Amit még írni akartam, hogy vasárnap meg egy triatlon versenyen fotóztam 337 képet.(128 MB, 1600x1200 Normal)
_Tapasztalat: Hozzá kell szokni a késleltetett fókuszáláshoz ill. az exponáláshoz. Ahogy tudom más digicamnál is ez fennáll. Félig lenyomott gomb után viszont tényleg azonnal exponál. Meg lehet szokni.
_Sorozatlövés: nagyon kafa, érdekes volt hogy visszafelé menti el a cuccost, gondolom az idővel való spórolás miatt.
_6x Zoom: ez a legértékesebb része ennek a gépnek. Hihetetlen nagy lehetőséget rejt magában. Olyan jó képeket lehet vele csinálni hogy magam is meglepődtem.
Remélem ez nem csak az újdonság ereje. :-) Neeem!
Csütörtökön du. én is megkaptam a gépet. Péntektől Vasárnapig 550 képet nyomtam el. Persze nem csak játszásiból, hanem volt téma. Ami az én tapasztalatom: Szombat esti házibuliban az össz fényforrás 2x20 watt volt. Meg kell mondjam nem is láttam semmit az LCD kijelzőkön. A képek kb 3/4-e lett éles, 1/4-e pedig némileg életlen. Nem tök homály, egyet sem töröltem le. Igazából el tudom fogadni a hibát, mert ugye nincs min megfogni az élességet. Ami viszont a leírásban benne van, hogy sötétben (asszem) 2m-re legyen a tárgy az éles képhez nem nagyon igaz. Ahogy nézegettem a képeket rendszert nem találtam benne hogy hova fókuszált.
Ami még érdekes, a vörösszem csökkentés. Buliban a 2szer villantás néha nem jött be, mert ha valaki épp valamit pózolt, vagy beállt a fényképezéshez, akkor általában a kis első villanásra azt hitte hogy kész a kép és az exponáláskor már elmozdult. Úgyhogy végül mindenkinek jó piros lett a szeme, mert kikapcsoltam a vsz.csökkentést. Ez viszont nem géphiba.
Hát nekem a mozgókép lejátszással sosem volt problémám pedig bevallom őszintén azt sem tudom mi az hogy kodek.
Felinstalláltam a Quick Time-t, (win 2000 prof.van) és lejátsza a képet is hangot is.
Nekem sem megy az .avi lejátszás. Szerintem pont az ellenkezője a baj szerintem valszeg túl sok codec van fent a gyakori videózás miatt, vagy az xpből hagytak ki valamit. Mindegy a lényeg, hogy a Quicktime tök jól lejátsza a videókat.
Érdekes. A géphez járó Adobe multimédia-program lejátssza a videót rendesen, de sem a legújabb Windows Media Player, sem a RealOne Player. Na üsse kavics, legalább ezzel látom...
Valoszinuleg valamilyen codeced hianyzik az avi lejatszasahoz. az indeo video 5 es az angelpotion video codeceket telepits fel. remelem ezek utan megoldodik a problemad.
A pozitiv vélemények alapján most vettem egy 2800-ast bruttó 141 rogyért. Bár még csak egy-két képet csináltam szinte kisérletképpen, a gép szuperül működik, egy fura problémától eltekintve: kipróbáltam a mozgókép-felvételt (.avi fájl), és a gép LCD-jén szépen le is játssza, de a számitógépen mindkét médiajátszó programom csak zöld képet mutat, pedig a hang hallatszik, és a másodpermutató is megy... mi lehet a gond? Feltételezem, hogy nem a fényképezővel van a gond, mivel ott szépen lejátssza. Köszi.
Dajcsban voltam 4 napig egy rendezvényen, ahol természetesen gőzerővel fotóztam. A 2800 KITŰNŐRE vizsgázott. Készítettem kb. 300 képet és kb. 500X ki-be kapcsoltam a gépet. Mindig használtam az LCD-t a vakut kb. 10X. Az első akkupackot (GP 1700mAh) 180-nál kellett cserélnem.
Az első nap esett az eső és a gép szinte mindig vizes volt. Becsületére legyen mondva, szó nélkül bírta a tempót.
Egy érdekesség: Nagyrészt távolabbi dolgokat kellet fényképezni ezért király volt a 6X zoom. Persze a borús időben már gáz volt. Mellettem volt egy fickó A40-nel és azt vettem észre, hogy zoom nélkül volt ő is és én is de neki mindig vakuzott a gépe nekem meg csak ritkán. A céltárgy kb. 10m-re volt így a vakunak nem sok értelme lehetett, de nekem így is jók a képek. Én ebből arra a következtetésre jutottam(nehéz volt) hogy a 2800-nak érzékenyebb az objektívja.
