Keresés

Részletes keresés

rumliman Creative Commons License 2003.01.16 0 0 91
rage: a bonus cd-t rakd be amikor a CD2-t keri
par uj gfx van benne, lejjebb irtam volt errol mar...
rumliman Creative Commons License 2003.01.16 0 0 90
amit itt lejjebb voltam bator bekopizni tips&tricks az sc4 hivatalos honlapon, azt lenne erdemes megneznetek

esetleg valaki le is fordithatna kivonatosan!

havi 1500-2000 korul tartsd a nyereseget, akkor nagy baj nem lehet
sajnos egy ido utan nalam eddig mindig bejott a stagnalas, es meg egyszer sem sikerult kijonnom belole

viszont az jo, hogy egy meglevo varos melle epitkeztem, es az aramot meg a vizet onnan vettem, 113 penz volt havonta az aram es 80 a viz egy 25ezres varosnak! ez eleg jo, es nincs legszennyezes
ez a varos azert szart be, mert bugos a jatek, es amikor a szomszedbol jovo villanyvezetek teruletet is bezonaztam nem ment at rajta az aram(!), es mire eszrevettem, hogy mi van, mar el is mentek a gyarak az aramkimaradas miatt...

rage Creative Commons License 2003.01.16 0 0 89
Nálam a bonus disknek a neve más, de a tartalma tökugyanaz, mint a 2-es disk-é.

Emiatt, ha valakinek meglenne az a 2.5 megás addon, az nagyon jó lenne

bebaszov Creative Commons License 2003.01.16 0 0 88
tömegközlekedéssel még nincs igazán tapasztalatom, mert a 18 ezres városomnál is sikerült úthálózattal úgy megoldani a dolgot, hogy dugók alig vannak (ahol tartósan torlódás van, arra a szakaszra meg felhúzok egy főutat).
buszozni én is próbáltam, de csakúgy, mint nálad, nálam is csak vitte a pénzt.

a supergamez fórumára is érdemes ránézni, ott már majdnem 800 hozzászólás összegyűlt:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1039373867

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 87
Ti a busz rendszert ertitek? Aszondja, h 6-8 kockanal tobbet nem szeret setalni a nep. Hat en ugy bebuszoztam, mint a zallat, megis nyavog, h fekete lyuk igy, fekete lyuk ugy, oszt kozben minden penzem elmegy a tomegkozlekedesre
bebaszov Creative Commons License 2003.01.16 0 0 86
ilyen adózáss-manőver nálam is felütötte a fejét, csak pont fordítva:)
tele lett már a hólyagom, amikor a második városom is kezdett csődbe menni, gondoltam kicsit csökkentem a frusztráltságom és cumiztatom a népet: adók huss! fel 10 százalékra.
olyan betelepedési hullám indult el, hogy komolyan mondom, nem győztem a tempót residental építésével.
kár, hogy ez csak egyszer jött be, megpróbáltam utána is ezt a trükköt az azóta csődből kihúzott első városomnál, de ott azért már észnél volt a nép.

hát néha tényleg én sem értem a játékot, így visszagondolva talán a Sim City legelső része volt a legkorrektebb:) ott tényleg lehetett logikusan gondolkodni és kombinálni, de itt néha úgy érzem, hisztis öregasszonyok laknak csak a városomban, akik épp szenilitásuk kénye-kedve szerint csinálnak azt, ami tetszik:)

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 85
lehet jaccani sim city classicot a simcity.ea.com-on:)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 84
SZoval ez ugy van, h az egesz epulet szine jelzi, hogy milyen elneptelenedett, az ilyen tarkasaga, hogy olyan, mintha leegett volna az pedig az allapotat:)
Legalabbis en igy vettem eszre, mert volt epuletem, amiben nem lakott senki, ilyen kis leegett is volt, meg fekete is, aztan bekoltoztek, es attol meg leegett maradt, csak kicsit vilagosabb barna.

