Az ebayen vettem ausztráliából egy terméket (videós cucc). Elég drága volt, de máshol ilyet nem nagyon kapni. A vásárlás részletei gombra nyomva ez jön:
Árucikk: AU $99.95
Szállítás: AU $27
HÉA*: AU $34.28 (német oldalon MwSt-nek jelöli, tehát magyarul ÁFA)
Erra most jön az értesítés, hogy fizessek 7131Ft-ot, amiből 6232Ft ÁFA. Szóval ha jól gondolom, duplán akarnak megsarcolni. Ráadásul van két napom befizetni. Nem örülnék, ha visszaküldenék. Az aliról szoktam az utóbbi időben rendelni, nem szokott ilyen gond lenni. Mit csináljak, hogy a terméket is megkapjam és lehetőleg ne kelljen dupla áfát fizetnem? Vagy befizessem és valahogy visszaigényeljem. Még nem csináltam ilyet.
Gondolom azert tolongunk ennyien a valasszal, mert a rutinosakkal sohasem tortent ilyen.
Nem is ertem, a halalba idegel, hogy idegen gepen vagy privat modban belepesnel allandoan 2 lepcsos azonositast ker, akkor nalad hogy sikerult megis feltorni. Valami semmikepp sem koser ott. De azt innen nem tudhatjuk.
plusz adalék info, a telefonos hitelesítést azért kéri, mert 5x megadtam a jelszavam, ami a gyakorlatban már más volt a fiók feltörő által.
Írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy kérem reseteljék a fiókomat. Itt nem ér véget a történet sajnos. Két terméket eladtak a nevemben, egyet Berlini helyszínnel, a másikról nincs tudomásom, és jelenleg is fut egy hirdetés a fiókom alatt USA helyszínnel.
Az eladás tényét is csak azért tudtam meg, mert jött egy email hogy ebay üzenetben kérdezi a vevő, mikor adom fel...
Egyéb email nem érkezett az ebaytől, miközben a támadás történt a fiókommal szemben..
Amit látok eladást, nagy értékű 800Euro
Amint reseteli az ebay a fiókomat, akkor emailen keresztül helyre tudom állítani a fiókomat, de ez a ksiebbik gond, , de jobban foglalkoztat az hogy hogyan jut vissza a pénze a vevőnek a nemlétező vásárlásából?
Ezeket értem. De szerintem ott a bibi, hogy az eBay még nem tudja hivatalosan, hogy köztetek nem zajlott le az adásvétel. Pontosabban lezajlott, de szeretnétek egyhangúan visszacsinálni. Azaz, ha a hivatalos protokollt követed, akkor vissza fogod kapni a pénzedet. De ez csak teória részemről, mert még soha nem kerültem ilyen helyzetbe.
Egy régi pc alkatrészről van szó, hónapokig fent volt, valaki megvette.
Feladás, becsomagolás előtt kipróbáltam és már nem működött. Jeleztem a vevőnek , aki írta semmi gond, de azt mondta ő nem tudja visszamondani már, én kezdeményezzek refundot.
Vagyis fel se lett adva a csomag, a vevő befizette az árú,a szállítás, a vám értékét az Ebay-nek, aki azt magánál tartotta, ez mondjuk természetes. A pénzt semmiképpen se kapnám meg, hiszen fel se adtam a csomagot, hiszen rossz az alkatrész. Más a gond.
Kezdeményeztem refundot, de az Ebay oldalán levontak a 103$-ból 19.97 $-t , vagyis ¬25% közvetítői díjjat, 78$ maradt a virtuális számlámon, ráadásul ezt is átváltották eurora, aminek semmi értelme, FT számlám, kártyám van, felesleges váltogatás. Alatta írták hogy a maradékot a 8111-végű bankkártyámról vonják le.
Ezt nehezményezem, hiszen előttem leírták hogy sikeres adásvételnél is csak 0% illetve 3% jutalékot vonnak le a német oldalon.
Bocs, azt hittem, itt segítenek a másiknak. Ahogy a 65411 számon hozzászólónak. Amúgy már adtam el egyszer az ebay-en, ott rendben ment minden és vásároltam is párszor, az is rendben volt. 65413-es hozzászólásnál azt van hogy 0Ft a jutalék, 65411-ban kérdezték hogy "a német ebay most, hogy megszüntette az értékesítési jutalékot Németországon belül, és a nemzetközi szállításnál ha jól emlékszem 3%-ra csökkentette"
Ezek alapján, ha a sikeresen LÉTREJÖTT üzletkötés után 0Ft illetve 3 vagy 5% a jutalék, miért olyan furcsa kérdés az, hogy létre sem jött üzletkötés után miért 25% a jutalék?
