Keresés

Részletes keresés

neo007 Creative Commons License 2018.05.02 0 1 25382

Csak győzze a sok informaciobol kiszűrni a lényeget .

Ami a valóságot tükrözi :-DDD

Előzmény: GYURMÓKA (25381)
GYURMÓKA Creative Commons License 2018.05.02 0 0 25381

Szia !

Szerintem jelentkezz be a facebookon az  Egyiptom ,  és az Egyiptomi Red Sea hotelek kedvelői

csoportokba . Ott a legrészletesebb , legfrissebb információkat megtalálod . A csoport tagok nagyon aktívak , naponta írnak (saját  tapasztalat alapján )  a  hotelekről, kirándulásokról, betegségről, repülőútról, biztosításról stb  -mindenről,  nem tudsz olyan kérdést feltenni, amire valaki ne tudna válaszolni. 

üdv

Gy

Előzmény: Brandykee (25376)
neo007 Creative Commons License 2018.05.02 0 0 25380

A homokos fürdős helyet hogy érted ???

Legtobben a szép korallos tenger miatt mennek sharmba.ott olyan partot keresnek ahol lehet uszkalni a koral felett mellett...:-) 

Ott van olyan variacio h  sok szallodanal meredek sziklaspartrol molon mész be a vizbe a korallon tulra a mélybe egybol.vagy sekely partal indulo... (a masodik a nyeőbb legtobszor)

Előzmény: Brandykee (25379)
Brandykee Creative Commons License 2018.05.02 0 0 25379

Koszi az infokat, voltunk mar utazasi irodaval nyaralni, ott is az idegenvezeto intezett sok mindent, ezekszerint egyiptom is hasonlo lesz. A quadozas nem is fo program lenne, azt majd meg meglatjuk. Esetleg szallodakat tudnatok ajanlani? A keret nem a csillagos eg, viszont nem is a legolcsobb lehetoseget keresem. Fontos lenne hogy a kozeli tengerpart esetleg sajat strand szep homokos, furdos hely legyen. 

Koszi elore is. 

neo007 Creative Commons License 2018.05.02 0 0 25378

A kvadozasrol annyit , hogy nézz utana... :-))

A klaszikus program annyi h mentek a kvaddal egymás után mint a dedosok. lassan.libasorban!

Semmi extra ! Se előzés se semmi.. kitaposott k..rva razos uton. A vesedet kirázza . nyelitek egymás porát :-D

Kozbe megallás egy pihenohelyen ahol b..szot dragan vehetsz colat v vizet.meg radprobalnak tukmalni ezt azt.  :-D

Inkább berelj robogót !

Olvass vissza utana ...

neo007 Creative Commons License 2018.05.02 0 0 25377

A legtobb utazasi iroda kinti embere ( aki a kinti reptéren vár) és meg elvisznek a busszal a szallodaig. Tájékoztat az osszes nála foglalható fakultativ lehetőséggel. Még kinyomtatva is odaadja. Kozben elmondja h a következő napon hány órakor fog a szallodadba megjelenni h mit hogy mikor szeretnél. Még telloszamot is megad aminn hivhatod.

Eti, kartago igy csinalja.

Ha az utcán helyi utazasszervezokhoz fordulsz az kicsit olcsobb , de az zsakbamacska :-)

Ha már ithon megrendeled ezeket és kifizeted .elofordul h a pénz meg az információ nem jut ki mint te. Es csak kavarodashoz vezet :-DD

Max a cairo repülővelt érdemes ithon lerendezni kifizetni... talán.(ez csak magangondolat.)

Plusz - van kint tán magyar buvarcsapat. Gogle face...

Brandykee Creative Commons License 2018.05.02 0 0 25376

Sziasztok. 

Páromat szeretném meglepi egy szeptemberi Sharm el Sheikh-i utazással, de mivel soha nem voltunk még Egyiptomban és elég kevés infónk van róla (javarészt csak netről egy-két dolog), szeretnék infót gyűjteni.  Melyik utazási irodát ajánlanátok? Olyat szeretnék akiknél mindenféle program foglalható, beleértve a piramisokat, búvárkodást, quadozást, tevegelést, bármit... Egyáltalán létezik ilyen vagy ezekre tőlük függetlenül kell majd kint jelentkezni? Köszönöm a segitséget. 