En is stagnalok. Tiszta kacagsag ez a jatek neha:
- A rendorseg epulete mellett legnagyobb a crime rate
- A tuzoltosag epulete mellett legnagyobb a fire hazard
- Gondoltam sok penzem van, leviszem mar az adokat, h jojjon a nep kicsit gyorsabban. Minden zonaban levittem 2 teljes %al, erre leesett minden csik a vonal ala. Aztan ez szepen felemelkedett jo magasra, de az emberek folyamatosan vandorolnak kifele.

Előzmény: bebaszov (83)
bebaszov Creative Commons License 2003.01.16 0 0 83
utal a szín az épület állapotára is, de általában így jelzi azt is, ha el van hagyva vagy relatíve nagyon kevesen vannak benne. fényes példa erre, amikor a ZSÍR új, virágzó üzleti negyedeim egy izomszaggató adóemelés után úgy elnéptelenedtek, hogy öröm volt nézni, szép fekete is lett mindegyik. gyorsan visszavettem az adót és lám, visszajött a sok haszonleső és újra kimeszelték az épületeket.
gondolom ezzel az elfeketedéssel oldották meg, hogy nagyobb városnál is tudjuk, hol van elnéptelenedés.

viszont itt a nagy csődből kihúzás közepette, 18 ezres városnál engem is utolért a stagnálás. mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig (55 éven keresztül bejött), de most csak nem költöznek a kis renitensek. egy ideig azzal próbálkoztam, hogy megnéztem, melyik negyedet hova kívánják a lakók, ez olyan 1000 bevándorlóig be is jött, de aztán slussz. valami javaslat?
mondjuk én voltam a hülye, mert 53 ezres vagyonnál véletlenül leraktam egy 50 ezerbe kerülö szfinxet a gyárnegyed mellé:) szépen mutat, ahogy ott hasal a Vörös Október ruhagyárral szemben, remélem belepusztul a szmogba:>

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 82
Erdekes, nekem lebontottak a fekete hazakat siman, es epitettek helyette ujat. Sot, befeketedtek az eromuvek is egy ido utan, es annal feketebbek voltak, minnel inkabb elhasznalodtak, szoval en arra gondoltam, h ez a feketedes inkabb az epulet allapotat jelentene.
Előzmény: bebaszov (78)
Jimbo Creative Commons License 2003.01.16 0 0 81
Bazzze, erre nem jöttem volna rá....
Nagyon köszönöm!!!!!!
Előzmény: rumceisz (80)
rumceisz Creative Commons License 2003.01.16 0 0 80
A deviance féle verzióban a cd-n a crack könyvtárban lévő simcity.4.exe-t át kell írni simcity4.exe-re és ezt kell bemásolni a játék könyvtárán belül az APPS-ba (tehát ahol az eredeti simcity4.exe van), nekem 3. indításra indult el, de másoktól is hallottam ilyet.
Jimbo Creative Commons License 2003.01.16 0 0 79
Felpatcheltem a 2.cd-t, kiírtam CDRWIN-nel, felraktam a gépre a cuccost, megvolt a crack és amikor indulna akkor fekete képernyő:-((((
Átraktam 1024-be ott is uez.
Segítsen vki!!!!!
Előzmény: bebaszov (71)
bebaszov Creative Commons License 2003.01.16 0 0 78
vagy azért hagyták el a lakók, mert kiöregedett vagy magasak az adók/munkanélküliség van vagy épp olyan házak épültek valahol máshol, ahova szívesen átvándorolnak.
két dolog lehetséges: az egyik, amit írtál (lerombolás, viszont azután nekem se épült hasonló színvonalú ház, ezért low redsidental negyedeket húztam oda fel, némi parkkal/játszótérrel meg minden ilyen cicomával).
a másik, hogy hagyod a házat úgy, ahogy van és reménykedsz benne, hogy húznak helyette egy újat vagy épp beleköltöznek a bevándorlók.
én az utóbbit szoktam preferálni, gyalulást csak akkor végeztem, amikor a kényszerű adóemelésem miatt százával vándoroltak ki a burzsujok (jellemző:) ) és hagyták maguk mögött az emeletes házakat, amik ugye nem nagyon akartak megtelítődni. kaptak egy gyalut és a helyükön épült low residentalok viszonylag szépen megteltek.

