na rakok is fel képet ök a vegyes (japi és rendes pipik ugy lehet megkülömböztetni hogy a fehér, szürke, fekete az mind sima) na bennük is igérkezik egy pár db szépség!
nálam is kotlósok keltenek még a nagytyukoktol való tojást is és gyöngyit is! én velük hagyom tovább láthattad a képeket a nagy( április eleje) és közepes( április közepe) még multhéten vettem el a kotlókat! de a 13 dbos ( ezt ugy irtam mint valami készlet) ök együtt vannak sima parasztpipikkel és velük kikelésük óta nincs kotló (2 hetesek róluk nincs kép de majd rakok fel) és a legkisebb amivel a képen ott a kotló egy hetesek! aztán majd fokozatosan onnan is megy a kotló!
igazad van ami szép az elkel! nekem az első csapat 10-8 keltki második 10-8 a harmadik 13-13 a negyedik 20-16 aztán most az elsö kettöt raktam össze de nem nagyon szeretik egymást majd megszokják!
Sziasztok! Az ott egy kacagó gerle. ))) Sajnos nem tudtam biztonságosabb helyre elhelyezni őket, igy kénytelenek elviselni a gerlék társaságát. ) Sajnos a kakasok mindig többségben vannak, de a szép kakas gazdára talál ami nem az meg ........... )
Alex! 5 kotlos alatt lett ennyi csibe, de egybe raktam őket ne kelljen annyifelé etetni.)))
Pontosabban az első 2 kép a 4 hetes csapat ők tizen a kissebb brigádot nem raktam még össze velük.
de jó hogy nem csak az én kotlóm van megbolondulva amikor a csirkékkel volt hát abszolult nem kotyogott nekik! most elvettem tölük ez a középsö csapatom annya hát mondom már elég nagyok erre rikácsolt, kotyogott, hivta öket járkált a kerítés mellett! és természetesen a dara és táp keverékért ette a penész igy is olyan nehéz már, mondom szerbusz ugyhogy ment a zárkába!
De szépek! látom hogy két csapat meg azt is hogy a nagyobbik csapatba jó sok kakas van. hát nekem is alig vannak jércik pedig azok lennének szépek ilyen tarkába kakasbol elég volna vagy 2!
igen jó az a leves:D de fözhetitek húslevesnek vegyesen is mondjuk egy rendes tyukkal ugy is nagyon finom! ajánlom ezekután a levesek után nem lesz gondotok hogy mit csináljatok a felesleggel!! :DDDDD
Eladó egy egyéves Törpe Páduai tenyész- trió samoá színben,német szövetségi gyűrűsek! Most vasárnapra a Dunaföldvári vásárba megrendelésre el tudom vinni.
mi a felesleget mindig levágjukés nagyon finomak! megpucolva némelyik akkora mint egy galamb de talán ettöl olyan finom és teljesen más izűek mint a nagyok ugyanis ezek ha jó nagy porta van sok zöld meg bogár akkor nagyon takarmányt nem is esznek és inkább hasonlit a vad hushoz mint a gyöngytyuk annak is igazán isteni husa! mi vagy huslevest fözünk belöle persze ha kicsik akkor 2 vagy akár 3at is megfözünk de isteni borsólevesbe is különleges izt kölcsönöz neki egy recept a borsóleveshez: a japit amennyit gondolunk odakészitünk pörköltnek mikor puhul a hus akkor egy másik edénybe megpiritjuk ugy 3 percig a zöldségeket (sárgarépa, zöldség,brokkoli,karfiol,karalábé,egy kis zellergumó,borsó) majd hozzáadjuk a pörköltet és felengedjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük majd az egészet puhára fözzük! érdemes kipróbálni!!:D
Erről a "levágásról" jut eszembe, hallottam, hogy finomabb a húsuk? mint a "normális" tyúké... Pont tegnap vetődött fel a téma, mikor egy ismerősömmel beszélgettünk, hogy mi legyen a "felesleges" kakasaival, levágják? Nem tudtam mit mondani, mi még sosem vágtunk ilyen apró madarat. Gondolom törpe és törpe között is van méretkülönbség rendesen. Nekem pl. akkorák mint a bantam, ill. t.cochinok, holland bóbitások. Súlyuk szinte nincs is. Ilyen méretű madáron milyen a húsarány?
