Keresés

Részletes keresés

DR.YES Creative Commons License 2003.03.15 0 0 299
Egyébként olyan nagy fájdalmam, hogy amikor feljön egy zeneileg tudatlan barátom, ismerősöm és felvezetem, hogy "olyan zenét mutatok neked, hogy megborulsz", mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy máshogy történjen, szóval ekkor beteszek valami 16Hp-t és készenlétben állok a felmosóronggyal. De a legtöbbször csak "nem rossz, nem rossz" vagy "esetleg valami más?" reakciók érkeznek jó esetben.

Most nem tudom, hogy kedvenc zenekart vagy baráti kört váltsak?:)

(Amúgy az est.hu-n pozitív kicsengésű kritika az új Woven Hand-ről!)

Előzmény: deke (298)
deke Creative Commons License 2003.03.14 0 0 298
azt kellett volna belerakni, hogy 15 millió magyar várta ezt az albumot.

azér az a millions of 16 Horsepower fans... mér nem inkább billions?
vagy buta vagyok és tényleg többszörös aranyplatina mittudoménlemezesek a fijúk?

Előzmény: fotka (297)
fotka Creative Commons License 2003.03.14 0 0 297
egy kis pontositas:
- az uj lilium album hivatalos megjelenese: majus 14.

ill:-"Right after the summer break we'll come back with an album millions of
16 Horsepower fans have waited for far too long: The complete studio
recordings from BEFORE they signed to A&M!!!
This will be a killer, raw, furious and: None of these songs has been
resurfaced on any of the other albums!"

udv,
lacko

fotka Creative Commons License 2003.03.14 0 0 296
hallo,

ha meg van itt vki akinek nincsen meg meg,annak talan erdekes lehet, hogy az uj woven hand (meg a regi, ill. par egyeb glitteres lemez)learazodott nalunk... :-)

www.neonmusic.hu

udv,
lacko

single girl Creative Commons License 2003.03.12 0 0 295
ugy latom letoltottetek a lullaby-t a Czars-tol...deviszont ez a kis A Chi Sa-ri hegyek alatt regen leesett a ho... a Tarantellatol nagyon kellemes.
allisc Creative Commons License 2003.03.08 0 0 294

Horse Mouth

08-03-2003:

idézet a 16 Horsepower.com-ról
Glitterhouse will release pre-A&M recordings of 16 Horsepower in August.

Probably in late May Glitterhouse will release the new Lilium album. Now advertised as a joint Pascal Humbert and Jean-Yves Tola project. Distinguished from its predecessor "transmission of all the good-byes", the new Lilium album will not be an instrumental record for the greater part. There are guest appearances by, among others, David Eugene Edwards, Daniel McMahon , Tom Barman (dEUS), Dana Culey and Billy Conway (Morphine) and members of Denver bands Tarantella and The Czars.

Moreover, Glitterhouse alludes to a European tour by 16 Horsepower before July.

