Sajnos azt kell mondjam, figyelmetlen vagy. Én sehol nem írtam, hogy Bp. szar hely. Én próbáltam volt védeni Bp-et. De tudod mit... aki ennyire szemellenzős, azzal nem nyitok vitát.
arulja el nekem valaki, hogy mi a francnak kell foltozni azt a szart, mikor ugyis megint tonkremegy, es a vegen sokkal dragabb lesz az egesz, mintha az ember az elejen egyszer megcsinalta volna rendesen?
mutasson nekem valaki egy foltozott/soderozott utat nyugat-europaban!
rohadtul elegem van abbol, hogy a sok dilettans marha miatt egesz budapest egy rodeopalya!
Az biztos, hogy az emberek gondolkodásával van a gond, de szerintem az is javult valamelyest, mert az utóbbi időbe jobban kelnek el a nyolcadik kerületi lakások. Ott felénk azért elég szépen újjítottak tereket.
Horváth-Mihály tér
Mátyás tér (bár az nem felénk)
Leonardo-Nap között lévő tér
Losonczi tér
Leonardo köz-nél lévő tér..
Nem tudom mennyi idő kell ahhoz, hogy az emberek hozzáállása megváltozzon. Nem elég a fejlesztés, azt is el kell érni, hogy az emberek ne "Nyócker"-ként gondoljanak rá, ami talán még nehezebb.
A VIII. kerületben az egyik legnagyobb gettórész a Mátyás tér volt, de amióta fenn vannak a térfigyelő kamerák egyre kevesebb a balhé.. Mondjuk az épületek renoválása bele fog telni egy "kis időbe".
Ahogy bontják le a régebbi lepukkant házakat és újjakat építenek belőle, a romák települnek ki (már érezhetően kevesebben vannak) mert nem telik nekik új lakásra.
Kivitelezhetőnek tűnik, csak sajna iszonyatosan sokba kerül. A corvin-Szigony projectnek is már elvileg évekkel ezelőtt el kellett volna indulnia, ehhez képest szinte semmi. És ez csak a kerületnek egy kis része. Borzasztó sok leromlott állapotú ház, leromlott infrastruktúra stb. Bűnözést nem tudom első helyen van-e, bár javulás azért van a térfigyelő rendszer miatt.
Lehet, hogy szép fokozatosan javul, szépül egy két köztér (leginkább a helyi választások előtt...) felújítgatnak házakat, háztömböket, épülget néhány új, de a 8-10 év erre nagyon kevés még az elmúlt öt év tempójában is. A hozzáálláa megváltozása a fejekben pedig még több idő, amíg valaki nem csak azért vesz lakást itt mert, baromi olcsó a nm és itt tud, hanem mert annyira jó és megfelelő neki a környék, hogy itt szeretne lakni. Tudom, hogy vannak ilyenek, de ez még mindig elenyésző többség. Nem véletlenül alacsonyabb nagyságrendekkel még mindig a lakásár, más kerületekhez képest, holott bizonyos részeken pl az I. vagy a XIV. kerületben semmivel nem jobb lakni szerintem, mint egy csendesebb józsefvárosi mellékutcában.
Mi a jó pl. a Hegyalja útban ahol fél magyaro. forgalma zúdul át éjjel nappal és mégis 20 -30 millka egy lakás, csak azért mert Buda és I.ker? És még vannak ilyen példák sok.
Igazából nem hiszem...
Olyan szép gettók vannak ott (és a IX-ben is) hogy aki tud menekül abból a részéből tehát egyre csak roszabb lesz...
Persze ez csak egy része a kerületnek...
Úgy egészében véve.
Házak, terek állapota vaaagy több kutyasétáltató, meg azt hiszem bűnözésben az első(?) Mert ez a területfejlesztés eléggé kivitelezhetőnek tűnik és amennyit az utóbbi 5 évben fejlődött az alapján szerintem igen.
www.jozsefvaros.hu
sóderszerű izével beszórják a lyukat, de nem döngölik bele semmivel, nem aszfaltozzák
Nonono. Hoppá.
Az elvileg egy utántömördő aszfalt, azaz nem "sóderszerű izét" szórnak le, hanem a kátyút kiöntik öntöttaszfalttal (hézagfelesleggel készül nincs szükség tömörítésre) majd arra szórnak zuzalékot, amit a forgalom a járófelületbe nyom. Azért nem látni az aszfaltot, csak a zúzalékot. A világon mindenütt igy csinálják.
(Nemesdy Ervin: Aszfalttechnológia. Műszaki Könykiadó Budapest 1986.).
A gond az, hogy a járművek téligumiai mélyebb profilúak, s ráadásul puhábbak is, így a kisátmérőjű zúzalék könnyen a profilba szorul és könnyen jön ki onnan.
