Magyarország - rendező országként - egy bizonyos számú plusz sszámú nevezési - indítási lehetőséget kapott a Nemzetközi Szövetségtől és - amint ez tapasztalhaó is - eddig is néhány olyan magyar atlétát láthattunk indulni, aki nem teljesítette előzetesen az induláshoz szükséges eredmény - szintet. Így pl. tegnap a 100 m-es férfi síkfutásban és a férfi kalapácsvetésben is indulhattak olyan magyar atléták, akinek esetében a Magyar Szövetség élt a Nemzetközi Szövetség által biztosított lehetőséggel.
Teljesen laikusként kérdezem, hogy hogyan jutott ki ennyi magyar a VB-re? Mint a teniszben, szabadkártyával, vagy mindenki a teljesítményének köszönhetően jutott ki a VB-re?
Az eső miatt kaotikus volt az indulás. Egy órás csúszással kezdődött. A beengedésnél a papír alapú jegyek átáztak, nem tudták kezelni. Az épületben könnyen el lehet igazodni, székek kényelmesek. ( Amennyire egy ilyen stadionban kényelmesek lehetnek) Belépésnél nem nézték a vizes üveget. Sok büfé van, választék elég gyenge és csak kártyával lehet fizetni. Egy helyet láttam, ahol rendesebb kaja is van. Mosdóból van elég. Állandóan szól valami üvöltő zene. Magyar és angol nyelvű helyszíni kommentár, szerintem Hajdú B.
Én sosem nézek M4-et ha az ES is adja. Épp most ismételték.
Hassannak drukkoltam, 2 m-rel a cél előtt hasra esett. A hollandoknak drukkoltam, Bol 2m-rel a cél előtt hasra esett. Nem hoz szerencsét a drukkolásom.
de annak örülök, hogy a női távol selejtezőt a 122-es szektorból láthatom, hátha lesz magyar bravúr illetve pc ide vagy oda a férfi szememnek az ő idomaik tetszenek legjobban:)
én is tartok tőle, hogy az egésszel csak magamat szivatom és követni is jobb lesz tévéből, mint a napon rohadni, de hát egyszer van itt a vb. vidékről megyek picit nagyobb csomaggal, rendben nem lehet bevinni a normális víz adag mellett azt se, de hogy hol tudom leadni arról nem szó a fáma, csak a szabályokról:( nyílván rakjam le a népliget környékén pár ezresért, majd bumlizzak vissza érte.
Nem találtam a honlapon infót a parkolásról, meg hogy mit hogy lehet bevinni, így először felhívtam az atlétikai szövetséget (állandóan foglalt volt, nem volt egyszerű), persze ők nem tudtak semmit, mert nem ők a szervezők, de adtak egy emailcímet. Írtam oda, és a következő válaszokat kaptam:
A világbajnokság helyszínéül szolgáló Nemzeti Atlétikai Központ megközelítési lehetőségeiről itt olvashat:
Az mondjuk nem tudom mennyire komoly, hogy büfé és főleg mosdó csak kint a picsában, a bejáratnál van, meg parkolóhelyeket sem terveznek, mert hogy menjél tömegközlekedéssel... menjen a faszom 35 fokban. Amúgy más forrásból azt hallottam, hogy az Obi parkoló meg a benzinkút között lesz parkoló, de még építik (hétvégi infó)... hát pfff. Remek szervezés.
A versenyt láttam, de ezt, hogy kórház, és szöges cipő, a neten olvastam most délután... És hirtelen nem értettem, hogy sértheti fel a combját valakinek a saját cipője... Aztán rájöttem, hogy nyilván a másik lábán levő cipő sértette fel a combját... Meleg van, agyam lassan jár. :)