Keresés

Részletes keresés

Belveder Creative Commons License 2000.05.26 0 0 93
Nincs egertelmu kerdes , de van egyertelmu valasz !

Nikita Sergejevics Kruscsov volt a nagy fejes aki a Magyarokat a " Kokorszakba
jutatta " , aki azt hitte , hogy egy altaluk gyartott karora lenyugozi a nyugati munkast !

Egyertelmuen ! Ki a szart erdekli az , hogy a Ruszki mit akart ? En abban az idoben
mint kisgyerek nem voltam kivancsi a Ruszkikra , sot utaltam oket ! Miert kellett volna
gondolkoznom egy ilyen egyszeru probleman ? Ki voltunk szolgaltatva a Ruszkinak es
miert ? Azert mert egy nepcsoport igy dontott , ez volt az ut az ok boldogulasukhoz !
Azota is a szigoru haborus torvenyeket alkalmazzak es tisztelik !

Csak arra vagyok kivancsi , hogy a VILAG meddig hajlando elfogadni ezt toluk ?

Előzmény: Törölt nick (92)
BEA Creative Commons License 2000.05.26 0 0 91
Yo reggelt!

Itt a valasz !
idezem a konyvbol ;----
Stalin`s 29-year rule came to an end on marc .5 . 1953 ,when it was announced in Moscow
that he had died in the Kremlin after being stricken with a brain hemorrhage .
After his death the West dedected signs of Soviet desertion of the personal power cult ,and
the dowgrunding of Stalin .
On febr.24. 1956 ,First secretarynikita s. Khruschev . -----/ charged the dead dictator with the ......stb . / innen "meltatasa" + a csaladja jon ....
Ez mar nem volt kerdesed .

Szia !

Előzmény: comodore (90)
comodore Creative Commons License 2000.05.26 0 0 90
Hi !
Egy kis politika utan itt megakadtunk, hogy a ruszkiknal kik jottek sorrendben Sztalin batyank utan. Hugom Hruscsov mellett vaksol en nem vagyok olyan biztos benne, de hála isten a pöty-pöty bekukkantott ide es biztos vagyok benne, hogy ki tud segiteni. Mar ejjel 1 ora van es ezen a nyavajas nettel nem megyek semmire. Azt hiszem lefekszem es mire felebredek mar itt is lesz a valasz. Szia
BEA Creative Commons License 2000.05.26 0 0 89
Hi !

Hol ? , otthon ,vagy Grisaeknal ?

Es MIERT kerded? ,---- ez egy olyan hosszu sulyos dolog ,hogy te hetvegre ezt valasztottad ? ,nincs yobb ,kellemesebb ,vidamabb ,....... ? !

Pa .

Előzmény: comodore (88)
comodore Creative Commons License 2000.05.26 0 0 88
Megtudna nekem valaki mondani, hogy mi volt a vezetok sorrendje Sztalin halala utan ? Kosz
granit Creative Commons License 2000.05.26 0 0 87
Tisztelt külföldön élö honfitársaim!
Tényleg tisztellek Benneteket azért az elszántságért, amivel küzdötök a szavazati jogaitokért.
Bizonyára rendelkeztek annyi tapasztalattal, ismerettel államvezetés, politika, gazdaság,társadalomtudomány terén, hogy ezek mind hasznára válnának az országunknak, ha mint szavazópolgárok érvényesiteni tudnátok.
Csak egy "aprócska" probléma van.
Csekély 10 évet késtetek . Ugyanis 10 évvel ezelött, a "szemfüles" honszeretö honfitársaink mint a nyulak ugrottak haza, résztvenni minden téren, ahol hasznosithatták tapasztalataikat /leginkább a saját zsebükre/. Azóta is különféle állami, gazdasági,párt pozicióban vannak, fejedelmi módon kamatoztatva "ismereteiket".
Akad ugyan olyan is közülük, akik biróság elé kerültek, ezért,azért, felfüggesztettet is kaptak, de ezek kevesen vannak.
Ti, akik a szavazati jogotokban látjátok a segitségnyujtás fontos lehetöségét,valóban tisztességes emberek, magyarok vagytok.
Nos én mégis azt mondom, csak abban az esetben szavaznék arra, hogy legyen szavazati jogotok, ha biztos lehetnék abban, hogy közületek senki nem olyan pártra szavazna, aki az ország további kirablására törekedne, a saját,/családja/ országurakká való emelése lenne föcélja. De hát erre nincs lehetöség, nem ismerheti az ember senki gondolatait,igy hát fö az óvatosság.
Végülis a külföldön élö magyarok kis hányada van csak ebben a kérdésben érintve, ahogy látom, legtöbbje nemigen törödik ezzel a kérdéssel.
Mindenkinek üdv|Granit
BEA Creative Commons License 2000.05.25 0 0 86
Hi !

