Szakik, járt közületek valaki mostanában a zalacsányi horgásztónál és az ott üzemelő "büfét" tesztelte?
Tervbe van véve a környék, de aki javasolta, hogy "feltétlenül ki kell próbálni a halételeket" annak nem ismerem az ízlését. Itteni megerősítéssel nyugodtabban venném célba:)
Illetve a környéken hová érdemes beülni?
Eddig amit megbízható ismerős ajánlott: Alsópáhok "Az én anyósom", Balatonszentgyörgy Csillagvár étterem, Keszthely Jóbarát.
tavaly voltam ott eloszor. odafele beugrottunk helyet foglalni, es meg jo, h megkerdeztem ezt a kartyas dolgot, mert tenyleg fel kellett keszpenzzel keszulni. gondolom a szepkartya az kotelezo, amig a masik meg nem (mostanaban lesz majd az). de amugy be is szamoltam rola akkoriban.
Akasztón a "pontynyakas" verziót szoktam kérni a halászléből, az pont(y) a fele az érsekcsanádinak, mármint árban, mennyiségben erősen kétszemélyes adag.
A többi cucc is olcsóbb valamivel de nem jelentős.
Akasztón egy időben elkezdtek amúrt is nevelni ami önmagában nem lenne gond de belefőzték a halászlébe is szerintem és "kilógott belőle". A mostani étlapon nem látok erre utalást.
Ami inkább gond, hogy bankkártyával nem lehet fizetni amit nem értek mert a szépkártyás fizetés viszont működik tehát nem a technikai háttér hanem a szándék hiányzik. Elég gáz a családot hátrahagyva beautózni a faluba mert nem volt elegendő készpénz nálad...
Érdekes, hogy az egyes leveseknek nem ugyanannyival kerülnek többe, ha elvitelre lesz.
A gyümölcsleves 80-nal, a pontynyakas halászlé 150-nel, a pontyfilés 200-zal, a harcsafilés 290-nel több elvitelre (ha jól számoltam ebben a rohadt trópusi melegben).
Na most ugyanaz a műanyag büdöge vagy befőttesüveg (más halászcsárdában kaptam már abban is elvitelre, minden fajta extra akasztói felár felszámítása nélkül), amibe a halászlevet adják elvitelre, nem ugyanannyiba kerül, ha a halászlében ponty van, mintha harcsa?
hirtelen meg akartam nezni az oregkorossy arait, de nekem valamiert nem jon be. minden megjelenik, hany deka vagy deci az etel, de az ara nem. egy eve akaszton ebedeltunk, ott is hasonlo arak voltak amugy:https://halascsarda.hu/csarda/etlap Mondjuk, ha azt megetted, a masodikat csak pislogtad.
1 adag halászlé 3350 és a minimum rendelhető mennyiség 2 adag.
Ezért írtam, hogy egy személynek nem igazán opció. Nem mintha nem tudnék megenni két adag halászlét de azért a közel hétezer forintért inkább eszem többfélét-vagy veszek halat és főzök egy jobb lét tíz főre :-)
Persze, opció az elvitel de az akkor már nem friss, akkor már "csak" egy halászlé.
Amúgy régen jártam az 51-esen, van már négy éve is de akkoriban kimondottan mazochizmus volt azon megközelíteni Baját szemben az M6/Pörböly megoldással.
Amúgy a Rév csárdában is régen jártam, durván elmentek az árak azóta. Amennyire tudom, a halászlé tisztán pontyból van, nincs benne harcsa.
Akár a Rév csárda is opció lehet, Bajára menet útba esik, ha az 51-es úton megyünk. Igaz arra jóval hosszabb időt kell szánni. Ami viszont meglepett, hogy 1 adag halászléért 3350 pénzt kérnek. Az rendben van, hogy az étel garantáltan friss, de ezt az árat akkor is túlzásnak érzem. Nem tudom, mit takar a "halászos halászlé", lehet, hogy szürkeharcsa (is) van benne, és az löki meg az árat ...
Csukát még nem ettem, a Vizafogó fokhagymás csukájával kacérkodtam, de végül mást választottam. Kissé idegenkedek tőle, egyesek szerint "vad" íze van ...
A csukapörköltjük nem jó, "kilóg" belőle a babérlevél amivel én nem tudok mit kezdeni. A halászlében volt egy rossz szériájuk, akkor egy darabig kerültem őket de aztán visszaállt a "rend".
Sobri halászcsárda, Baja. Mivel az örök kedvenc Vizafogóban rendezvény volt, ezért másik helyet kellett keresnünk halászlé ügyben. Az értékeléseket (tripadvisor és tsai) olvasva egyik hely sem tűnt szimpatikusnak, ezért némi félelemmel, de a Sobrit választottuk. Nyitásra érkeztünk, de szinte mindenütt ott volt a "Foglalt tábla". Egy asztalt találtak még nekünk, az utánunk beeső, előzetesen nem foglalók viszont hoppon maradtak. Kb. fél 1-re megtelt a csárda.
Vegyes halászlé Sobri módra (ponty és szürkeharcsa tartalommal), és természetesen gyufatésztával került terítékre, majd túrós csusza és egy desszert zárta az ebédet. Az előzetes félelmek alaptalanok voltak, a halászlé hibátlan volt, a külön tálon érkező gyufatészta viszont kissé szétfőtt. A kiszolgálás rendben volt, bár szerintem a telt házhoz kevesen voltak a kissé hajszoltnak tűnő pincérek, de ez minket már nem érintett: a mi ételeinkre még nem kellett sokat várni. A túrós csusza korrekt volt, mint ahogyan a csokis brownie is.
Egy teszt nem teszt és lehet, hogy csak jó napot fogtunk ki a Sobriban, de elégedetten távoztunk.
Sztem nem nagyobb kockázat, mint bemenni egy élelmiszer üzletbe, de még több mindenen múlik.
A munkahelyem pl. tegnap 19-ig lezárta az épületet, teljes fertőtlenítés, és - akinél lehet - átállás a homeworkre.
A munkaanyagot (papír) még időben kimentettem, csak azon múlik a fehérvári kiruccanás, hogy a fogadó oldalon mi lesz a holnap reggeli helyzet. Létezik vis maior, ezt a megbízónak is tudnia kell.
Délelőtt arról beszéltek a rádióban, hogy a bevásárlóközpontokban és a nagyforgalmú autóutak mellett/autóspihenőkben lévő étkezők látogatása különösen nem ajánlott manapság (valahol már be is zárták ezeket), mert az éttermek közül talán ezekben van a legnagyobb esélye annak, hogy a szomszéd asztalnál egy fertőzésnek különösen kitett helyről érkezett ember, pl. egy kamionos harákol.
Persze nekünk éppen most mondtak le jövő hétvégére egy belvárosi étterembe szóló meghívást, azzal, hogy ott túl sok taknyosorrú turista lehet, inkább majd a meghívóknál otthon bográcsban főzzünk valamit...:)