Keresés

Részletes keresés

Pikker Creative Commons License 2023.05.18 0 0 65433

Az ebayen vettem ausztráliából egy terméket (videós cucc). Elég drága volt, de máshol ilyet nem nagyon kapni. A vásárlás részletei gombra nyomva ez jön:

Árucikk: AU $99.95

Szállítás: AU $27

HÉA*: AU $34.28 (német oldalon MwSt-nek jelöli, tehát magyarul ÁFA)

Erra most jön az értesítés, hogy fizessek 7131Ft-ot, amiből 6232Ft ÁFA. Szóval ha jól gondolom, duplán akarnak megsarcolni. Ráadásul van két napom befizetni. Nem örülnék, ha visszaküldenék. Az aliról szoktam az utóbbi időben rendelni, nem szokott ilyen gond lenni. Mit csináljak, hogy a terméket is megkapjam és lehetőleg ne kelljen dupla áfát fizetnem? Vagy befizessem és valahogy visszaigényeljem. Még nem csináltam ilyet.

23Roberto23 Creative Commons License 2023.05.16 0 0 65432

Azt nem tudom hogy sikerült. Idegen gépen semmi mást nem kért eddig, beírtam a felhasználónevem, jelszavam és beengedett.

Most viszont csak hitelesitéssel engedne, viszont +44 előhívóval rendelkező idegen telefonszám részlet jelenik meg.

Előzmény: t.lantos (65431)
t.lantos Creative Commons License 2023.05.16 0 1 65431

Gondolom azert tolongunk ennyien a valasszal, mert a rutinosakkal sohasem tortent ilyen.

Nem is ertem, a halalba idegel, hogy idegen gepen vagy privat modban belepesnel allandoan 2 lepcsos azonositast ker, akkor nalad hogy sikerult megis feltorni. Valami semmikepp sem koser ott. De azt innen nem tudhatjuk.

Előzmény: 23Roberto23 (65430)
23Roberto23 Creative Commons License 2023.05.16 0 0 65430

plusz adalék info, a telefonos hitelesítést azért kéri, mert 5x megadtam a jelszavam, ami a gyakorlatban már más volt a fiók feltörő által.

Írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy kérem reseteljék a fiókomat. Itt nem ér véget a történet sajnos. Két terméket eladtak a nevemben, egyet Berlini helyszínnel, a másikról nincs tudomásom, és jelenleg is fut egy hirdetés a fiókom alatt USA helyszínnel.

Az eladás tényét is csak azért tudtam meg, mert jött egy email hogy ebay üzenetben kérdezi a vevő, mikor adom fel...

Egyéb email nem érkezett az ebaytől, miközben a támadás történt a fiókommal szemben..

Amit látok eladást, nagy értékű 800Euro

Amint reseteli az ebay a fiókomat, akkor emailen keresztül helyre tudom állítani a fiókomat, de ez a ksiebbik gond, , de jobban foglalkoztat az hogy hogyan jut vissza a pénze a vevőnek a nemlétező vásárlásából?

Azt ő tudja refundolni?

Feljelentést érdemes tenni?

Köszönöm szépen előre is a tanácsokat.

Előzmény: 23Roberto23 (65429)
23Roberto23 Creative Commons License 2023.05.15 0 0 65429

Sziasztok! Úgy néz ki feltörték ebay fiókomat, nem tudok belépni, jelszavamat sem tudom megváltoztatni. Hitelesített telefonszám valami +44 kezdődő..

Van a ebay ügyfélszolgálatnak valami emailes elérhetősége, mert az ajánlott módok mindegyike a belépéshez visz ..

Köszi előre is.

t.lantos Creative Commons License 2023.05.15 0 0 65428

kosz. Hogy rohadna meg, hogy a legfontosabb szurot nem teszi bele a kenyelmesen elerheto szurok koze.

Előzmény: faki (65427)
faki Creative Commons License 2023.05.15 0 0 65427

A részletes keresésben (jobb fenn, a keresés gombtól jobbra).

