Keresés

Részletes keresés

Gumped Papó Creative Commons License 2017.07.24 0 0 8329

igen, ouranoupoli a tipikus poros görög kisvárosok legjobb példája, aki egyszer eljut szezonon kívül ide, az soha többet nem fog áhítozni a turistamentes "autentikus" görög városkák hangulata után

mert mindenki nyugodtan elhiheti, hogy nem rodos, nem mykonos, vagy nem fíra a tipikus görög város megtestesítője, hanem ouranoupoli

Előzmény: Pontikos1 (8328)
Pontikos1 Creative Commons License 2017.07.24 0 0 8328

Uranupoli es Ammouliani kozott nincs komp, kirandulohajok vannak.

Ha sikerul elkerulni a nagy hajokkal erkezo tomeget, egy csondes kisvaros a jutalom csodalatos tengerrel, es el lehet setalni a szarazfoldon Athos hatarara is. 

Előzmény: Honey01 (8322)
Boarhunter Creative Commons License 2017.07.23 0 0 8327

Ja, és "Toroni", nem "Torin".

Boarhunter Creative Commons License 2017.07.23 0 1 8326

Nem ezt kérdeztem, hülyegyerek...

Ha nekem címzed a hozzászólásod akkor miért "Mariann" a megszólítás?

Előzmény: Sz.. Zoltán (8325)
Sz.. Zoltán Creative Commons License 2017.07.23 0 0 8325

Mert paraszt voltál velem mert szókimondó voltam.

Néha fáj a nyers igazság, de jobb mint a pofára esés.

Elégedetten jöttem haza Sartiból mert felkészültem és szinte csak jó dolgokat éltem meg.

Sokat mondhatnék még, pl. a kis móló felett adtam a barátnőmnek egy jeggyűrűt amit elfogadott, így már nekem is sokat jelent ez a hely.

:-)

Ha nem is jövőre, de mindenképp visszamegyek egyszer Sartiba.

Jó Nyaralást a többieknek is!

Előzmény: Boarhunter (8324)
Boarhunter Creative Commons License 2017.07.23 0 0 8324

Ez tök jó de miért nekem címezted?

Előzmény: Sz.. Zoltán (8323)
Sz.. Zoltán Creative Commons License 2017.07.23 0 0 8323

Kedves Mariann0126!

Kezdem ott, hogy az Avra teljesen rendben van. Mint Vendég tisztaság fogadott és egész héten 1 rovarral találkoztam csak, erkélyre tévedt darázzsal ami a 2 EUROs felülmúlhatatlan negyed Görög dinnyémet ette volna ha hagyom. Még szúnyoggal se találkoztam az apartmanban. Másrészről nagy pozitívum volt, hogy az apartmannak van egy olyan erkélye ami kb. 5-8 fokos szögben oldalról a tengerre néz. A 12-es szoba. Az agyonhypeolt Virozi puccossabb és újabb apartman, de az se néz frontból a tengerre és kiesőbb helyen van, bár sekélyebb parthoz közelebb és csendesebb. Nekem az egymás mellett lévő House of Kostas és Katerina lenne legközelebb optimális tengerre néző szállás. Ettem egyet a Lauer Grill gyrosából és olyan volt mintha egy pösti giroszos termékét fogyasztottam volna, semmi extra. Az Avrás viszont szerintem The Best in Sarti. Négyszer ettünk és jelenleg 3 EURO az ára pitában, de tényleg megéri mert a legjobb állagú és legízletesebb amit valaha is ettem. Itt egy tegnap készült kép róla: 