üdv. András 

zsuzso100 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 25375

Szerintem ha helyi szervezővel intézitek a fakultatívot, akkor a vízumot is rendezi, nincs rá gond, benne van az árban.

Előzmény: kcs26 (25372)
kcs26 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 25374

Köszi, de itt vagy  magyarból jordánba mennek vagy izraelből.

..pözsó.. Creative Commons License 2018.04.24 0 0 25373
Előzmény: kcs26 (25372)
kcs26 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 25372

Sziasztok!

Máj.09-én megyünk két hétre a Grand Hotelbe. Aki volt már ott írja már le milyen volt, mire figyeljünk.

Átmennénk Jordániába fakultatívra.Kell oda vízum és ha kell mennyibe kerül mert már olvastam mindent hogy pesten kell intézni 

huszonezer forint, másik helyen azt írták hogy 10JOD.

Izraelbe is átmennénk de oda nem kell vízum azt olvastam.

elöre is köszi

GYURMÓKA Creative Commons License 2018.04.22 0 0 25371

Szia !

Március 28-án jöttem haza Sharmról. Vízumot KIZÁRÓLAG akkor kell venni, ha Kairóba, vagy Luxorba akartok kirándulni.Egyéb más esetben NEM, a többi kirándulás-Ras Mohamed, Szent Katalin  kolostor,Mózes hegy,Dahab -esetében SEM.

üdv

Gy

Előzmény: botanikuss (25368)
Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.04.22 -1 0 25370

idézet egy 12 nappal ezelőtti kommentből ( még ugyanezen oldalon van! )

volt.bull  2018.04.10    0 1 25344

A legfőbb tanács: ha maradtok a Sinai félzigeten ne fizessetek senkinek vízumdíjat.

Pecsétet tesznek az útlevélbe ,de ez ingyenes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne higgyetek senkinek,aki mást mondana!Képesek lehúzni!

15 napig ott ingyenes a tartózkodás.

Mi most is itt vagyunk és semmilyen biztonsági kockázatot nem érzünk.

Rendőrségi készenlét látható,de akár éjjel is lehet sétálni bárhol pontosabban nem veszélyesebb mint Budapest!

Előzmény: Viktor Béki (25343)

Nem árt néha egy kicsit visszaolvasni!

Az értelmezéshez Dahab a Sinai félszigeten található!

Előzmény: botanikuss (25368)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.21 0 0 25369

2017 októberben nem kellett vízum Sharm el Sheikh-be, és Dahab-ba (2016 decemberben voltam) se, úgy tudom a Saint Catherine kolostorba se kell, tavaly voltam Ras Mohamedbe, oda se kellett, de azért nem az egész Sinai félsziget vízummentes. Ne aggódj, ha kell valahová vízum majd szólnak, sőt az utazási iroda ahol befizetted a kirándulást, ingyen kivisz a reptérre vízumot intézni.

botanikuss Creative Commons License 2018.04.20 0 0 25368

Sziasztok

Utána olvastam itt a fórumon is, de nem egyértelmű 😂

Illetve az utazási irodában nem tudták megmondani...

Szóval: kell-e vizumert fizetni, ha csak Sharm-on leszek?

Ha nem kell,akkor kell-e, ha Dahabot megnézem? Gondolom nem,hiszen az is a Sínai félszigeten található.

Pls friss infókat kérnék. Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.20 0 2 25367

