hat a szerzodeskotestol szamitva kb 2 honap talan amig a hiteleket meg minden vackot elintezuk. igaz mi a folyamat kb kozepebe estunk pont bele mert egy visszamondott lakasra sikerult lecsapni.
multev oktobertol lakom itt (kempingezes :)) es a teljes butorozas multheten lett kesz. konyha-dobogo-szekrenyek fontossagi sorrendben.
ilyesmi lett :)
Örülök bíztató soraidnak! Jelenleg mindketten annyira be vagyunk tojva, hogy egy zabszem nem férne egyikünk fenekébe sem!
Ezért is választottuk őket, mert nagyon korrektek azokkal szemben, akik hitelből veszik meg a kéglit! Ti köztisztviselők vagytok, vagy mezei "magánemberek", mint mi?
És mikor a bank elkezdett utalni, nektek már kellett törleszteni? Azzal riogatnak ugyanis, hogy amíg nem áll a ház 100%-osan, addig is fizetni kell a hitelt, de nem kedvezményes, hanem piaci, vagyis 13%-os kamattal! Ez hogy volt nálatok? Megkérdezhetem, hogy hány százalékot fizettetek kezdőrészletnek?
Pont most olvastam, hogy a kormány új adótörvénye értelmében a jövőben az építési telkeket is terheli a 25%-os áfa, így vszínűleg nőni fognak a lakásárak januártól.. Még szerencse, hogy most belevágunk, sztem 1-2 misivel biztosan emelkedni fognak az árak jövőre.
Nekünk októberi költözést mondtak most, hogy az első emeletig állnak a falak, úgyhogy reméljük, karácsonyozni már ott fogunk.. Bebútorozva?! Nálunk szerintem legalább egy év kell majd, hogy teljesen be legyen bútorozva!!
Mi is két ingatlannal nyomultunk. Semmi gond nem volt, a két lakás hitelbiztosítéki értéke elérte a kért hitelösszegét. Időbeli csúszást ez nem okozott, az értékbecslő hamar jött. És mégis 6 hónapig tartott, míg elkezdték utalni a hitelpénzt a bankonzultnak.
Nálunk nem voltak határidők szerencsére. Bafizettük a kezdőrészt, és mondtuk, h. a többi mind hitelből megy majd. Senki nem szólt menet közbe, h. utaljunk valamit. Ez nem sok éppítetőnél járható út ám!
A költözést szept közepére ígérték, most okt. vége a valószínű.
Vendor, nálad ez hogy alakult? Mikor hívtak, hogy gyere a kulcsért, és meddig tartott, míg bebútorozva ott töltötted az első 24 órádat?
Férjemmel mi is a Szent Lőrinc lakóparkban találtuk meg álmaink lakását. A most épülő, asszem III. ütemben! Ha jól tudom, akkor ez az épület a Thököly útihoz fog hasonlítani. A mi lakásunk a "B" lépcsőházban, a 3. emeleten, a sarokban lesz. NY-É-i fekvésű, vagyis a hálószoba ablaka, és a nappali egyik ablaka ÉK-re, a nappali többi ablaka, az erkély és a konyha ablaka pedig NY-ra fog nézni. Tehát a most átadandó épületre.
Érdekelne, hogy vásárolta-e itt valaki úgy a lakását, hogy még egy ingatlant bevont a hitel dologba? Eléggé reszketünk tőle, de reméljük, hogy megkapjuk a hitelt. Szerencsére pont a Flórián téri fióknál dolgozik a "hátszelünk", ő elég bíztatónak nevezte a helyzetünket, bár melyik ügyintéző ne mondaná annak. Szóval, mennyire rugalmas az OTP, vannak-e határidők az utalással kapcsolatban az értékesítő felé?
Ma megyünk aláírni a regisztrációs lapot, s jövő héten utaljuk a 12 százalékot, aztán jöhet az őrület! Mennyit csúsztak a kettes ütemnél a költözéssel? Augusztus volt megadva, vagy szeptember? Ehhez képest beköltözött már valaki? Nekünk 3 percen múlt, hogy nem vitték el az orrunk elől ezt a cuki kis lakást. De úgy néz ki, hogy meglesz. Nagyon nehéz lesz, de végig fogjuk csinálni.
