:( átrakták a ragyogás megjelenését május 15 re.... pedig reménykedtem ha megjelenik ma akkor ki lesz már írva a Joyland várható megjelenése.... tavaszról volt szó....
"Egy nő ült a patológus irodájában, háttal az ajtónak, lába az íróasztalon, fején füllhallgató, egy hatalmas Stephen King regényt olvasott..." Stuart McBride: Haldokló fény.
nem tudom, hogy valaki nézi-e a Kemény motorosokat (Sons of anarchy). Én jót röhögtem, amikor megláttam sai Kinget egy "takarító" szerepében. Kellően elmebeteg szerep, de van egy olyan érzésem, hogy nem kellett nagyon színészkednie :)
A Doctor Sleep-et angolul kezdtem el olvasni. Elég lassan haladtam vele, egy ideje meg sehogy, annyi mindenbe fogok bele egyszerre... Jónak tartom... Igazán kíváncsi vagyok rá magyarul is...
A fan-site-on az egyik kedves tag folytatásokban közli a Joyland saját fordítású változatát... Eddig egész jónak tűnik....Olyan csendesen folydogálós, mégis igazi Kinges sztori...
Új felhasználó vagyok a fórumon. Érdeklődve olvastam a hozzászólásaitokat...
Korábban én is kizárólag papíralapú irodalmat fogyasztottam. A könyvtárban kifosztottam a készletet rendesen....
Majd egy kis ideig nem olvastam semmit. Egyfajta szellemi hibernációban voltam... Manapság igyekszem behozni a lemaradást. Egy kedves barátom beszélt az e-könyvekről, és az olvasóról. A MEK könyveit korábban is olvastam számítógépen, de az olvasó valóban nagyon praktikus, és kevésbé fárasztó a szemnek. Szereztem egyet a vaterán. Az interneten rengeteg letöltési lehetőség van. Egy ilyen olvasón egy komplett könyvtár elfér. Szóval, nagyon praktikus kis jószág.
Az is igaz viszont, hogy a papír varázsával nem ér fel semmi. Antikváriumokból, és a vateráról erőteljesen felfejlesztettem a könyvtáram... Most már csak győzzem olvasni... ;)
Én is évi sok könyvet olvasok, nem is bírnám anyagilag,ezért kezdtem el két éve újra könyvtárba járni. Nem vagyok totálisan ellene az e-booknak,csak egyelőre nem látom,hogy a saját életemben hol lenne praktikus, talán nyaralásnál?, de nem utazok annyit:) Sajnos a vágtató technikai fejlődéssel azt hiszem, nem tudok lépést tartani,hogy finoman fejezzem ki magam. Valszeg nem vagyunk egy korosztály Sweeney Todd-al, a fiatalabbaknak biztosan könnyebb bármilyen technikai újdonságot megtanulni. De azért igyekszem ! :)
Moszkvában, Kijevben a tömegközlekedésen hagyományos könyvet szinte nem is láttam, e-book olvasót viszont hihetetlen sok embernél. Én a papírra esküszöm, bár a másik sokkal praktikusabb.
az évi könyv fogyasztásom olyan 55-60 körül van, kicsit költséges lenne mindet beszerezni. meg az e-book praktikus, épp a trónok harca 2. és a 3. között tartottam, mikor megkaptam, nem kellett két vaskos kötettel nyaralni mennem. simán olvashatnék párhuzamosan több könyvet, főleg utazáskor, máshol létnél praktikus. én voltam a legnagyobb ellenző, ma már az e-book olvasóm az egyik legjobb barátom!
Hát, meg kell mondjam,nagyon beszippantott a világába ez a könyv, annak ellenére,hogy utálok számítógépképernyőről olvasni, úgyhogy be fogom szerezni papíralapon és majd újraolvasom. Valamint úgy érzem,nekem az e-könyv se jönne be... (Valahogy úgy vagyok vele,hogy amikor képernyőn olvasok,kevésbé tudok belemerülni egy írásba. Eddig még csak egy rövidke mesekönyvet olvastam Lázár Ervintől így, ott nem zavart, de hát ez annál sokkalta hosszabb írás.) Kicsit emlékeztet King stílusára az íróé, szeretem a hosszas előzményeket,pontos leírásokat,egyáltalán nem tűnik soknak. Tényleg borzongató egy világ széteséséről olvasni....
Jah, használja, de sosem a fertőzöttekre, inkább csak utal rá, de ez leginkább csak a vér miatt van így. Akkor használok más hasonlatot, sok embernek minden metal zene egyforma, de az alműfajok közt mégis sok esetben ég és föld a különbség. :) Szerintem.
A folytatásban igen, visszatérnek, mindenki sorsára fény derül, de inkább olvasd el, úgy sokkal izgalmasabb, aztán majd oszd meg a véleményed. Kiderül minden, bár annyi az új arc, hogy néha csak kapkodom a fejem, és szerintem a végén lévő névtár sem segít sokat. Oda kell figyelni.