A kátyúzással meg kellene várni míg melegebb lesz, s polgárok a nyári gumit alkalmazzák. De akkor meg az a baj, hogy nem kátyúznak. Valami porbléma mindíg van.
Azért ezt utálja mert itt él... :)
de hanyagoljuk a témát ok???
Inkább:
Szerintetek lehetséges, hogy a VIII ker felkerüljön legalább a "top 10-be" 6-7 éven belül?
Valóban nem. De utána többen is megjegyeztük, hogy ez alapján a leírás alapján lehetne szó Miskolcról, Londonról, Párizsról, NY-ről, stb... Még mindíg azt várjuk hogy megmondja miért pont Budapestet utálja ezek miatt.
Közben én is elolvastam a hozzászólásait más témákban... Hát, úgy döntöttem, hogy nem fogok vele vitatkozni. :)
Pont azt mondtam, hogy mondd el a véleményed Budapestről. Én abba nem is kötöttem bele!
De ha a fórum rendeltetéséről van szó, akkor nemis személyeskedésre való. Egyébként jó vitatémát dobtt fel az tagadhatatlan :) (és vitafórumról beszélünk. Vagy nem?
" az nyugat ami fejlettebb hely biztos másabb nem?" Borsóka
Én nem mondhatom el mi a véleményem Budapestről? Nem mondhatom el mi a véleményem Borsóka lelkiállapotáról?
Alaptalanul és tájékozatlanul utálja Budapestet, meg az egész országot, viszonyítva a "fejlettebb nyugati hely"-hez, mindezt azért mert neki semmi sem sikerül, Borsókát mindenki báncsaaa.
Borsókáról (és lekiállapotáról) nagyon rossz véleménnyel vagyok, és én ezt a véleményemet írtam le az általa nyitott topicban.
Szerintem ezt lehet. A fórum arra való, hogy az emberek beszélgessenek esetleg ütköztessék a véleményeiket, nem azért, hogy csak úgy kiírjunk magunkból dolgokat, arra ott a pszichológus, vagy pszichiáter.
Én sem Borsót védtem csak szeretném elkerülni a személyeskedést, mert az indexen a legtöbb topikot ez teszi tönkre... mi lenne, hogy ha egyszer a témával foglalkoznánk?
És lehet, hogy igazad van a pisidobálással kapcsolatban, nem nézek utána, ha nem haragszol, de abban nem értek egyet, hogy Budapest szar hely lenne...
Én meg hadd szóljak bele ebbe a "vitába".
Az első, aki Borsó személyes hozzáállásával kapcsolatos problémát indított, asszem én voltam.
Borsó, aki zacskóba pisál, és dobál vele egy buszt, aki zacskóba pisál, és beteszi az iskolai piszoárba, aki izzót lop az iskolai büféből - szóval Borsó nem hiszem, hogy megteheti, hogy a társadalmat hibáztatja azért, mert ez a város ilyen. Szubjektív, hogy ki szereti a várost, ki nem. De addig, míg Borsó maga így viselkedik, mint ezt már leírtam korábban, addig nem hiszem, hogy oka és joga lenne fennhangon üvölteni, hogy Bp. szar hely, és igenis, az emberek miatt ilyen. Persze, ha mindenki kiköltözik innen, s csak kirakatvárosnak tartjuk, azért járunk be, hogy a lehullott faleveleket összesöpörjük, szép lesz. De egyelőre itt élünk (meg itt él az a sok szenny alak is, aki olyanná teszi a várost - amilyen. Köztük Borsó is)
Nem akarok senkit védelmezni, nem azért írtam. Mindenki meg tudja magát védeni. Érdekes módon, Borsó nem kívánt ezzel a lehetőséggel élni - talán, mert maga is sejti, hogy nem volt egészen igaza.
Szerintem meg nagyon is sok igazságot írt le, de egy szóval sem említette, hogy más város nem ilyen és mint már említettem, Ő is ezt állította, hogy ez a jelenlegi állapota és ki kell adnia magából. Ezért nyitott ezt a topic(k)ot meg azért, hogy más (vagy csak Ő? :)) is leírja a véleményét. (És BUDAPESTRŐL nem Borsó_-ról)
Én is csak a véleményemet írtam le, Borsóka jelenlegi lekiállapotáról, és annak lehetséges magyarázatáról. Tettem mindezt azért mert zavar ha valaki butaságokkal és teljesen tájékozatlanul fikázza szeretett városomat. Nem kell szeretni, nem kell itt élni. Hozzáteszem, rengeteg baj van a városban, de ostobaság azt hinni, hogy máshol nincsenek ilyen vagy hasonló problémák. Aki tehetségtelen és nincs megelégedve saját sorsával, és nem is tesz érte semmit, az a világ bármely pontján ugyanilyen elégedetlen lesz.
De ezért egy várost tenni felelőssé...?