Te ezt mibol kovetkeztetted ki rola ?!

Előzmény: II.George (85)
II.George Creative Commons License 2000.05.25 0 0 85
BENTA.
Gondolhattam volna, hogy benned nem 100%-os magyar ver csorgedez!
Csak szavazz nyugodtan nelkulunk, mi meg csak oa-zunk az eredmenyig.
Előzmény: BENTA (84)
BENTA Creative Commons License 2000.05.25 0 0 84
Az, hogy valakinek megfelelő rálátása van a világ folyására, még nem jogosítja fel arra, hogy egy ország lakói helyett helyes döntéseket hozzon. Nem szükséges a magyarokat úgy kezelni, mintha óvodások lennénk, és nem tudnánk indulat mentesen, megfontoltan dönteni. A balhét úgyis mi visszük el, hiszen a külföldön élők továbbra is szemlélődni fognak, és kívülről jól látják majd, hogy az esetleges közreműködésükkel mi is jött létre. Ha szavazásra kerülne a sor, nem támogatnám a külföldön élő magyarok szavazati jogának megítélését.
Előzmény: comodore (70)
BEA Creative Commons License 2000.05.25 0 0 83
Figyeljetek mar !

Kicsit sokba ,csaptatok egyszerre .

comodore ; a szavazas bonyolitasat emliti , ---- HOGYANIS ?!
En itt a Tv-n,-ben latom idorol-idore ,ha valamilyen nacio kapcsan elokerul a dolog .

O.Miki ; adozast + allampolgarsagot es PONT a nemetet ,emliti mint peldat .
Ami nem sima ,es elegge becsontosodott idokre vezet vissza .Ez a nemetek egyfajta onvedelme .
(Elni ,lakni ,dolgozni lehet ,de a tobbit felejtsd el ,marha "idegen " vagy .)

II Gerorge ; + az adozast magat ,pedig ,ha jol csalodom olyan helyen el ahol sokkal regebb ota letezo es mukodo "intezmeny " ami otthon ugye 87-tol kerult a magyarok koztudataba es sved mintara almodtak + .

Hirtelen csak azt kerdezem ,hogy ,ha mar adozas ; (,hogy a "kettos" adozassal,-rol .)
Hallottatok ,tudjatok-e ? ,hogy mukodik az orszagok kozti oda-vissza szerzodes ami ezt rendezi .

udv fiyuk .

comodore Creative Commons License 2000.05.24 0 0 82
Valasz granitnak ( No 75 )

1; Rengeteg Ausztral ( Angol stb. ) el a vilag minden tajan. Ha ezek megtudjak oldani a kint elok reszere a szavazast......

2; Nem kellenek irodak. Postan keresztuli szavazassal oldjak meg a fennt emlitett orszagok.

3; Gondolom a kinnt elo magyarok sem butabbak a fenn emlitett nemzetek nepeinel ismeret szerzes teren. Aki meg nem tud semmit az ugysem szavaz ugyebar ?

4; A belyeget a levelre a szavazo financirozna !

5; A "vilagismero" honfitarsak sem egeszen utodottek !

Udv comodore

II.George Creative Commons License 2000.05.24 0 0 81
Okos Mikulas!
Hogyan szavaztatok 10-evvel ezelott, akkor meg nemtudtatok milyen adozas var ratok?
Egyebkent ez szelmalom harc, es latom, hogy ebbol nem lesz semmi amig a fidesz-kisgazda van az elen!
Előzmény: Okos Mikulás (80)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.05.24 0 0 80
Kedves picur és többi "adózó" !

Nem tudom mennyire tudjátok, de külföldön is adóznak az emberek, Németországban sem ritka, hogy valaki 40-45% körül adózik (járulékokkal egyetemben). Szeretnéd ha haza is adózna ugyanannyit? Miből éljen akkor?