Elnézést hogy beleszólok a társalgásba, de ehhez kapcsolódik a kérdésem, csak fordított előjellel.
Meghirdettem valamit az ebay-en, a simán, habár a co.uk-n regisztráltam, mikor még EU tagok voltak. Valamiért nem irányít át.
Egy régi pc alkatrészről van szó, hónapokig fent volt, valaki megvette.
Feladás, becsomagolás előtt kipróbáltam és már nem működött. Jeleztem a vevőnek , aki írta semmi gond, de azt mondta ő nem tudja visszamondani már, én kezdeményezzek refoundot.
Előtte megírtam az Ebay-nek hogy mi a helyzet de csak automata üzenetek jöbnnek és a vevő 2 üzenete.
Akármelyiket választottam, kifogyott vagy a vevő visszamondta, akkor is ezt az összesítés jött elő, még mielőtt a vevő visszatérítést kért.
Transaction breakdown
AmountUS$98.00
Fees (includes VAT)-US$19.97
US$78.03
Net proceeds €69.03
Includes currency conversion charge.
A szállításra is, 18$, illetve a tax-ra, 5.8$, kiszámláztak jutalékot, holott egyik sem valósult meg, hiszen postára sem adtam.
Vagyis ugyanúgy levonnak ~25%-ot, mintha eladtam volna az árút, holott semmilyen bevételem sem volt belőle, persze még a pénzt sem kaptam meg, náluk van.
Kérdésem hogy milyen alapon vonnak le jutalékot létre sem jött üzlet esetén? Ezt a magyar jog Jogalap nélküli gazdagodásnak hívja. A Vateran ilyenkor visszajár a befizetett összeg és általában semlegeset adnak egymáásnak.
Annál is inkább, mert Tudatlan99 kommentelő azt írta hogy a német oldal megszüntte az értékesítési jutalékot, másvalaki 5%-ról írt.
Szerintem igazságtalan és jogtalan a 20$ jutalék a semmire. Azt sem értem, miért váltogatják át euróra is a pénzt, mikor Forint bankártyát adtam meg, angoloknál pedig nincs is euro.
Még ha valamennyit le is vonnak a virtuális átváltogatással, akkor is sok ¬25% "jutalék" a semmire.
Nekem ez olyan sötét fekete lyuk! Megvettek Franciaországba egy terméket, és nulla forint a jutalék. Most akkor csak a német eladás, vagy bárhová német eBay-ról, vagy az én regem valamiért kakukktojás, nem értem. Ezért nem merem átállítani a bankszámlaszámot forintosról eurósra, nehogy lelőjem az aranytojást tojó tyúkot.
Tudna valaki konkrétumot?
Az biztos, hogy az én regemet a mai napig németként érzékeli.
Köszönöm!!!! Még egy..... Ha a .DE-re töltök fel, azt is látják a többi Ebay-en? Mivel most tanulgatom ezt a rendszert, jönnek sorban a kérdéseim.... :D Megéri-e használni az Ebay promócióit, valóban generál nagyobb nézettséget?
Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, mert remélem valaki tud segíteni. Nagyon régen regisztráltam az ebay-re, de már nem emlékszem, hogy a de.re vagy a .com-ra. Mindenesetre az összes ebay-re be tudok lépni ugyanazzal a jelszóval, az adataimat is ugyanúgy látom mindegyiken. A fő kérdésem az, hogy a német ebay most, hogy megszüntette az értékesítési jutalékot Németországon belül, és a nemzetközi szállításnál ha jól emlékszem 3%-ra csökkentette, mi számít ebay.de értékesítésnek? Ha a német oldalon töltöm fel a dolgaimat, akkor a német feltételek vonatkoznak rám? Vagy mindegy hol teszem fel, mert EU-s tagállam eladóira mindenhol érvényes? Remélem kihámozható, mi is a problémám... Jó lenne tisztán látnom, mert nem mindegy milyen költséget kalkulálok be a termék árába. Szeretnék versenyképes maradni. Eddig ugyanis nulla az eladásom, az etsy-t használtam, ami amellett, hogy nagyon drága még inkorrekt is. Köszönöm, ha választ kapok!
Szerintem a fő(bb) gond, hogy nincs eladói története (nem adott még el semmit korábban). Hiába vagy vevőként 100%-os, az eladói profil az ettől nagymértékben független.