Keresés

Részletes keresés

big_mafa Creative Commons License 2004.07.20 0 0 496
mintha az 513-as lakasba mar bekoltoztek volna.... Vagy csak bepakoltak...
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.19 0 0 495

es szolnak a Mancikanak hogy faradjon ki.

Mancika csak 1 hét szabin volt. Lehet, hogy még nem pihente ki a sok hivatal tevékenység fáradalmait. Az Augusztus szabik szempontjából szerintem rosszab....

Ez Szept. 13-an jogeros lesz, am a bank csak forulonapon fizet. Tehat szept. 13 utani elso fordulonapra kb. 1 hettel juheeeee, lehet koltozni! (Nekunk az Oktober..) <BR>

Akkor mi már ezt lekéstük. Nekünk marad az október közepe. Ahhoz, hogy a folyósítás megtörténjen, annak legalább 8 nappal korábban kell elindítani a lehívást a jogerős HBE-vel. Tehát a 8 nappal fordulónap előtt kell.

Fokozzam még?

Annyit még mondott a Műszakis, hogy beszélnek a tulajdonosokkal, hogy ne keljen megvárni a jogerőt a hiteleseknek, inkább ők is költözhessenek. Nem tudom, mennyire fog ez sikerülni nekik, bár érdekük füzödik, mert akkor nem kell KB-t fizetni.

Előzmény: big_mafa (493)
big_mafa Creative Commons License 2004.07.19 0 0 494
Ja, igy legalabb teljesen kiszaradnak a falak, es kevesebb lesz a hajszalrepedes...:-) Csak hogyvalami pozitivat is lassak...
big_mafa Creative Commons License 2004.07.19 0 0 493

Ha nemtod mit mondj, majd en mondom...<BR>

23-ra varjak az emeloket, de kesni fog, megerkezik 27-re. Aug 2-re beszerelik, es szolnak a Mancikanak hogy faradjon ki. (KOzben a postazobol felhozzak az ottfelejtett tuzoltosagi engedelyt). Mancika elfoglalt, hisz a keruletben sokan epitkeznek, s ove a kerulet fele. Ezert leghamarabb Aug 9-re kislattyog. Mindent rendben talal, es Aug 16-an kibocsajtja magabol a hasznalatbavetelit. Ez Szept. 13-an jogeros lesz, am a bank csak forulonapon fizet. Tehat szept. 13 utani elso fordulonapra kb. 1 hettel juheeeee, lehet koltozni! (Nekunk az Oktober..) <BR>

Szoljatok, ha netan pesszimista lettem volna...<BR>

Egyebkent milyen hidraulika? par beallo "tobbszintes" lesz? Remelem nem a mienk....<BR>

Ja, es hogy ki a felelos a csuszasert? Sztem az OT... Ha idejeben elinditotta volna, megfeleloen lobbizott volna, ha a tuzoltosagtol elozetes elenorzest ker, ha nem most talalja ki a garazs hulyesegeit (vagy mondja azt, hogy csak 2 emelo lesz, aztan berak/kulon engedelyeztet 28-at....), mar benn lennenk. Ja, persze ha a konyha is keszen lenne... De az is az OT sara sztem - latni kellett volna mar hamarabb, hogy gond lesz a konyhabutorossal...

(Az Arpad-haz-ban mar megvolt nehany birtokbaadas, de meg ok sem koltozhetnek am....)

Előzmény: lakotarsak (492)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.19 0 0 492

Én csütörtök délután hívtam a Mancikát. Nagyon lehangolt.

Azt mondta, hogy szó se lehet HBE-ről, amíg a nem teljesítenek mindent. Mi Mindent kérdeztem. Azt mondta, hogy a tűzoltóságtól még mindig nem kapta meg a végleges áment. És a mélygarázsban lévő hidraulikus emelők beszerelése és hibátlan működését még nem láttak.

Péntek.

Reggel ki megyek a Gizellába. Ott találkoztam a Műszaki vezetővel. Elmondtam neki a fentieket.

Csodálkozott egy nagyot és mondta, hogy a Tűzoltóság már rég megküldte a hozzájárulását. Ott van bent az irodában. Mondom igen de az önkormi még mindig nem kapta meg. Azt mondta hogy ilyen mnincs, hát egyszerre postázzák ki.

Mi van az emelőkkel? azt mondta 2 db be van szerelve. Működő képes meglehet szemlézni. Nem érti, hogy nem jönnek ki megnézni. Az önkormisok 30 db-ról tudnak és mindet akarják látni. Ezek meg vannak rendelve külföldről, és 23-án érkeznek.

