Nem olyan veszélyes, lehet velük beszelni, amig az ember normális hangnemben teszi. Múltkor pl. azt kellett elmagyaráznom az egyiknek ,hogy négy emberrel nem lehet meccset kezdeni. Siman feldobta volna a labdát, ha nem szolok... Német amatőr kosárlabda, en így szeretlek..
Konkrétan bedobás közben ha valaki rálép a vonalra, az nem szabálytalan. Hiszen a vonal nem a pálya része, így ha kint vagy és rálépsz, nem kerülsz be a pályára. Ez szabály.
Akkor szabálytalan, ha úgy lép rá a vonalra, hogy a pálya belső részét is érinti. Itt pont fordított a helyzet, mint amikor a pályán vagy, hiszen akkor bármilyen picit is érinted a vonalat, kint vagy (mivel ugyebár a vonal nem a pálya része).
"Bedobásnál akkor szokták(ritkán fordul elő)befújni,ha megkezded a bedobást,lendül a kéz,de közben odaér a védő,oda nem lehet,és a bedobó játékos beesik(belép) labdástól."
Nagy hiba. Ha rálép a vonalra,akkor rálépett,szabálytalan,le kell fújni. Úgy mint amikor támadásban rálép a vonalra,ha van védő ha nincs.
Egyébként sok esetben alkalmaznak nem létező előnyszabályt is a bírók,mint a fociban. Nagyobb faultot is elengednek,hagy menjen a támadó.Pedig itt még nem vezették be ezt. Bedobásnál akkor szokták(ritkán fordul elő)befújni,ha megkezded a bedobást,lendül a kéz,de közben odaér a védő,oda nem lehet,és a bedobó játékos beesik(belép) labdástól.
Én az elmondottak alapján azt tudom mondani, hogy neked volt igazad.
Nem hivatalos kiegészítés. Abban az esetben, ha valaki bedobás közben rálép a vonalra, de a védő nem tesz semmit ezért a hibáért, akkor én nem szoktam lefújni. Ellenben ha a védő kényszeríti ki, akkor a legkisebb belépést is azonnal fújom. De ez nem hivatalos eljárás, inkább csak amolyan áltaban elfogadott szokás.
Igen, ezt nem is akartam felhozni. Teljesen elmentek otthonról a faszinál - mondanám más esetében. De Stole teljesen tisztában van azzal, hogy mit mond. Az elbaszott TAO mellett ő az egyik legkártékonyabb szereplője a mai magyar kosárlabdának.
A “nyerhető meccs” bullshiten túllépve mi azért még emlékszünk arra, amikor a második nb1/a szezonunk során egy zártkörű mkosz megbeszélés során vázolta, hogy az Oroszlánynak ki kell esnie.
Ismet csak az itt jelenlévő jatekvezetokhoz fordulnék: Tegnap egy nemet biro elmagyarázta nekem, hogy nem szabálytalan az, ha valaki belep a pályára az alapvonali bedobásnál, ha utána visszalep a vonal mögé es úgy dobja be a labdát. Ezt nekem nehezen veszi be a gyomrom (kaptam is egy T-t), úgyhogy megkérdezem, hogy ez tényleg így van? Es ha igen, akkor mi mögötte a logika?
A bajnoki rajt előtt beszélgettem Gasper Okorn-nal, a férfi válogatott szövetségi kapitányával.
Mennyire változtak meg a mindennapjai azzal, hogy már nem klubcsapat, hanem egy válogatott edzője? Mit gondol a hazai bajnokság szezonról-szezonra változó szabályairól? Ezen kívül még számos témát érintettünk és néhány hallgatói kérdésre is válaszolt.
Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!
Tök jó, hogy már a kosárlabdának is van Puskás Akadémiája... Hasonló szurkolói tömegbázissal és múlttal. Csak mondjuk Felcsúton közben nincs egy nagy múltú és népszerű csapat mellette ugyanott (bár nem messze a Vidit most engedik kivérezni.)