DerHunter:
na ilyen export dolgokra még nem figyeltem, most épp azon vagyok, hogy az első városomat kihúzzam a második csődből:)

Előzmény: Strong Bad (77)
Strong Bad Creative Commons License 2003.01.16 0 0 77
Az miert van, hogy befeketednek a hazak a residential negyedben? Tok feketek, es 0 a lakojuk. Mivel a kozelben nincs ipari zona, csak arra tudok gondolni, hogy a kozlekedes miatt lesz olyan. lebontjak meg ezeket a hazakat, vagy romboljam le. Ez azert kerdes egyaltalan, mert miutan leromboltam, mar alig alig epul valami ezeken a zonakon.

azt kell mondjam hogy borzaszto frusztralo jatek lett. szep meg jo, de nem adja magat konnyen az az elvezet.

DerHunter Creative Commons License 2003.01.16 0 0 76
A qrva szájuk :)
Mi a helyzet az export bevétellel.
Nekem csak az egyik városból a másikba sikerült átpumpálnom vele manit. Másképpen aszondva nem volt kölcsönös nyereség a dolgon. :(
Előzmény: bebaszov (74)
bebaszov Creative Commons License 2003.01.16 0 0 75
vagy vedd le a suli finanszírozását, hogy csak annyi tanulót tudjon fogadni, amennyi szükséges
Előzmény: DerHunter (73)
bebaszov Creative Commons License 2003.01.16 0 0 74
iskolát jó ideig nem érdemes építeni (hadd játszanak a feka kiskölkök a tűzcsap körül), tűzoltóságot is csak majd először a gyárnegyedbe és elég hosszú ideig elég oda is egy. nekem pl. eddigi két városomnál jó 40-50 évig deka szikra el nem pattant a residental zone-ban.

high school-t meg library-t is csak most, 55 évnél építettem, mert a népek nem nagyon akartak már jönni és nem tudtam, miért. kínomban kaptak egy kis kultúrát, bejöttek 500-an, kivettek párszáz könyvet a könyvtárból, oszt utána leléptek vele:)

Előzmény: DerHunter (73)
DerHunter Creative Commons License 2003.01.15 0 0 73
Valahogy olyan értelmetlennek látom a játékot, talán azért, mert hiába építek mindenféle pénzabáló finomságot, tojnak rám. Az említett iskola jó példa erre, leégésével csak annyi változást vettem észre, hogy végre jelentős profitra tettem szert. Pl. tűzoltóságot még mindig nem építettem - 2000 fős város nem tudja eltartani. :)
Na mind1 az új adatok fényében...
Jimbo Creative Commons License 2003.01.15 0 0 72
Humor Harold....
Előzmény: Strong Bad (70)
bebaszov Creative Commons License 2003.01.15 0 0 71
első lépésben próbáld állítgatni a desktopod felbontását/színmélységét. esetleg csekkold a vga-driveredet és upgradelt, ha nem a legújabb van(nemtom, milyen kártya figyel a gépedben)

a crackelt exével ugye felülírtad az eredeti exe-t? másoknál is okozott az grafikai gondokat, hogy elfelejtették:)