Valaki kérdezte az Antinal szedését. Nem szabad megelőzésként, vagy folyamatosan szedni, mert kiirtja az egész bélflórát, és ez nagyon súlyos későbbi következményekkel járhat. Van akinek egy életre tönkreteszi az emésztését. Ha jól emlékszem 3 nap volt egy kúra, addig tartott a doboz gyógyszer is, ez alatt kb. rendbe is jöttem. Akinek nagyon súlyos volt a hasmenés, az hozzon haza is egy dobozzal, mert ha esetleg itthon kiújul, akkor az itthoni gyógyszerek általában hatástalanok. Nálunk nem lehet hivatalosan beszerezni, az EU-ban sehol nincs engedélyezve, annak ellenére, hogy francia fejlesztés (gondolom a gyarmatokra fejlesztették). A szállodában 5-6 $ lett volna egy dobozzal, a naama bay-en egy patikában kb. 2$. A borravalóról: én 1$ szoktam adni a takarítónak 3-7 naponta. Megérte, mert ugrásszerűen javult a takarítás minősége, és az 1-2 palack vizet se felejtette el naponta. 35 fokban elég kellemetlen, amikor vitatkozni kell a vízért. Ráadásul fogat mosni is csak palackos vízben ajánlott. Az étteremben is adtam a pincérnek heti 1 $-t. Ezek után amint meglátott, kérdés nélkül hozta a 2 nagy pohár sört, és amint elfogyott rögtön hozta a következőt. Kirándulások: A Naama-bay-nél az utazási irodákban nagyon olcsók 20-30 $ egy egész napos kirándulás étkezéssel együtt. A szállodákban a többszöröse. Dahab kirándulás a Blue Hole-al nekem nagyon tetszett, szerintem érdemes merülni is. Tényleg rengetegen haltak meg ott, ott a sok márványtábla a sziklán, de azok általában palackkal merültek közel 100 méter körüli mélységbe, abból lettek a tragédiák, nem a cápa ette meg őket. Alkohol: Az AI általában tartalmazza, a tömény italt is. A sör egész iható, a bor kevésbé (szar). Senki ne számítson Gere Kopár, vagy Chateau Laffitte minőségre. A tömény italok koktélba elmennek, tisztán ihatatlanok. A régi magyar barna címkés barackpálinka, egy orgazmus hozzájuk képest. Mindezt nem rosszalásként írom csak hogy tudja mindenki, hogy mire számítson. Amilyen nyomottak az utazások árai, csoda hogy ezt is tudják adni. Ár-minőség viszonylatában nagyon jó Egyiptom, Az időjárás és a Vörös tenger élővilága tényleg fantasztikus.

Sharm.El.Sheikh Creative Commons License 2018.04.14 -1 0 25366

Most jöttünk haza 2 hét után.

Az időjárás, a tenger ( kétszer is úsztunk teknős(ökk)sel!) varázslatos.

Megjegyzés a teknőssel való találkozás véletlen műve ( kora reggel értsd 7 előtt kell kimenni úszni a Na'ama Bay-be) s nem felturbózott árú fakultatív programé ( vö. Port Ghalib!)

Érződik,h sokkal többen vannak,mint tavaly októberben.

Elindultak a charterek Oroszországból, bár nem tudni,h a tegnapi amerikai-brit-francia célzott bombázás milyen hatással lesz.

Mindenkinek tudom ajánlani, aki tudja,h ide a pecsét az útlevélbe INGYENES!

neo007 Creative Commons License 2018.04.13 0 0 25365

""és Kairó program esetén van, ami csak fontban fizethető."" 

ja :-) Peldul; a mumiaterem ! Es nincs a muzeumban pénzváltó :-DD

(200 egyptfont)

Előzmény: zsuzso100 (25363)
volt.bull Creative Commons License 2018.04.13 0 0 25364

zsuzso100-nak teljesen igaza van.

Felesleges pénzváltással tölteni a reptéren az időt!

Rengeteg helyen vannak pénzváltó automaták,amelyek éjjel nappal működnek ráadásul tényleg szinte mindenütt elfogadják az USD-t , EUR-t.

HUF elfogadó helyről nincs tudomásom!

Árfolyam USD 17.62 EUR 21.6726

forrás https://www.cibeg.com/English/Pages/default.aspx

Előzmény: Viktor Béki (25362)
zsuzso100 Creative Commons License 2018.04.13 0 0 25363

Szerintem nem kell reptéren fontot váltani, alapjában véve jó a dollár. Bár én mindig váltok, alkudni jobban lehet és Kairó, Luxor program esetén van, ami csak fontban fizethető.

Előzmény: Viktor Béki (25362)
Viktor Béki Creative Commons License 2018.04.12 0 0 25362

Koszonom az infot!

Abszolut nem problema ha adni kell, csak tisztaban szerettem volna lenni a szokasokkal. 

Talaltam is 1-2 cikket a baksissal es a szokasokkal kapcsolatban, hogy ott ez a kultura resze es nem csak a turistaktol varjak el.

