Szerintem jelentkezz be a facebookon az Egyiptom , és az Egyiptomi Red Sea hotelek kedvelői
csoportokba . Ott a legrészletesebb , legfrissebb információkat megtalálod . A csoport tagok nagyon aktívak , naponta írnak (saját tapasztalat alapján ) a hotelekről, kirándulásokról, betegségről, repülőútról, biztosításról stb -mindenről, nem tudsz olyan kérdést feltenni, amire valaki ne tudna válaszolni.
Legtobben a szép korallos tenger miatt mennek sharmba.ott olyan partot keresnek ahol lehet uszkalni a koral felett mellett...:-)
Ott van olyan variacio h sok szallodanal meredek sziklaspartrol molon mész be a vizbe a korallon tulra a mélybe egybol.vagy sekely partal indulo... (a masodik a nyeőbb legtobszor)
Koszi az infokat, voltunk mar utazasi irodaval nyaralni, ott is az idegenvezeto intezett sok mindent, ezekszerint egyiptom is hasonlo lesz. A quadozas nem is fo program lenne, azt majd meg meglatjuk. Esetleg szallodakat tudnatok ajanlani? A keret nem a csillagos eg, viszont nem is a legolcsobb lehetoseget keresem. Fontos lenne hogy a kozeli tengerpart esetleg sajat strand szep homokos, furdos hely legyen.
A legtobb utazasi iroda kinti embere ( aki a kinti reptéren vár) és meg elvisznek a busszal a szallodaig. Tájékoztat az osszes nála foglalható fakultativ lehetőséggel. Még kinyomtatva is odaadja. Kozben elmondja h a következő napon hány órakor fog a szallodadba megjelenni h mit hogy mikor szeretnél. Még telloszamot is megad aminn hivhatod.
Eti, kartago igy csinalja.
Ha az utcán helyi utazasszervezokhoz fordulsz az kicsit olcsobb , de az zsakbamacska :-)
Ha már ithon megrendeled ezeket és kifizeted .elofordul h a pénz meg az információ nem jut ki mint te. Es csak kavarodashoz vezet :-DD
Max a cairo repülővelt érdemes ithon lerendezni kifizetni... talán.(ez csak magangondolat.)
Plusz - van kint tán magyar buvarcsapat. Gogle face...
Páromat szeretném meglepi egy szeptemberi Sharm el Sheikh-i utazással, de mivel soha nem voltunk még Egyiptomban és elég kevés infónk van róla (javarészt csak netről egy-két dolog), szeretnék infót gyűjteni. Melyik utazási irodát ajánlanátok? Olyat szeretnék akiknél mindenféle program foglalható, beleértve a piramisokat, búvárkodást, quadozást, tevegelést, bármit... Egyáltalán létezik ilyen vagy ezekre tőlük függetlenül kell majd kint jelentkezni? Köszönöm a segitséget.
Március 28-án jöttem haza Sharmról. Vízumot KIZÁRÓLAG akkor kell venni, ha Kairóba, vagy Luxorba akartok kirándulni.Egyéb más esetben NEM, a többi kirándulás-Ras Mohamed, Szent Katalin kolostor,Mózes hegy,Dahab -esetében SEM.
2017 októberben nem kellett vízum Sharm el Sheikh-be, és Dahab-ba (2016 decemberben voltam) se, úgy tudom a Saint Catherine kolostorba se kell, tavaly voltam Ras Mohamedbe, oda se kellett, de azért nem az egész Sinai félsziget vízummentes. Ne aggódj, ha kell valahová vízum majd szólnak, sőt az utazási iroda ahol befizetted a kirándulást, ingyen kivisz a reptérre vízumot intézni.