Előzmény: t.lantos (65426)
t.lantos Creative Commons License 2023.05.13 0 0 65426

Hogy a tokben kell az ebayen orszagra szurni?

Regen mentem egy lokalis oldalra, es mukodott, de most mar azok is behozzak a vilag faszat is.

t.lantos Creative Commons License 2023.05.03 0 0 65425

Röviden?

Tok hülye hozzá, fogalma sincs a szabályokról, és hisztizik. 

Előzmény: In Lak'ech (65422)
In Lak'ech Creative Commons License 2023.05.03 0 0 65424

Ezeket értem. De szerintem ott a bibi, hogy az eBay még nem tudja hivatalosan, hogy köztetek nem zajlott le az adásvétel. Pontosabban lezajlott, de szeretnétek egyhangúan visszacsinálni. Azaz, ha a hivatalos protokollt követed, akkor vissza fogod kapni a pénzedet. De ez csak teória részemről, mert még soha nem kerültem ilyen helyzetbe.

Előzmény: Sensitive7 (65423)
Sensitive7 Creative Commons License 2023.05.03 0 0 65423

Kösz a választ!

Röviden ez:

Egy régi pc alkatrészről van szó, hónapokig fent volt, valaki megvette.

Feladás, becsomagolás előtt kipróbáltam és már nem működött. Jeleztem a vevőnek , aki írta semmi gond, de azt mondta ő nem tudja visszamondani már, én kezdeményezzek refundot.

Vagyis fel se lett adva a csomag, a vevő befizette az árú,a szállítás, a vám értékét az Ebay-nek, aki azt magánál tartotta, ez mondjuk természetes. A pénzt semmiképpen se kapnám meg, hiszen fel se adtam a csomagot, hiszen rossz az alkatrész. Más a gond.

Kezdeményeztem refundot, de az Ebay oldalán levontak a 103$-ból 19.97 $-t , vagyis ¬25% közvetítői díjjat, 78$ maradt a virtuális számlámon, ráadásul ezt is átváltották eurora, aminek semmi értelme, FT számlám, kártyám van, felesleges váltogatás.  Alatta írták hogy a maradékot a 8111-végű bankkártyámról vonják le.

Ezt nehezményezem, hiszen előttem leírták hogy sikeres adásvételnél is csak 0% illetve 3% jutalékot vonnak le a német oldalon.

65413-es illetve 65411 számű hozzászólás.

Előzmény: In Lak'ech (65422)
In Lak'ech Creative Commons License 2023.05.03 0 0 65422

Én eladóként eddig csak jól jártam a változtatásokkal. Nem kicsit.

Az meg abszolut nem okoz gigantikus problémát, hogy nem aznap kapom meg a pénzemet. Nem nagyon tudok olyat mondani, ami most rosszabb.

Az, hogy neked mi okozta a problémát nem vágom. De lehet, hogy valamit nem értettem meg abból, amit leírtál.

Előzmény: Sensitive7 (65421)
Sensitive7 Creative Commons License 2023.05.03 0 0 65421

Találtam egy  cikket, ahol több kommentelő is elégedetlenkedik.

https://hvg.hu/tudomany/20210603_ebay_paypal_szamla_online_vasarlas

Előzmény: t.lantos (65419)
Sensitive7 Creative Commons License 2023.05.03 0 0 65420

Bocs, azt hittem, itt segítenek a másiknak. Ahogy a 65411 számon hozzászólónak. Amúgy már adtam el egyszer az ebay-en, ott rendben ment minden és vásároltam is párszor, az is rendben volt.
65413-es hozzászólásnál azt van hogy 0Ft a jutalék,         65411-ban kérdezték hogy
"a német ebay most, hogy megszüntette az értékesítési jutalékot Németországon belül, és a nemzetközi szállításnál ha jól emlékszem 3%-ra csökkentette"

Ezek alapján, ha a sikeresen LÉTREJÖTT üzletkötés után 0Ft illetve 3 vagy 5% a jutalék, miért olyan furcsa kérdés az, hogy létre sem jött üzletkötés után miért 25% a jutalék?

t.lantos Creative Commons License 2023.05.03 0 1 65419

Annyi alapveto hianyossag van tudasban, hogy inkabb bele se kezdek a valaszba. Neked nem valo az eladas.