Egyébként az adózás még csak nem is állampolgárság függő, miként a szavazati jog, hanem az adott országban eltöltött napok számát és a munkaviszonyt vizsgálják, amikor eldöntik ki hova adózzon.

Egy csomó külföldi állampolgár adózik itthon, szerintem naggyából egálban vagyunk. Másrészt a kinti magyarok a kint megkeresett (néha nem is kevés) márkájukat magyar termékekre költik, adott esetben jobban hozzájárulva a nemzetgazdasághoz, mint egy ithhon élő alkalmazott aki minimálbéren van bejelentve. Persze ezzel nem az itteni szegényeket akarom támadni, de hozzátartozik az igazsághoz.

Szerintem a külföldi magyarok körülbelül hasonló arányban szavaznának a hazai pártokra, mint az itthoniakra. Miért lenne más egy kinti magyar véleménye, mint egy hazaié? Szerintem a kintiek szavazati jogának megadásával deklarálnánk, hogy a magyarság egységes nemzet, minden magyar bármikor hazatérhet, és a nagy lépést tennénk az eltűnésünk ellen.

Nem olyan egyszerű viszont kiváltani a magyar útlevelet. Vannak bizonyos országok, köztük van sajnos Németország is, amelyek nem engedik a kettős állampolgárságot. Magyarul le kell mondanod a korábbi állampolgárságodról és alá kell írnod egy nyilatkozatot, hogy németnek érzed magad nem másnak. Szóval ez sem fekete és fehér.

picur Creative Commons License 2000.05.24 0 0 79
Ha annyira sziven viseli, akkor adozzon haza (is).
Adozza le a kulfoldi fizetesenek 30-50%-at (mint ahogy en is megteszem), oszt szavazzon.

Addig csak duma, hogy tapasztalt kulfoldi, meg kivulrol latja a dolgokat. Csomo sertett ember, akinek tok mindegy, csak betegyen teszem azt a baloldalnak. Vagy a jobbnak.

Előzmény: granit (75)
BEA Creative Commons License 2000.05.24 0 0 78
Granit !

En arrol az estrol irtam ,akik mar nyugdijasok es igy kotetlelebben lehetnek ,elhetnek pl. huzamosabb idot otthon .
Ez ugy 50-55-60 -ev korul jon el .
Az en rokonaim kb. 93 ota ingaznak ,es egyre tobb idot toltenek otthon olyannyira ,hogy csak osztol tavaszig voltak itt es mar csak 1 ev mulva jonnek vissza ,
tehat a un. valtozasok idejet madnem elejetol lattak, eltek es tapasztaltak .

Aztan pl, George szinte a "nagy-ingazo-magyar", mert evente 3-4 szer is jar haza amit az anyagi ,es egyeb aldozatain tul is lehet tisztelni benne . Igy ,ha nemis naprakesz ,de sokat hall ,lat tajekozottabb annal, aki esetleg 2-3-4-5 ev utan latogat haza , mert vagy nem tud ,vagy nem is akar
.Ez (alkati ),kotodesi kerdes , es mondjuk 3-4 het a hazabol "eleg" sot ,neha sok is amit sajat boren tapasztal a regebben kintelo .

udv .

Előzmény: granit (77)
granit Creative Commons License 2000.05.24 0 0 77
Igy igaz, nagyon sok mindenben lehet segitseget nyujtani a hazai magyaroknak. Otletben, tanacsban, es sok egyebben. De ugy latom, a szavazati jog hianyat serelmesnek tartjak a kulfoldon elo magyarok.
Azt szeretnem erzekeltetni, hogy ez mennyire osszetett, es keves realitasa van
Nem tudom. Creative Commons License 2000.05.23 0 0 76
En ugy erzem, hogy azt, hogy legyen-e a kulfoldon elo magyaroknak szavazati joga, azt dontsek el az otthon elok. Itt a topicban szerintem van egy ket jogos vagy legalabb megszivlelendo indok pro es kontra. En mindkettovel tudok reszben azonosulni.

Viszont a topic cime altalanosabb. SZVSZ a kulfoldon elo magyaroknak elsosorban arra kell torekedniuk, hogy kulfoldon beilleszkedjenek (es ebben segitsek egymast es az ujonnan kivandoroltakat), es az uj orszagban sikeresek legyenek. Egy gazdasagilag es politikailag befolyasos diaszpora meg szavazas nelkul is jobban tudna az otthoniaknak segiteni.