Avra Gyros 2017.07.22

Azért is szimpibb az Avra, mint a Lauer mert nem érződik, hogy a pénzedre hajtanának nem magyarok, mégis tudják mi kell nekünk. Az utolsó gyrosnál azt mondták nekem magyarul "köszönjük". Egy másik elhallgatott igazság, hogy a Sartis tenger sosem melegebb mint a Balaton, valahol láttam egy hiteles infót: 20-25 fok nyáron a víz amit csak megerősíteni tudok. Mindig hidegrázós elsőre, de meg lehet szokni hamar és nagyon tiszta a víz és változatosan hullámzik, gyönyörű zöldeskék. Talán ha nagy ritkán 35-40 fok körül lenne a levegő hőmérséklete akkor éreznénk melegnek a tengervizet. Tegnap Sartiban 30 fok volt amikor eljöttünk, a Macedon-Görög határnál meg 38 (!!!), valszeg a tenger is hűti a levegőt Sartiban. Autót csak drágán tudtam bérelni (MasterCar az ófaluban könnyen megtalálható), 70 EUR elég sok volt, de nekem megérte mert elvezettem a Sithonia nyugati oldalára Torinba és útközben lélegzetelállító helyeken álltunk meg (busszal ilyen nincs) és a narancspartra is elmentünk kötöttségek nélkül, ami szerintem kihagyhatatlan a gömbölyű sziklák miatt, bár itt volt pár tengeri sün is, Sartiban sehol nem láttam. A sünök úgy láttam csak sziklákon vannak. 77 km volt az egész autókázásom ami szinte nulla benzin volt. Tetszik Sarti, de drágább mint a Balaton kajálás szempontjából, még a "Super Market"-ek is, de a táj és a víz sokkal szebb mint itthon. Mit mondjak még ami fontos? Az Avraban zuhanytálca nincs, de a WCben lehet zuhanyozni, elsőre fura volt, de nem vészes. A WC papírt, tampont nem szabad lehúzni a klotyón bár tudtommal a legtöbb apartmanban is így van. A tűzhely jól melegít, nagyon gyorsan főztem makarónit és levest rajta. Étkészlet van bőségesen az apartmanban (kanál, villa, kenőkés, tányérok, poharak, csészék, 2 fémedény, tésztaszürő) nem is kellett volna vinnem semmit etéren. Gondolom a többi szoba is így van felszerelve. Semmiben nem éreztem hiányt. Akinek Jakuzzi kell tengerpart mellett az persze máshol szálljon meg.

Előzmény: Boarhunter (8298)
Honey01 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 8322

Sztem nem fogunk hajókirándulni. A Sithonia félszigetet korábbi utazásaink alkalmából egész jól bejártuk. Ha most mennénk először Sartira, biztos nem lenne benne a meglátogatandó célpontok között Ouranoupoli.  Igazából az Ammoulianira való kirándulásunk miatt sanszos, hogy Tripiti mellett Ouranoupolit is megnézzük. Bár a kompunk Tripitiből megy a szigetre, de valaki az egyik Fb csoportban azt írta, hogy Ouranoupoliból is van gyakori kompjárat. Talán a vissza komppal éppen oda fogunk majd menni.

Előzmény: Pierr_Kardán (8320)
Katana750 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 8321

Sithon travel.

Előzmény: fiest (8319)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.17 0 1 8320

Ouranoupoliba mi is szeretnénk átmenni, ha majd megyünk Sartira.

Szerintem Ouranoupoli nincs bent a 10 legjobb uticél között, amelyek Sartiról elérhetőek, tehát oda külön nem mennék kirándulni (hacsak nincs a csapatban ortodox keresztény vallású ember). Esetleg a Prosforios torony tekinthető olyan látványosságnak, amit érdemes megnézni (csak kivülről, sajnos).

Ouranoupoli az Agion Oros határa előtti utolsó város, kötelező megállója az Athos hegy környékére menő hajókirándulásoknak. Ebből kifolyólag eléggé a hajókról kiözönlő utasok igényeinek gyors kiszolgálására épült, van itt 20 ikonbolt, 5 festménybolt, meg 5 étterem.

Az éttermekben pontosan 1 óra alatt akárhány fős csoportot kiszolgálnak, hiszen a hajók általában másfél órára állnak meg itt, tehát az ebéd után még kell 20 percet adni arra, hogy a kirándulók elmehessenek a görög ikonokat árusító boltokba is vásárolni.

Szóval ha mentek Athos hegyi hajókirándulásra, akkor Ouranoupoli meglátogatása a program része, de amúgy nincs ott annyi látnivaló, hogy megérje oda menni.

Előzmény: Honey01 (8317)
fiest Creative Commons License 2017.07.17 0 0 8319

autó bérlés sartin? mennyibe kerül? érdemes-e?hol érdemes?  hasonló kérdések..

fakultatív hol érdemes lekötni? mely irodában? egyáltalán mennyibe kerülnek?

kriszthee Creative Commons License 2017.07.17 0 0 8318

Köszönöm!

Előzmény: Tamás Ács (8314)
Honey01 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 8317

Szia, biztos utánaolvastál Sartinak, mielőtt kimentetek. Már ezelőtt 10 évvel se volt az az autentikus görög nyaralóhely, mint amit sztem elképzel a legtöbb ember (nemhogy manapság). De mi mégis itt szerettünk bele Görögországba és azóta már egy csomó helyet bejártunk, ahol viszont rátaláltunk a görög hangulatra.

Bizonyára olvastad, hogy sok a magyar vendég és hogy sok étteremben dolgoznak magyarok valamint azt is, hogy sok helyen van magyar étlap az éttermekben, ergo túristaparadicsom, ami a túristák, a vendégek kiszolgálására épül. A tengerpartja és a természeti környezete viszont fantasztikus.

Ha autentikus görög életérzésre vágysz, akkor olyan helyet kell keresni, ami nem szerepel az utazási irodák kínálatában.