Egyébként újságíró vagyok, elég nagyhangú, az albérletben is "harcban állok" a házinénivel, ezért szívesen elvállalom a "közös képviselői" szerepet.. Bár elég keveset leszek otthon, úgyhogy talán nem szerencsés. Mindegy, akkor helyettes leszek. Ja, és lakásavatóra én is meghívok mindenkit..
pedig itt 3 hete gyakorlatilag megallt az elet. ugyan ugy nez ki minden. semmi fuvesites se garazskapu, se a kis kertjeimet nem csinaljak :D pedig az elvalasztofelek tetejere az a mumarvany vagy mi mar ottvan miota lerakva hatul a haz mogott.
egyebkent a hivatalos atadasnak mikor kellett volna megtortennie? mert az egy dolog hogy ok tologatjak ossze vissza de ez a tologatas nemi kotberrel is egyutt szokott jarni nem? ;O
Biztositas: Nekem az AB nal van biztositasom es a haznak is ott van. Namost ha majd megalakultok tiis meg minden akkor nektek is kell a hazra biztositast kotni de kozben arra figyelni kell hogy a tietekbol (sajat lakas) ha bennevan kikell venni az atfedest. pl a haz biztositasa amit a kozoskoltseggel egyutt kell fizetni az kiterjed a falakra is! es pl nalam az elozoleg megkotott biztositas a falakra szinten kiterjedt. de mondjuk ez csak annyi volt hogy bementem egy ilyen biztositas broker ceghez (a hazban lakik a fonok) es ok elinteztek siman hogy a szerzodesembol a kozos tulajdonu falakat kivettuk.
(legalabbis valami ilyesmi :D)
a kornyeken a matavkabel van mindig akcioznak valamit most evvegen is biztos lesz akcio. egyebkent a technikat a Kis Astrasat nyujtja szoval ha ezzel a nevvel talalkoztok az ugyanaz.
esetleg van egy ilyen oldal is a LAP.HU -n erdemes atnezni hatha van benne hasznos info.
ja igy a koltozes elott egy tipp: amint megvan a kulcs meg meroallas meg kutyafule akkor erdemes elszaladni kozuzemi szerzodest kotni/atirni mihamarabb meg stbstb mert olyan csigak hogycsak na. :)
Pénteken nagy volt az öröm, a bank levonta számlánkról a hitelfolyósítási jutalékot! Március 31-én adtuk be a hitelkérelmet... azaz 6 egész hónapig tartott az átfutás. Nagyon durva.
Válaszok: Azért az otp garancia, mert egy épületben, egy kanyarral letudhattam a dolgot. Én csak a hitel értékéig kötöttem a biztosítást, s ez havi 800 forintunkba kerül. Fogalmam sincs mire terjed ki. Ha már beköltöztunk, akkor a bútorokkal és mindennel együtt újra átgondoljuk a a lakás értékét, és feljebb visszük az értéket. Szerintem nincs jelentősége melyik biztosítóhoz mész, egyik se akar fizetni, ha kellene!
nekünk két ingatlanon lesz jelzálog, a lőrincinek csak széljegyes formában kellett a tul. lapja, ezt a közjegyző és a bank intézi, nektek csak érte kell menni (és kifizetni :-( ), kb 1,5 hét múlva, az hitelszerződés aláírásától számítva.
Minket még nem hívtak semmire, de már nagyon várjuk. Zargatom is őket rendesen!
Múlt hét csütörtökön mi is beléptünk az adósok klubjába: aláírtuk a hitelszerződést! Persze ezzel újabb feladatokat generáltunk - már hiányzott, hogy nem kell folyton valami után rohangálnunk.
Mond csak Viktor, ha a hitelfolyósításhoz szükséges doksikat összeszedjük, akkor után milyen unaloműző problémákkal találjuk szemben magunkat? Apropó, ti hoztátok ki a széljeggyel ellátott tulajdoni lapot a földhivatalból a hitelszerződés aláírása után, vagy a T-2 Invest? Nekünk is kell lakásbiztosítást kötnünk. Miért döntöttetek az OTP Garancia mellett? Ha nem vagyok túl indiszkrét, megtudhatom, hogy mire terjed ki és kb. milyen kiadással kell számolnunk? (Ha nem szereted a nyílvánosságot, akkor nyugodtan írhatsz az alábbi címemre is: t.olga@freemail.hu). Titeket már behívtak műszaki átadásra?
Vendor! Milyen kábelszolgáltató van a környéken? Tegnap ez is eszünkbejutott, miután a új TV-t kellett vennünk, a régi bemondta az unalmast.
Tegnap voltam az asztalosunknál, aki ugyebár a kettes ütem mögött tevékenykedik egy romos épületben, amit hamarosan lebontanak, és PARKOLÓ lesz helyette. Ugyanakkor az asztalos (Knizner úr) látta a tereprendezéses terveket, és szerinte sok zöld rész lesz. Mesélt arról is, hogy bemehetett hozzánk méricskélni, és jól körbenézett: minden tipp topp! Sőt, aznap volt egy másik lakóparkban, ahol a nm2-árak 100 e HUF-fal magasabbak, de ahhoz képest a mi otthonunk egy építeszeti műremek. (Állítólag a b épület nem sikerölt olyan jól, de ez nem mérvadó, hiszen két hónapos a különbség.) Szavai őszintének tűntek. Úgy tűnik ért egy kicsit az építéstechnikmához, mert mesélt nekem hőhidakról is, de nem tudtam mi az, de a lényeg, hogy jól megtervezett és megépített háznak látja a t2-t.