Előzmény: Sensitive7 (65418)
Sensitive7 Creative Commons License 2023.05.03 0 0 65418

Sziasztok!

Elnézést hogy beleszólok a társalgásba, de ehhez kapcsolódik a kérdésem, csak fordított előjellel.

Meghirdettem valamit az ebay-en, a simán, habár a co.uk-n regisztráltam, mikor még EU tagok voltak. Valamiért nem irányít át.

Egy régi pc alkatrészről van szó, hónapokig fent volt, valaki megvette.

Feladás, becsomagolás előtt kipróbáltam és már nem működött. Jeleztem a vevőnek , aki írta semmi gond, de azt mondta ő nem tudja visszamondani már, én kezdeményezzek refoundot.

Előtte megírtam az Ebay-nek hogy mi a helyzet de csak automata üzenetek jöbnnek és a vevő 2 üzenete.

Akármelyiket választottam, kifogyott vagy a vevő visszamondta, akkor is ezt az összesítés jött elő, még mielőtt a vevő visszatérítést kért. 

Transaction breakdown

AmountUS$98.00

Fees (includes VAT)-US$19.97

US$78.03

Net proceeds €69.03

Includes currency conversion charge.

A szállításra is, 18$, illetve a tax-ra, 5.8$, kiszámláztak  jutalékot, holott egyik sem valósult meg, hiszen postára sem adtam.

Vagyis ugyanúgy levonnak ~25%-ot, mintha eladtam volna az árút, holott semmilyen bevételem sem volt belőle, persze még a pénzt sem kaptam meg, náluk van.

Kérdésem hogy  milyen alapon vonnak le jutalékot létre sem jött üzlet esetén? Ezt a magyar jog Jogalap nélküli gazdagodásnak hívja. A Vateran ilyenkor visszajár a befizetett összeg és általában semlegeset adnak egymáásnak.

Annál is inkább, mert Tudatlan99 kommentelő azt írta hogy a német oldal megszüntte az értékesítési jutalékot, másvalaki 5%-ról írt.

Szerintem  igazságtalan és jogtalan a 20$ jutalék a semmire. Azt sem értem, miért váltogatják át euróra is a pénzt, mikor Forint bankártyát adtam meg, angoloknál pedig nincs is euro.

Még ha valamennyit le is vonnak a virtuális átváltogatással, akkor is sok ¬25% "jutalék" a semmire.

Kösz a választ

Előzmény: Tudatlan99 (65409)
t.lantos Creative Commons License 2023.04.27 0 0 65417

Nalunk nincs postabolt csak ablakok, de van konyv meg csoki szoval nem hiszem, hogy nagy valtozas lesz.

Előzmény: gojkomitics16 (65416)
gojkomitics16 Creative Commons License 2023.04.27 0 0 65416

Akkor talán elkezdhetnek koncentrálni végre az alapszolgáltatásokra... (bár gondolom a sorsjegy marad:P)

t.lantos Creative Commons License 2023.04.12 0 1 65415

Hat csak gratulalni tudok.

De bajszos nepunk gyozni fog

Előzmény: gojkomitics16 (65414)
gojkomitics16 Creative Commons License 2023.04.11 0 0 65414

Sajnos egyébként nem követi már az ebay sem.:/

Előzmény: t.lantos (65365)
In Lak'ech Creative Commons License 2023.04.11 0 0 65413

Nekem ez olyan sötét fekete lyuk! Megvettek Franciaországba egy terméket, és nulla forint a jutalék. Most akkor csak a német eladás, vagy bárhová német eBay-ról, vagy az én regem valamiért kakukktojás, nem értem. Ezért nem merem átállítani a bankszámlaszámot forintosról eurósra, nehogy lelőjem az aranytojást tojó tyúkot.