Tudom, hogy nincs jogom, hozzá, de szeretnélek arra megkérni, hogy ne személyeskedj mert csak a véleményét írta le. Sőt még írta is, hogy ez egy lelkiállapot nála és ki fogja nőni.
Szia Borsó!
Megoldás mindig van!
Én pl. nem születtem Budapesten, de itt jártam egyetemre, és másfél éve itt kell, hogy dolgozzak. (a phd-m miatt)
Ez az állapot még kb. 1,5 évig fog fennállni, aztán húzok haza! Addig kénytelen vagyok itt lenni. Egy csomó dologban igazad van, de tényleg van kiút! Persze nem tudom, mit tennék, ha itt születtem volna, itt nőttem volna fel, azaz itt lennék otthon.
Üdv.
Én imádom Budapestet, és ha egy hétig nem látom már borzasztóan hiányzik.
Arról van szó, hogy Borsókát már az isiben is mindenki csúfolta, a testvérei is mindig megverték, ledobták a szemüvegét a földre és összetaposták. És a szülei is kinevették.
Borsókának csak magával van gondja, illetve az egész kurvaélettel, bárhol élne, sehol sem lenne jó.
Sok helyen jártam már a világban, a legszebb városokban, és még túristaként is eljutottam a leggyönyörűbb városokban is a lepukkant részekhez, ahol kosz, bűnözés és káosz volt.
Persze egy gazdagabb országban, városban, ezeket könnyebben eltüntetik a szem elől, meg a kátyúkat is, meg a homelesseket is. De akár mennyit is áldoznak erre, ha a városnak nincs olyan csodálatos fekvése olyan fantasztikus hangulata, és olyan fényei akkor meg sem ugathatja Budapestet.
Azt ajánlom Borsókának, hogy húzzon vidékre vagy külföldre, és próbáljon szerencsét (és várost) máshol. Nem kell hozzá pénz csak egy hátizsák meg egy útlevél, és még valami vér a pucában egy inci finci kis tehetség és hogy higgyen magában. De ha ez meglenne benne, nem hagyná itt Budapestet, hanem itt boldogulna.
Ez a város viszonylagosan tiszta (de Én attól függgetlenül bevezetném a szemetelők "kutyaszaratók járdára" büntetését. Méghozzá keményen!)
Aluljárókban teljesen igazad van, csak a sima zsbtolvajokat nem említetted meg. Lehet látni.. vannak kb 3-4 vagy 5-en kis csoportba és figyelik az embereket. Meglátnak egy megfelelő prédát és elkezdik követni és a nagy tömegben lecsapnak rá.
Ők a gyávábbik fajta, nem szoktak kötözködni, csak meghúzzák magukat. szvsz.
A VIII kerületet is megemlítetted és ahogy telik az idő egyre kevésbé lesz iagazad, mert fejlődik az "Én kis kedvencem".
Említette valaki a kisebbségi kérdést. Ez így van, mert olykor-olykor Én érzem magam kisebbségben a kilences buszon :) (főleg a négytigris piacnál)
És vagy kimondjuk vagy nem, de mindenképpen igaz, hogy sajnos nagyon sok probléma van a romákkal.
Természetesen nem mindegyikkel, mert van egy két nagyon rendes roma ismerősöm. De Elég nagy százalékuk él: segélyeken, bűnözésből, kéregetésből, kukázásból. A másik gond, meg az, hogy nagyon gyarapodnak. Nem ritka a 8 gyermek, de az átlag az mindenképpen 4-5. Ez, ha nem csinálnak valamit (pl: 4 gyerek után már nem kapna segélyt)! Lehet, hogy ez keményen hangzik, de sajnos már nem lehet mit csinálni.
A Greffitikről annyi, hogy tényleg nagyon nehéz ellene védekezni.
Közlekedés:
Szerintem annyira nem vészes, van néhny járattal gondom, de az nem ide tartozik. Az utak minősége tényleg hagy némi kivánni valót maga után, de reméljük változni fog.
Az autóskultúránkról annyit, hogy az eléggé hogy is mondjam: figyíelmetlen, de ebbe is találtam javulást az utóbbi időben... A járókelőink sem a szabályos közlekedésről híresek.
és Én akkor is szeretem Budapestet, minden hibájával együtt.
ui: a fent említetettek nem általánosítások, csak nem akartam mindig odaírni, hogy soxor, meg általában, meg stb..
Ja és még annyi, hogy most fogok leköltözni valamerre olyan 30-40 km-re Budapesttől, de ez nem Pest miatt... anyagiak függvénye, meg szeretnék kertet is.
Ez egy igen gazdag cég, de azért a kocsikat nem úgy tárolja a parkolóban, mint én a tojást a hűtőben :)
A kulcsoskocsik is menetben vannak gondolom - hisz azért vannak. Nademindegy is, már jól elkanyarodtunk Bp-től.