USA-ban pl. nagyon nehez network nelkul boldogulni, ebbol kifolyolag a magyarok nemi hatranyban vannak, mert az a tapasztalatom, hogy szamukra ez a fogalom ismeretlen. Ezekkel a hatranyokkal nem artana valamit kezdeni.

Legjobbakat,

Nt.

granit Creative Commons License 2000.05.23 0 0 75
Commodore és Belvedere
Látom, sziveteken viselitek, a külföldön élö magyarok szavazati jogának kérdését.Rendben van, de a következö kérdéseimen gondolkodjatok el:
1, A világ minden táján, szinte minden országban élnek magyarok. Többmilliós nagyvárosokban, eldugott kis falvakban egyaránt.Ki tudatná velük és milyen módon, azt hogy a választásokra jogosultak?
2, Ki hozna létre szavazási irodákat, ahol szavazhatnának. Nem mindenki lakik elérhetö távolságban a magyar követséghez.
3, Honnan ismernék meg a megválasztható képviselöket, mert annyi nem elég, hogy a nevüket tudják?
4, A legfontosabb: Van a magyar államnak erre pénze??? Ki finanszirozná a fentiek költségeit?
Gondolom, Ti világismerö honfitársaim tudtok ezekre is tökéletes megoldást.
BEA Creative Commons License 2000.05.23 0 0 74
Szia aszora !

Koszi amit irtal ,jolesett ! ,marcsak azertis ,mert itt zoldfulunek szamitok a topic nyitojaval egyutt ,+ meg egy paran .
Elotte kisebbkaliberu helyre potyogtunk es a kusst is ott eltuk at , es sokesetben inkabb ertetlenseggel talakoztam,-tunk .
Beszelgetni ugyan lehetet ,de keves emberrel .Enegem meg a romlott a tej ,meg az elloptak a biciklimet ,a tiedet ,hogy es mikor? --- cimu temak nemigen kesztetnek potyogesre .

Amit leirtam azt onnan tudom ,hogy idosebb rokonaink eltek vele tul azon ,hogy evek ota tobbet vannak otthon ,mint itt kint .

udvozollek .

Előzmény: aszora (73)
aszora Creative Commons License 2000.05.22 0 0 73
Kedves külhoniak,
BEA-val értek egyet. Ha valaki úgy érzi, hogy sgíteni szeretne, és tudna a szavazatával, folyamodjon magyar állampolgárságért, vagy ha azt el sem vesztette, szerezze be a mostani hivatalos papírokat (mondjuk személyi igazolvány).
És már szavazhat is!
Valamilyen hivatalos formát azért kell adni a dolgokonak, különben hogy döntsük el, hogy most ki jogosult szavazásra és ki nem?
Akit tényleg érdekel a dolog, járjon utána a hogyannak és biztosan szavazhat.
Belveder Creative Commons License 2000.05.22 0 0 72
Comodore !

Tokeletesen igazat adok neked . En ugyanezt akartam beirni ma reggel ,
de az INDEX borzaszto lassu volt es igy elalltam tole .

Előzmény: comodore (70)
BEA Creative Commons License 2000.05.22 0 0 71
granit ,Nt es comodore na+a tobbieknek is !

Ez a kulfoldonelok szavazasa az itteni Tv-bol mukodo dolog ,--ugy latom .
Az persze mar kerdes ,hogy ebbol mi is sul ki .
Nt azzal is egyetertek ,hogy a kint dolgozo az attol meg 100%-os honi ,es valszinu gyakrabban jar haza ,es tobbet erez a sajat boren .

Aki anno akarmikor ment el es igy-ugy eli meg a gyokereit (magyarsagat ),mert ugye altalaban egy sem mondott le allampolgarsagarol .Az + ,hogy felvette az adott orszaget egy dolog .

Ergo ,pl. az en parom is mamar "ingazo -magyar ",es ,ha a (mondjuk )kovetkezo otthonlete alatt kivaltja a szemelyiet es rendelkezik egy allando lakascimmel ,MAR szavazhatna is mindenszajtepes es undambundam nelkul .