Tudna valaki konkrétumot?

Az biztos, hogy az én regemet a mai napig németként érzékeli.

Előzmény: t.lantos (65410)
gojkomitics16 Creative Commons License 2023.04.11 0 0 65412

Nem lehet, hogy arra már az ÁFA-t is rászámolta? Tehát 3% + ÁFA.

Előzmény: t.lantos (65360)
Tudatlan99 Creative Commons License 2023.04.11 0 0 65411

Köszönöm!!!! Még egy..... Ha a .DE-re töltök fel, azt is látják a többi Ebay-en? Mivel most tanulgatom ezt a rendszert, jönnek sorban a kérdéseim.... :D Megéri-e használni az Ebay promócióit, valóban generál nagyobb nézettséget? 

Előzmény: t.lantos (65410)
t.lantos Creative Commons License 2023.04.11 0 1 65410

Igy van. A .DE-re kell feltöltened. De bárki megveheti. Illetve figyelj, mert jövőre a nemzetközi is 5% lesz.

Előzmény: Tudatlan99 (65409)
Tudatlan99 Creative Commons License 2023.04.11 0 0 65409

Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, mert remélem valaki tud segíteni. Nagyon régen regisztráltam az ebay-re, de már nem emlékszem, hogy a de.re vagy a .com-ra. Mindenesetre az összes ebay-re be tudok lépni ugyanazzal a jelszóval, az adataimat is ugyanúgy látom mindegyiken. A fő kérdésem az, hogy a német ebay most, hogy megszüntette az értékesítési jutalékot Németországon belül, és a nemzetközi szállításnál ha jól emlékszem 3%-ra csökkentette, mi számít ebay.de értékesítésnek? Ha a német oldalon töltöm fel a dolgaimat, akkor a német feltételek vonatkoznak rám? Vagy mindegy hol teszem fel, mert EU-s tagállam eladóira mindenhol érvényes? Remélem kihámozható, mi is a problémám... Jó lenne tisztán látnom, mert nem mindegy milyen költséget kalkulálok be a termék árába. Szeretnék versenyképes maradni. Eddig ugyanis nulla az eladásom, az etsy-t használtam, ami amellett, hogy nagyon drága még inkorrekt is. Köszönöm, ha választ kapok!

/ Egy Tudatlan... :D /

t.lantos Creative Commons License 2023.04.11 0 0 65408

1 ev inaktivitas utan hiaba vagy 100%-os, 0-t fog kiirni. De eleg egy tranzakcio, es helyrebillen.

Es persze a feedback orok, mint a nyomor.

Előzmény: In Lak'ech (65404)
In Lak'ech Creative Commons License 2023.04.10 0 0 65407

Nem a pozitív adás, hanem egyáltalán az értékelés terén.

Én kötelezővé tenném.

Előzmény: Kabala Baba (65406)
Kabala Baba Creative Commons License 2023.04.10 0 0 65406

Dehogynincs :) Legalabb 2-300db. Ezekből lett a 80 pozitiv, mert ugye talán a németek a legfukarabbak pozitív adás terén.

Közben megoldódott mert kértem az increase seller limitet, és csodak csodájára meg is kaptam végre! :)

Előzmény: gojkomitics16 (65405)
gojkomitics16 Creative Commons License 2023.04.10 0 0 65405

Szerintem a fő(bb) gond, hogy nincs eladói története (nem adott még el semmit korábban). Hiába vagy vevőként 100%-os, az eladói profil az ettől nagymértékben független.

Előzmény: t.lantos (65401)
In Lak'ech Creative Commons License 2023.04.10 0 0 65404

Szerintem az értékelés százaléka nem törlődik. Olyan, mint a OneWorld élettartam pontok a repülésben.

Van olyan regem, amit két éve nem használtam, és a % nem változott.

Előzmény: t.lantos (65403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!