allisc Creative Commons License 2003.03.06 0 0 293
...mondottam ember, küzdve küzdj és bízva bízzál... ;-)
Előzmény: single girl (292)
single girl Creative Commons License 2003.03.06 0 0 292
jajj, elszamoltam magam itt a nagy izgatottsagomban. hallottam, hogy tegnapelott akosh. s. unit volt gyorben egy kicsiny kis klubban. jo tudom. o magyar. meg nem kaszalni jar haza. deviszont a sziget orven...a' hagyjuk. (holnap Archie Shepp lesz a fonoban ha vkit erdekel.)
single girl Creative Commons License 2003.03.06 0 0 291
itt a 30.000...300.-ik beirasban is mondom: sziget=mlt, mlt=world music szinpad. ott ahol mar voltak. mit is akarunk? hogy a szervezok ne feljenek tobbe: kikezekazemberek. hat akkor? jo, jo. en is azt szeretnem, hogy davidek csak nekunk jatszananak a balatonparton pecazas kozben, hatul lefokozott hangon allisc felolvasna az ember tragediajabol reszleteket, en pedig ermelegitot kotnek a zenekarnak es egyeb denveri raszorultaknak. fotka meg (mint a glitterhouse hazai partnerszervezete) beszedegetne az apropenzt mindenkitol aki csak egy pillantast is merne vetni a mi davidunkre.
deke Creative Commons License 2003.03.06 0 0 290
vagy: oké, sziget. de valami kis színpadon, ami nem nagy. hát nekem már mindegy lenne, na.kit köll megverni?
Előzmény: deke (289)
deke Creative Commons License 2003.03.06 0 0 289
de de de ha 1milla/200 fő akkor 5rugó/fő, hol itt a a baj? +girl lottózik.
Előzmény: single girl (288)
single girl Creative Commons License 2003.03.04 0 0 288
hat igen en is osztottam szoroztam es ugy 1 milkora jott ki nekem a megfejtes. minusz repulojegy, mert ojropaban az ismert szep fekete busszal tepernek ide-oda. (ilyen ertelemben nagyon is realis a sziget.) vagy szponzor, mecenas, onzetlen adakozo. azok ugye mi volnank...marad a sziget, vagy jovore gyor. a balatoni pecazast, erdelyi kirandulast is el lehet felejteni sajnos. csak ra kell pillantani a tour trails-re, szegeny davidunk is erre hivatkozott, mikor ep. x-edjere meghivta csaladostul mo.-ra. en a biztonsag kedveert azert beizzitottam egy lottoszelvenyt.
fotka Creative Commons License 2003.03.04 0 0 287
hallo,

na,hat latva ezt a felporgott erdeklodest es felajanlosdit egy lehetseges 16/woven hand fellepes kapcsan, gondoltam kicsit kimagyarazom a neon musicot.

ugyebar mint a glitterhouse helyi terjesztoje jogos az elvaras,hogy elhozhatnank loeroeket, hogy ne kelljen 2003-ban snekinek se becsbe mennie egy jo koncertert.elismerem, hogy az ev eleji woven hand turnerol csunyan lecsuztunk, mire feleszmeltunk mar fix datumok es helyek voltak. sajnos a legtobb, meg huzosabb nevu zenekart is csak ugy lehet elhozni mo-ra, ha eppen turne van es becsbol tudnanak jonni, kulonben szinte megfizethetetlen.
hacsak nem vmi jotekony alapitvanyrol van szo, a legtobb koncertszervezo azert elvarja, hogy egy jo koncerten tul azert legalabb nullszaldora jojjon ki,penzt bukni kevesebb munkaval, sokkal konnyebben mashogy is tud.
jelenleg az a 100-200 fizeto vendeg akit erdekelne egy 16 koncert - a realitasok talajan maradva- egyszeruen csak a koltsegek kis reszet tudna fedezni. 4x repulojegy, szallas, kaja - alap igenyek- mar magaban 400e ft, es akkor meg szo sem volt az esetleges helyberletrol, hang/feny-rol, jegyek, plakatok, rendezok es nem utolsosorban felleptidijrol...stb.

persze megoldas lehet meg, hogy a fohos eljonne dj-zni egyedul, akkor joval kisebbek lennenek a koltsegek...:)

sajnos ezek makacs tenyek, mi legalabb annyira szertnenk glitteres eloadokat hozni, mint ti latni a 16-ot (white birch,ai phoenix... ezek mind elkepesztoen gyonyoru, melankolikus dolgok, de meg a 16-nal is rosszabb helyzetrol indulnak itthon, gondolom meg ti sem hallottatok roluk minden), de ez legjobb esetben is egy tamogatokkal tuzdelt fesztival kereteben tunik realisnak csak. mint a sziget.

na, hat gyorsan ennyit, mielott (jogosan) szo erne a neon haza tajat.

udv,
lacko

deke Creative Commons License 2003.03.03 0 0 286
ha a végén kell fizetni, akkor semmi gond, futunk.

most pedig bécsben azt mondta a kopasz (don??? sötét volt, lehet félreértettem a nevét), hogy ha bármit akarunk, keressük őtet a glitterházon keresztül. bisztoss don, don bisztoss jómunkásember.