Azért is foglalkoztat, mert nekem is van pár kakasom amit -tuti- nem akarok majd megtartani, ha meg nem tudom eladni, szomorú sors vár rájuk. Csak kérdés megéri e. (mondjuk ha a fürjekből indulok ki... )
igen " leépítés" na most ezt levágom jajj de olyan szép akkor azt jajj az jó kotló volt na akkor azt ott de annak meg olyan szép a lába és annyira szelíd jó akkor majd máskor! kb igy megy nálam mikor mamánál vagyok a télen is durván 45 öt teleltettünk ki! de mindig megfogadom hogy max 35öt fogok! dehát sose sikerül vagy elindulok a vásárba és nem veszek semmit de mindig találok olyat hogy mama nekem az kell!!! és ilyenkor ö mondja hogy már van elég de mama nekem akkor is kell na jó de ez az utolsó és alig teszek néhány lépést megint ebbe a helyzetbe kerülünk de azért mostmár tudok ellenállni is föleg hogy rohadt drága a takarmány! multhéten 8300ftért vettem a kukoricát plusz egy kis nevelő táp pedig nem akartam de hát ha darával etetem akkor olyan lassan fejlödnek( de nálam csak inditót és nevelöt kapnak utánna szép fokozatosan kukorica buza vegyesen és a legnagyobb japicsapatom már kukoricát eszik ugyhogy örülök) igy mire "selejtezek" addigra nem tápos csirkét eszek!
Gondoltad volna ? ( a 23. hsz-kor :) hogy 84 törzsgárda taggal túllépjük a bűvős ezres határt ? El is dúdolom azt a régi slágert " Úgy koppan az eső..." ( nem a kobakom :)
Nekem ugyan van kert, de a kajájukat én is vásárolom mint Te-úgyhogy ismerős ez az inkább "leépítős"... de valahogy mindig felülírják az akaratomat, most ezzel a nem várt kotlással.. ami ugyan nem sok, de már 3 csinálja, ráadásul ez -3 tojás, amúgy sem volt sok. Mert tyúkom - ami normálisan tojik- nem sok van, annál több gyerek :) Mindig csak az éhes szájak :D , mert enni azt tudnak, mint a gép.
Hát nekem 100 nincs, de olyan 60-70 madaram van. Nagyon kicsik, nagyobbak, nagyok. Mint a gyerekeim :) csak azok 3-an vannak :) :) - de esznek annyit mint ez a sok madár együtt :) :)
még addig sok víz lefolyik a dunán! de majd értekezünk és köszönöm! most egyenlöre a német lábtollasokra koncentrálok! elég sok jószágom van ugyhogy inkább csökkenteni kéne de ha majd raksz fel képeket róluk idöközbe és belebolondulnék akkor elfogadom majd meglátjuk! összevissza 100 db baromfim van ebbe van kacsa, gyöngytyúk,japik,és házi vegyes meg egy két fajtiszta! és nekünk nincsennek földek vennem kell a takarmányt és hát nem kevés kell ezeknek! ezt ne ugy vedd hogy leakarlak beszélni róla hogy nekem add csak az idö még rejtély! és egyenlőre én is csak szeretnék menni!
Én is megyek augusztusban (legalábbis szeretnék), májusban úgysem voltam, akkor keltek a lent látható törpék, asszisztálnom kellett.
Ha gondolod a második (most 1 hetesek de augusztusra már egész nagy lesz) kelésből neked adom ezt a kékes-akármilyen színűt, az is tollaslábú ha jól emlékszem. Mondjuk az apjuk az, és szinte az összes olyan-ki jobban ki kevésbé.
hahaha ez nagyon jó!! nagymamám is ezt szokta mondani nincs olyan állatvásár hogy ne vinnék valami uj madarat ugyanis én mezőkövesden panelba lakom! igy mamánál vannak a jószágok egy kis faluba! az eladók meg mindig azt mondják inkább ezt vegye mint drogozzon!!
Mi is így kezdtük tavaly, a lányom mindig mondogatta mikor a "tyúkos ház" előtt mentünk el, hogy ő is szeretne, mindig nézegettük őket, szórtuk a füvet... Aztán egyszer már "meguntam" becsöngettem a nénihez és kértem, adjon már el nekünk legalább egy tyúkot, mert addig úgysem lesz nyugtom. A néni megkérdezte komolyan gondolom e.. Másnap mentünk a kotlóért és csibéiért, így lett egyből 5 madarunk :) Ebből 3 csaj, 2 fiú :) A 3 tyúk elkotlott, most 3-an ülnek egy fészekben, 7 tojáson :)
Persze ezután rohamosan nőtt az állomány.. ennek ma már csak a hely szab határt.. Azt mondták olyan ez mint a drog :) Nem tudom, nem volt benne részem-de egyben biztos vagyok erre nem specializálodott elvonó :)