Amúgy az általad leírt visszajárós sztori velünk is megesett, bár sztem nem pont Sartin. Meg olyan is, hogy már rég megettük a vacsorát, de a pincér eltűnt vagy ha előkerült, nem reagált a hívásunkra. Mi voltunk ugyanis az egyetlen vendégek és nem akarták, hogy elmenjünk és üresnek látszódjék a taverna. :) Ezen akkor is és azóta is jókat derülünk.

Ouranoupoliba mi is szeretnénk átmenni, ha majd megyünk Sartira.

Előzmény: Alvin1 (8305)
Katana750 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 8316

Úgy bizony! Járjuk a csárdást, keverjük a gulyást ez a magyar életérzés. Bográcsos főzés, turista vonat megállítása betyárok által, asszonyrablás! A németek régen nagyon csípték az ilyesmit. Szártiban nem jellemző, hogy görög pincérek szolgáljanak fel hiszen a vendégek 95%-a nem görög. Ezt hozza a tömegturizmus. Gondolom a kockás abroszos, nyugalmas érzés hiányzott a megnyilatkozónak. Aki ilyesmire vágyik annak nem Szárti a megoldás.

Előzmény: Gumped Papó (8315)
Gumped Papó Creative Commons License 2017.07.16 0 0 8315

Görög hangulatot vártunk, ehelyett

költői kérdés, de mi az a "görög hangulat"?

fordítva feltéve a kérdést, mi a "magyaros hangulat"?

az a "magyaros hangulat" amikor csikósok lovagolnak körbe-körbe a turista körül, nagy karikás ostor csattogtatás közepette?

Tamás Ács Creative Commons License 2017.07.16 0 0 8314

80-120 €/nap + benzin

Előzmény: kriszthee (8313)
kriszthee Creative Commons License 2017.07.16 0 0 8313

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni  tudja-e valaki , hogy Sartin mennyibe kerül a motorcsónak bérlés? Köszönöm

Tamás Ács Creative Commons License 2017.07.15 0 0 8312

Ha görög hangulatú étterembe vágytok, akkor javaslom a környéken Sykia városkáját.

https://www.google.hu/maps/dir/Sz%C3%A1rti,+G%C3%B6r%C3%B6gorsz%C3%A1g/Sykia+Chalkidikis+630+72,+G%C3%B6r%C3%B6gorsz%C3%A1g/@40.0641159,23.9308486,13z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x14a8a59dedc5203f:0x500bd2ce2bad190!2m2!1d23.9760138!2d40.0947057!1m5!1m1!1s0x14a8a627aeb66953:0xa172309a04601606!2m2!1d23.9395054!2d40.0385165

Sarti a turizmusból él, érthető, hogy a település igazodik az átlagos túrista igényeihez. (Nálunk is így volt ez a Balatonon, az NDK-s korszakban)

Előzmény: Alvin1 (8311)
Alvin1 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 8311

Nem ott voltunk, hanem Platania Beachen a Christina Studios-ban, az egyetlen igazán görög a szállásadónk volt, reggel meg este mozgott egy kicsit, amúgy egész nap hevert:) de a szállással tényleg semmi baj nem volt és senki kedvét nem akarom elvenni Sartitól, mert a tenger tényleg gyönyörű, csak az ne menjen aki szeretne egy kis eredeti görög hangulatot, mert azt ott nem fog találni. 

Előzmény: imesc (8309)
Katana750 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 8310

Furcsa ez nekem. 2004-óta 5x voltam Szártin és sosem tapasztaltam ilyen berángatós invitálást. Egyedül 2015 nyarán jártam így amikor a teljesen nyugis Makrygialosról átmentünk a 20km-re lévő Paraliára(Katerini). De ott sem volt tolakodó és ráadásul kipróbálva nem is csalódtunk. Eszembe is jutott, Poszeidon volt a étterem neve Paralián. Úgy látszik nincs elég fogyasztó vendég a tömegturizmus ellenére! Anyámat megkérdeztem, mi 1976-ban Szozopolba(Bulgária) vittünk magunkkal először és utoljára konzerveket, de akkor ez kötelező volt. Különben kenyéren és (tenger) vízen élhettünk volna a nyaralás alatt! Na, mindegy már úgysem nagyon tervezek Szártival. 