En + csupan par eve elek itt mindenfele szavazassal rendelkezo kellekkel ,De nem erzem ,hogy lenne alternativa ,azaz kire szavaznom .
Iden ugyan gondoltam effelekre a koztarsasag-elnoki megmozgatta a fantaziam .

Nem vagyok feminista ,de David Ibolyat boldogan tamogattam volna ,mert tisztelem es elegge jo valasztasnak bizonyulna szvsz .
Aztan elgondolkodtam ,hogy mit nyerne es vesztene vele a hon .Nem vallanank vele szegyent ,es ez is beleferne az un. "jo kompromisszum" kategoriaba ,
DE vesztenenk egy igazsagaert mindenkor kiallo es donteseit vallalo Igazsagugy Minisztert ,ami azert valahol megiscsak szukseges jo !

Előzmény: Nem tudom. (65)
comodore Creative Commons License 2000.05.22 0 0 70
Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy az otthon élök valahogy ugynézik, hogy : nem adtál nyugdij emelést; menjetek a francba - felment a kenyér ára; a rohadtak - ha a söré, akkor csesszétek meg az anyátokat és stb. Tehát nem globálissan nézik a helyzetet, hanem a hirtelen hangulat vezérli és adja meg a nézeteiket. A legtöbbnek halvány fogalma sincs, hogy mi történik a saját hazájában nem hogy a nagyvilágban. Na most ezek szavaznak és döntenek a nemzet sorsáról es sok külföldön élö, aki tisztán látja a nemzetközi eseményeket és tisztában van az otthoni körülményekkel is, el van hesegetve, hogy te csak ne pofázz ebbe bele, minket érint a döntésed. It nem énrolam, vagy mirolunkról van szó, itt egy NEMZET JOVOJEROL van szo. A tapasztalattal rendelkezö külföldiek itt értékes sorsmeghatározói lehetnének a magyar nemzet sorsát illetöen.
granit Creative Commons License 2000.05.22 0 0 69
Belveder!
Azt elhiszem, hogy kivulrol nezve targyilagosabban lehet latni mindent, de belul elve,maskent eli meg az ember. Ha te kintrol szavaznal, akkor dontenel masok feje felett. A bevandoroltak szavazasarol nincs velemenyem, nem is gondolkoztam rajta.De ha M.O.-on elnek, dolgoznak,adoznak, nekik sem mindegy kire szavaznak, mint ahogy nektek sem mindegy, hogy hogyan szavaztok ott ahol eltek.Ez nem erzelmi kerdes.
Udv:Granit
Belveder Creative Commons License 2000.05.21 0 0 68
A szavazatijoggal kapcsolatban csak annyit , hogy ha meg is kapnank
[ ami szerintem jogos lenne ] akkor is az illeto szemely ertelmen mulna az , hogy hova szavaz .
Tehat , ha nincs fogalma az otthoni dolgokrol akkor nem gyakorolja ezt a jogat !

Sok esetben innen kivulrol jobban latja az ember azt , hogy mitortenik ott
bent ! Igy sokkal alkotobb velemenyt alkot es nagyobb hasznot hajt a HAZA szamara .

Miert lenne egy ujonnan betelepult Arab tobb joggal felruhazva mint egy
szuletett Magyar , aki veletlenul kulfoldon el ?

Előzmény: granit (66)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.05.21 0 0 67
Kedves commodore!

Ismerek néhény külföldön élő magyart, valóban igaz amit írtál. Keresik a kapcsolatot, valóban magyar borokat isznak és erős szálak fűzik őket az anyaországhoz. Szerintem nagyon szeretik a hazájukat. - Persze akad egy-két kivétel - Van olyan kint élő rokonom, akinek minden egyes alkalommal, amikor a közelben járok, kell vinnem friss sütésű magyar kenyeret, annyira hiányzik az íze.

Szerintem fontos megérteni, hogy a nemzet nem egyenlő az országgal. Sokkal több annál.

Az egyetlen probléma a megkülönböztető státusszal az, hogy nem szabad elszívni a fiatalokat a határon túli magyarság soraiból mint történt ez a Vajdaságban -, mert az a környező magyarság végét jelenti. Ezért fordulhat elő, hogy egy kínai hamarabb kaphat munkavállalási és letelepedési engedélyt, mint egy magyar. Ezt a kettősséget valahogy fel kell oldani. Úgy kell támogatni az ottaniakat, hogy ne akarjanak eljönni.

