Klassz lett! Én is kipróbáltam a vaspasztát, csináltam egy rozsdás dobozt, amin egy kisautó volt, tegnap el is adtam gyorsan. Nagyon jó a 3D-s repesztő, szeretem, a gélpasztával azonban nem vagyok elégedett, bár lehet, hogy csak nem jól használtam.
A gélpasztásat egyelőre visszavonom, mert kipróbáltam újra, hogy ne beszéljek félre, és most nem repedt! Bár bevallom az üveg aljából kotortam ki a maradékomat, és az már eléggé sűrű volt, és elfelejtettem beszerezni egy új adagot, de hamarosan újra megpróbálom, hogy hajszárítózás hatására mit csinál.
Másodszor pedig a repedőpaszta az színes, sosenem lesz átlátszó. Ha átlátszó repedést akarsz, ahhoz a repesztőlakkokat kell használni. a kétfázisúakat.
A paszta színezhető festékkel és egymással is keverhető. Van belőle fehér, fekete, bordóspiros, és zöld. A sötétebb színeket, pl. barnát érdemesebb az eleve sötétebb repedőpasztákból kikeverni (kéket mondjuk nehéz lesz), világosabb színeket pedig a fehérből. Tegnap is próbáltam, mint írtam, elbirja a festéket és gyönyörűen reped úgy is.
Természetesen utólag is festhető, csak akkor nem fognak a repedések annyira szembetűnni. Főleg, ha ugyanolyan repedőpasztát szeretnél rá, mint az alap. Ennek is az a lényege, hogy teljes mélységéig reped a paszta, tehát kilátszik alóla a másik szín (mint az egyfázisú repesztőlakknál)
A metál színekkel nincs annyira jóban ez a paszta, azt egyelőre nem lehet kikeverni, mert annyira erős a sima pigmentje, hogy teljesen elnyomja a csillogást.
köszi, nem tudom, mi az, de tőlem biztos messze van. :-)
van a Pentában is, mint kiderült.
igen, a repedőpasztát lehet előzőleg színezni.
ami átlátszóra szárad, az a gélpaszta. kb. olyan, mint a struktúrpaszta (csak lágyabb, krémesebb), csak átlátszóban. de utána bármilyenre festheted. és ahogy Bryell írta, elvileg az is tud repedni, ha melegíted.
Sziasztok, kérdeznék egy hülyét! Bryella blogján felbuzdulva (nagyon szép darabjaid vannak, gratulálok, napok óta a blogodon csámcsogok, a csíkos oldalú rózsás dobozodva meg szerelmes vagyok, pedig nehéz elképzelni annál egyszerűbb, letisztultabb darabot, semmi csicsa, és mégis...) én is vettem 3D-s repesztőt. Bordó doboz, teteje akkurátusan bordóra lefestve, és azt terveztem, hogy a széleit megrepesztőpasztázom. Az nem ért meglepetésként, hogy a matéria fehér, de valamiért úgy képzeltem, hogy majd átlátszóra szárad. Lényeg a lényeg, hogy ott álltam egy bordó dobozzal, amit összemaszatoltam hófehér pasztával. Gyönyörűen repedt, minden rendben volt vele, de aztán igen sok bordó festéket megevett a drága, mire közelítőleg megint olyan bordó lett a tető, mint volt. És akkor most a hülye kérdés: jól értem, hogy használat előtt színezhetem festékkel a repesztő második fázisát?
Szóltam! :-) Utánanéznek! Én ma kikevertem megint a barnát. Picit többet tegyél a piros repedőpasztából bele, mint zöldet. Úgy nagyon szép barna. Színeztem a fehéret olivával és egy pötty barnával, gyönyörű halványzöld lett. Meg csináltam nagyon szép halvány sárgát is. Repednie kell, nincs mese!!:-)))))
OK, már megvan: színeztem a barnát, ugyanúgy repedt. tettem bele fehéret, és világosabb szürke lett. :-) de majd akkor barnát fogok. bár egyszerűbb lenne a fehéret színezni, ha nem lenne olyan az enyém, mint a hópaszta. :-)
(ha nincs meg még X db - 30? - hsz-od, akkor várni kell, utána már nem)
hát nekem tiszta kavics a fehér, totál nem olyan, mint pl. Amenda képein.
én ezt nem annyira hívnám barnának, de lehet, csak rosszul láttam este villanyfénynél. :-) mindenesetre így ebben a formában nem tetszik. egyébként úgy képzelem, max. egy kicsi akrilt tehetek bele, ellenkező esetben változik az összetétele, és nem fog repedni. de még az is lehet, az alapozó felett reped a sima akril is, azt még nem néztem. esetleg a struktúrpaszta is...??
Tudom hogy ez más, de nem csinálok ill. csináltam olyan darabokat amihez illene. Inkább a gránát pasztával rücskösitettem a felületeket. Azt is kaspókon.
Szerintem az ugyanaz:) Azért kaptad tőlem, mert nekem is nagyon tetszett ahogy a másik folyadékkal lehetett játszani azzal hol legyen antikolt zöldült rezes hatású.
Nincsen semmiféle cucc a fehérben sem. Látom a képen, hogy neked olyan fura, nem is értem. Annak is krémesnek kéne lennie.
Én 1-1 arányban kevertem a zöldet és a pirosat. Elvleg barnának kéne lennie.
De festékkel is nyugodtan keverhető bármelyik szin amúgymeg. Én kevertem sárgát is, világoskéket is. Reped úgy is.
Mindjárt megpróbálom lefotózni a sárgát....
Csőrös flakon ugyanott, ahol a paszták :-)) Kint van a boltban is. lehet külön is venni. Szólj oda, hogy küldjenek neked, ha legközelebb küldenek valamit.