Mancika csak 1 hét szabin volt. Lehet, hogy még nem pihente ki a sok hivatal tevékenység fáradalmait. Az Augusztus szabik szempontjából szerintem rosszab....
Ez Szept. 13-an jogeros lesz, am a bank csak forulonapon fizet. Tehat szept. 13 utani elso fordulonapra kb. 1 hettel juheeeee, lehet koltozni! (Nekunk az Oktober..) <BR>
Akkor mi már ezt lekéstük. Nekünk marad az október közepe. Ahhoz, hogy a folyósítás megtörténjen, annak legalább 8 nappal korábban kell elindítani a lehívást a jogerős HBE-vel. Tehát a 8 nappal fordulónap előtt kell.
Fokozzam még?
Annyit még mondott a Műszakis, hogy beszélnek a tulajdonosokkal, hogy ne keljen megvárni a jogerőt a hiteleseknek, inkább ők is költözhessenek. Nem tudom, mennyire fog ez sikerülni nekik, bár érdekük füzödik, mert akkor nem kell KB-t fizetni.
23-ra varjak az emeloket, de kesni fog, megerkezik 27-re. Aug 2-re beszerelik, es szolnak a Mancikanak hogy faradjon ki. (KOzben a postazobol felhozzak az ottfelejtett tuzoltosagi engedelyt). Mancika elfoglalt, hisz a keruletben sokan epitkeznek, s ove a kerulet fele. Ezert leghamarabb Aug 9-re kislattyog. Mindent rendben talal, es Aug 16-an kibocsajtja magabol a hasznalatbavetelit. Ez Szept. 13-an jogeros lesz, am a bank csak forulonapon fizet. Tehat szept. 13 utani elso fordulonapra kb. 1 hettel juheeeee, lehet koltozni! (Nekunk az Oktober..) <BR>
Szoljatok, ha netan pesszimista lettem volna...<BR>
Egyebkent milyen hidraulika? par beallo "tobbszintes" lesz? Remelem nem a mienk....<BR>
Ja, es hogy ki a felelos a csuszasert? Sztem az OT... Ha idejeben elinditotta volna, megfeleloen lobbizott volna, ha a tuzoltosagtol elozetes elenorzest ker, ha nem most talalja ki a garazs hulyesegeit (vagy mondja azt, hogy csak 2 emelo lesz, aztan berak/kulon engedelyeztet 28-at....), mar benn lennenk. Ja, persze ha a konyha is keszen lenne... De az is az OT sara sztem - latni kellett volna mar hamarabb, hogy gond lesz a konyhabutorossal...
(Az Arpad-haz-ban mar megvolt nehany birtokbaadas, de meg ok sem koltozhetnek am....)
Én csütörtök délután hívtam a Mancikát. Nagyon lehangolt.
Azt mondta, hogy szó se lehet HBE-ről, amíg a nem teljesítenek mindent. Mi Mindent kérdeztem. Azt mondta, hogy a tűzoltóságtól még mindig nem kapta meg a végleges áment. És a mélygarázsban lévő hidraulikus emelők beszerelése és hibátlan működését még nem láttak.
Péntek.
Reggel ki megyek a Gizellába. Ott találkoztam a Műszaki vezetővel. Elmondtam neki a fentieket.
Csodálkozott egy nagyot és mondta, hogy a Tűzoltóság már rég megküldte a hozzájárulását. Ott van bent az irodában. Mondom igen de az önkormi még mindig nem kapta meg. Azt mondta hogy ilyen mnincs, hát egyszerre postázzák ki.
Mi van az emelőkkel? azt mondta 2 db be van szerelve. Működő képes meglehet szemlézni. Nem érti, hogy nem jönnek ki megnézni. Az önkormisok 30 db-ról tudnak és mindet akarják látni. Ezek meg vannak rendelve külföldről, és 23-án érkeznek.
Legközelebb szerdán megy ki valaki az OT-tól az önkormiba, hogy megbeszéljék a továbbiakat.
Azzal magyarázzák, hogy az összes kipostázottnak kézhezvételtől számított 2 héten belül, ha nem támadja meg, akkor jogerős. De ha valakinek nem sikerült kézbesíteni, akkor kell 28 napot várni, mert utána már nem támadhtja meg. Ezzel jogerőre emelkedik.
Namost meg megtudtam azt is, h az OT meg nem adta le a banknak az atadas-atveteli cuccokat, ezert nem fizeti meg a bank az utolso elotti reszt - ezt a reszt is csak fordulonapon lehet kifizetni.
Namost azt nem mertem megkerdezni, hogy az utolso es az utolso elotti reszt lehet-e egy napon lekerni (ha megjott a hasznalatbaveteli es a muszaki atveteli papir..)
Nincs 10 perce, hogy felhívtam az előadónkat a Banknál, akit konkrétan így kérdeztem, hogy HBE vagy JOGERŐS HBE? Válasz: JOGERŐS HBE.
