majd megprobalok kepet csinalni roluk este :)

Előzmény: eviktor (96)
eviktor Creative Commons License 2003.09.24 0 0 96
höhöhö. Na za van, hogy hívtam az otp-t miért nem utaltak még a bankonzultnak?! Már két hete leadtam minden papírt a folyósításhoz, osztán azóta mély homály. A válaszuk az volt, hogy "nemsokára", de látták a papírjaimat, ott van egy kupacon, felül, szóval előbb utóbb sorra kerül. A lakásos társaság szerint a költözés "minden órás". Azaz bármikor lehet "nemsokára".

Nekem meg minden perc egy örökkévalóság.

Hogy áll a tereprendezés?

Üdv, Viktor

Előzmény: Vendor (95)
Vendor Creative Commons License 2003.09.24 0 0 95
Na most kiderul hogy hol azik be a teto :)))
Mi hir a koltozesrol?
Vendor Creative Commons License 2003.09.16 0 0 94
a 3.-on lakom es a t2-re nez az ablakom (mind a 2 darab :)) itt a garazsbejaroval meg kiskertekkel szemben kb.
legkondira miis gondoltunk mar de az majd a jovo zeneje egyenlore a butorozasnal es berendezesnel tartunk :)

apropo arrol a varosrendezesi tervrol valami helyszinrajzot nem lehet megnezni? kivancsi vagyok hogy fog kinezni a kornyek.

Előzmény: t.olga (92)
sasmadár73 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 93
A nagy park az nagyon-nagyon jó lenne (anyukám, akié a lakás lesz, óriási zöldfelületek környékéről költözik ide, s a parkoló híre hallatán egy hétvégén át kellett a lelkét ápolnom.. de legalább most itt egy jó hír).
Előzmény: t.olga (92)
t.olga Creative Commons License 2003.09.16 0 0 92
Én is azt az infot kaptam, hogy a nyugati szárny leghamarabb csak szept. végén költözik. Mi jövő csütörtökön megyünk aláírni a hitelszerződést.

Vendor! Sajnos a tűzfal miatt nem látom a képeket. Merre néz a ti ablakotok és hanyadikon laktok? Szeretem a meleget, de azért a 37 fok egy kicsit túlzásnak tűnik. Légkondira gondoltatok már?

Egy kolléganőm ugyancsak a környékre szeretne költözni és tájékozódott a helyi viszonyokról. Ha minden igaz, akkor tényleg mi leszünk a megújjult városközpont.

Sasmadár! Ne búsulj, lesz egy hatalmas park is a közelben a jelenlegi városfejelsztési tervek szerint.

sasmadár73 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 91
A keleti épület később költözik...
Előzmény: eviktor (90)
eviktor Creative Commons License 2003.09.16 0 0 90
oh no! miért olyan soká? ki mondta ezt? bankonzult?
Előzmény: sasmadár73 (89)
sasmadár73 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 89
Ezek szerint körbeértünk.:)))

Keleti szárny, november végén (?).

Előzmény: eviktor (88)
eviktor Creative Commons License 2003.09.16 0 0 88
Az asztalosunk ott dolgozik még, a kis házikók egyikében (nem is annyira kicsi), de neki már épül az új műhelye, mert azt a részt ott le fogják bontani. Mivel ebben a sok épületben sokan fognak lakni, s rengeteg autótulajdonos lesz közöttünk, így valószínűsíthető, h. épülni fog parkoló még a közelben. Ez lehet jó is, rossz is, ki hogy nézi. Remélem, lesz hajy parknak is, de a reménykedésen kívül mást nem lehet tenni.

MIKOR LESZ KÖLTÖZÉS?

Előzmény: sasmadár73 (87)
sasmadár73 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 87
Sziasztok, én azt a pletykát hallottam, hogy a parkolót oda építenék, ahol az őszi második ház (keleti szárny?) mellett, az SZTK oldalán, most amolyan mindenféle apró házikók vannak, azoknak a helyére. Talán akik már ott laknak, többet tudnak arról, mennyire igaz a hír.
Előzmény: Vendor (85)
Vendor Creative Commons License 2003.09.15 0 0 86
jamegvalami. nemtudja valaki hogy miert szivattyuznak a pincebol(?) mar vagy 1 honapja?
Vendor Creative Commons License 2003.09.15 0 0 85
jajjdekar, mondjuk nemcsoda mert itt meg nagyon dolgoznak.

a parkolorol nemtudok semmit. ez oda epulne ahol most ilyen roncs autok vannak a piac fele? vagy a t2 masik szarny moge?

kamionforgalom eppenseggel van de anyira nem egetvero. nem erre jonnek.

Előzmény: eviktor (84)
eviktor Creative Commons License 2003.09.15 0 0 84
Legutóbbi telefonos érdeklődésemre a szept 15. módosult, s most már csak szept. vége, a legkorábbi kulcsátadós időpont. A bank még nem folyósította a hitelt az éppítetőnek. sajna. Meddig ülnek rajta?
PARK-PARKOLÓ kérdésben mi kósza hírek röpködnek arra?
Kamionforgalom van az üllői út azon szakaszán?
Előzmény: Vendor (83)
Vendor Creative Commons License 2003.09.14 0 0 83
Viktor! holnap a falaknak ne nagyon doljetek neki mert itt szembe velem meg mindig dolgoznak a festok.... :)))

naggyon kozel van mar az a 15.-e :D

Vendor Creative Commons License 2003.09.09 0 0 82
itt lakom kek nyillal jelolve mind az 1 ablakom :))

hat itt nyaron a lakasba kb 37 fok az megvolt mondjuk +5 fok szerintem a 2 gep meg hogy csak 1 ablakom van nemtudok huzatot csinalni meg gyors szelloztetest se nagyon.

a szigeteles eleg jo nem aztam be meg 1x sem amikor azok a nagy esok voltak meg akkor sem bar a teto kivitelezese hagy nemi kivannivalot maga utan... :(

a lakasotok hogyall mikor voltatok utoljara?

Előzmény: eviktor (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!