hat igen. Ezen van a hangsuly. Mennyiseget enni minosegi kajabol.
/Meg szvsz a testepites az a mindennapok feletti gyozelemrol (?) is szol. Vagyis nem hagyok ki edzest, mert nincs kedvem, esik az eso, tanulnom kell stb, nem hagyok ki kajalast!, mert nem vagyok ehes, nincs hozza kedvem stb.
Franciaországban vagy? Voltam Párizsban egyszer, és azt állapítottam meg, hogy marha sótlanul főznek-sütnek. Így aztán nincs, ami megkösse a vizet, ezért olyan soványak ott az emberek. A magam részéről nem nagyon tetszett a franci akaja, de a reggeli az a világ legfinomabb étke volt. Friss pékáru, ami eszméletlen finom volt, mind egytől-egyig, a dzsem is zseniális volt, meg a vaj is. De a félig sült húsaik.... broáf!
A kaja az, amire semmi pluszt nem költök. Csak fehérjét vagyok hajlandó venni, az rendszeres is. A táplálkozásom sima regeliből áll (általában három kifli fél liter tejben oldott fehérjével, vagy ilyesmi), ebédre ami a menüben van (leves + szerencsére sok a szárnyaskaja), vacsorára ami van a hűtőben. Néha hideg, azt imádom (kolbász, sajt, hagyma, vaj, kenyér, májas, stb.), néha főtt cucc (pörkölt, paprikás csirke, töltött káposzta, stb.). Ha csak tehetem, délután beharapok valami pár falatból álló szendvicset.
egy ido utan, amikor mar megtanultal "jol edzeni", es a pihenesed is rendben van, szal gyakorlatilag a kajadtol fugg az eredmenyeid 90%-a.
Es itt kezdesz szembeutkozni azzal a tennyel, hogy ez a sport bizony nagyon anyagias, es Mo-n nem tul kifizetodo az uzese.
/es akkor meg nem is beszeltunk a meg komolyabb celokrol, amihez mar kell a kox, irgalmatlan mennyisegu minosegi kaja, es mindezt persze sajat zsebbol. (Es ha vannak eredmenyek, akkor is max. a taplalekkiegeszitokhoz kapsz nemi tamogatast, de ehhez mar igencsak profi kozeli stadiumban kell lenni.)
Most 94 kg vagyok, de szerencsére nem zsír jön fel rám. Mondjuk elég minőségi kaját is eszem, rengeteg fehérjét fogyasztok, edzés után pedig egy kis összetett szénhidrátot.
Azért biztos, ami biztos, a fiókomban ott egy doboz effedrin. :-))
Elhatároztam, hogy koncepcióváltást hajtok végre edzés terén. Megváltom a világot. Semmi és senki nem fog meggátolni a heti legalább három edzésben, mert a két hónapja tartó válságból elegem van. Két nap edzés egymás után, aztán egy hét pihenő... na, ebből elég. A napomat az edzés köré fogom szervezni, mert nem állapot, hogy a konstans stagnálás állapotában leledzek.
Csak benéztem a topicba, biztos van itt hozzáértőbb is, de azért leírom:
Amit leírtál, az erőállóképességi program, és inkább az állóképességi oldal a hangsúlyos.
A maxerő (az "erősség") fiziológiailag az izomkeresztmetszettel, az állóképesség az izomhosszal függ össze.
Ha tehát erősödni akarsz (és jól csinálod), akkor vastagodni fogsz az állóképesség kárára.
Maratonozni és erőfejleszteni egyszerre fiziológiailag nem lehet. A kettő közti átmenet az erőállóképpesség, de ezt is mint a két tényező szorzatát kell vizsgálni, megtervezni és becélozni.
(Nemigen járok erre, ha érdekel valami, dobj mailt. De SZVSZ keress inkább egy tényleg profi edzőt, aki rendesen megtanulta a szakmát, az tud segíteni.)
2 súlycsökkentő sorozat francia rúddal. (Erről már írtam korábban, az a gyakorlat, mikor pihenés nélkül végzünk 3 sorozatot 1 nagy sorozaton belül, miközben minden kis sorozat után csökkentjük a rúdon lévő súlyt.) Szóval ebből 2, az igazából 6 sor.
3 sorozat egykezes súlyzóval.
2 sorozat koncentrált bicepsz.
Minden sorozat 8 ismétlésből áll.
Hétfőn kezdtem, holnap lesz a második ilyen program. A múltkor a francia rúd után rendesen ki voltam, de összeszorítottam a fogamat és irány az egykezes.
Az új barátnőm minden randin megjegyzi, hogy mennyire bejön neki az "izmos" alakom, azóta még motíváltabb vagyok. :-)))
Hat szvsz donteni kene, a ketto egyutt nem megy. Vagy maratont futsz, vagy erosportot uzol.
En is 70 kiloval futottam a legjobb idoimet (5km-en), most 90-el meg sem kiserlem azokat az idoket megfutni. Nezz ra a maratonfutokra. A lenyeg, hogy minden lehetseges kilotol megszabadulni.
Szal szvsz a kettot egyutt VERSENYSZERUEN nem lehet csinalni.
Én annyit eszek mostanában, mint egy ló. Egyedüli hátránya, hog magamhoz képest nagynak látom a hasam kaja után. Utána szinte egyből kell mennem a WC-re, ez általános. Kinyomja az új a régit:)
Nekem tegnap hát és válledzésem volt. Eddig a nyakból nyomást egy kezessel 22,5 kg-al végeztem, most felmentem 27,5 kilosra. 4x8 így is ment, csak kicsit nehéz felvenni vállmagasságba a két súlyzót.
Mostanában többet kell egyek, a turmixokkal együtt ez napi 8 étkezést jelent. Persze, nem mindig nagy adagokat, van mikor csak 1 joghurtot vagy zabpelyhet stb.
Ismét felfedeztem az egykezes nyomást ferde padon. Marhára ki tud készíteni, mert igazán erőlködöm kinyomás közben. Azért az az igazi, ha van mögöttem segítség.
A másik bajnok gyakorlat mellre az áthúzás. Csípő le, fej hátra, és a mellizom nyúlik, szakad, mint a kenyértészta:)