Valaki kérdezte az Antinal szedését. Nem szabad megelőzésként, vagy folyamatosan szedni, mert kiirtja az egész bélflórát, és ez nagyon súlyos későbbi következményekkel járhat. Van akinek egy életre tönkreteszi az emésztését. Ha jól emlékszem 3 nap volt egy kúra, addig tartott a doboz gyógyszer is, ez alatt kb. rendbe is jöttem. Akinek nagyon súlyos volt a hasmenés, az hozzon haza is egy dobozzal, mert ha esetleg itthon kiújul, akkor az itthoni gyógyszerek általában hatástalanok. Nálunk nem lehet hivatalosan beszerezni, az EU-ban sehol nincs engedélyezve, annak ellenére, hogy francia fejlesztés (gondolom a gyarmatokra fejlesztették). A szállodában 5-6 $ lett volna egy dobozzal, a naama bay-en egy patikában kb. 2$. A borravalóról: én 1$ szoktam adni a takarítónak 3-7 naponta. Megérte, mert ugrásszerűen javult a takarítás minősége, és az 1-2 palack vizet se felejtette el naponta. 35 fokban elég kellemetlen, amikor vitatkozni kell a vízért. Ráadásul fogat mosni is csak palackos vízben ajánlott. Az étteremben is adtam a pincérnek heti 1 $-t. Ezek után amint meglátott, kérdés nélkül hozta a 2 nagy pohár sört, és amint elfogyott rögtön hozta a következőt. Kirándulások: A Naama-bay-nél az utazási irodákban nagyon olcsók 20-30 $ egy egész napos kirándulás étkezéssel együtt. A szállodákban a többszöröse. Dahab kirándulás a Blue Hole-al nekem nagyon tetszett, szerintem érdemes merülni is. Tényleg rengetegen haltak meg ott, ott a sok márványtábla a sziklán, de azok általában palackkal merültek közel 100 méter körüli mélységbe, abból lettek a tragédiák, nem a cápa ette meg őket. Alkohol: Az AI általában tartalmazza, a tömény italt is. A sör egész iható, a bor kevésbé (szar). Senki ne számítson Gere Kopár, vagy Chateau Laffitte minőségre. A tömény italok koktélba elmennek, tisztán ihatatlanok. A régi magyar barna címkés barackpálinka, egy orgazmus hozzájuk képest. Mindezt nem rosszalásként írom csak hogy tudja mindenki, hogy mire számítson. Amilyen nyomottak az utazások árai, csoda hogy ezt is tudják adni. Ár-minőség viszonylatában nagyon jó Egyiptom, Az időjárás és a Vörös tenger élővilága tényleg fantasztikus.
Az időjárás, a tenger ( kétszer is úsztunk teknős(ökk)sel!) varázslatos.
Megjegyzés a teknőssel való találkozás véletlen műve ( kora reggel értsd 7 előtt kell kimenni úszni a Na'ama Bay-be) s nem felturbózott árú fakultatív programé ( vö. Port Ghalib!)
Érződik,h sokkal többen vannak,mint tavaly októberben.
Elindultak a charterek Oroszországból, bár nem tudni,h a tegnapi amerikai-brit-francia célzott bombázás milyen hatással lesz.
Mindenkinek tudom ajánlani, aki tudja,h ide a pecsét az útlevélbe INGYENES!
Szerintem nem kell reptéren fontot váltani, alapjában véve jó a dollár. Bár én mindig váltok, alkudni jobban lehet és Kairó, Luxor program esetén van, ami csak fontban fizethető.
Egy kinti gyogyszerüket :-) legalabb akkora uzlet mint ezt kifelé. Raadasul nem is tiltott a keteskedelmi mennyiség alatt...akit érdekel megsugom. Bár kitalalhato :-D
pl ami EU-ban legális azért kaphatsz börtönt kint vö. egy angol nő esete
Az említett esetben a 3 börtönre ítélt angol hölgy 290 szem Tramadol tablettával bukott meg, ekkora mennyiséggel utazni az EU-ban sem legális (tegyél egy próbát egy repülőtéren 290 szem Tramadollal az EU-ban, rögtön rádöbbensz a helyzetre :-)).
Ráadásul a hölgy férje egyiptomi, tehát pontosan tudnia kellett, hogy a Tramadol erősen tiltólistás Egyiptomban, mert ott kábítószerként használják.