Előzmény: allisc (285)
allisc Creative Commons License 2003.03.03 0 0 285
szóval, az úgy volt...2000-ben teljesen beindulva a 16hp koncerttől rögtön szervezésbe kezdtünk...megkerestük a mediavév helyi főmókamesterét, Hartyándi Jenőt, amikor áldását adta az esetre előkerítettem a glitterhouson keresztül az akkori turmenedzsert, az akkor Adam Saunders volt from london...aztán levélváltás vele oda-vissza, időpont, árajánlat stb... mire mindent végigzongoráztunk lefújták a turnét. Most decemberben megint megkerestem a Hartyándit, hogy mi lenne ha most...? erre jó... de most meg adam from london felszívódott, ú.h. most nem tudom ki az illetékes elvtárs ? ráadásul áprilisban nem jár errefelé a 16hp!
... most megint bele lehet vágni, de a kérdés még mindig az, hogy ki fogja megfinanszírozni? mert a mediavév rendelkezik némi tőkével....de ha azon kívül szerveződik? én is tudok hozni "sok-sok" embert, de mi van ha sokan leszünk, de nem leszünk elegen? én bevállalom a megyei sajtót is hírverésnek.....de valakinek akkor is pénzügyileg fel kéne karolni, hisz akárhogyan is de a cehet a végén fizetni kell!
Előzmény: deke (284)
deke Creative Commons License 2003.03.03 0 0 284
nakkor vállalom a glitterházzal való kapcsolatfölvételt, ha csilla v valaki kiokositana hogy mikó? stb. eddig annyit tudok, hogy győr, zsinagóga, nyár. magyar részről kihez fordulnak majd? csilla ti már majdnem szerveztetek valamit régen akkor hogy is volt ez?

a kiccsaládom részirűl is tudok szájhagyományt terjeszteni, ha mindenki hoz 20 embert, már jók vagyunk. 300.000 vagy 30.000 vagy 300 ember csak összejön + gulyásleves, bikavér ösztönzésnek, közös jam session muzsikokkal - hámikellmég? semmi.

Előzmény: single girl (283)
single girl Creative Commons License 2003.03.03 0 0 283
2 evvel ezelott akosh s.Unit volt a kolozsvari zsinabogaban. gondoljatok, hogy ott jobban ismerik az effele zenekarokat mint itthon? nem hinnem. tobb a penzuk? fenet. es meg csak nem is olyan kiprobalt hely, mint a gyori. egy huzos plakat varosszerte, egy mancsban elhelyezett ajanlo talan segit. + szajhagyomany. kockazat? miert ne? deviszont ha bejon: ovek a hatalom es a dicsoseg. amen.
Előzmény: allisc (281)
deke Creative Commons License 2003.03.02 0 0 282
akkor írunk donnak vagy hogyhívják a kedves kopasz turmeneggert?
Előzmény: allisc (281)
allisc Creative Commons License 2003.03.02 0 0 281
2 évvel ezelőtt min. 2500 ft-os jegyárakkal számoltunk a 400 fős zsinabógába... ami szerintem egész emberi lépték....persze azóta nem tudom hogyan alakult a dolog, de ha elnézem hogy tavaly ahol a woven hand volt Bécsben, a b82-ben, befért vagy 100 ember és elég lepukkant hely volt...mégis meg tudták fizetni... nálunk a zsinabógásoknak egyetlen aggályuk van:hogy senki nem ismeri errefelé a 16hp-t és nem akarnak kockáztatni....de a lehetőség adott!
a calexico egy fantasztikus zenekar úgszint, amerikából jöttek, de sok számot hoztak, tán arizónából, David is emlegeti őket, mint kedvenceit, nekem egyébként az a haverom hozta el a cd-jüket, aki 2000-ben egyetlen koncertre bökött rá a sziget programfüzetben és ez a 16hp volt akkor. amikor előállt a calexico-val, hogy ez is épp olyan jó, kétkedtem először....de aztán beláttam, hogy tényleg vannak még jó zenék......bocs, most nagyon hosszú voltam
Előzmény: single girl (280)
single girl Creative Commons License 2003.03.02 0 0 280
es mibe kerul ez a kis reveszsanyi? mert az egy dolog, hogy a szigeten lesznek, de a zsinaboga a jovore nezve nagyon is rendben van. calexico? en nem ismerem oket. irj roluk: kik ok, honnan, hanyan? es foleg mit?
Előzmény: allisc (277)
single girl Creative Commons License 2003.03.02 0 0 279
koszonom szepen az ebedet.
Előzmény: deke (278)
deke Creative Commons License 2003.03.01 0 0 278
norman mailer démonai megsúgták, hogy nem. akkor nincs kép.