Folyósítás: lehívástól számított X nap vagy fordulónap. Válasz: Csak fodulónapján tudunk folyósítani.
Ami esetleg még megtörténhet az az, hogy az OT ezt nem várja meg, hanem a hiteleseknek is átadja a kulcsot. Elvégre jobban jár, mint hogy emiatt fizessen kötbért.
Kiváncsi lennék, ha felhívnátok az előadótokat a Banknál, hogy ugya ezt mondaná-e?
Újra rákérdeztm a banknál pontosítás végett. Csak a JOGERŐ HBE + a lakásbiztosítás megléte után lehet lekérni az utólsó részletet, amit csak a FORDULÓNAPON tudnak le emelni.
Példával is megpróbáltuk: ha a jogerős HBE mondjuk az adott hónap 22-én lett meg, és a fordulónap 20-ka, akkor meg kell várni a következő hónap 20-át, hogy utalhassanak.
Ha ezt mind összeadjátok, akkor megtudhatjátok, hogy KB/SACC mikor költözhetünk.
Tegnap hallottam, hogy egy másik épületbe most költöztek be a lakók, mert Aug 1-től, már ketyegett volna a kötbér. Mind ez ugy, hogy HBE még nincs, és hitelesek is beköltözhettek. Tehát azért nem zárnám ki véglegessen az aug. előtt 1 nappal való beköltözést, mert ha kötbérre kerül sor, akkor a másképp állnak a dologhoz.
Jatsszunk tippeloset. Legyen a tet mondjuk 1 sor (vagy kola..:-)
En aztat mondom, hogy ismerven a hivatalokat, a hasznalatbavetelit jovo penteknel hamarabb semmikeppen nem kapja meg az OT. Tehat sztem ha ki kel varni szepen minden fellebbezesi meg fenetudja milyen idoket, akkor a hiteleseknek a koltozes leghamarabb augusztus 30... De a KP-sek sem fognak sztem aug 2 elott koltozni...
Akkor meg ugyibar jar a kotber.... (Ugye nem egesz honapra, hanem napra megy?)
Az én meglátásom: Mancika megjön holnap. Az asztala tele lesz minden féle papírral. lassacskán halad velük, és mire a mi ügyünk a kezébe kerül, már du 4 óra van. Ezért másnap ezzel kezd. Délelőtt mondjuk meg is van vele. Iktató ide, iktató oda felkerül a nagyfőnökhöz, aki a mi legnagyobb szerencsénkre alá is írja.
Hétfőn ki postázza. Kedden megkapja az OT. Szerdán kipostázzák a KP-soknak az értesítést, hogy gyertek a kulcsokért.
Minden szakhaztósági engedély megvan és el van küldve (gondolom meg is érkezett) az önkormiba. De ennek már legalább 2 hete. Tehát más sem lett volna, mint hogy az önkormi ki adja a HBE-t. De nem tette. Miért? Mert van egy nagyfőnök, és egy ügyintéző (mondjuk mancika). Mind ketten elmentek szabadságra, ahogy ez nyáron szokás. Nagyfőnök már vissza jött, mancika, csak e hét második felébe érkezik vissza. Tehát ha ezen a héten nem, de már a jövő héten minden esszerüség arra utal, hogy meg kell lenni a HBE-nek.
Ha ez meg van KP-sok mehetnek. Hitelesek esetében, pedig.....?
Nekünk nem volt, de én csináltattam csunya csövet, mert mi kértünk egy falat a konyha végébe, spejznak. Azt meg kell szellőztetni, és a szagelszívót és bele vezettettem. De nincs eltakarva. Mert ha egy építész hallgató egy sellőzőnyílást oda tervezne, ahová nekünk tették, nem hinném hogy sikeres carriert futna be.
Szabvanyban nem probaltatok utananezni, hogy lehet-e amerikai konyhas lakasbol kihagyni a szagelszivot uj haz eseten? Vagy megcsinaltak, de "fustszurosre"?
A jovo heti engedelyrol meg csak annyit - ez szamomra csak azt jelenti, hogy ezen a heten biztos nincs meg. (Mar majus kozepe ota ez a duma, hogy "meg ket het"). Ha a jovo hetre megiscsak meglenne, akkor augusztus vegi koltozessel lehet a hiteleseknek szamolni....
Sztyubo, koszi az infot! Ennek orulok - bar valahol ennek termeszetesnek kene lenni - mint a tuzhelybekotesnek... :-(
A fenebe is, julius kozepe van, es meg mindig semmi hir a hasznalatvavetelirol. Lehet h tenyleg csak szeptemberben koltozunk? Nagyszeru..:-( A hitelkamatokat fizetjuk, es sehol semmi... Ehh, teljesen le vagyok hangolva..:-(