Hi dmr!
Nekem a 2800-as maximálisan bejön. Én spec. egy olcsó HAMA táskát vettem hozzá.
Szvsz. várd meg a 3800-ast, de nem hiszem, hogy nettó 140ezernél olcsóbb lesz...
Az XD kártyának, már ahol eddig árlistában láttam (fizikailag még nem) elég borsos ára volt. Finoman szólva...
A 128MB-os SM kártya 11500e+ÁFA, a 128 MB-os XD kártya 32000e+ÁFA. Hogy finoman fogalmazzak, kicsit még húzóska... Ja és csak eredeti Fuji és Olympus létezik belőle csak...
mar 1 ideje figyelem ezt a topicot. en is a vasarlas elott allok. 2 gep kozott hezitaltam a canon A40 es es 2800-s. ez a gep nyert. mindenfelekepp szeptemberben veszem meg a gepet igy megvarom a 3800-st. jobban tetszik mint a 2800-s, aztan az arkulonbseg lesz a meghatarozo. nem tudjatok hol lehet xD kartyat kapni illetve, hogy kinek mennyire jott be a 2800-s eredeti taskaja a sc-fx28-s?
LÉgy erős, a gyakorlat az, hogy nem lenyomja (de szép is lenne), hanem az, hogy leváltja...
Persze van egy időszak, mikor a kifutó modell kedvezőbb áron kapható, de ez inkább betudható a márkák közötti örökös versengés miatti gyakori modellváltásnak és árversenynek.
Viszont az tagadhatatlan trend, hogy az új modellek általában alacsonyabb áron kerülnek forgalomba a kifutott elődöknél. Bár ez inkább a drágább gépekre igaz (pl. Nikon 995/4500) ennek az ára az egyre gagyibb kivitel és takarékosabb megoldások... (kisebb LCD-k, akku helyett tesztelemek, műanyagházak...)
Korábban már írtam hogy nem szabad kölcsönadni digitális gépet, erre most én szolgálok intő példaként.
Kölcsönadtam egy esküvői fotózásra a gépet, és persze a végére elromlott. Nem tudom hogy történt, állítólag nem csináltak vele semmi különöset. Nem húzza be az objektívet a gép kikapcsoláskor, és az élességet elrontja a fotókon (minden homályos lesz).
9 hónapos a gép, a Fotex nagykerben vettem és hétfőn viszem szervízbe, kiváncsi leszek hogy mi lesz a vége...
Majd beszámolok a fejleményekről.
Nos, ha valaki "trendi", akkor már érdemes lehet megvárni a szeptembert, ugyanis hamarosan itt a 2800 utóda:
" Az egyik eddigi sikermodell, a FinePix 2800 is leváltásra kerül-került a médiaváltás kapcsán. A kiváló képminőségű, 6*optikai zoom-mal szerelt masinát 3 Megapixeles CCD-vel, a fix helyett felugró vakuval, manuális rekeszállítással, és remek markolattal látták el. Az A204-től eltérően mozgóképet hanggal együtt is felvesz, valamint digitális diktafonként és web kameraként is használható. Keresője az eddig megszokott EVF, amely az optikán keresztül látható képet közvetíti. Apropó optika! A Fujifilm nagyobb gépeinél is használatos kiegészítő lencséket fel lehet rá tekerni amivel nagylátószög 0,78 szorzó, illetve tele 1.5 szorzó szerint változik. Természetesen a 16 MB xD kártyával ellátott kameráért nem kell sokat fizetnünk, mindössze 115.000 Ft nettó áron fog megjelenni. "
()
Sziasztok!
Amikor még nem volt meg a gépem és olvastam a sok beírást a fórumra, akkor mindíg csak lestem hogy miért kell beírni azt hogy "meegvan a géép!". És most? Hogy tegnap délután megkaptam, íme:
MEEGVAN A GÉÉP! Hehe.
Hama tok Belefér a gép, a fuji töltő, 4 pót akku, sok SM kártya meg az akku és a gép kábele.
Acd see én most a 2.3-as verziót használom. Szerintem ez a leggyorsabb verzió, a 4-est nagyon nem szeretem mert lassú és mindent jobban tud nálam, le akarja játszani a videókat is meg minden baja van. Ha komoly cucc kell akkor ott a Photoshop.
CSzabi: off-off-off-off..... :)))) ment mail :)on :)
amúgy ki-milyen fotóstáskát használ a géphez? én ma vettem egy hama-t a mediamarktban, éppenhogy belemegy a gép, oldalán két kis hálós zseb. tehát sok extrát nemtud... :) de a kapható legolcsóbb volt :)