Csak azok a cikkek voltak vagy 10 evesek :) Gondolom azota ott is volt inflacio.

Majd valtunk EGP-t a repteren, itthonrol meg USD-ben visszuk a penzt, talan igy a legcelszerubb.

Azt mar meg sem merem kerdezni, hogy bankkartyas fizetes mukodik-e :)

Előzmény: volt.bull (25356)
neo007 Creative Commons License 2018.04.12 0 0 25360

Kint persze recept nélküliek. mint legtobb gyogyszeruk ;-)

Előzmény: neo007 (25359)
neo007 Creative Commons License 2018.04.12 0 0 25359

"Ráadásul a hölgy férje egyiptomi, tehát ..."

Akko már tudom mit hoztak volna visszafele :-D

Egy kinti gyogyszerüket :-) legalabb akkora uzlet mint ezt kifelé. Raadasul nem is tiltott a keteskedelmi mennyiség alatt...akit érdekel megsugom. Bár kitalalhato :-D

Előzmény: Pierr_Kardán (25353)
seci Creative Commons License 2018.04.12 0 0 25358

Raadasul nem is a nevere szolt a gyogyszer (es nem is a ferje nevere), hanem valami haver valtotta ki.

[Csak ugy mellekesen jegyzem meg, hogy Angliában a gyógyszert ugy kapod, hogy rajta van a neved a dobozon!]

Szoval a problema alapvetoen nem azzal volt, hogy volt nála egy levélnyi fájdalomcsillapito!

-seci

Előzmény: volt.bull (25355)
neo007 Creative Commons License 2018.04.12 0 0 25357

Én csak annak adok "borravalot" aki megerdemli ! 

Ergo , aki kedves velem , aki pluszt ad ...

Felesleges mindenkinek nyomkodndni a kezébe. .. :-D

volt.bull Creative Commons License 2018.04.12 0 1 25356

Ami a baksist illeti:

takarító személyzet hetente 20 EGP ( ez kevesebb mint 1 EUR )

Pincéreknél AI mellett nincs % (hacsak nem állandóan Johnny Walker-re vágysz)

Itt szintén hasonló összeg 3 naponta.

Szerintem az utazás összegéhez képest vérrel-veríjtékkel ,de valahogy nagy nehezen kibírható...

Ha nem , sorry

Előzmény: Viktor Béki (25352)
volt.bull Creative Commons License 2018.04.12 0 0 25355

Teljesen korrekt ,amit leírtál ,csak annyit teszek hozzá,h a Tramadol Angliában nem tiltott míg Egyiptomban kábszernek minősül.

Én erre gondoltam volt.

Ami a mennyiséget illeti az persze önmagáért beszél.

Üzlet lett volna, börtön lett belőle.

Előzmény: Pierr_Kardán (25353)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.04.11 0 0 25354

Antinalt csak a tünetek megjelenésekor kell elkezdeni szedni, először 2 kapszulát, aztán 4 - 8 óránként 1 kapszulát.

Előzmény: Viktor Béki (25352)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.04.11 0 0 25353

pl ami EU-ban legális azért kaphatsz börtönt kint vö. egy angol nő esete

Az említett esetben a 3 börtönre ítélt angol hölgy 290 szem Tramadol tablettával bukott meg, ekkora mennyiséggel utazni az EU-ban sem legális (tegyél egy próbát egy repülőtéren 290 szem Tramadollal az EU-ban, rögtön rádöbbensz a helyzetre :-)).

Ráadásul a hölgy férje egyiptomi, tehát pontosan tudnia kellett, hogy a Tramadol erősen tiltólistás Egyiptomban, mert ott kábítószerként használják.

Előzmény: volt.bull (25350)
Viktor Béki Creative Commons License 2018.04.11 0 0 25352

A linkelt gyógyszert csak a tüntetek esetén kell szedni, vagy érdemes az érkezéstől kezdve fogyasztani? 

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem a baksis-ra.

Ha all inclusive ellátással megyünk a szállodába és fogyasztunk, akkor az után is illik adni? Milyen mértékűt kb.?

Itthon egyértelmű 10-15% között szoktam adni, de nyilván ha az all inclusive-ban fogyasztok akkor nem tudom minek venni a 10%-át :)

-Viktor

Előzmény: volt.bull (25350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!