ha a 24 órát adott napon érted,tehát mondjuk 10.00-tól 23.óráig utaznál és pláne ha akkor akarsz Monzába menni akkor lehet hogy az io vaggio lesz a legjobb,mert az ben Milánóban bármilyen eszközön jó és a vonatra is korlátlanul,legalábbis a regonális járatokon,tehát amin nincs helyjegy
Segítséget szeretnék kérni. Július 25-én megyek Milánóba (Malpensa) 1 napra. Mivel még soha nem voltam, így jó pár kérdés felmerült benne. A reptérről, Malpensa Expressz vonattal szeretnék bejutni a központba. Az érdekelne, hogy érdemes megvenni a jegyet interneten keresztül a vonatra, vagy ott is lehet. Kell-e ezt is érvényesíteni indulás előtt? Milánóba lehet venni valami 24 órás jegyet, amivel a tömegközlekedést tudom használni, az mennyibe kerül kb?
Egy másik tervem az lenne, hogy a szomszédos Monzában tölteném el a napot. Ahogy néztem oda lehet menni vonattal, de szintén nem tudom neten vegyek jegyet vagy ott?
mi semmi ilyennel nem foglalkoztunk, megállás nélkül utazgattunk Milánóban, Comóba, stb., rendszeresen ellenőrizték a jegyeinket, de egy alkalommal sem szóltak a gyerek miatt, még a korára sem kérdeztek rá...
1. Lehet-e és ha igen, hogyan, ellenőrizni azt, hogy megtötént-e az internetes utasfelvétel??? A nélkül is ki lehet nyomtatni a beszállókártyát, hogy megtörtént volna az netes utasfelvétel??? (meg kellett kérnem vkit a nyomtatásra és az utasfelvételre és csak reménykedni tudok, hogy minden rendben lesz)
Azért parázok, mert kaptam egy emlékeztető e-mailt a Wizzairtől, az utasokról, csomagokról, kiegészítő szolg. választásának lehetőségéről valamint, hogy "Kérjük ne felejtse el elvégezni az internetes utasfelvételt..." stb. Ez valami sablon szöveg, vagy valamit elmulasztottunk??? Segítsetek, mert a agygörcsöt kapok, ha a reptérről haza kell jönni!
2. A kisméretű kézipoggyász súlyát is ellenőrzik? És mennyi a súlyhatár, én nem találtam erre vonatkozóan semmi infót..
ezt ajánlottam két hete gyerkőcöknek:"vadasparkot Bergamótól 15 km.-re van,busszal 45 perc:http://www.lecornelle.it/" és igen az io vaggio 3 naposhoz nem kell fénykép
Nálam mindig van a kézipoggyászban egy kicsi, automata, lapos végű esernyő, sehol nem szóltak érte. Ha egy járóbot méretű, hegyes végű példányra gondoltál, az lehet más megítélés alá esne ;)
A 3 napos io viaggiohoz nem kell fénykép, ugye? Ha a gyereknek is kérek akkor se? Össze vissza irkálnak, az aktuális infók meg olaszul vannak sokszor. Kezdek belezavarodni.
Az esernyős sztorihoz annyit még, hogy bár megfogadtam hogy soha semmit nem fognak ezek az utcai árusok rámsózni, tavaly szeptemberben olyan reménytelen esőbe gabalyodtunk, hogy kénytelen voltam esernyőt venni 10 euróért (kb az színvonal, amit itthon egy kínai boltba 5-600 forintért megkapsz..) náluk, és azt simán hazahoztam a kézipoggyászban a Wizzairnél. De hogy ezt lehet e, vagy csak nem nagyon érdekelte őket, azt nem tudom. Szerintem ha olyan az időjárás, egy olcsó pár 100 forintos összecsukható ernyőt meg lehet reszkírozni, jó eséllyel semmit nem szólnak érte, de ha netán mégis, akkor sem nagy kár ha ki kell dobni a reptéren.
Ami még érdekes lehet, és korábban itt is volt róla szó, július elsejétől újra megnyitott a milánói Expo egy kisebb része, az olasz pavilon és környéke, benne a rendkívül látványos Albero della vita (Az élet fája) is újra megtekinthető annak műsorával. Rendkívül látványos (főleg este). Az Expóból nem tudom mennyi maradt mára, de ha csak az olasz pavilon (Casa Italia) és környéke maradt meg, az is jó egynapos látványos program lehet, akár egy gyereknek is.
Ha jól értettem, csak péntek, szombat és vasárnap vannak nyitva, és az Élet Fájának "showműsora" 15.45 után, minden órában megismétlődik egészen este 10-ig.
Sajnos konkrét gyerekprogram nem igazán ugrik be, de ez "gyerekfüggő" is lehet, főleg egy 11 éves kislánynál lehet ez már sokrétű, mert akár Sforza kastélyt, ott a tavat, a benne jól látható halakkal, a madarakat a saját fején és kezén etető öreggel, a kastély hatalmas parkjának sokszínűségét még élvezheti is egy gyerek. De például sokaknál jó móka hogy a Dóm tetején lehet nézelődni.