Előzmény: Jimbo (69)
Strong Bad Creative Commons License 2003.01.15 0 0 70
szedd le a propert hahaha
Előzmény: Jimbo (69)
Jimbo Creative Commons License 2003.01.15 0 0 69
Hali!
Tudnátok segíteni? Inditanám a gamét de képernyőmön semmi nem jelenik meg, a hangokat hallom meg minden, de a monitoron lévő led zöldről sárgára vált és annyi.
Help!
Thx!
ávid Creative Commons License 2003.01.15 0 0 68
Első városom ami nem csődös volt szépen dolgoztam lée a kölcsöneket éés jöttem föl a -10millából:)
aztán 8kor pontosan ki a deskre a progi... pusszantás......... /!/)%/(=)/(Ö()Ö!
rumliman Creative Commons License 2003.01.15 0 0 67
nekem is becsodolt az elso varoskam
44ezer lakosnal :(
pedig minden rendben volt, de elerte a kiadas a bevetelt (pedig visszavettem amit lehetett) es kesz is

van uj sc4 hivatalos site, rajta tips&tricks
http://simcity.ea.com/tipstricks/tipsntricks.php

Kepet tegyetek be plz!!

bebaszov Creative Commons License 2003.01.15 0 0 66
na valamit tuti elkúrtam, mert nemhogy sikerült kipiszkálni a szarból a csődben lévő városom, hanem tartósan ezer pengő hasznom is van. dugók sehol, de metró meg busz se.

következőt csináltam:
város közepén a főút mentén kétoldalra felhúztam high commercial zone-kat, köréje kifele high residental, majd kijjebb medium, végül legkívül low residental. a high residentalt ellátta munkával az üzleti negyed, a medium residentalt vegyesen melóztatta a itt-ott elhelyezett medium commercial és a várostól messzebb épített industrial negyed.
adókhoz nem nyúltam, maradt mindenhol 7 százalék.

gyárnegyedet kettőt építettem, hogy mindenhonnan rendesen el lehessen érni: egyet a város alá, egyet a bal szélére, persze jó messze a residental zónáktól a légszennyezés miatt.

dugókat négyzethálós útépítéssel sikerült elkerülnöm, azaz nem összevissza kanyarognak, hanem szigorúan úgy néz ki az egész, mint egy üres matekfüzet (persze ehhez a zónákat is szabályos négyzetként kellett felhúzni)

erőműből coal-t építsetek és mindig úgy trükközzetek a kapacitásával, hogy még épphogy el tudja látni a várost powerrel (de ezt asszem már lejjebb írták)

telepítsetek Sim-eket a város különböző pontjaira, ők jó spionhoz méltóan mindig megmondják, épp mi a nyűge a körzetüknek.

bebaszov Creative Commons License 2003.01.15 0 0 65
ja, zónák nekem is beteltek pöccre. magasabb házak építését úgy kényszerítettem ki, hogy új munkahelyeket létesítettem (gyárak és nagyon kevéske commercial), viszont új lakóhelyeket nem húztam fel. a népek látták, hogy itt lehet dógozni, települtek befele a városba, viszont új lakónegyed nem volt, mást nem tudtak csinálni, minthogy elkezdték felhúzni a meglévő negyedekre az emeletes házakat.
Előzmény: GanXstaZolee (64)
GanXstaZolee Creative Commons License 2003.01.15 0 0 64
Hali

most nyomatom a 3. város és általában +1-2000 haszon van havonta ugy hogy megy 3-4 egyéb koltséges program is, viz villany, stb takarekossag. Adok valahol 8%on. :) Kicsit nem figyelek oda es 100.000. a money :) teljesen le van fedve a város mindennel, elejen a kritikus addig semmit nem kell épiteni amig nem kérik, educationt pedig ahogy kesz le kell huzni felere baromi sokba kerul es ezek birjak ki legtobbet sztrajk nelkul. Uthallozatra ugyelni sok "fekete" utat kell letenni. Metroval en is szivok epitettem korhalozatot de alig akarjak hasznalni pedig megy mindenhova... A fejlodéssel vannak gondjaim egyenlore, nem épülnek a tul magas epuletek, viszont zonak egybol betelnek ahogy lerakom oket.

bebaszov Creative Commons License 2003.01.15 0 0 63
jó, hogy szóltál, fekszem is gyorsan vissza
Előzmény: DerHunter (62)
DerHunter Creative Commons License 2003.01.15 0 0 62
Nem tudsz aludni :) ?
Előzmény: bebaszov (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!