én is július közepére vagyok kiírva, Zsigmond névnap meg május 1-2.
de ez a név mindkettőnknek tetszik, 2000ig visszamenőleg találtam újszülött névstatisztikát, egyik évben sem szerepel a top100ban (ennek ellenére nem az Agamemnon-Polikárp kategória), nem rövid, nem becenév, nem magánhangzóval kezdődik, nem idegenszerű, szóval nekünk ez most jónak tűnik, és reményeim szerint nem szülök előbb, így azért annyira vészesen nincs közel a 2 dátum.
akkor ez valszeg olyan, mint hogy nekem 'egybefolyik' a Nagy után egy magánhangzós keresztnév, itt viszont többen mondták/mondtátok, hogy áááááááááááááá, nem folyik egybe.
meg jómagam is ezzel a vezetéknévvel és a lentebb említett Sz kezdetű keresztnévvel vagyok bő 1 éve, nekem azzal sem volt gondom (gy-sz). ami viszont nekem is nyelvtörő volt, az a gy-cs (Csanád, Csongor). bár jut eszembe, Neked a Nagy Zétény is nyelvtörő volt (gy-z) :D nem vagyunk egyformák :)
Ha tényleg kiejted mindkettőt, akkor bizony nyelvtörő, vagy pedig min. 3 szóközt kell hagyni köztük. Csak akkor könnyű, ha hagyod őket elmenni egy hosszú DZS irányába.
dehogy haragszom, nem egyforma az ízlésünk, gyakran van ez így :) én/mi vagyunk problémásak, nehogy már Te érezd magad emiatt kellemetlenül, ne viccelj :D