Előzmény: imesc (8309)
imesc Creative Commons License 2017.07.15 0 1 8309

"Mi most jöttünk haza Sartiról. Görög hangulatot vártunk, ehelyett kelet európai pincérek próbáltak berángatni mindenféle étterembe"

Nem a Hanna Hausba kell menni...

s_abel Creative Commons License 2017.07.14 0 0 8308

Két évvel ezelőtti tapasztalataink Sarti-ról:

"Holnap lesz egy hete, hogy mi itt vagyunk. Házigazdánk szerint most va a főszezon csúcsa. Többen is érdeklődtek már nálam van e szabad hely, házigazdához irányitottam, hátha. Magyar rengeteg van, a fiam szerint "több van mint Nyirmadán". Viszont ha nem ragaszkodol Sarti-hoz, 

tengerparti szobák, apartmanok tömkelegét láttam a mai napon is pl. Sykia beach-en, Sartitól D.-re 8-10km-re. Ha mégegyszer erre vet a jósorom én biztos nem foglalok szállást előre, pláne nem a Booking-on ;)) Itt a tengerparton egymástól pár km-re vannak üdülőfalvak mindenütt kiadó szoba & apartman felirattal. Ha rugalmas és mozgékonyak vagytok ( nem busszal jöttök ) szerintem nem kell a "hidalatt" aludnotok."

Pedig ekkor valami nagy egyházi ünnep volt (aug. 15) ilyenkor minden görög ünnepel. 

Előzmény: Márti_SZ (8302)
Alvin1 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 8307

A másik félszigeten az Athosz lábánál. Mi autóval mentünk, úgy elég hosszú volt de szerveznek hajós túrát is, az Athoszhoz, (Sithonia travel), és ott is kikötnek.  A felnőtt 30 euró gyermek 20. - Mivel tényleg hosszú az út, nem sokkal olcsóbb autóval de megéri. A pontos neve: Ouranaoupoli. Ottani étteremben láttunk ortodox szerzetest - egy óriási korsó Mythos sörrel és nagy tál tenger gyümölcseivel vezekelt éppen.

Előzmény: fiest (8306)
fiest Creative Commons License 2017.07.14 0 0 8306

Urnapoliba??? az merre van?

Alvin1 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 8305

Mi most jöttünk haza Sartiról. Görög hangulatot vártunk, ehelyett kelet európai pincérek próbáltak berángatni mindenféle étterembe, ahol húzták a szájukat, amikor a 42 eurós vacsorát 50 euróssal fizettük ki, majd vártuk a visszajárót - úgy kellett szólni miatta, hogy nem akarok 2500 ft.-os borravalót adni. - Igazi görögöt szerintem csak elvétve láttunk.  Csak onnan jöttem rá, hogy nem a balcsin vagyok, hogy sós a víz. Igaz a tenger nagyon szép volt és kisgyerekkel tökéletesen fürödhető - de az élővilága nulla. Ha kicsit szebbet és görögösebbet akarsz látni, érdemes Urnapoliba átmenni - nekünk sokkal jobban tetszett.  

Katana750 Creative Commons License 2017.07.14 0 0 8304

Szia! Ajánlom figyelmedbe a 8262sz. hozzászólást! Meg persze az utána következőket is! Szeptemberben még olcsóbb is lesz.

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.07.14 0 0 8303

Szeptember elején annyi üres szállást fogtok találni a helyszínen, hogy nem győztök majd választani a jobbnál jobb ajánlatokból.

Márti_SZ Creative Commons License 2017.07.14 0 0 8302

Sziasztok!

Szerintetek van arra esély, hogy találunk úgy szállást, hogy nem foglaljuk le előre? Tavaly így voltunk Horvátországban és nem volt gond, ráadásul főszezonban.

Most Sartira szeptember elején mennénk és keresgéltem is szállásokat, de alig van hely... Bízom benne, hogy vannak többen is olyanok, akik nem hirdetik magukat és van szabad helyük.

Van valakinek tapasztalata?

Köszönöm szépen előre is! 

Üdv: Márti

gretzki12 Creative Commons License 2017.07.14 0 1 8301

2006-ban az Ilias még nagyon pöpec hely volt.  

Nem akarlak bántani, de elég "érdekes" a hozzáállásod a dolgokhoz. :-)  Ha nyugalmas nyaralást akartál - mint írtad lentebb - nem Sartit kellett volna választanod.. Kíváncsian várom beszámolód, de borítékolni merném, és nagy összegű fogadást kötnék rá, hogy miről fog szólni. Aki még el sem utazott, de már ügyvéddel fenyegetőzik.. Lehet tényleg jobban járt volna mindenki ha itthon maradsz. :-))  

Előzmény: Sz.. Zoltán (8297)
Boarhunter Creative Commons License 2017.07.13 0 4 8300

Homokon nem jellemző a sün, sziklás részre meg úgysem megy az olvtárs mert még a végén megkarcolja valami a bőrét és a valószínűsíthetően mellette fürdőző migránsoktól hiv fertőzést talál kapni...

Amúgy a papucsos szerencsétlenkedéssel legalább szerez néhány vidám pillanatot a többi fürdőzőnek. :-)

Előzmény: Honey01 (8299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!