szerintem július végén - augusztus elején lesz turnyé. én szívesen fizetek bármit, ami ép és egészséges és használható. ceterum censeo csak ne a szigetre és carthaginem esse delendam vagy mi.

Előzmény: deke (276)
allisc Creative Commons License 2003.03.01 0 0 277
az idei mediawave program lezárva, arról ugyanis december-január környékén döntenek.egyéb technikai akadályok: 1. az időpont (ti. van-e 16hp turné, amikor a wave van, ez mindig ápr.vége máj.eleje, 2 éve pont nem volt)2. előkeríthető-e egy turmenezser 3. a zsinabógában lehet 16hp médiavév nélkül is de ki fizeti a révészt? összedobjuk a közösbe a Dévidék gázsiját?
hát részemről a kérdés csupán ennyi...én akár már holnap is.....mit holnap, most azonnal!!!

Előzmény: single girl (275)
deke Creative Commons License 2003.03.01 0 0 276
nem kaptál mélt véletlenül? mármintha használod a freimailt amit megadtál adatnak.
Előzmény: single girl (275)
single girl Creative Commons License 2003.03.01 0 0 275
es mar nincs mit tenni Hp kontra zsinaboga ugyben? en is szeretem azt a helyszint. mondjuk csontig tele lenne lent is fent is. es milyen szepek ott a fenyek! deke nem teszel be meg kepet a sajatbol?
Előzmény: allisc (274)
allisc Creative Commons License 2003.03.01 0 0 274
bizony mondom nektek, Davidünk nekem is azt mondta, hogy a szigetre jönnek nyáron...pedig azt én sem szeretném annyira...1000szer inkább egy kis klubban....megjegyzem győrben a mediawave koncertjei mindig a zsinagógában vannak...(idén nina hagen jön, ha valakit érdekel) fantasztikus helyszín 16lóerőre...már annyiszor elképzeltem őket oda az ódon díszletek alá...tökéletes lenne!
április 14-15-én a scene-ben Calexico...ismeritek őket? detto 16hp fúvósokkal megspékelve.
Előzmény: single girl (267)
deke Creative Commons License 2003.03.01 0 0 273
azt nem lehet, hogy mondjuk a turné alatt, de azon kívül, nemhivatalosan stb. kosztért-kvártélyért + némi pénzért játszanak egyet nekünk keveseknek? (50-60 embernek kb.) unpluggolva. pihenésképpen.

hát olyan nagy kérés ez? zongorát szerzünk, bendzsógitármandolin nem nehéz, bőgőt-dobot, sípot-nádihegedűt szerzünk - egy kocsiba befér mindenki, nem nagy cucc átjönni bécsből v akárhonnan.

Előzmény: single girl (272)
single girl Creative Commons License 2003.03.01 0 0 272
hat engem ne is kerdezz, mert en 97 ota rimankodom ezugyben es semmi. egyedul mlt az egyetlen aki odafigyel, deviszont o mar Sziget. mivel lesz european tour nyilvan mar most bombazni kellene a (felszivodott) turmenedzsert ajanlatokkal. a blushdogokbol meg a trafonak kellene kivonni a zoxigent, hamar ezt a mozgasszinhazasdit eroltetik.
deke Creative Commons License 2003.03.01 0 0 271
hát ja. namost mit lehet tenni?
Előzmény: single girl (270)
single girl Creative Commons License 2003.03.01 0 0 270
...nem te irtad deke, hogy berlinben egy templomban volt a kancert? eripeterek is egy denveri templomban leptek fel, mikor david megnezte oket. ha' nincs eleg templom ebbe a zorszagba??? vagy zsinaboga?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!