Esetleg valaki megtudná mondani a b3-as hammondnak a billentyű pontos méreteit?Szélesség, hossz, magasság, fehér ill. fekete billentyűnek egyaránt. Pontos master keyboard-ot szeretnék építeni.
Sok zenész van, aki matematikus is. Például Iannis Xenakis. A nejem patikában dolgozik. Egyszer, a kezembe került egy algopirines doboz. El kezdtem vele ritmikusan dobolni, és megkérdeztem a gyógyszerészt, hogy tudja mi ez? Nem tudta, ezért elárultam neki, hogy ez az algoritmus ;-)
Érdekes agyafúrt metálos progrock. Nem volt egyszerű elsőre, de hátrébbmenve már kijött, Hammond XK3c alsó manuállal is. Ezt a műsort nem lehet egy próbával összehozni. Áprilisban volt 2 koncertünk új műsorokkal. 1-1 próba alatt kellett összehoznunk. Végülis, összejött, ámbár nem ebben a léptékben.
Nem túl könnyű feladat készíteni mert a pedálban van áramkör mivel a reverb is innen van vezérelve. illetve 2 db potméter ami a gyors, illetve a lassú sebességet szabályozza.
Belemerültem a Suno-ba. Sajnos a Hammond orgonát adja vissza talán a leggyengébben. Főleg, ha csak a hangszerelés egyik eleme mint szőnyeg. Ilyenkor nagy jóindulat kell és leleményesséh hogy ráleljünk. Van az a háttérsustorgás a felvételen, na az akar lenni. Ok, ez egy szűk réteghangszer a gitár, dob mellett. És nyilván idővel ennek is javul a megszólaltatása, ahogy a klónoké is. Itt a felvétel:
Mostanában ismét gyakrabban hallhatjuk itt Joey zseniális számát, One Hundred Ways . Ugyan egyszer már jó régen megosztottam,de ha valakit játék szinten is érdekelne ?
Mondjuk én absz. Joey felvételéhez mérem és nyilván más hangosítási, hangtechnikusi feltételek voltak ott meg itt. A lényeget tekintve számomra nem jött át, hogy VB3 szól belül, pedig az app nekem is itt van ipaden. 🙄
Csak egy szót akarok. Már az újjászerveződött, ismert csapat arcával mutatják a kislemezt, de ez a félévet élt előző Karthágó kvartett, ahol Losó lászló basszusozott, énekelt, Fehér Lajos dobolt. A lényeg, Gidó igazán klassz hammondos játékkal színesíti. L100 760-as lezlin.
A Crumar forrása VB3. A mobilos változata kellemes, főleg hogy mindig kéznél van, de inkább rockban domborít. Abban kifejezetten tetszik. Stop és jazz módban kevésbé.
Szerintem ezt a lenti kettőt nagyon összerakta. Gyakorlatilag félelmetes. Az általunk preferált stílusokban érezhetően nincs még annyira otthon, azonban szerintem ez egy kevés idő kérdése. Meg nekem, nekünk. Lehet hogy precízebben kell meghatározni, nem gondolatolvasó.
Könnyen tanítható bármire, csak ez egy eszméletlenül szűk rétegzene. Érdemes meghallgatni a főoldalon a már megtanult stílusokból való ollózást. Meg mint írtam, ezt segítségnek kell tekinteni, nem helyettesítésnek.