Legközelebb szerdán megy ki valaki az OT-tól az önkormiba, hogy megbeszéljék a továbbiakat.

Ezek után mit mondjak?

lakotarsak Creative Commons License 2004.07.18 0 0 491
235-ös mellék. De sok értelme nincs.
Előzmény: big_mafa (490)
big_mafa Creative Commons License 2004.07.16 0 0 490
Nem lehet felhivni az onkormanyzatot tegnap ota. A 265-os melleket nem veszik fel...:-( MAs is szabin lehet, es megallt az elet...
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.15 0 0 489

Elvileg 28.

Azzal magyarázzák, hogy az összes kipostázottnak kézhezvételtől számított 2 héten belül, ha nem támadja meg, akkor jogerős. De ha valakinek nem sikerült kézbesíteni, akkor kell 28 napot várni, mert utána már nem támadhtja meg. Ezzel jogerőre emelkedik.

Előzmény: adi123 (488)
adi123 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 488
A HBE a kiadástól számított hány munkanap után válik jogerőssé?
Előzmény: lakotarsak (485)
big_mafa Creative Commons License 2004.07.14 0 0 487

Namost meg megtudtam azt is, h az OT meg nem adta le a banknak az atadas-atveteli cuccokat, ezert nem fizeti meg a bank az utolso elotti reszt - ezt a reszt is csak fordulonapon lehet kifizetni.

Namost azt nem mertem megkerdezni, hogy az utolso es az utolso elotti reszt lehet-e egy napon lekerni (ha megjott a hasznalatbaveteli es a muszaki atveteli papir..)

big_mafa Creative Commons License 2004.07.14 0 0 486

Felhivtam en is az en emberemet (O biztosan mas, mint a tied) - megerositette ertesuleseid, tehat csak fordulonapon. Szerencsere havi, nem evi..:-)

:-(

Előzmény: lakotarsak (485)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.14 0 0 485

Nincs 10 perce, hogy felhívtam az előadónkat a Banknál, akit konkrétan így kérdeztem, hogy HBE vagy JOGERŐS HBE? Válasz: JOGERŐS HBE.

Folyósítás: lehívástól számított X nap vagy fordulónap. Válasz: Csak fodulónapján tudunk folyósítani.

Ami esetleg még megtörténhet az az, hogy az OT ezt nem várja meg, hanem a hiteleseknek is átadja a kulcsot. Elvégre jobban jár, mint hogy emiatt fizessen kötbért.

Kiváncsi lennék, ha felhívnátok az előadótokat a Banknál, hogy ugya ezt mondaná-e?

Előzmény: big_mafa (484)
big_mafa Creative Commons License 2004.07.14 0 0 484

Te most viccelsz... Ugye? Mondd hogy viccelsz....

Ez azt jelenti, hogy mi LEGHAMARABB szept. 30an, de inkabb okt. 30-an koltozhetunk..:-(

Előzmény: lakotarsak (483)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.14 0 0 483

Újra rákérdeztm a banknál pontosítás végett. Csak a JOGERŐ HBE + a lakásbiztosítás megléte után lehet lekérni az utólsó részletet, amit csak a FORDULÓNAPON tudnak le emelni.

Példával is megpróbáltuk: ha a jogerős HBE mondjuk az adott hónap 22-én lett meg, és a fordulónap 20-ka, akkor meg kell várni a következő hónap 20-át, hogy utalhassanak.

Ha ezt mind összeadjátok, akkor megtudhatjátok, hogy KB/SACC mikor költözhetünk.

big_mafa Creative Commons License 2004.07.14 0 0 482
Bekoltozni egy hasznalatbaveteli nelkuli lakasba? Az egy cseppet necces...... NOrmal esetben nem, na de ha valami fennforgas van...
Előzmény: lakotarsak (481)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.14 0 0 481

Benne vagyok.

Tegnap hallottam, hogy egy másik épületbe most költöztek be a lakók, mert Aug 1-től, már ketyegett volna a kötbér. Mind ez ugy, hogy HBE még nincs, és hitelesek is beköltözhettek. Tehát azért nem zárnám ki véglegessen az aug. előtt 1 nappal való beköltözést, mert ha kötbérre kerül sor, akkor a másképp állnak a dologhoz.