Nem szabad lebecsülni a kinti magyarság szerepét, nem véletlen, hogy még a Horn-kormány is többször nyíltan fordult a kinti magyarsághoz azzal a kéréssel, hogy segítsék Magyarország euro-atlanti integrációját és öregbítsék hazánk jó hírét. A kérés nem talált süket fülekre.

Előzmény: comodore (56)
granit Creative Commons License 2000.05.21 0 0 66
Nt.
igy ertem en is
Nem tudom. Creative Commons License 2000.05.21 0 0 65
Szerintem sem feltetlenul jogos a kulfoldi magyarok szavazati joghoz valo ragaszkodasa. (Attol fugg, hogy hogy van kulfoldon--egy ket evre kitelepedett vendegmunkasnak szerintem kene, hogy legyen joga szavazni, de hosszabb ideig kinn tartozkodoknak mar nem feltetlenul kell hogy legyen.) Az en irasaim mindossze a ket csoport (kulfoldi es otthon elok) kozotti dialogusbol szarmazo esetleges elonyokre hivja fel a figyelmet.

Egyebkent szerintem otthon ez valahogy inkabb ugy mukodik, hogy azok a partok amelyek szavazatokra szamitanak a kulhoniaktol azok tamogatjak a szavazati jogukat, azok amelyek nem pedig ellene vannak.

Nt.

Előzmény: granit (64)
granit Creative Commons License 2000.05.21 0 0 64
Szia Bea-Nem tudom es mindenki!
Ahogy latom itt a vita hevessege foleg a szavazati jogon folyik. Gondoljatok bele: akik otthon elnek, azok a mindennapok minden rezduleseben benne elnek. A "magyarkodasuk" a mindenapokban van benne. Dolgoznak, nevelik a gyerekeiket, akik szinten /talan/ ugyanott nevelik majd a sajat gyerekeiket. Minden esemenyt, a sajat borukon tapasztalnak, minden szemelyt aki a politikaban szerepel ismernek erenyeikkel, elkovetett hibaikkal egyutt. A valasztasoknal ezek ismereteben, es abban a remenyben szavaznak erre- vagy arra, hogy talan ez a megvalasztott part igazan jot akar es tesz az orszagnak, a magyaroknak. De aki nem el ezekben a hetkoznapokban, barmilyen kozeli a kapcsolata az otthon elokkel, megsem eli at olyan szemelyesen a z otthoni valosagot, hogy donteni tudjon arrol, hogy mikor szavaz helyesen. Az eddigi szavazasok is azt bizonyitjak, hogy meg az otthon elok is sokszor mellefognak. Letezik a kulfoldon elo magyarok / es otthoniak /szamara a Magyarok Vilag Szovetsege,/most valasztanak Csoori Sandor helyett uj elnokot/ ezen keresztul sok hasznos dolgot lehet tenni. /Remelem/ Szoval nem lenne realitasa, ha a kulfoldon elo magyarok szavazhatnanak. Az eppen kormanyon levo partok is csak azert hitegetik a kulfoldon elo magyarokat ezzel a lehetoseggel, mert ettol remelnek tobb szavazatot. Mindig jozanul kell nezni a dolgokat, indulat nelkul. Ez van
Udv mindenkinek Granit

Nem tudom. Creative Commons License 2000.05.20 0 0 63
Szia BEA,

Es szerinted a Kuss altalanos?

Teny, hogy ha pl. epul Budapesten egy amerikai stilusu uzletkozpont, ha nyilik egy McDonald's, ha otthoni politikusok amerikai stilusu szabvanyok szerint fogalmazzak kampanybeszedeiket, akkor egy nyugatra telepult magyar mast erez ezekbol a dolgokbol kifolyolag. Esetleg jobban atlatja mi is van valojaban az ilyen dolgok mogott, mert esetleg mar evek ota halja ugyanazon kampanybeszedeket, es annak ellenere hogy amikor eloszor kitelepult izlett neki a McD ma mar ra sem tud nezni. Otthon ezeket a dolgokat meg el lehet adni, talan azert mert ha pl. pusztan a kampanybeszedek ertelmet nezzuk, nem is hangzanak olyan rosszul.

Udv,

Nt.

Előzmény: BEA (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!