SŐŐŐŐŐT, azt is elérulta, ki lakik majd alattunk. S ez nagyon biztató jel! :-))))
Vendor, a képeid alapján nem tűnik rossznak a helyzet, nagyobb elpakolásra nem is számítottam, tekintettel a további 3 ütem folyamatos építésére.
a kepeken latszik hogy az epulet mogotti parkolo se halad nagyon, es az elottem levo kertes valamik is mar igy vannak regota.
viszont ami franko hogy a kandellabereket rakotottek a kozmure szoval azok mar uzemelnek klasszul! ilyen sargas fenyuk van majd megprobalok kepet csinalni roluk este :)
höhöhö. Na za van, hogy hívtam az otp-t miért nem utaltak még a bankonzultnak?! Már két hete leadtam minden papírt a folyósításhoz, osztán azóta mély homály. A válaszuk az volt, hogy "nemsokára", de látták a papírjaimat, ott van egy kupacon, felül, szóval előbb utóbb sorra kerül. A lakásos társaság szerint a költözés "minden órás". Azaz bármikor lehet "nemsokára".
a 3.-on lakom es a t2-re nez az ablakom (mind a 2 darab :)) itt a garazsbejaroval meg kiskertekkel szemben kb.
legkondira miis gondoltunk mar de az majd a jovo zeneje egyenlore a butorozasnal es berendezesnel tartunk :)
apropo arrol a varosrendezesi tervrol valami helyszinrajzot nem lehet megnezni? kivancsi vagyok hogy fog kinezni a kornyek.
A nagy park az nagyon-nagyon jó lenne (anyukám, akié a lakás lesz, óriási zöldfelületek környékéről költözik ide, s a parkoló híre hallatán egy hétvégén át kellett a lelkét ápolnom.. de legalább most itt egy jó hír).
Én is azt az infot kaptam, hogy a nyugati szárny leghamarabb csak szept. végén költözik. Mi jövő csütörtökön megyünk aláírni a hitelszerződést.
Vendor! Sajnos a tűzfal miatt nem látom a képeket. Merre néz a ti ablakotok és hanyadikon laktok? Szeretem a meleget, de azért a 37 fok egy kicsit túlzásnak tűnik. Légkondira gondoltatok már?
Egy kolléganőm ugyancsak a környékre szeretne költözni és tájékozódott a helyi viszonyokról. Ha minden igaz, akkor tényleg mi leszünk a megújjult városközpont.
Sasmadár! Ne búsulj, lesz egy hatalmas park is a közelben a jelenlegi városfejelsztési tervek szerint.
Az asztalosunk ott dolgozik még, a kis házikók egyikében (nem is annyira kicsi), de neki már épül az új műhelye, mert azt a részt ott le fogják bontani. Mivel ebben a sok épületben sokan fognak lakni, s rengeteg autótulajdonos lesz közöttünk, így valószínűsíthető, h. épülni fog parkoló még a közelben. Ez lehet jó is, rossz is, ki hogy nézi. Remélem, lesz hajy parknak is, de a reménykedésen kívül mást nem lehet tenni.
Sziasztok, én azt a pletykát hallottam, hogy a parkolót oda építenék, ahol az őszi második ház (keleti szárny?) mellett, az SZTK oldalán, most amolyan mindenféle apró házikók vannak, azoknak a helyére. Talán akik már ott laknak, többet tudnak arról, mennyire igaz a hír.
Legutóbbi telefonos érdeklődésemre a szept 15. módosult, s most már csak szept. vége, a legkorábbi kulcsátadós időpont. A bank még nem folyósította a hitelt az éppítetőnek. sajna. Meddig ülnek rajta?
PARK-PARKOLÓ kérdésben mi kósza hírek röpködnek arra?
Kamionforgalom van az üllői út azon szakaszán?
hat itt nyaron a lakasba kb 37 fok az megvolt mondjuk +5 fok szerintem a 2 gep meg hogy csak 1 ablakom van nemtudok huzatot csinalni meg gyors szelloztetest se nagyon.
a szigeteles eleg jo nem aztam be meg 1x sem amikor azok a nagy esok voltak meg akkor sem bar a teto kivitelezese hagy nemi kivannivalot maga utan... :(