Előzmény: big_mafa (480)
big_mafa Creative Commons License 2004.07.14 0 0 480

Jatsszunk tippeloset. Legyen a tet mondjuk 1 sor (vagy kola..:-)

En aztat mondom, hogy ismerven a hivatalokat, a hasznalatbavetelit jovo penteknel hamarabb semmikeppen nem kapja meg az OT. Tehat sztem ha ki kel varni szepen minden fellebbezesi meg fenetudja milyen idoket, akkor a hiteleseknek a koltozes leghamarabb augusztus 30... De a KP-sek sem fognak sztem aug 2 elott koltozni...

Akkor meg ugyibar jar a kotber.... (Ugye nem egesz honapra, hanem napra megy?)

Előzmény: lakotarsak (479)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.14 0 0 479

Az én meglátásom: Mancika megjön holnap. Az asztala tele lesz minden féle papírral. lassacskán halad velük, és mire a mi ügyünk a kezébe kerül, már du 4 óra van. Ezért másnap ezzel kezd. Délelőtt mondjuk meg is van vele. Iktató ide, iktató oda felkerül a nagyfőnökhöz, aki a mi legnagyobb szerencsénkre alá is írja.

Hétfőn ki postázza. Kedden megkapja az OT. Szerdán kipostázzák a KP-soknak az értesítést, hogy gyertek a kulcsokért.

Járható?

lakotarsak Creative Commons License 2004.07.14 0 0 478
A lentiek ismeretében, szerintetek mikor lesz HBE?
big_mafa Creative Commons License 2004.07.14 0 0 477
:-))
Előzmény: lakotarsak (476)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.14 0 0 476
továbbiakban Mancika.
Előzmény: big_mafa (475)
big_mafa Creative Commons License 2004.07.14 0 0 475
holnap mar van az omkorm. eloado....
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.14 0 0 474
Ez HORROR
Előzmény: big_mafa (473)
big_mafa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 473
Nezzetek at ide
Előzmény: lakotarsak (472)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.13 0 0 472

big_mafa-nak igaza van.

Minden szakhaztósági engedély megvan és el van küldve (gondolom meg is érkezett) az önkormiba. De ennek már legalább 2 hete. Tehát más sem lett volna, mint hogy az önkormi ki adja a HBE-t. De nem tette. Miért? Mert van egy nagyfőnök, és egy ügyintéző (mondjuk mancika). Mind ketten elmentek szabadságra, ahogy ez nyáron szokás. Nagyfőnök már vissza jött, mancika, csak e hét második felébe érkezik vissza. Tehát ha ezen a héten nem, de már a jövő héten minden esszerüség arra utal, hogy meg kell lenni a HBE-nek.

Ha ez meg van KP-sok mehetnek. Hitelesek esetében, pedig.....?

Előzmény: big_mafa (470)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.13 0 0 471
Nekünk nem volt, de én csináltattam csunya csövet, mert mi kértünk egy falat a konyha végébe, spejznak. Azt meg kell szellőztetni, és a szagelszívót és bele vezettettem. De nincs eltakarva. Mert ha egy építész hallgató egy sellőzőnyílást oda tervezne, ahová nekünk tették, nem hinném hogy sikeres carriert futna be.
Előzmény: adi123 (469)
big_mafa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 470

Szabvanyban nem probaltatok utananezni, hogy lehet-e amerikai konyhas lakasbol kihagyni a szagelszivot uj haz eseten? Vagy megcsinaltak, de "fustszurosre"?

A jovo heti engedelyrol meg csak annyit - ez szamomra csak azt jelenti, hogy ezen a heten biztos nincs meg. (Mar majus kozepe ota ez a duma, hogy "meg ket het"). Ha a jovo hetre megiscsak meglenne, akkor augusztus vegi koltozessel lehet a hiteleseknek szamolni....

Előzmény: adi123 (469)
adi123 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 469

Nektek legalább van mit eltakarnotok! :o))) Lakótársaknak és nekünk még olyan csúnya csövünk sincs! :o(((

A szeptemberi költözést remélem, viccnek szántátok - bár sajnos nem tudok rajta nevetni...

Előzmény: big_mafa (467)
lakotarsak Creative Commons License 2004.07.13 0 0 468

Jövő héten már meg lesz a HBE. KP-sok költözhetnek. Hitelesek? még kérdéses, hogy mikor.

big_mafa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 467

Sztyubo, koszi az infot! Ennek orulok - bar valahol ennek termeszetesnek kene lenni - mint a tuzhelybekotesnek... :-(

A fenebe is, julius kozepe van, es meg mindig semmi hir a hasznalatvavetelirol. Lehet h tenyleg csak szeptemberben koltozunk? Nagyszeru..:-( A hitelkamatokat fizetjuk, es sehol semmi... Ehh, teljesen le vagyok hangolva..:-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!